Bizimkilerden bir cacık olmaz!

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Merhaba sevgili hanımlar, çok sinirlendim acil aklıma burası geldi nefretimi kusmak için :D Şaka bir yana bana göre oldukça haddini aşmış ve art niyetli bir şey okudum ama belki ben büyütüyorumdur o nedenle size danışmak istedim. Görümcemle eşimin ortak bir mülkü var, onu satıp başka bir yatırım yapmayı düşünüyorlar. Eşimin kafasında da İzmir vs. gibi popüler yerlerden temelden girip ev alıp satarak kar etmek var. Dün ablasına bir kaç ev göndermiş, bu evlere bakmak için watsapp’ına girdiğimde ablasının kendi kocası ve beni kast ederek bunlardan bir cacık olmaz dediğini gördüm. Yani ne varsa bizde var demiş. İyi de ben ne alaka? Benim anam babam hayatta Allah gecinden versin bana da bişeyler kalacak ben neden hıyar oldum şimdi diye coştum ben de. Eşimin babası yok malları da o yapmış gençken, o yapmasaymış görümcem 0 iş hayatı ile ne yapardı acaba?

Bana çok densizce geldi. Buna gülüp geçeyim mi, yüzüne vurayım mı? Tatsızlık mı çıkartayım küslük topuna mı gireyim? Ne demek bir cacık olmaz yahu? Ben geçen hafta işten ayrıldım diye mi bu laf sokmalar yani? E sen hayatın boyunca çalışmamışsın?

Eşim de ben öyle anlamadım bizimkiler diyince kocasının ailesinden bahsediyor gibi anladım diyor canım saf, temiz, naif kocam benim.

Abartıyor muyum?

Evlere bakmak istedim çünkü biz de oralara taşınmayı düşünüyoruz. Hani neden baktın derseniz.

Kocamın anladığı gibi anlamaya devam eder, iş hayatında olduğumu aileye katkım da sık sık vurgulardım

Şu an çalışmamam dışında sorun yok, bir hafta olmadı henüz ayrılalı işten. Ama 20 senedir çalışıyorum eğer taktıkları buysa.

Merhaba sevgili hanımlar, çok sinirlendim acil aklıma burası geldi nefretimi kusmak için :KK70: Şaka bir yana bana göre oldukça haddini aşmış ve art niyetli bir şey okudum ama belki ben büyütüyorumdur o nedenle size danışmak istedim. Görümcemle eşimin ortak bir mülkü var, onu satıp başka bir yatırım yapmayı düşünüyorlar. Eşimin kafasında da İzmir vs. gibi popüler yerlerden temelden girip ev alıp satarak kar etmek var. Dün ablasına bir kaç ev göndermiş, bu evlere bakmak için watsapp’ına girdiğimde ablasının kendi kocası ve beni kast ederek bunlardan bir cacık olmaz dediğini gördüm. Yani ne varsa bizde var demiş. İyi de ben ne alaka? Benim anam babam hayatta Allah gecinden versin bana da bişeyler kalacak ben neden hıyar oldum şimdi diye coştum ben de. Eşimin babası yok malları da o yapmış gençken, o yapmasaymış görümcem 0 iş hayatı ile ne yapardı acaba?

Bana çok densizce geldi. Buna gülüp geçeyim mi, yüzüne vurayım mı? Tatsızlık mı çıkartayım küslük topuna mı gireyim? Ne demek bir cacık olmaz yahu? Ben geçen hafta işten ayrıldım diye mi bu laf sokmalar yani? E sen hayatın boyunca çalışmamışsın?

Eşim de ben öyle anlamadım bizimkiler diyince kocasının ailesinden bahsediyor gibi anladım diyor canım saf, temiz, naif kocam benim.

Abartıyor muyum?
Umursamam.

Konuşmanın başını sonunu bilmeden anlamak zor. Belki gerçekten eşinizin anladığı şekildedir, bilemedim.

Sizin anladığınız gibiyse eşiniz böyle bir üsluba izin vermemeli. "Söylediğin hoş değil, ayıp ediyorsun" diyebilirmiş ama başkasının söylediklerini de kontrol edemiyoruz. İki kardeş arasındaki konuşma sonuçta. Bazı şeyleri hiç bilmemek daha iyi işte.
Eşinize tepki vermişsiniz zaten. Görümcenize bir şey söylemeyin.

Konuşmanın başını sonunu bilmeden anlamak zor. Belki gerçekten eşinizin anladığı şekildedir, bilemedim.

Sizin anladığınız gibiyse eşiniz böyle bir üsluba izin vermemeli. "Söylediğin hoş değil, ayıp ediyorsun" diyebilirmiş ama başkasının söylediklerini de kontrol edemiyoruz. İki kardeş arasındaki konuşma sonuçta. Bazı şeyleri hiç bilmemek daha iyi işte.
Eşinize tepki vermişsiniz zaten. Görümcenize bir şey söylemeyin.
Ay benim kocam dünyanın en optimist insanı ya, yemin ederim içinde gram kötülük yok saf mıdır nedir 🤦🏻‍♀️ Halâ bana o niyetle değil diyor deliricim.

Abartmissiniz, eşinizle kardeşinin arası bostan yere bozulabilirdi. O an onu düşünmüş onu söylemiş, sizin ona 0 ișhayatı var, hiç calismamissin demenizden çok farklı değil yani.

Benimkisi yorum, o densizliği yapan o.
O da yorum, kendince gözlem yapmış.
Burda o haklı ben haksızım işine girerseniz birbirinizde sürüyle açık bulursunuz. Siz iş hayatından vurursunuz, o da mal varlığıyla.
Kardeşiyle konuşmuş, kocanızın gerçekten anlamadığını mı zannediyorsunuz? Adam takmamış geçmiş. Önemli degil ki o size kraliçe demiş, fakir demiş. Siz eşinizle konuşmușsunuz, gorumceyi sevmiyorsanız uzak durursunuz.
Ya zaten siz kendinizi bilmiyor musunuz, o size bunu dedi dedi diye tüm çabalarınız çöp mü olacak? Tabiki hayır. Herkes kendi penceresinden bakıp yorum yapıyor işte.

Ayyy gorumcedeki ucuzluk bayagilik Nefret ettim Tepki gostermiyosa kocaniz da iyi bir kayarı hak ediyor

İnsanlar bazen aile içinde eşlerinden bahsederken şakasına veya o an sitemkar bir şekilde öyle diyebilir. Kendi kocası için de demiş ama eminim kocasına da düşkündür. Boş laf yapmış bence sizin eşiniz de takmadığı için bişey dememiştir.

Belki yatırım konusunda geri planda kalıyorsanız, onun için demiş olabilir mi? Hani “biz ordan alıp oraya koyup yatırım yapmaya çalışıyoruz ama bunlarda hiç yatırım kafası yok” gibi?
Benim eşim de buna benzer yorumlar yapar da, ordan aklıma geldi 😀

Belki yatırım konusunda geri planda kalıyorsanız, onun için demiş olabilir mi? Hani “biz ordan alıp oraya koyup yatırım yapmaya çalışıyoruz ama bunlarda hiç yatırım kafası yok” gibi?
Benim eşim de buna benzer yorumlar yapar da, ordan aklıma geldi 😀

Ceplerinden koymuyorlar ki babadan kalan mal mevzusu bu.

Back
X