• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bla bla car uygulamasını bilenler

ben kimseyle bu uygulamadan tanışıp flört etmedim
kimin ne mal olduğunu ve niyetini profilinden de mesajlarından da anlayabiliyorum. aksine şahane yolculuklar yaptım

şöyle de bir durum var
benim sık sık kullandığım güzergah oldukça uzun (otobüsle 9 saat, aktarmalar yüzünden uçakla da en az 9 saat, arabayla iyi şoförle az molayla 6.5 saat), bu güzergahı uyumadan gitmek için genelde yolcu arıyorlar yanlarına, bunu da hemen ilkten söylüyorlar zatn...ben yol boyu konuşup muhabbet ettiğim için de (otobüsle de gitsem uçakla da gitsem ben uyuyamıyorum, uyku sorunum var benim) çoğu kez ücret bile almadı kimse benden. genel olarak da ben yanındayken eşiyle nişanlısıyla vs vs konuşan çok kişi olmuştur, sık sık kullanan kişilerle gittim hemen her zaman.
etrafımda öğrenciler ise daha yakın olan metropol şehirlere gitmek için kullanıyor, orada daha genç, hızlı, fırlama tipler oluyormuş mesela (bunlar bana anlattıkları); benim güzergahım buna çok uygun değil -zaten benim yaşımda (!) biriyle tanışmak için kullanmaz kimse sanırım :KK70:

bence uygulamada bir sıkıntı yok. dünyada da kullanılma amacı bu. ha ama bizde çakallık yapmak için kullanan yok mu. çoktur eminim ki....fakat eşi bunu kullanan karısı da kullandığını bilen bir dünya insan da var mesela. arabada afedersiniz kimse kimseye bir şey yapmıyor yani. ama eş kişisi bunu saklayıp yalan konuşuyorsa orada sorun vardır.
Sakladığını kızıyorum zaten

Niye yalan söylüyor ki aldıysa almıştır. Eşimde çok kullanır ya alır ya başkasının arabasına biner. Ben bi sakınca görmüyorum 🤷🏻‍♀️ otobüs fiyatlarının arttığı şu dönemde yarı fiyatına yolculuk yapıyorsunuz

Niye yalan söylüyor ki aldıysa almıştır. Eşimde çok kullanır ya alır ya başkasının arabasına biner. Ben bi sakınca görmüyorum 🤷🏻‍♀️ otobüs fiyatlarının arttığı şu dönemde yarı fiyatına yolculuk yapıyorsunuz
Alabilir ihtiyaç sahibidir ama burda binkac kişi iç durumu bilmeden yorum yapıyorlar

Dediğim gibi ben ona da denk gelmedim,Fake isime de denk gelmedim. Ki benden kimlik onayı istemişti, önlü arkalı kimlik fotomu sisteme girmiştim. Nasıl sahte isimle açılabilir ki? Eğer oyle bir şey varsa hiç güvenilir değil. Otostop çekmek daha iyi, en azından para ödemiyorsun🙈
Ben de şaşırdım şuan. Ben de onaylanmak için kimliğimi göndermiştim, eşim de aynı şekilde. Mesajlaşma uygulama üzerinden olmuyor ama ilk rezervasyon uygulama üzerinden oluyor sonra kişisel telefonlardan devam ediliyor genelde ama rezervasyon onaylanmadan nasıl ulaşılabilir ki telefon numaralarına.
Biz bir yerlere giderken hep yolcu alırız ya da bazen biz de yolcu olarak bineriz hiç olumsuz bir durum yaşamadık. Zaten kimliğini verdigi için kimse anonimim nasılsa dilediğimi yaparım modunda olmuyor.
Yurtdışında da bu uygulamayı çok defa kullandım orada mitfahren diyorlardı. Bence Tr deki de en az oradaki kadar profesyonel. Migrenimsi belki çok eski deneyimlerinden bahsediyordur. Ben son 6 yıldır hep böyle gördüm 🤔

Ben de şaşırdım şuan. Ben de onaylanmak için kimliğimi göndermiştim, eşim de aynı şekilde. Mesajlaşma uygulama üzerinden olmuyor ama ilk rezervasyon uygulama üzerinden oluyor sonra kişisel telefonlardan devam ediliyor genelde ama rezervasyon onaylanmadan nasıl ulaşılabilir ki telefon numaralarına.
Biz bir yerlere giderken hep yolcu alırız ya da bazen biz de yolcu olarak bineriz hiç olumsuz bir durum yaşamadık. Zaten kimliğini verdigi için kimse anonimim nasılsa dilediğimi yaparım modunda olmuyor.
Yurtdışında da bu uygulamayı çok defa kullandım orada mitfahren diyorlardı. Bence Tr deki de en az oradaki kadar profesyonel. Migrenimsi belki çok eski deneyimlerinden bahsediyordur. Ben son 6 yıldır hep böyle gördüm 🤔
Arkadasin mesajından sonra şöyle bir siteyi dolaştım, benim profilimde "kimliği onaylı" diyor. Bazı insanlarda demiyor. Demek ki kimliği onaylı olmayanlar da varmış. Bir daha buna dikkat edeceğim. Hem referanssiz hem de onaysız birilerini eleyecegim

Arkadasin mesajından sonra şöyle bir siteyi dolaştım, benim profilimde "kimliği onaylı" diyor. Bazı insanlarda demiyor. Demek ki kimliği onaylı olmayanlar da varmış. Bir daha buna dikkat edeceğim. Hem referanssiz hem de onaysız birilerini eleyecegim
Ben de dikkat etmemiştim, bundan sonra onaysız olanları ekleyeceğim...

Allah Allah neler çıkıyor. Biz çok dinazor kaldık 🙂
Bizimde haftasonu konakladığımız otelde Almancı bir aile Antalya’ya beraber dönelim diye teklif etti, kabul etmedik. Uzun yolda tanımadığın insanlar hiç çekilmez 🤷🏻‍♀️
Bu uygulama anladığım kadarıyla birileriyle tanışmak için değil, yol maliyetini azaltmak için. Ama araçla gidilecek olduktan sonra otobüse binersin. Bana cazip gelmedi.
Aslında harika bir uygulama.
Mesela ben Avrupa yakasındayim,Ankara'ya gitmek istediğimde artık otobüslere zorunlu tuttukları için 3. Köprüden geçiyor. Yani otomatikman sırf şehirden çıkmak icin şöyle bir yol gidiyorsun (işaretli yer Alibeyköy otogarı)
IMG_20221026_220048.webp
ki Bilen bilir o tarafın iğrenç trafiğini. Daha asya yakasındaki otogara gelesiye kafadan bir buçuk, iş çıkışı saatiyse iki ,iki buçuk saat oyalaniyorsun.
Oysa Blablacar arabası alıyor seni,birinci köprüden hızlı hızlı gidiyor:)
Otogar için erkenden gidip kamilkoc dolmuşuna falan biniyorsun,orada bekliyorsun, bir hazırlık süresi var. Oysa blablacarda uygun bir metro /metrobüs çıkışından seni hemen alıyorlar. İnerken de o şehrin otogarinda değil genelde merkezde bırakıyorlar.
Ücret konusunda da yariyariyadan bile daha kârli genelde.
Mesel bursa İstanbul adı duyulmuş firma 200,adı duyulmamış firma 150 tl
IMG_20221026_220853.webp

IMG_20221026_221004.webp

Ama ben Blablacar ile 35 liraya geldim :)
Hem de arabalı vapura bindik ki o vapurda yaya olarak bindigimde ödediğim para 90 TL.
Yani her haliyle çok karlı bir uygulama.
İnsanların referansı vs olduğu için de bana güvenilir geliyor.
(Lütfen ovdum diye reklam kib'i yapmayın, herkes kullansın isterim sadece su ekonomide😅)

Bla bla uygulaması sevmedim tasfik de etmiyorum
Tasfik derken?
Uygulamayı değil arkanızdan iş çevirip göz göre göre size yalan söyleyen eşinizi sevmeyin.
Bu arada bir bilgi, kız muhtemelen eşine referans yazmıştır. Eşin ona yazmadığı için (puan ver diyor ya orayı doldurmadigi için) sayfasında görünmüyor. Ama eğer kiz referans yazdıysa 14 gün sonra sayfasında çıkacaktır.
Bence sen konuyu kapatma,sayfayı takipte kal. Kızın yorumunu görürsen o zaman eşinin yalanını ortaya cikartirsin.

Hmm, yolcu için uygun ama araba sahibi niye kabul ediyor ki? 🤔 35 lira çok bir tasarruf edilecek bir ücret değil. Yalnız yolculuk yapmak istemeyenler filan mı acaba.
Arabada 3 kişilik yer vardı, başkaları da olsa kâri 100 TL olacaktı. Bu kişi için değil ama bazı insanların tek amacı yalnız yolculuk yapmak istememek. Mesela Antep -diyarbakir otobusu 200-250 tl arasında değişiyor
Benim bindiğim araba;
IMG_20221027_030849.webp

Onu da almadı zaten, yetmedi yol üstünde kahve ismarladi😂😂 adamcağız teeeee Balkanların bir yerinden şirnak'a (dura dinlene) direksiyon sallamış, günlerdir yoldaymis. Düşünsene günlerce günde on saat bir başına arabada gittiğini . Gözü yolda otostopçu arar olmuş 🤪
Boyleleri de var. Bu arada bu adam şehre girip beni tam otelimden alıp gideceğim yere tekrar şehir içine girip bırakmıştı 😇😇

Back
X