Masallah kızına..bizimde oğlumla 4.günümüz..sadece bir kere tuvalete yaptı,tutmaya başladı nezaman öğrenecek bilmiyorum
Sağolun, çok yorucu ve sıkıntılı bir dönemmiş bu süreç. Birde bizim daha anne sütünden ayırma dönemimiz olacak.
Sizin oğlunuz kaç aylık?
Birde ödül vermeyi deneyin ve tuvalete yaptığında yada söylediğinde çok sevinin.
Sizi mutlu ettiğini görmek onu teşvik edebilir.
Kesinlikle sinirlendiğinizi belli etmeyin. Ben maalesef bu hatayı yaptım ve inadına çişini altına yaptı tuvalete götüremedim.CANIM tavsiyelerin için teşekkürler..Oğlum tam 3 yasında..ödül yöntemini deniyorum bide tablo yöntemimiz var..5. Gün bugün kakasını hala altına yapıyo..bakalım gerilmemek için 1 ay süre verdim kendime.
Kesinlikle sinirlendiğinizi belli etmeyin. Ben maalesef bu hatayı yaptım ve inadına çişini altına yaptı tuvalete götüremedim.
Cumartesi günü çok gergindim birde regl oldum onunda etkisiyle sabırsız davrandım kızımda bir o kadar hırçınlaştı, inatlaştı.
bizim 10. günümüz dün ve bugün kendi söyledi çişini ama kakasını hala söylemiyor çişini yapınca kaka var diyor yapıyor ama onun dışında kakası gelince ıkınmasından anlıyorum...
Bugün 8.günümüz ben götürmesem çişim var demiyo.kakada da bir gelişme yok
'annecim sen kakanı tuvalete yapmayınca altına yapınca cok üzülüyorum diyorum.kakadaan sonra banyo yaparken 'anne sen beni yıkayınca da ben cok üzülüyorum' diyo :)
Ben daha önce 23 nisanda başlamıştım.ikinci gün her yere işedi diye dayanamadım bıraktım eğitimi.keşke bırakmasaydım şimdiye halletmiştik..o yüzden 1 ay verdim 20 hazirana kadar öğrenir ya herhalde :)
Tuvalete gitmeme olayını da şöyle çözdük bi ara inat etti kapının önünde aglıyodu girmicem diye..banyoda kova içinde oyuncak yıkıyoruz artık..bazen sırf oynamak için çişim var diyo.. ama çiş miş yok.o zamanda 'aaa çiş yapmamışım ben yaa' diyo yine oyuna devam:)
bizim 10. günümüz dün ve bugün kendi söyledi çişini ama kakasını hala söylemiyor çişini yapınca kaka var diyor yapıyor ama onun dışında kakası gelince ıkınmasından anlıyorum...
sekerkavanozu,bizimde gitmek istemiyor çoğu zaman ama sürekli oyunla gidiyoruz.
Ayy benim çok çişim geldi, hadi berabere tuvalete gidelim sen yanımda olunca ben korkmuyorum diyerek gidiyoruz bazen.
Birlikte gidiyoruz, elimi tutuyor korkma korkma ben yanındayım diyor
Yada aa yeni terliklerin seni çağırıyor , hadi gidelim de ağlamasınlar gibi şeyler...
Bence gayet güzel gidiyor.
duruhatice; sanırım bu 10. günlerde bir keramet var.
Bizim dün 10. günümüzdü iki defa altına kaçırmadan önce çişini söyledi.
Cumartesi günü kendimi de kızımı da çok yıprattım ama yaşadığım vicdan azabı hatamı fark etmemi sağladı.
Şimdi suyuna gidiyoruz, dün altına sadece 3 kez kaçırdı ama çişini söylemekte geciktiği için oldu bu kaçaklar.
Hiç kızmadım ama kendisi çok üzülüyor artık altına kaçırdığı zaman, off yine altıma yapmışım diyor :2: olsun anneciğim bir daha ki sefere tuvalete yetişiriz diyorum.
Zamanı tutturmak çok önemli bazen 10-15 saniye farkla yetişemediğimiz zamanlar oluyor, lazımlığa değil tuvalete gittiği için alt tarafını komple soyuyoruz o sebeple gecikiyoruz.
Bizde suyla çok oynuyoruz ve tuvalette masla anlatıyoruz. Kakasını kendisi söylemiyor ben takip ediyorum ve yakalıyorum, bir defa son anda yakaladım.
Dün kakasını yapmadı bugün en olacak bakalım.
Mutlaka teşvik çok önemli, eğer lazımlık kullanıyorsanız sizin için daha kolay olur, daha çok vakit geçirebilir ve aktivite yapabilirsiniz.
bizde alaturka tuvalet olduğu için bacakları ağrıyor bir süre sonra.
Gece bezi bıraktık, en son cumartesi akşam yatarken bez kullanmıştık.
Sizler ne yapıyorsunuz geceleri bezliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?