böbrek genişlemesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Asbei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Asbei

Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
6.442
11.324
248
Mrb arkadaşlar canımi çok kötü sıkan bi konuda yardımınıza ihtiyacım var 23 haftalık gebeyim bebegimin bir böbreğinde 20 birinde 12 cm genişleme varmış böyle bisey yaşamış anneler yorumlarınızi bekliyorum artı dovn sendromu olabilme ihtimali varmış(

Çok çok geçmiş olsun arkadasim ama bebek bekleyen arkadaslarimda da benzer durum vardi ve çok şükür sağlıkla doğdu bebekleri ınsallah sen de saglicakla kavuşursun bebeğine korkulacak bişey değil diye biliyorum ınsallah bi sıkıntı çıkmaz tekrar geçmiş olsun

İkili test yaptırdınız mı? Ayrıntılı ultrason?

Çok sağol canım allah razi olsun ama doktor benimkine boyutu baya büyük dedi anne karnındayken 10 cm geçmemesi lazimmis sizinkiler kaçtı acaba inşallah benimde tertemiz doğar

İkili test yaptırdınız mı? Ayrıntılı ultrason?
Evet ayrıntılı ultrason iki defa ve ayrı ayrı hastanelere gittim için rahat etsin diye ama hepsi aynı cıktı ve doktor böbrek böyle kalırsa doğumdan sonra çok yavaş calisir dedi ama ilerleme olursa artık ameliyatlı nakilmi ozaman bakarız dedi

Cok gecmis olsun. Bir arkadasimin bebegi bobrek genislemesi ile dogdu. Anne karninda belliydi ancak müdahale edemediler haliyle. Bebek dogdu, gerekli kontroller yapildi ve malesef genisleme gercekti, yani bir olasilik degildi. Bebek yaklasik 8 aylik olumca ameliyat oldu. Cok şükür suan gayet iyi. Ameliyattan sonra da cok çabuk toparlandı masallah. Sıkmayın caninizi. Bebekler cok güçlü.

Tam da net olarak bilmiyorum genişlik ne kadar ama en yakın arkadaşımın bebeğinde vardi aynı durum ama sağlıkla doğdu bebeği hem canını sıkma ne olur belki daha fazla genişlemez ferah tut gönlünü dua et bol bol tekrar geçmiş olsun canim

İkili testinizin sonucu nasıl çıktı?

Canım valla canını sıkan durum beb bir haftada veya 10 günde kaç doktor değiştim 2 gün gidemedim hafta sonuydu sonra gittim başta 10 olan şuan 12 olmuş doktora dedim 3 4 günde 2 milimmi açıldı neyse odur dedi bide ayrıntılı ultrason e ozaman doğuma kadr böbrek kalmaz zavallimda

@Sakinem21 anne karninda iken bebegin bobreklerine tedavi bence de biraz zor gorunuyor doktorun hakli. Ama merak etme, sen kendine iyi bak o ikinize de yeterZ doktorlar dogumdan sonra gerekli müdahaleyi yaparlar icin rahat olsun. Dedigim gibi arkadasimin bebegi suan cok iyi, ameliyat zamanina kadar ilac tarzi bir sey kullandi yanlis bilmiyorsam. Bobrek genislemesinde nakil gerektiren bir durum olmuyor icini ferah tut.

Bide isin kotu yani dovn olabilme ihtimali beni çok kötü üzüyor ne uyku ne yemek herşey zehir oldu ( doktor herseyi birnal gorunuyor amayinede olabilme ihtinali var dedi her dovnda varmis bu genişleme

Canım arkadaşın anne karnındayken açılma kaçtı bilgin varmı acaba ama doktor dedi bana böyle olsa bile çok yavaş calisir ilerlerse ozaman bakarız dedi

Bide isin kotu yani dovn olabilme ihtimali beni çok kötü üzüyor ne uyku ne yemek herşey zehir oldu ( doktor herseyi birnal gorunuyor amayinede olabilme ihtinali var dedi her dovnda varmis bu genişleme
İşte bu yüzden ikili, üçlü, dörtlü tarama testlerini yaptırmak gerekiyor. Ne gelirse Allah’tan ve kabulümdür diye düşünerek yaptırmadınız sanıyorum ama sonuç değişmeyecek bile olsa bilmek her zaman iyidir. Şüphe insanı kahrediyor.

İnşallah sağlıkla gelir çocuğunuz.

Aynen canım haklisin şuan iki tane evlâdım var allah bağışlasın turp gibiler onlarda hiç yaptirmadim çünkü öğrenince daha kötü olacağını sandım ama şimdi ki aklım olmuş olsaydı çok dikkat ederdim tabiki şimdide ne olsa baş göz üstüne ama elimde değil kahroldum

Allah korusun kötü düşünme ne olur dua et bol bol ben de dua edicem ınsallah sağlıcakla kucağına alırsın bebeğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…