Bizde mi suç eşlerimizde mi?

Birlik yok demek ki, kadın evliliği kafasında oturtmamış, her an boşanabilirim gözü ile bakıyor. Ki benim bakış açım da öyle olduğu için anlayabiliyorum.

bu devirde ne eski erkekler kaldı nede eski kadınlar kaldı..

eski erkekler sorumluluk sahibiydiler şimdiki erkeklerde başta bu eksik evine ekmek getirmek için gece gündüz çalışanlar vardı şimdiki erkekler birkaç saat çalışmayla yoruldum bittim diyebiliyor akşam evine gelincede bilg. başından kalkmıyolar...

eski kadınların çoğu çalışmıyodu ve ailesinden ne gördüyse evlilik bu şekilde gider babamda anneme böyle yapıyodu deyip çekip gidiyordu yanlışıyla doğrusuyla evliliği..

şimdi ise çok şükür çalışıyoruz paramız var evliliğin paylaşım olduğunu biliyoruz birlik olduğunu biliyoruz fakat karşımızda evliliği yürütecek bir adam yoksa çekinmeden bitiriyoruz...

Artık devir çok değişti...

Günümüzde kadın yada erkekler değil genel olarak insanlar tahammülsüz.

Kimse kimseyi çekmiyor, katlanmıyor.

Eskiden insanlarda saygı, sevginin önündeydi. Bırakın kv/kp'i, yolda gördüğümüz yaşlı insanlara bile saygı duyar, annelerimiz bizi gezmeye götürdüğünde evin küçük misaifiri olarak çay servisini biz yapardık.

Şimdi bakıyorum da eşlerin ailelerinden uzak kalmak için kişiler ellerinden geleni yapıyorlar, gerçekten hakedenlere hiç sözüm yok ancak tahammül sınırları düşük insanların. Yeri geliyor anne/babamızdan bir çok söz işitiyorken, kv/kp'nin sözleri ağır gelebiliyor, aslında onlarında eski birer kafa olduklarını idrak edip az biraz anlayışla çözümlenecek meseleleri büyütebiliyoruz. (Tekrar söylüyorum hakedenler hariç)

Her iki tarafında tahammülü yok maalesef. Erkek başka kadı bulurum, kadın başka erkek bulurum havasında. Kimse boşanmak için evlenmez. Yuvasını kurtarmak için elinden geleni yapıp son çare artık bittiği noktada boşanmayı düşünenlere lafım yok ama merdeyse gözünün üzerinde kaşın var deyip bile boşanma davası açılabiliyor.

Daha ilk tartışmada ilk sorunda ya da birkaç sorun neyse ya kadın alıyor bavulunu gidiyor ya erkek. Bu kadar kolay mı bir yuvayı dağıtmak. Şiddet vardır bu defalarca tekrarlanmıştır, aldatma vardır, evine bakmıyordur hiçbir şekilde çalışmıyordur, ilgi sıfırdır, ailesinden her türlü hakareti işitmenize rağmen eşiniz kılını kıpırdatmıyor ayrı eve çıkarmıyordur vs. Tamam artık olmuyor denilir ama iyice düşünmeden taşınmadan ani karar vererek olmuyor işte deyip çekip gitmek olmaz. Adam dağınık diye, arkadaşlarıyla arada sırada görüşüyor diye, bilgisayar başında fazla oturuyor diye, borcu harcı var diye söküp atılmaz hele bir de çocuk varsa enine boyuna düşünmek gerek şahsen ben gerçekten artık dönülmeyecek bir noktadaysa hiç uzlaşacak bir şey kalmasıysa ancak o zaman giderim annemin evine bir daha da o kapıdan girmem ama. Çocuk oyuncağı gibi evine dön ilk tartışmada yine annene git böyle olmaz herşeyi ailemize yansıtırsak o zaman evliliğime güvenleri kalmaz onlarda üzülürler. Senin benim param olmamalı bir kere evlilikte biri az kazanır biri çok kazanır, borç vardır o vardır çalışılır birlikte ödenir banane senin borcun diyemezsin. Erkekler evliliğe daha zoer adapte oluyor çünkü el bebek gül bebek yetiştiriyorlar maalesef ama sabrederek anlayış göstererek konuşarak sinirlenmeden yönlendirmemiz evliliğe alıştırmamız lazım. Güzel meslek sahibi olmak çok para kazanmak ayaklarımızın üzerinde durmak ilk kavgada ayrılmayı gerektirmemeli.

sizce yanlış mı düşünüyolar peki? yani burda hangisi doğru onu mu bulmaya çalışıyoruz? eski kadınlar gibi aldatılsada, dayak da yese, yoklukta çekse, hakarette işitse, hergün kahrından kan kussa da dizini kırıp oturmak; sabretmek mi doğru yoksa çalışan, kendine güveni olan, bişey oldumu çekip gidebilecek gücü olan, bunun farkında olan ve bu sebepden fazla tahammül etmeyen kadın mı doğru? hangisi doğru olanı yapıyor?
ve esasında en önemlisi şu, şuan ki evliliklerin bitme sebebi gerçekten bu mu?
acaba dayak, ihanet, ilgisizlik vs. tüm bunlar katlanılabilecek şeyler mi evlilik yürüsün diye? yoksa aslında doğru olan alıp başını gitmek, evliliği bitirmek mi?

genele bakınca suç kadınlardaymış gibi yazılmış, yada ben öyle anladım. eskiden erkekler kadınların üstünde baskı kuruyorlardı ve kadınlarda itaatsiz kabul ediyorlardı. artık sorgulayan kadınlar var erkekler buna tahammül edemiyor. evlenene kadar sert,dobra kadınları tercih ederken evlendikten sonra aynı kadına çok konuşuyorsun az gerimde dur deniyor..
eşitliğe gelemiyor, arka planda bırakmak istiyor. tabii bizde bunu saygısızlık olarak görüyoruz. çünkü alede bizde birey olarak yetiştik kadın! olarak değil, insan olarak.
sonuç; işte kapı işte sapı

Suçun cinsiyeti yoktur
Bazı evliliklerde kadın, bazı evliliklerde erkek sorumsuz davranır
Karşı tarafın sabrıyla orantılı gittiği yere kadar gider

Ama devir değişti
Artık o annelerimizde olan peygamber sabrı bizde yok
İyi ki de yok
Meydanı boş bulmasın kimse..

Kadın yapıyosa da
Erkek tahammül etmesin yani

Herkes ömrünün sonuna dek hayat arkadaşı ile yaşlanmak ister ama
Temel taşlar sarsılmışsa, o evlilik mutluluktan çok mutsuzluk veriyorsa bence boşanılması daha mantıklı
Toplum veya mahalle baskısını saçma buluyorum
Dört duvar içini biliyo musun ki derler adama ?

bence evt kadınlar eskisi gibi değil annelerimiz gibi çekmiyor ama son ana kadar sabredip bıçak kemiğe dayandığımda bitirme kararı aldığını düşünüyorum. Her ne kadar artık kadınlar hayatlarını kendi kendilerine idare etme kudretine sahip olsalarda kolay kolay bitirdiklerini düşünmüyorum. Ben de boşanma aşamasında birisi olarak avukatım bana demişti ki, kadınlar son ana kadar dayanmaya çalışıyor. İllaki olmadığını düşündüğünde bitiryorlar demişti. Çok doğru. Evliliğimin sürmesi için çabaladığım kadar hayatta başka birşeye azmetseydim şu anda nerelerde olurdum kim bilir. Ama olmayıncada olmuyor.Çabalayınca vicdanın rahat oluyor. malesef erkekler maddi konularda eşitlik olsun istiyor, kadın kazandığı parayı evliliği için harcasın ama diğer konularda erkek egemen olsun. Anlasın anlamasın her konuda ben bilirim, ben reisim, sen kadınsın sus istiyor. Şartsız koşulsuz kadın ona itaat etsin istiyor. Kendi babasının yaptığını kendi karısında uygulamaya çalışıyor. Evlendiğinde kadının annesi babası aman çocukların arası bozulmasın tatsızlık çıkmasın diye dikkat ederken erkek ailesi oğlumuzu geline yem etmeyiz, ezdirmeyiz mantığıyla iki insanı birbirine düşürmekten hiç çekinmiyor. Demek istediğim o ki, kadın artık çekmiyor yorumlarına hiç katılmıyorum. Kaldı ki güzel güzel geçinmek varken çekmek neden? Şimdiki aklım olsaydı daha erken ayrılırdım. Senin evlilik için gösterdiğin çabalar karşı tarafın egosunu şişirmekten başka birşey değilmiş meğer...

sana katılıyorum

evet nasıl heyecanıydık gelin olurken...

ben kendimi örnek vericem.çok şans verdim eşime.evliliğimin ikinci günü hiç suçum yokken öldüresiye dayak yediğim halde sevmeye ona saygı göstermeye devam ettim.ben sustukça o hep yaptı.bana etrafındakilere saygınsızlığının sınırı yoktu.

ne ev ne huzur ne mutluluk 3 sene içerisinde hiçbişey vermedi bana.hep dayandım sustum affettim geri döndüm.
ama herşeyin bir snırı var.bendeki sınır sabır çoktn taşmıştı yine katlanmaya devam ettim.

he şimdi ona sorsanız benim hiç suçum yok içiyorm alkolluyum kendimi bilmiyorum yapıyorum der.
ama sabır bir yere kadar bende bitirdim

onun bahanesi hazırmış ..alkol..sende iyi yapmışsın ama 3 yıl bile çok böylelerinin kahrını çekmek için..ilk günden terk edecektin..böyleleri şiddet göstermek için alkolün arkasına sığınır yapacağını yaptıktan sonra alkollüydüm mazur görün derler..gitsin alkol tedavisi görsün bir rehabilitasyonda.

Suçlu ya da suçsuz yok ki...
Denklik durumu var bence sadece.
Eski eşim beni üzdü diye ben de onu zamanında çok suçladım.
Şimdi sular durulunca düşünüyorum da ona ve ailesine denk bir kadın olaydım zaten hiç bir sorun çıkmazdı,gül gibi geçinip giderdik.

Bence sorun değişen dünyaya ve koşullara kadınların erkeklere göre daha kolay uyum sağlayabilmesine karşın erkeklerin hala bunun farkında olmayıp 50 sene önceki düzeni sürdürmek için son çırpınışlarını yaşaması. Arada sıkışmış bir nesil var adeta annesinden babasından hatta anneannesinden, babaannesinden farklı bir kültür alarak büyüyen bir erkek nesli bunun yanında artık ayakları üzerinde duran , kendi değerini farkına varmaya başlayan, dışarıda çalışma hayatında bir ton stresi çeken, geçim derdine düşen , işe git gel günde 2 saati yollarda geçen kadınlar var. Bu bizden bir önceki nesilin elinde büyümüş olan erkekler eşlerinden hala annelerinki gibi bir performans, sabır, ilgi ve alaka bekliyor ama günümüz koşullarında ise bu mümkün değil zira kadınların buna ne zamanı, ne enerjisi ne de sabrı var.

Bazılarımızı konu açıyor mesela kayınvalideleri her gün onlara gitmelerini istiyormuş yok haftada şu kadar gün görüşelim yok her bayram tatil vs. birlikte geçirelim diye baskı yapıyorlar. Eşleri ile huzursuzluk yaşıyor çoğu kadın sırf bu aile meselelerinden dolayı gitmeyince yapmayınca saygısız terbiyesiz oluyor ama kayınvalide daha önce çalışmadığı için çalışan kadının halini anlamıyor. Çalışan çiftler zaten birbirlerini akşamdan akşama adeta yemek masasında görüyorlar bir hafta sonları var bırakın da bari o zaman başbaşa kalabilsinler ama yok illa rahat bırakılmayacak bu gençler. Çünkü anlamıyorlar bilmiyorlar çalışan kadının halini eski neslin kadınları .

Kısacası şu an arada sıkışmış bir nesil var adeta erkeğin geçmişe özlemi kadının da kendi ayakları üzerinde durma çabası , kendini ispat etme isteği ile hep biriyle çatışma halinde olan bir ton çift var günümüzde.

Ve malesef ben de onlardanım.. ikimiz de seviyoruz ama ikimiz de sıkışmış durumdayız.. Çünkü ikimiz de anlayamıyoruz, anlatamıyoruz, anlatsak yaranamıyoruz vs vs vs...Aileler diğer yandan... Dediğin birşey özellikle çok doğru. O da; erkeklerin hala eskide kalmış ve eskideki şeyleri beklemesi.. Halbuki kadınlar her zaman bir tek öpücüğe bile çok özverili olmaya hazırdır. Şimdi de bu kadınlar uğraşıyor, uymaya çalışıyor idare etmeye çalışıyor derken bir noktadan sonra tahammül sınırı gevşeyiveriyor... Adamlar bunun farkında mı? Hayır (çoğunun)... Ve sonuç nereye gider, biz nereye gideriz, böyleleri nereye gider, bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…