• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz turkler !!

yorumlara bak yahu meğer ne iğrenç bi milletmişiz biz, kapatalım ülkeyi komple amerikaya yerleşelim o zaman :KK53:

Turkiyedeki Turkleri cok seviyorum da, yurtdisinda yasayan Turkler... Bambaska konu. Iclerinde cokca iyi olanlar da var hic kuskusuz ama benim gozlemim azimsanamayak bir bolumu hem Turklerin hem ecnebilerin kotu ozelliklerini bunyelerinde harmanlamis durumdalar.

ülke ülke ayırmaya gerek yokki canım heryerde iyide var kötüde !
ülke ülke bölge bölge bile ayırabilir insan Japonların çalışkan olması:stop: fransızların özgürlükçü yenilikçi olması :21:İngilizlerin asil olması :cool:arapların hepi değil ama barbar olması:KK4: gibi yahudilerin bencil olması:KK62:(gerçi onlarda arap ama) insanalar gelenekler coğrafya iklim dinler kültürleri ayrabilir ve belli bir ülkeye özgü davranış geliştirebilir. Türkiyede yaşayan insanlar çok renklidir:KK5:. Ama belirgin bir özelikleri varsa oda tembel olmalarıdır bence:KK50::-)

Turkiyedeki Turkleri cok seviyorum da, yurtdisinda yasayan Turkler... Bambaska konu. Iclerinde cokca iyi olanlar da var hic kuskusuz ama benim gozlemim azimsanamayak bir bolumu hem Turklerin hem ecnebilerin kotu ozelliklerini bunyelerinde harmanlamis durumdalar.
eski kuşak Türkler evet öyleydi yeni nesil öyle değil .
Bulundukları topluma uyum sağladı onlar da .
Balkonda kurban kesen bir kuşaktan bahsediyoruz

Turk milleti olarak tembel degiliz, tam tersi calisma saati olarak gelismis ulkelerden fazla calisiyoruz. Turk calisma sistemindeki problem su: Konsantre, disiplinli calisma kulturu yok; is yerinde calisma etigi ve profesyonellik yok. Yoksa bizim Turk ustalar falan bircok Avrupaliyi sollar. Onlar gibi 3 saat is yapip paydos etmezler. Bir ise basladilar mi is bitinceye gecelere kadar calisirlar. Bir Avrupaliyi gecelere kadar calistiramazsaniz mumkunati yok. Mesai saati doldu mu direkt kalkar, eve gider. Dedigim o ki insanimiz caliskan, hatta enayilik derecesinde caliskan. Sadece sistem kotu ve yoz.

Son düzenleme:
Turk milleti olarak tembel degiliz, tam tersi calisma saati olarak gelismis ulkelerden fazla calisiyoruz. Turk calisma sistemindeki problem su: Konsantre, disiplinli calisma kulturu yok; is yerinde calisma etigi ve profesyonellik yok. Yoksa bizim Turk ustalar falan bircok Avrupaliyi sollar. Onlar gibi 3 saat is yapip paydos etmezler. Bir ise basladilar mi is bitinceye gecelere kadar calisirlar. Bir Avrupaliyi gecelere kadar calistiramazsaniz mumkunati yok. Mesai saati doldu mu direkt kalkar eve giderler. Dedigim o ki insanimiz caliskan, hatta enayilik derecesinde caliskan. Sadece sistem kotu ve yoz.
kötü ve yoz sistem kimin eseri?

eski kuşak Türkler evet öyleydi yeni nesil öyle değil .
Bulundukları topluma uyum sağladı onlar da .
Balkonda kurban kesen bir kuşaktan bahsediyoruz
Yok kastim bulundugu topluma adapte olamayanlar degil, boyle nasil desem hem Turk kulturundeki hem ecnebilerdeki kotu ozellikleri bunyelerinde toplamis olanlar... Batililarin -bizle kiyasla- soguk tavirlarini, umursamazliklarini, kuralciliklarini, bencillige varan bireyselliklerini; Turklerinse her halta maydanoz olmasini, baska yasam sekillerine olan hosgorusuzluklerini, profesyonellikten uzak hareketlerini bunyesinde toplamis kisiler tanidim cokca. Isyerinde hele oyle cekilmez oluyorlar ki, evlerden irak. Aklima kotu anilarim geldi yine bak. :(

Turk milleti olarak tembel degiliz, tam tersi calisma saati olarak gelismis ulkelerden fazla calisiyoruz. Turk calisma sistemindeki problem su: Konsantre, disiplinli calisma kulturu yok; is yerinde calisma etigi ve profesyonellik yok. Yoksa bizim Turk ustalar falan bircok Avrupaliyi sollar. Onlar gibi 3 saat is yapip paydos etmezler. Bir ise basladilar mi is bitinceye gecelere kadar calisirlar. Bir Avrupaliyi gecelere kadar calistiramazsaniz mumkunati yok. Mesai saati doldu mu direkt kalkar eve giderler. Dedigim o ki insanimiz caliskan, hatta enayilik derecesinde caliskan. Sadece sistem kotu ve yoz.
Bence tam tersi, bizimkiler saatlerce çalışır görünüp, diğerinin 3 saatte yaptığı işi yapmıyorlar. Çalışma kültürümüz yok.

kötü ve yoz sistem kimin eseri?
Kimlerin olacak bizlerin. Ama ben teorimde israrliyim, biz caliskaniz ama isyerlerinde bir oto kontrol sistemi yok, yonetici-calisan arasi iliski saglam degil, denetlemeler yetersiz. Is ahlaki yok, adamakilli yasalar yok, profesyonellik yok. Yoksa sen hicbir Avrupaliyi Turkiyedeki ozel kurumlardaki sartlar altinda calistiramazsin. Bunun en guzel ornegi de: Meryem Uzerli.
Bizim gecmisten gunumuze 1000lerce oyuncunun boyun egdigi sisteme kadin 1 sene tahammul edemedi. Pilini pirtisini topladi, ait oldugu yere gitti.

Bir de sunu eklemeden gecemeyecegim belki kib lenirim ama söylemezsem icimde kalır.
Burada herkes yok kendini kullandırma yok evlenmeden önce olmaz falan diyor. En büyük övünülecek özelliğimiz o zar ya. Cinsellik yasamak yasak ya.
Sonra bakıyorum kızlık zarı diktirme konuları aynı bdv gibi cok islek. Ne kadar iki yüzlü bu insanlar ya. Gelip ahkam kesmek kolay.
Bir de cinsellik bölümünde sevistiginiz en ilginç mekan diye bir konu var okurken sok oldum. Sinemada Oral yapanından uçağın tuvaletine, ne bileyim dişçi koltuğuna kadar.
Ama sorsan o benim kocam o benim helâlim. Ha yani arada o imza olunca yapılanlar normal oluyor ama sevgilinle yapsan namussuzsun.
Sevgilinle her seyi yap iliskini de sürtünerek yasa (komik) ama sorarlarsa bakireyim. Bu mu yani?
Benim icin öpüsmenin sevismekten bir farkı yok.
Iste bu kadar iki yüzlülüğü tasvip eden, ahlaki değerleri laçka olmus bir milletiz.
Kimse kimseyi suçlamasın. Türk Milleti'nde bireye önem verilmiyor. Bir kadın ne ister ne hisseder ne Yaşar onemsenilmiyor. Sonuc böyle karmakarısık bir gençlik. Bastırılmış toplum. Ama sorsan herkes ahlak abidesi!!!
Daha fazla konusamayacagım
Cinsellik konusunda o kadar haklısın ki..
Hatırlıyorum Istanbula ilk geldiğimde erotik shopları görünce şok olmuştum.. :eek:
Gerçekten de imza attıktan sonra bir evrim geçiriyoruz cinsellik konusunda.
Kızlara şu yasak bu yasak deriz, masum bir lise flörtü bile ahlak anlayışımıza terstir ama aynı kız 20li yaşlara gelir müstakbel kaynanasiyla seksi gecelik alışverişine çıkar.

ülke ülke bölge bölge bile ayırabilir insan Japonların çalışkan olması:stop: fransızların özgürlükçü yenilikçi olması :21:İngilizlerin asil olması :cool:arapların hepi değil ama barbar olması:KK4: gibi yahudilerin bencil olması:KK62:(gerçi onlarda arap ama) insanalar gelenekler coğrafya iklim dinler kültürleri ayrabilir ve belli bir ülkeye özgü davranış geliştirebilir. Türkiyede yaşayan insanlar çok renklidir:KK5:. Ama belirgin bir özelikleri varsa oda tembel olmalarıdır bence:KK50::-)
dinle kültürle alakalı bir durum yokki müslüman olupta hirsizlik yapan çok var ama fransada yere cüzdan düşse dönüp bakmazlar yani aç bir millet değiller bu onların insanligiyla karakteriyle alakalı.. ya da tam tersi zahidenin programında fransada ünlü bi adam dilenci kılığında insanlardan yardım istedi ve kimse yüzüne bakmayinca bayılma numarası yaptı kimse yere düşen adamın yüzüne bakmadilar. aynı şeyi trde yapınca herkes yardımseverligini ortaya koydu.. tamamen kişilik meselesi diyorum.. ülkemizi yanlış bilmesinler yinede ;)

Kimlerin olacak bizlerin. Ama ben teorimde israrliyim, biz caliskaniz ama isyerlerinde bir oto kontrol sistemi yok, yonetici-calisan arasi iliski saglam degil, denetlemeler yetersiz. Is ahlaki yok, adamakilli yasalar yok, profesyonellik yok. Yoksa sen hicbir Avrupaliyi Turkiyedeki ozel kurumlardaki sartlar altinda calistiramazsin. Bunun en guzel ornegi de: Meryem Uzerli.
Bizim gecmisten gunumuze 1000lerce oyuncunun boyun egdigi sisteme kadin 1 sene tahammul edemedi. Pilini pirtisini topladi, ait oldugu yere gitti.
acaba çalışmak deyince hamallık tarzı yük taşımak mı zannediyoruz biz bunu? çalışkan olmak bir bütündür insan beyni olan bir varlıktır eğer kullanamazsa eşekten farkı nedir. İnanınki söylediğiniz bayanı takip etmedim bilmiyorum neden gitti kim gönderdi kendimi gitti bilmiyorum ama bir ömür yetecek kadar servet edinmiştir bizim sayemizde

Ben Türküm bundan da gurur duyarım. Ama "Turk kafası " denen seyden nefret ediyorum. Isini savsaklayan , memleketi ben mi kurtaricam kafasinda olan, aman sende bize bir sey olmaz düşüncesinden nefret ediyorum. Herkes uzerine düşenin en azini yapıp oyle yasamak derdinde. Biktim usandim ben valla.

Türkler hiç bir şeyi hiç bir zaman kolay kazanmadılar .Bakınız tarih kitaplarına . Türklüğüme de şartlar ne olursa olsun karşımdaki kim olursa olsun laf söyletmem .

acaba çalışmak deyince hamallık tarzı yük taşımak mı zannediyoruz biz bunu? çalışkan olmak bir bütündür insan beyni olan bir varlıktır eğer kullanamazsa eşekten farkı nedir. İnanınki söylediğiniz bayanı takip etmedim bilmiyorum neden gitti kim gönderdi kendimi gitti bilmiyorum ama bir ömür yetecek kadar servet edinmiştir bizim sayemizde
Diziyi ben de izlemiyordum, o yalnizca Avrupalilarin hayata ve calisma hayatina bakis acisina dair bir ornekti. Onlar icin isten alinan para kadar iyi sartlar altinda calismak, insan gibi yasamak da onemlidir. Oysa ki biz yalnizca paraya bakariz. Meryem Uzerli yerinde Turk kulturuyle buyumus biri olsaydi o isi hayatta birakmazdi, cunku deli gibi paralar kazaniyordu. Ama o kadin birakti cunku hayat standartlari dusmustu, mutsuzdu, yasadigini hissetmiyordu.

dinle kültürle alakalı bir durum yokki müslüman olupta hirsizlik yapan çok var ama fransada yere cüzdan düşse dönüp bakmazlar yani aç bir millet değiller bu onların insanligiyla karakteriyle alakalı.. ya da tam tersi zahidenin programında fransada ünlü bi adam dilenci kılığında insanlardan yardım istedi ve kimse yüzüne bakmayinca bayılma numarası yaptı kimse yere düşen adamın yüzüne bakmadilar. aynı şeyi trde yapınca herkes yardımseverligini ortaya koydu.. tamamen kişilik meselesi diyorum.. ülkemizi yanlış bilmesinler yinede :KK66:
bende size diyorum ki bölgeden bölgeye bile değişir bu
nasıl derseniz en basit örnek gene bizim ülkemizdedir ülkemizin doğusuna bakın arap kültüründen farsi kültüründen etkilenmiş batı kesimler Avrupa kültüründen etkilenmiştir. orta kesimler ikisinin arasında kalmıştır.

Meryem üzerli= Muhteşem yüzyıldaki ilk hürrem sultan ;)

Back
X