Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

slm kızlar nasılsınız

idare ediyoruz kuşumm.. sen nasılsın?? topik bugun pek bi sessiz ... bizim topiğre biraz adranalin gelek :))) :9:

Kızlar bu arada muglada bir aktarcı buldum Ali Cevat Dalgın. doktormuş kendisi bırakmış doktorlugu bıtkısel ılaclar hazırlıyormus. ınternete yazarsanız cıkar zaman gazetesınde röportaj vermiş. Bende topikten bir arkadastan buldum. 4kez asılama denemış 2 kez tup bebek denemiş tutmamış. sonra bu dr. cevat beyı aramıslar. ne rahatsızlıgı varsa anlatmış tahlıllerınden en ınce ayrıntısına kadar gondermıs dr. cevat beye. ona bıtkısel karısım ve cay vermış 3 ay kullanmıs ve tup bebek tedavısı basarıyla sonuclanmıs. KDaha cok kanser tedavılerıne bakıyormus. Numarasını aldım ısteyen olursa bende var msj atın veririm. ben bgn aradım durumumu anlattım. tahlıl sonuclarımı gonderıcem mailine. ona gore bır karısım verıcek bana. hakkımızdan hayırlısı olsun bakalım. ıns. şifa buluruz. Sizinde ilginizi çeker diye paylaştım.

ÜLKÜ ÖZEL AKAGÜNDÜZ
İlaç raflarına şifalı bitkiler dizen eczacı Necdet Sevgi ve doktorluğu bırakıp aktarlığı seçen Ali Cevat Dalgın'a bitkilerin büyülü dünyasına nasıl girdiklerini ve o zengin bahçede ne gördüklerini sorduk. İlaçlardaki etken maddelerin bitkilerdeki karşılığını bilen Doktor Dalgın, bitkisel terkiplerin gücüne dikkat çekiyor. Eczacı Sevgi ise leblebi gibi antibiyotik veren doktorlardan şikâyetçi.

Biri eczacıydı biri doktor, şimdi ikisi de aktar

Biri eczacı, diğeri doktor... Önce, ilaçların iyileştirirken hasta ettiğini fark ettiler, sonra şifalı bitkilerin tedavi ettiğini. Birbirlerini tanımıyorlar, ortak noktaları mesleklerini bırakıp aktar dükkânı açmaları. Bıraktıkları söylenemez aslında, insanları kimyevi ilaçlar yerine bitkisel terkiplerle tedavi etme yöntemini seçmişler yalnızca. İlaç raflarına şifalı bitkiler dizen eczacı Necdet Sevgi ve doktorluğu bırakıp aktarlığı seçen Ali Cevat Dalgın'a bitkilerin büyülü dünyasına nasıl girdiklerini ve o zengin bahçede ne gördüklerini sorduk.

İki yıl hastanede hekimlik yapan, hastaneyi bırakan ama hekimliği bırakmayan Ali Cevat Dalgın, on yıldan bu yana hastalarına bitkisel çözümler sunuyor. Bizim bildiğimiz doktorlar bitkilere hiç yüz vermez hatta adını bile anmaz. Nasıl oldu da Cevat Bey, önce 'otçu doktor' sonra 'aktar' oldu? "Tıp fakültesini bitirmek üzereyken kimyevî ilaçlara olan inancımı kaybetmiştim." diyor Dalgın, "Doktorluk yapmayı, hastanede çalışmayı düşünmüyordum. Kliniklerde basit enfeksiyonların bile geçirilemediğini görmüştüm. Yine de iki yıl hekimlik yaptım; çünkü normal hekimliği, ilaçların yan etkisini ya da neye yaradıklarını bilmezsem bitkilerle de insan iyileştiremezdim. O süreçte, anaokulu çocuklarına on beş günde bir antibiyotik yazdığım günler oldu. Bir yandan da hastalara önerdiğim bitkilerin işe yaradığını gördüm." Hastaneden elini eteğini çekip bitkilerin bahçesine dalan Cevat Bey, bir tür bitki seyyahlığı yapmış. Gezerek, toplayarak ve daha önemlisi, yetiştirerek iki yüz elliye yakın bitki türüne sahip olmuş. (Bugün ortalama bir aktar dükkânında taş çatlasa kırk tür bitkiye rastladığımızı hatırlatalım.) İki yüz elli önemli bir rakam; ama İbn Sina'nın yedi yüze yakın bitki kullandığını bilen Cevat Dalgın için yeterli değil. Şimdi en büyük hedeflerinden biri, en az altı yüz elli tür bitkiyi cam kavanozlar içine koyup raflara yerleştirmek.

Ezcacı Necdet Aktar bitkisel ilaçlar hazırlıyor.

Şifalı bitkiler çok popüler artık; herkes konuşuyor ve haliyle kafamız karışıyor. Cevat Dalgın'a soruyoruz, "Yanlış bildiğimiz nedir, neye dikkat edelim?" Ona göre en büyük problem; kimyevî ilaçlar gibi, hastalığı tedavi eden bir bitki aranması. "Bitkiler tek başına o kadar şifalı ve güçlü değiller." diyor Dalgın, "Bedeni çok iyi tanıyıp ona göre bir terkip oluşturmak lazım. Terkibi seçerken de bütün sağlık sorunları bir arada değerlendirilmeli ve tedavi diyetle birlikte sürdürülmeli." Peki, Cevat Bey, aktar dükkânına, diyelim ki, bir şeker hastası geldiyse ne yapıyor? Normal bir hekim gibi yaklaşıyor meseleye; hastanın tahlillerini inceliyor ve daha önce kullandığı ilaçları soruyor, zira aktara yolu düşenler çoğunlukla şifa bulamamış insanlar. Sıradışı olan şey, hastaya uzun yıllar kullandığı ilaçlardan dolayı kimyasal zehirlenmeye maruz kalmış biri gibi müdahale etmesi ve ilaç yazmak yerine bitki terkipleri hazırlaması. Eczanelerde satılan bütün ilaçların etken maddelerini ve onların bitkilerdeki karşılıklarını bilmesi onu diğer aktarlardan ayırıyor.

On yıldır hiç ilaç kullanmayan Cevat Dalgın'ın kanser tedavisiyle ilgili tespitleri de oldukça önemli: "Kansere iyi gelecek mucizevî bitki peşinde herkes. Kansere iyi gelen yüzlerce bitki var hâlbuki. Kanserin yanı sıra kalp, şeker, diyabet, dolaşım, tansiyon, kabızlık gibi bir sürü sorunla geliyor hasta. Önemli olan, kanserle birlikte bu hastalıkları da tedavi etmektir."

İlaçlar bana zehir gibi görünüyor

İstanbul'un eski eczacılarından Necdet Sevgi, tansiyon ilacı kullanıp ağır depresyona girmeseydi, raflara ilaç yerine bitki kavanozları dizmeyecekti. "Gözümün önünü göremez hale geldim." diyor Necdet Bey: "Tansiyon düzelteyim derken beyni tahrip ediyorsun, kalbi düzelteyim derken böbrekleri bozuyorsun. Ama doktorlara sorarsanız fazla bir yan etkisi yoktur ilaçların. İşte bazen kemik iliği depresyonu yapar yani lösemiye kadar gider. Nedir ki canım!" Tıpkı Cevat Dalgın gibi on yıldır hiç ilaç kullanmayan, daha ötesi ilaçları görünce zehir görmüş gibi irkilen Necdet Bey, leblebi verir gibi antibiyotik veren doktorlardan hiç hazzetmiyor. Kırk beş yıl önce başka doktorlar tanımış çünkü, reçeteye ıhlamur yazan doktorlar... O zaman eczaneler de, eczacılar da bir başkaymış zaten. Raflarda hazır ilaç olarak çikolatalı kalsiyum, oksijen ve tentürdiyodun bulunduğu, arka tarafta sekiz on kalfanın alıç çiçeğinden kalp, bademden mide ilacı yaptığı günler... Şimdi bile bazı eczacıların ve öğretim üyelerinin ilaç yapımında kendisine danıştığını söyleyen Necdet Bey, kanser gibi zor hastalara elinden geldiğince yardım ettiğini söylüyor. Söz konusu kanser olunca söylenecek mühim sözler hep var galiba; "Yetmiş yaşında, ümitsiz bir kanser hastasına ağrılarını giderecek bir tedavi uygulanmalı sadece. O haldeyken bir de ağır ilaçların yan etkileri yüzünden acı çekiyor. 'Doktor verdi' diyor hasta, doktorun kafası yorgun, seninle uğraşamaz. Depresyon ilacı veriyorlar halsizlik, kısırlık yapıyor. Almanya'da antidepresan ilaçların yüzde yetmişi sarı kantarondan yapılıyor. Niye bizde yok? Bitkisel vitaminlerin, ilaçların parasını devlet karşılamıyor. Kimyasallar bedava, bitkiseller pahalı. Sistem hiç insan odaklı değil." u.akagunduz@zaman.com.tr

Yaprakları kaynatmayın

Ihlamur, nane, kekik gibi yapraklı ve çiçeklibitkilerin kaynatılmaması gerektiğini söyleyen Necdet Sevgi,"Bu bitkileri tıpkı çay gibi demleyin, zencefil, havlıcan gibi kökleri ve tarçın gibi kabukları ise kaynatın" diyor. Havaların bir soğuk bir sıcak olduğu şu günlerde üşütenler için zencefil, kuşburnu, tarçın ve havlıcan çayını öneren Sevgi, ateşi olanlara doğal antibiyotik sayılan ekinezya çayını tavsiye ediyor.

Doktor aktardan bitkisel detoks

Vücudu toksinlerden arındırmak için karahindiba, alıç yaprağı, mersin yaprağı, funda yaprağı, karabaş ve hindibadan bir buçuk yemek kaşığı karıştırıp demlenmeli. Bir ay boyunca her gün sabahları aç karnına birer bardak içilmeli.

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Feza Gazetecilik’e aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece zaman gazetesi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Kızlaaaaarrr dün gece itibari ile regl oldum çok şükür, yarın saat 11.30 da dr dan randevu aldım bide bende baya gelişme var dimi :1: bakalım kısmetse hayatımda ilk defa yumurtlama takibi yapacağım, inşallah rabbim uğraştırmaz yaa, tutarsa varya çok sevineceğim, tutmazsa da Allah büyük , O ne nasibederse kabulumdur tabiki. Sizleri haberdar ederim yarın akşam. Çünkü annem gelecek öğleden sonra, pazara filan çıkacağız.
Mervecim hamiş değilmiş, olsun kuşum çatır çatır regl oluyoruz hiç olmazsa ohhh sefamız olsun :1:
Buketim sinir küpü olmuş, bizimde vardı o "kutu"dan bize ordaki kız akıl vermişti, diyin ki biz iş sebebiyle yurt dışına çıkacağız o yüzden kesinlikle kapatmak istiyoruz, oraya yerleşiyoruz diye dilekçe yazarsanız hiç zorluk çıkarmadan kapatıyorlar. ama senin durumun farklı eşini istiyorlarmış illlaki uyuzlar.
iyi geceler Allah rahatlık versin canlarım, dr stresi yapmamak için elimden geleni yapıcam bakalım yarın neler olacak.

idare ediyoruz kuşumm.. sen nasılsın?? topik bugun pek bi sessiz ... bizim topiğre biraz adranalin gelek :))) :9:

Kızlar bu arada muglada bir aktarcı buldum Ali Cevat Dalgın. doktormuş kendisi bırakmış doktorlugu bıtkısel ılaclar hazırlıyormus. ınternete yazarsanız cıkar zaman gazetesınde röportaj vermiş. Bende topikten bir arkadastan buldum. 4kez asılama denemış 2 kez tup bebek denemiş tutmamış. sonra bu dr. cevat beyı aramıslar. ne rahatsızlıgı varsa anlatmış tahlıllerınden en ınce ayrıntısına kadar gondermıs dr. cevat beye. ona bıtkısel karısım ve cay vermış 3 ay kullanmıs ve tup bebek tedavısı basarıyla sonuclanmıs. KDaha cok kanser tedavılerıne bakıyormus. Numarasını aldım ısteyen olursa bende var msj atın veririm. ben bgn aradım durumumu anlattım. tahlıl sonuclarımı gonderıcem mailine. ona gore bır karısım verıcek bana. hakkımızdan hayırlısı olsun bakalım. ıns. şifa buluruz. Sizinde ilginizi çeker diye paylaştım.

ii cnm ya bende kimse olmayınca topikler arası geziniyorum sıkıntıdan:34:

Kizlar canlarim kayinvalidem ve kayinbabam geldi, malum hic topige giremiyorum ama dualrinizi günü gününe okuyorum fakat burda yazamiyorum, burcu , cigdem ve merve dualrinizi gününde okudum rabbim hayirli saglikli evlatlar versin, evinize bereket ve huzur versin, hepinizi cok özledim
olsun burcucum eşinin anne babası onlarla ilgilen tabiki gönüller ayrı olmasın yeter bizde seni özledik canım:16:

Kızlaaaaarrr dün gece itibari ile regl oldum çok şükür, yarın saat 11.30 da dr dan randevu aldım bide bende baya gelişme var dimi :1: bakalım kısmetse hayatımda ilk defa yumurtlama takibi yapacağım, inşallah rabbim uğraştırmaz yaa, tutarsa varya çok sevineceğim, tutmazsa da Allah büyük , O ne nasibederse kabulumdur tabiki. Sizleri haberdar ederim yarın akşam. Çünkü annem gelecek öğleden sonra, pazara filan çıkacağız.
Mervecim hamiş değilmiş, olsun kuşum çatır çatır regl oluyoruz hiç olmazsa ohhh sefamız olsun :1:
Buketim sinir küpü olmuş, bizimde vardı o "kutu"dan bize ordaki kız akıl vermişti, diyin ki biz iş sebebiyle yurt dışına çıkacağız o yüzden kesinlikle kapatmak istiyoruz, oraya yerleşiyoruz diye dilekçe yazarsanız hiç zorluk çıkarmadan kapatıyorlar. ama senin durumun farklı eşini istiyorlarmış illlaki uyuzlar.
iyi geceler Allah rahatlık versin canlarım, dr stresi yapmamak için elimden geleni yapıcam bakalım yarın neler olacak.

yasemincim hayırlı olsun canım bende şuanda yumurta takibindeyim seninle durumumuz da hemen hemen aynı inşallah hayırlı haberler alırız canım. valla bu regl olayı bile çok güzel bende farlutalla oldum bir rahatladım bir rahatladım,Allah hepimize hayırlı şifalar versin inşallah

inşş yasemincimmm regl olmak güzel ama keşke sebebi bebek olsada olmasakk :)) hayırlısı olsun inşş cnm benimm allah yardımcı olsunn..

Günaydin kizlar, bugun istanbulda hava kapali cok karanlik yataktan hic kalkmak istemedim gec kaldim ztn servisi beklettim :)) nefret ediyorum cumartesi gunlerinden.. Hamileler icin ozel bir uygulama olsa cumartesi gunleri calismasak keske.. O olmusken birde öglen tatili 2 saat olsa anca yeriz biz ;))) uffff uykum var benimm ..

Günaydin kizlar, bugun istanbulda hava kapali cok karanlik yataktan hic kalkmak istemedim gec kaldim ztn servisi beklettim :)) nefret ediyorum cumartesi gunlerinden.. Hamileler icin ozel bir uygulama olsa cumartesi gunleri calismasak keske.. O olmusken birde öglen tatili 2 saat olsa anca yeriz biz ;))) uffff uykum var benimm ..

Günaydın canımmm
Bendee cumartesi günleri çalışmaktan hiç hoşlanmıyorum bide 2 yıl öncesine kadar cumartesi günlerimde izinliydi ama burda yok uyuz oluyorum o yüzden :(( nese işimiz varya buna da şükrler olsun

kızlar selamlar, Çiğdem, Burcu, Merve, Ebru, İsimsiz Fanaa , Mesude arkadaşlar dualarınıızı okdum bitirdim. Rabbim kabul eder inşAllah. Ben bu hafta memlekete giceğim yol hali ne olur ne olmaz diye hepsini okudum duaların borçlu kalmayayım hiçbirnize. akşam dualarınızı da gündüzden okudum. Rabbim inşAllah kabul eder.

Yaseminin hayırlı haberlerini alırız inşAllah bugun doktordan..
Burcu misafirlerinle güzzeeell güzeeell muhabbetler diliyorum canımcım sana..
Merve herşey çok çok güzel olucak senin için inanıyorum çok..
Hamilelerimiz maşaAllah hepsi çok iyi..
Ben günlerimi değerlendiriyorum derkeeen bi baktım ki nasıl olduysa yanlış hesap yapmışım, napayım bu ayda çok özenmiştik kısmet diyorum artık..
Hepinizi çok çok seviyorum.. Her an sizleri merak ediyorum. Gönlüm sizinle.. Allah inşAllah güpgüzel bir hafta sonu kısmet etsin..

“Ey iman edenler! Eğer siz ALLAH’ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder ve ayaklarınızı kaydırmaz.”
(Muhammed Sûresi 7.Âyet)

GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLERİM SİZE CANLARIM..
RABBİM HER DAİM BİZİMLE OLSUN.
DERT SİZDEN UZAK OLSUN.
HUZUR VE MUTLULUK YANINIZDA ,YÜREĞİNİZDEKİ İMAN KUVVETİ YOLDASINIZ OLSUN
Cenâb-ı Hak lutf u keremiyle cümlemizi son nefesine kadar yüzünü güldürdüklerinden eylesin. AMİN..

Son düzenleme:
GÜNAYDIN HERKESE HAYIRLI HAFTA SONLARII...

DİLBERCİM VE TUĞBACIM İKİNİZ İÇİNDE AYRI AYRI 7ŞER AYETEL KÜRSİ OKUDUM RABBİM KABUL ETSİN...aşılamalarınız İNŞALLAH HAYIRLI GECER BEBİŞLERİNİZ TUTUNUR..:nazar::nazar::nazar:

Güllll, dünürüm ilk sayfadaki hamişler listesini düzenledim, tarih sıralamasına göre haberin olsun canım benim. öpüyorum seni ve damadımı.:16:
CANIM BENİM hayırlı olsun İNŞALLAH herşey yolunda gider stres yapma rahat ol..
ohh listede düzelmiş he şöle düzenli ol kız acık :9::9::9::9:sağolasın canımm güzel olmuş ellerine sağlık..bizde seni öpüyoruz şeker..:54:

günaydın canım aynenn gece boyu esti hala esio..gece hiç uyuyamadım ya...eşimi işe yolladım sabah az yatıym dedim ama yok yatamadım hastayım galiba hapşurup duruyorum ama burnum akmıyo halsizimm bide nabzım yükseldi yine sanırım zaten o canımı cöremi kesio:2::2::2: ben yine dinlenmeye calışıym canlar öpüyorum...

CANIM BENİM hayırlı olsun İNŞALLAH herşey yolunda gider stres yapma rahat ol..
ohh listede düzelmiş he şöle düzenli ol kız acık :9::9::9::9:sağolasın canımm güzel olmuş ellerine sağlık..bizde seni öpüyoruz şeker..:54:

günaydın canım aynenn gece boyu esti hala esio..gece hiç uyuyamadım ya...eşimi işe yolladım sabah az yatıym dedim ama yok yatamadım hastayım galiba hapşurup duruyorum ama burnum akmıyo halsizimm bide nabzım yükseldi yine sanırım zaten o canımı cöremi kesio:2::2::2: ben yine dinlenmeye calışıym canlar öpüyorum...

Günaydın canim cok gecmis olsun Rabbim şifalar versin dikkat et kendine dinlen bol bol benim de bugün yine basım ağrıyı bı tuttu mü bir hafta sürüyor bu gebelikte cok sık basın ağriyo normal mı acaba kizlar ya..

slm kızlarr nasılsınız? bilgisayarım öktü gelemedim ay dün başıma daha önce hiç gelmeyen bişe geldi az miktarda kanamam oldu neyin nesi bu ya birde başıma bu çıkmasınn offf

kızlar selamlar, Çiğdem, Burcu, Merve, Ebru, İsimsiz Fanaa , Mesude arkadaşlar dualarınıızı okdum bitirdim. Rabbim kabul eder inşAllah. Ben bu hafta memlekete giceğim yol hali ne olur ne olmaz diye hepsini okudum duaların borçlu kalmayayım hiçbirnize. akşam dualarınızı da gündüzden okudum. Rabbim inşAllah kabul eder.

Yaseminin hayırlı haberlerini alırız inşAllah bugun doktordan..
Burcu misafirlerinle güzzeeell güzeeell muhabbetler diliyorum canımcım sana..
Merve herşey çok çok güzel olucak senin için inanıyorum çok..
Hamilelerimiz maşaAllah hepsi çok iyi..
Ben günlerimi değerlendiriyorum derkeeen bi baktım ki nasıl olduysa yanlış hesap yapmışım, napayım bu ayda çok özenmiştik kısmet diyorum artık..
Hepinizi çok çok seviyorum.. Her an sizleri merak ediyorum. Gönlüm sizinle.. Allah inşAllah güpgüzel bir hafta sonu kısmet etsin..

Allah kabul etsin canim cok sagol hayırlı yolculuklar güle güle git hersey gönlünde olsun selam ve dua ile Rabb'ime amanetsin

Bu arada dilbercim hakkında hayırlısı olsun inşallah seni mutlu eden haberler alırsın hersey yolunda gider canim dualarimizdasin...

Back
X