• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bla bla car uygulamasını bilenler

ddu65

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2022
15
3
1
35
Eşim bla bla car uygulamasını indirmiş ve Pazar günü araba almaya gitti arkadaşı ile,sonra bı kaç gün sonra uygulama ne dye bakarken bir kızı arabada getirdiklerini gördüm ama eşim yemin ediyor böyle bişey olmadığına bu uygulama kendiliğinden su kişi hakkında yolculuk deneyiminiz nasıl geçti diye gösterir mi?Eki Görüntüle 3152006

bencede doğru. ama kızın isim ve foto şüpheli foto fake gibi isimde bi tuhaf

normalde tam tersi olur :D

yani blabla kulananlar normalde türkiyede cep telefonu numaralarını alıp veriyor oradan devam ediyor genelde uygulamada sanki kimseyi almamışsın gibi görünüyor -uygulamadaki ücretleri de çoğu kişi modifiye ediyor.
oradan teyitleşmeden uygulama kimseyi almışsın gibi göstermez
ama teyitleşmelerine rağmen sonradan almamış olabilir.

normalde tam tersi olur :KK70:

yani blabla kulananlar normalde türkiyede cep telefonu numaralarını alıp veriyor oradan devam ediyor genelde uygulamada sanki kimseyi almamışsın gibi görünüyor -uygulamadaki ücretleri de çoğu kişi modifiye ediyor.
oradan teyitleşmeden uygulama kimseyi almışsın gibi göstermez
ama teyitleşmelerine rağmen sonradan almamış olabilir.
Neden Isparta da belli bı adreste indiğini gösteriyor hani anlamadığım için soruyorum

normalde tam tersi olur :D

Hiç öyle olmaz. Çünkü bindiğin kişi sana referans yazar sen ona. Böylece daha güvenilir olursun. Ondan fazla kere kullandım, onaylamak istemeyen kimseye denk gelmedim.
Sonuçta para elden teslim ediliyor,uygulamadan değil. Uygulama komisyon da kesmiyor
Yazan fiyattan fazla da almak istesen öncesinde mesajlasirken söylersin.
Zaten kişi seni onaylamadan telefon numarası paylaşılmıyor sitede. Sfr 5yz otz5 falan diye şifrelemen lazım:)
Neden Isparta da belli bı adreste indiğini gösteriyor hani anlamadığım için soruyorum
O adres eşinin varış yeri. Kendi ilan açarken öyle girmiş. Kız da yol ustunde bir yerde inmiştir.

Bu arada kız tek değil, arkadaşıyla binmiş araca. O arti 1 onun için

Bir de
Eğer kiz binmeseydi iptal etseydi aşağıdaki resimdeki gibi yazı çıkardı. Bindiği için üstteki gibi ilan çıkmış.
IMG_20221026_190653.webp

Hiç öyle olmaz. Çünkü bindiğin kişi sana referans yazar sen ona. Böylece daha güvenilir olursun. Ondan fazla kere kullandım, onaylamak istemeyen kimseye denk gelmedim.
Sonuçta para elden teslim ediliyor,uygulamadan değil. Uygulama komisyon da kesmiyor
Zaten kişi seni onaylamadan telefon numarası paylaşılmıyor sitede. Sfr 5yz otz5 falan diye şifrelemen lazım:)
O adres eşinin varış yeri. Kendi ilan açarken öyle girmiş. Kız da yol ustunde bir yerde inmiştir.

Bir de
Eğer kiz binmeseydi iptal etseydi aşağıdaki resimdeki gibi yazı çıkardı. Bindiği için üstteki gibi ilan çıkmış.Eki Görüntüle 3152027

ben aşağı yukarı 16-17 senedir -ilk kısmı yurtdışında olmak üzere- ülkeye ilk geldiği günden beri bu uygulamayı kullanıyorum.

yani 10 deil belki 100 belki 500 kere kullanmışımdır.

zaten normalde olması gereken uygulama üzerinden mesajlaşmak ve uygulamada hangi güzergaha ne fiyat yazıyorsa onun ödenmesidir.

ama
Ülkede kahir ekseiyetle o şekilde kullanılmıyor
son 5 kullanmamdan hiçbirinde ilan açanlarla uygulama üzerinden teyitleşmedik mesela.
burası öğrencilerin yaşadığı bir kampüs, kampüste hergün yüzlerce kişi kullanıyor, ve evet benim bildiklerim yine büyük oranda uygulama üzerinden rezervasyon yaparak deil dışarıdan haberleşerek kullanıyorlar. çoğu kişi de takma isimle kullanıyor.

belki 100 belki 500 gibi arası açık bir tahmin yapma sebebim şu: yurtdışında zibilyon tane başka uygulama var, hangisini ne kadar kullandım oturup onu hesaplayamam şu anda.

Eşim bla bla car uygulamasını indirmiş ve Pazar günü araba almaya gitti arkadaşı ile,sonra bı kaç gün sonra uygulama ne dye bakarken bir kızı arabada getirdiklerini gördüm ama eşim yemin ediyor böyle bişey olmadığına bu uygulama kendiliğinden su kişi hakkında yolculuk deneyiminiz nasıl geçti diye gösterir mi?Eki Görüntüle 3152006
O kız yanında biriyle birlikte o araca binmiş. Eşiniz sorun çıkmasın diye yalan söylüyor belli ki.

Bir de
Eğer kiz binmeseydi iptal etseydi aşağıdaki resimdeki gibi yazı çıkardı. Bindiği için üstteki gibi ilan çıkmış.Eki Görüntüle 3152027
O kız yanında biriyle birlikte o araca binmiş. Eşiniz sorun çıkmasın diye yalan söylüyor belli ki.
Allah razı olsun en açıklayıcı siz cvp verdiniz evet ondan da suphelnmistim bı isim daha vardı

ben aşağı yukarı 16-17 senedir -ilk kısmı yurtdışında olmak üzere- ülkeye ilk geldiği günden beri bu uygulamayı kullanıyorum.

zaten normalde olması gereken uygulama üzerinden mesajlaşmak ve uygulamada hangi güzergaha ne fiyat yazıyorsa onun ödenmesidir.

ama
son 5 kullanmamdan hiçbirinde ilan açanlarla uygulama üzerinden teyitleşmedik mesela.
burası öğrencilerin yaşadığı bir kampüs, kampüste hergün yüzlerce kişi kullanıyor, ve evet benim bildiklerim yine büyük oranda uygulama üzerinden rezervasyon yaparak deil dışarıdan haberleşerek kullanıyorlar. çoğu kişi de takma isimle kullanıyor.
Dediğim gibi ben ona da denk gelmedim,Fake isime de denk gelmedim. Ki benden kimlik onayı istemişti, önlü arkalı kimlik fotomu sisteme girmiştim. Nasıl sahte isimle açılabilir ki? Eğer oyle bir şey varsa hiç güvenilir değil. Otostop çekmek daha iyi, en azından para ödemiyorsun🙈

Dediğim gibi ben ona da denk gelmedim,Fake isime de denk gelmedim. Ki benden kimlik onayı istemişti, önlü arkalı kimlik fotomu sisteme girmiştim. Nasıl sahte isimle açılabilir ki? Eğer oyle bir şey varsa hiç güvenilir değil. Otostop çekmek daha iyi, en azından para ödemiyorsun🙈
aahaha
burada öğrencilerin büyük kısmı otostop da çekiyor zaten
otostopa alışkın oldukları için sorun etmiyor olabilirler.

ama
Büyük cesaret bilmediğin kişinin arabasina binmek

Allah Allah neler çıkıyor. Biz çok dinazor kaldık 🙂
Bizimde haftasonu konakladığımız otelde Almancı bir aile Antalya’ya beraber dönelim diye teklif etti, kabul etmedik. Uzun yolda tanımadığın insanlar hiç çekilmez 🤷🏻‍♀️
Bu uygulama anladığım kadarıyla birileriyle tanışmak için değil, yol maliyetini azaltmak için. Ama araçla gidilecek olduktan sonra otobüse binersin. Bana cazip gelmedi.

Allah Allah neler çıkıyor. Biz çok dinazor kaldık 🙂
Bizimde haftasonu konakladığımız otelde Almancı bir aile Antalya’ya beraber dönelim diye teklif etti, kabul etmedik. Uzun yolda tanımadığın insanlar hiç çekilmez 🤷🏻‍♀️
Bu uygulama anladığım kadarıyla birileriyle tanışmak için değil, yol maliyetini azaltmak için. Ama araçla gidilecek olduktan sonra otobüse binersin. Bana cazip gelmedi.
Zaten iyi niyet yok ki ben karsiyi bilmem ama benim eşim ve yanındaki kişi hiç iyi niyetle getirmediklerini ...iyi niyet olsa açıklama yapılır ama ikiside yalan söylüyor

ben kimseyle bu uygulamadan tanışıp flört etmedim
kimin ne mal olduğunu ve niyetini profilinden de mesajlarından da anlayabiliyorum. aksine şahane yolculuklar yaptım

şöyle de bir durum var
benim sık sık kullandığım güzergah oldukça uzun (otobüsle 9 saat, aktarmalar yüzünden uçakla da en az 9 saat, arabayla iyi şoförle az molayla 6.5 saat), bu güzergahı uyumadan gitmek için genelde yolcu arıyorlar yanlarına, bunu da hemen ilkten söylüyorlar zatn...ben yol boyu konuşup muhabbet ettiğim için de (otobüsle de gitsem uçakla da gitsem ben uyuyamıyorum, uyku sorunum var benim) çoğu kez ücret bile almadı kimse benden. genel olarak da ben yanındayken eşiyle nişanlısıyla vs vs konuşan çok kişi olmuştur, sık sık kullanan kişilerle gittim hemen her zaman.
etrafımda öğrenciler ise daha yakın olan metropol şehirlere gitmek için kullanıyor, orada daha genç, hızlı, fırlama tipler oluyormuş mesela (bunlar bana anlattıkları); benim güzergahım buna çok uygun değil -zaten benim yaşımda (!) biriyle tanışmak için kullanmaz kimse sanırım :D

bence uygulamada bir sıkıntı yok. dünyada da kullanılma amacı bu. ha ama bizde çakallık yapmak için kullanan yok mu. çoktur eminim ki....fakat eşi bunu kullanan karısı da kullandığını bilen bir dünya insan da var mesela. arabada afedersiniz kimse kimseye bir şey yapmıyor yani. ama eş kişisi bunu saklayıp yalan konuşuyorsa orada sorun vardır.

Back
X