biz zaten bebek istiyoruz ama....

ilkbahar_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
735
225
103
İzmir
ben 27 yaşındayım 6 aylık evliyim. kayınvalidem baştan beri çok istiyor bebek hep söylüyodu nişanlıyken falan. şimdi de elbette biz de istiyoruz ama herşeyin de bir sırası var düğün için bi iğne almadılar herşeyi biz yaptık dünya kadar borç var üstelik kiracıyız daha ödemeler bitmedi. önce onları bitirip biraz da evliliğin tadını çıkarıp çocuk yapmak istiyoruz. benim kendi annem zaten ecele etme diyor ama kaynanamın ısrarından bıktım. en son geçen gün ağzındaki baklayı çıkardı. ben yine zamanı var deyince sen kendini 15 yaşında mı sanıyosun yaşın geçiyo olmucak çocuğun ben ondan korkuyorum dedi. inanır mısınız başımdan aşağı kaynar sular döküldü o an onu boğmak istedim. meğer hanım benim çocuğum olmaz diye acele ediyomuş. millet 40 yaşından sonra evlat sahibi oluyor tıp ilerledi. kendimi çok kötü hissettim eşime de anlattım. tabi annesine toz kondurur mu cahilliğine ver seni kırmak istememiştir diyo.

ben de yakın zamanda doğum izni uzatılırsa hemen bebek sahibi olmak istiyorum ama bu konunun böyle dillendirilmesinden son derece rahatsızım şu an kaynanam bizle kalıoy bir haftadır inanın yüzünü göresim yok evde her yaptığı batıyo şu an.

Bebek konusunda ısrar edilmesi beni deli ediyo .Evet siz 15 yaşında değilsiniz kendi planlarınız,fikirleriniz ve doğrularınız var.Valla lafın sırası geldimi yapıştıracaksın eşine soylemeyle hiç bişey elde edemezsin .Sanki emeği geçmiş gibi evliliğiniz hakkında fikir beyan etmesi bile çok buyuk yüzsüzlük.Bidaha böyle söylerse keyfim ne zaman isterse de geç açıklama bile yapma böyle insanlar bu dilden anlar.

bugün zaten bu konuyu kapatın nasip olursa olacak illa bi gün,sormayın artık dedim eşimin yanında

merhaba arkadaşım. bende 27 yaşındayım ben 2,5 yıldır evliyim . yaklaşık 2 yıldır çocuk istiyoruz fakat daha bir gelişme yok. benim kayınvalidem de aynı. evlendiğimiz ilk aylardan beri ağzımızı arıyor. kendi direk soramıyordu komşular akrabalar soruyor çocuk yok mu diyolar beni sıkıştıyorlar ne diyeyim diyordu. bende çalışıyorum henüz düşünmüyorum düğün borcu varmış de sorarlarsa diyordum. bu yaz artık açık açık söyledi. hiç doktora gitmiyorsunuz size kızmak lazım dedi. olmayıvercek çocuğunuz dedi. gitmiş kendi aklına hizmet bana bir yaşlı teyze bulmuş beni alttan muayene edecekmiş de falan filan. bize hiç sormak yok. eşim tabi duyunca kızdı. soranlara çocukları olmuyo de dedi. bizde istiyoruz fakat daha vakti var demek ki . nasip işte. halbuki doktora da gittik. herşey normal dedi stres yapmayın dedi. ama bu kadar sıkıştırmaya sorgu suale mağruz kalıp da stres yapmamak mümkün mü .

ne kadar iyi niyetli olursa olsun kaynana kaynanadır işte. güya çocuğumuz olsun torun olsun güzellik olsun istiyolar da... senin gibi durumlarda örneğin kendi annen asla sıkıştırmaz senin üzülmeni istemez ama kaynanaların bu işgüzarlığı nedir ya sana mı kaldı muayene edecek insan bulmak

aynen kesinlikle katılıyorum. kayınvalide her zaman kayınvalide. bana ha bire çalışmayan okumayan etmeyen köydeki kızları örnek gösterip duruyor. şunun çocuğu olmuş şunun ikinci çocuğu olcakmış deyip duruyor. iyi ne yapayım dedim bende kızdım. kendi annem hiç konu bile açmaz.öyle konusu çıkarsa Allah size de hayırlısı ise nasip etsin der. o kadar. niyeydi falan filan demez. zaten kayıvalidemin bu saçma ısrarları yüzünden artık seyrek görüşüyoruz. yarım saat mesafe uzaklıkta oturmasına rağmen arada bir yatıya gelmesi yok mu beni delirtiyor. git evine dicem bir gün. hem çocuk yapın diyorsun hem de yumurtlama günümde evime damlıyorsun aaaa yeter dicem o olcak yani .

Tales iyi demişsin inşallah anlamıştır.
İkizler burcuyum Allah herşeyın hayırlısını verir.evleneli 1,5 yıl oldu bizim ben 26 eşim 40 yaşında .Karşılaştığım akraba,eş,dost,komşu herkes hemen karnımı işaret edip BİŞEY YOKMU diyorlardı .O ne demekse hey allah ım ya.Yok henüz erken diyince de ''aaaa eşinin yaşı çok yapın ama hemen sonra olmaz '' diyolardı.Herkes doğum uzmanı olmuş valla.İnsanın yatak odasına müdahale resmen

kesinlikle katılıyorum. millet 1 tane doğurmuş kalkmış bize akıl veriyor.sanki duysan 10 çocuğu var sanarsın.1 tane yapmış profösör olmuş. neymiş yaşımız gçermiş sonra olmayıverirmiş. nasip dedik mi de nasip demekle olmazmış yapmak lazımmış. yapmazsak olmazmış. her gören var mı bişey diye bir soruyor. ben ilk zamanlar düşünmüyoruz derdim snra çok baskı gelince nasip demeye başladım. şimdide asabi bir şekilde olunca söylerim diyorum. o an susup kalıyorlar. nasip demeyin kesinlikle vermedik akıl kalmıyo. sanki kendi doğurdu da onun elinde olan bişey mi . Allah verdi oldu. yoksa nasıl olcaktı. bunun için özel bir maharet gerekiyormuş gibi herkesin karışmasına ve akıl vermesine çok sinir oluyorum.

eltim de evlenir evlenmez yapmış bana onu örnek göstermiyo mu bi de deliriyorum. eltim zaten yediği önünde yemediği ardında kaynanamı da parmağında oynatan manyak bi tip benim gibi afedersiniz eşek gibi borç ödücem diye uğraşmıyo. offf çok dertliyim çok gitse bu kadın bu haftasonu

bir de böyle tiplerin hemende çocuğu olmaz mı ayyy gelde sinir olma. böyleleri 1 ay istesin hemen öbür ay hamile kalıyo. ama işte bizim elimizde değil ki bunu anlamak istemiyor insanlar. nasipte varsa oluyor yoksa olmuyor. artık ne akraba ne tanıdık göresim yok. hep aynı soru bıktım. bayramların gelmesini bile istemiyorum artık. her bayram herkes kesin soruyo. daha yok mu demezler mi birde !!!!

Nasıp :çalışıyoruz ama olmuyo anlamına çekiliyo bizim toplumda
insanlar neden bukadar problem cıkartıyo anlamıyorum ben dertlenmiyorum sana noluyo ki.Birileriyle kıyaslanmaktan oldum olası nefret ettim.Bam telime basıyolar onun şunu onun bunu var diyınce .Ayrıca şu yatılı kalma meselesi beni de sınır ediyorrrrrrrrrrrrrr

benim kendi annem 20 dk mesafede olmasına rağmen evime 6 ayda 3 kere anca gelmiştir siz yeni evlisiniz rahatsız etmeyim diye ama kaynanam ve kayınbabam maşallah gelip gelip günlerce kalıyolar halbuki arabaları da var rahatça gelip gidebilirler.

çocuk yapmak yada yapmamak eşinle senin kararın yalnız kayınvalide ve kayınpeder yada görümcelere de hak vermek lazım ailesinden bir bebek istemeleri çok normal..
Çocuğun olmaz lafına gelince kayınvalide cidden cahil olmalı böyle cümle kurduğunda millet 40 ından sonra bebek yapıyor benimde daha zamanım var o eskidenmiş diyip lafınızı yapıştırabilirsiniz.

2. kez söylemeye çekinir

Kesinlikle benim kendi anne babam arayıp ille gelin demedikçe gelmezler. biz çok ısrarla çağırırsak 6 ayda bir gelirler çay içip kalkarlar.siz gelin kızım biz sizi rahatsız etmeyelim siz gençsiniz derler. ama kaynanam sağolsun evlendiğimiz ilk yıl taa şehirdışından gelen misafirlerini bizim eve getirdi ağırlamaya. bizde 2 gün kaldılar hemde misafirleri ile. evde bir hazırlığın var mı yok mu diyen yok. bir de misafirlerle birlikte sizde yatıya kalcaz demek yok. getirdi insanları bende baktım ellerinde valizler. o zaman dedi sizde kalcaz diye. pess dedim ve 2 gün içimden saydırdım durdum kaynanama. :)

ahahah :) eşimin ailesi ile bizim aramız 15 dakka tam 8 gün bizde kaldılar .Yan komşu şehir dışından geldiler sanmış o denli valizlerini kapmış, bide buz dolaplarında çürüme ihtimali olan erzaklarını kapıp gelmişler.şaka gibiydi hatırlayınca fena oluyorum valla .bide beni istememişti kayınvalidem nişana bile gelmedi hakkımı helal etmem o kızla evlenirsen dedi.Çok da umrumuzdu niye bunalr böyleler yaaa

bu gibi durumlarda kulağını kapayıp duymamak en iyisi ben zaten 8aylık evliyim rabbim 4. ayımda verdi yavrumu ama o 4 aya kdr her ay adet oldun mu var mı bişey gibi sorular sinirimi bozuodu hatta 2. ayımda hamilelik belirtilerim vardı adet olunca yıkılmıştım ağla ağla kendime ettim eşimde üzülüodu bnm eşim hep derdi ki ama sana birileri bişi söyleyince de ki eşim şmdi çocuk istemio derdi.Psikolojikmende insanın çocuğu olmuo böle ediolar gıcıklar kedi köpek gibi her sene bi tane doğurmuşlar marifet sanıo bazıları bunu çok çocuk doğurmak yada hemen doğurmak marifet değil baktığında o doğur et diyenler hangi evladını bişey sahibi etmiş eğitebilmiş ki çocuk şanslı olup kendini eğitebildiyse ne ala.Sıkma canını cnm sen gül geç sinir olur bi mddet snrada gider snn tınlamadığını anlayınca

hiç sorma canım bizde eşimle 7 yıl anlaştık. 7 yıl kadın beni istemedi.sebep annemin uzaktan arkabalarından bir kız kaynanamın oğlan kardeşiyle evli. o kızı beğenmiyo neymiş; ya bende öyle biriysemmiş. ya öyle savruksammış. ben o kişiyi doğru düzgün tanımam bile.sen onu referans alacağına gel anneme babama bak dimi ama. ben elaleme mi benzicem yoksa anneme babama mı ? istemem dedi dedi şimdi zırt pırt çıkıp geliyo ama evime. bende de yılların kini var sevemiyorum işte bir türlü.

canım inanırmısın seninle aynı şeyleri yaşıyorum ben 7 aylık evliyim benim eltim de bizzden 7 ay önce evlendi ve borçsuz harçsız herşeyi önünde anneside kendiside çirkefin teki benim kaynanayı parmağında oynatıyorlar bende ise dünyanın borcu var onları ödemekle meşguluz oda aynı şekilde evlendiği ilk geceden hamile kalmış ve şimdide pişman keşke yapmasaydım diyor allahım isteyen kullarına versin verdikleride böle pişmanlık duyuyor benim tek bir avantajım şu kaynana çocuk yapın demiyor ama sayı veriyor en fazla 1 tane yap sanane kardeşim kaç çocuk yaparsam yaparım ister 1 ister 3anlamıyorum kendi uçkurları ile değil de gelinlerinin uçkurlarıyla niye ilgilenirler senin gibi bende çok dertliyim anlayacağın

kızlar derdim daha da büyüdü
geçen gün kaynanmın bana 15 yaşında mı sanıyosun gafından sonra dün kaynanmın kızkardeşi bana çocuk için erken dedim diye kısır mısın dedi herkesin içinde misafirler varken. böyle bi rezillik yok inanın ölcektim o anda. eve gelince çok ağladım eşime anlattım. eşim bana hak verdi ama ben de sinirden bütün günümü zehir ettiniz ailecek dedim (öncesinde eşimle de başka bi konudan tartışmıştık çünkü) bu söz üzerine bana çok bağırdı ne biçim konuşuyosun diye.
biz böyle kavgalıyken önce teyzesini sonra annesini arayarak siz dokor musunuz benim karımın kısırlığına karar verdiniz utanmıyo musunuz insan içinde bunu söylemeye dedi.size ne biz ne zman istersek yaparız çenenizi kapatın dedi. onlar tlfnda özür dilediler falan ama herkes birbiriyle tartışmış oldu bi damla hzuurum kalmadı (

Ayyy güzellerimmm amma çok takmışsınız ya. Ben 30 yaşındayım ve 6 senelik evliyim. Bana neler diyolar bi tahmin edin allahtan benim kayınvalidem çok iyidir. O demiyo. Benim annemin çevresindekiler soruyo bende diyorum ki nası yapıldığını bilmiyoruz yaaa kocamı yollasam öğretir misiniz diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…