mERHABA BENİM BEBEĞİM DONDURULMUŞ SPERM VE YUMURTAYLA BLAST EMRİYO DAHA DOĞMADI AMA :)) OKADAR DONDURULDU ÇÖZÜLDÜ KALBİ ATIYO ŞÜKÜR BU ENDİŞELİ HALİN DEVAM EDERSE BENİM GİBİ KENDİNE HER ULTRASON ÖNCESİNİ KABUSA ÇEVİRİRSİN İŞ B İTEK KALBİNİN ATMASI DEĞİLKİ BİNBİR MUCİZE BİR AARAYA GELİCEK GELİŞİMİ İYİ OLCAK KALBİ İYİ ATICAK KESESİ DÜZGÜN OLCAK .... ALLAHIN İŞİ FAZLA KARIŞMA DERİM Bİ TARAFIMIZSI YIRTSAKTA OLCAĞI VARSA OLUYO KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK ALLAH KUCAĞINA ALMAYIDANASİP ETSİNarkadaşlar merhaba,
bilgisi ve deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?, bana 2 adet blast embrı verildi, birisi tuttu çok şükür bunca yıldan sonra,
ancak daha evvelki tecrübelerim ve cevreden duyduklarım beni korkutuyor, şimdi ilk ultrasona önümüzdeki hafta perşembe giricem, ama resmen korkulu ruyam oldu, ya kalp atışı olmazsa diye,
ancak blast embrıo oldugu için içim biraz rahatlıyor, ne dersiniz blast embrıoların gelişiminde bu tip problem genede oluyor mudur? ,
ya duyamazsam ve kürtaj olursam diye çok panikteyim, biliyorum sakin olmam lazım olmaya calışıyorum ve dualarımı hiç eksik etmiyorum ama yaklaştıkça birde buraları okudukça endişem daha da cok artıyor, birde hiç belirtim yok yani bulantı yada iştahsızlık yada iştah gibi hersey cok normal şu anda, offff
bilgisi deneyimi olan varsa benimle paylaşırmı acaba?
teşekkür ederim,
canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun.çok şükür tutunmuş kuzucun.tüp bebek ile bebek sahibi olan annelerin hepsinde böyle telaşlar oluyor ister istemez.çünkü çok zor bulduk kaybetmek istemiyoruz.ama Allahın takdiri işte bunu unutuyoruz.herşey olacağına varacak.senin embriyon blastosist yani kaliteli bir yumurta benim embriyom 2. kaliteydi ve tek embriyom olmuştu ama Allaha şükür tutundu bebeğim.transferden tahmini 20 gün sonra ultrasonda sadece keseyi gördüm kalp atışı yoktu.bide 2.kalite olunca boş kese olma ihtimalide yüksekti 10 gün sonraya tekrar randevu verdiler bana.o 10 günü sen gelde bana sor.ama Allaha bırakmıştım onun için sabrettim 10 gün sonra gittiğimde hem bebeğimi hem kalp atışını gördüm. tabi bu stresin sonu demek değil.sonrada ya düşerse ya gelişmezse:)) herşeyi takıyo insan.bi hareket etse deyip duruyordum şimdi hareket etmeye başladı bu seferde elim hep karnımda sürekli onu dinliyorum biraz hissetmezsem niye oynamadı diyorum işte böyle herşey stres sağlıkla kucağımıza alana kadarda korkular bitmiycek.tabi hepde bu korkularla yaşanmaz mutlu olmak lazım.eğer ben mutluysam kuzucum o kadar hareketli oluyoki oda çok mutlu oluyo onun için korkuları unutmaya mutlu olmaya çalışıyorum.sende öyle yap allaha bırak inş sağlıkla kucağına alırsın bebeğini
ben de okudum,okudukça pimpiriklendim.kendime engel olamıyorum sürekli girip girip bakıyorum.kendimi dinliyorum.ewet forum çok şeyde faydalı oluyo ama bence pimpiriklilerin fazla takılmaması lazım foruma.yoksa kabusa dönüyo her şey.ama size söz veriyorum,şu salıyı atlatayım hayırlısıyla,bebeğimi rahat bırakıcam artık ya.çocuğun tek suçu pimpirikli annesişnin olması:)) senin kaçıncı haftan ya da transfer ne zaman olmustu??
Öncelikle hayırlı olsun, aklınıza kötü şeyleri getirmeyin. İyi düşünün iyi olsun. Bende çok endişeliydim uykularım kaçıyordu ama çok şükür kalp atımını aldık. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Üstelik benimki 3. gün embriyosu idi.
Ama şöyle de birşey var "blast embriyoda kalp atımı duyulmaması" gibi bir soru yanlış o yüzden ona takılmayın. Blast embriyo olması kalp atımı için bir kriter değildir yada atan kalbin durmaması için.
Her insan blast embriyodan oluşur. "zigot, 2 hücre, 4 hücre, 8 hücre, morula ve blast." Normal ilişikide böyle, tüptede böyle.
Size 2. günde transfer etseler o hücreler blasta ulaştıktan sonra tutunacak, 3. günde transfer etseler blasta ulaşınca tutunacak. Yani her embriyo 6. bilemediniz 7. gün tutunuyor.
2 gün embriyosu 4 gün sonra, 5. gün embriyosu 1. gün sonra (benim doktoruma göre tüp bebekte geç tutunma olmaz, geç tutunma diye tabir edilen şey geç yumurtlamadan kaynaklanan bir durumdur der ) Her tutunan embriyo blasta gelmiştir, kimi anne rahimde blasta ulaşıyor, kimi lab. ortamında blasta ulaşıyor.
O yüzden hiç bunları düşünmeyin bol bol dua edin çünkü yapacak hiçbirşey , inşallah iyi olur.
aramızda 3 gün var,benim son adet tarihim 6 mayıs,transferim 23 mayıstı.ve ben bugün gidip bebeğimi,kesesini,embriyocuğumu,yolk kesemizi veeeee kalp atısını duyduk:)pata küte pata küte bişiydi:)) yani prs günü kalp atımını duymaya kadar her şeyine şahid olacaksın inşallah bebeğinin:) allahım sevincimizi kursağımızda bırakmasın inşallah.bizim 2 temmuza randevumuz var bakalım neler olacak:)ama stres yapmıyorum,yapmicam!bugün klınıkte muayene olana kadar tuvaletın yolunu aşındırdım resmen strestenama bebeğimi gördüm ya çok şükürrrr:) darısı başına canım,darısı isteyen herkesin başına inş.
aramızda 3 gün var,benim son adet tarihim 6 mayıs,transferim 23 mayıstı.ve ben bugün gidip bebeğimi,kesesini,embriyocuğumu,yolk kesemizi veeeee kalp atısını duyduk:)pata küte pata küte bişiydi:)) yani prs günü kalp atımını duymaya kadar her şeyine şahid olacaksın inşallah bebeğinin:) allahım sevincimizi kursağımızda bırakmasın inşallah.bizim 2 temmuza randevumuz var bakalım neler olacak:)ama stres yapmıyorum,yapmicam!bugün klınıkte muayene olana kadar tuvaletın yolunu aşındırdım resmen strestenama bebeğimi gördüm ya çok şükürrrr:) darısı başına canım,darısı isteyen herkesin başına inş.
evet vajinal muayene oldum.6+4 görünüyodu ultrasonda dün.benim kasıklarımda ağrı oluyodu ki ara ara hala oluyo.midem de bulanıyo diyebilirim yani tam bi bulantı değil.hafif hafif ve inşallah hep böyle dewam eder.midesel bişi yok sayılır yani,belki de daha erkendir bizim için ne dersiniz?haftaya falan başlar belki.gerçi ben istemiyorum da öle çok bulanmasını falan...nasip...bebeğim sağlıklı olsun benimle olsun da ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?