Böbrek genişlemesi

ayse6728

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2024
56
7
1
22
Merhabalar 27 haftalık gebeyim (sadece ikili tarama testi yaptirdim temiz çıktı)bebegimin 1 böbreğinde genişleme var
5.ayda 4.5 mm di
6.ayda 5 mm
7 ayda 6 mm oldu doktorum genişlemenin devam ettiğini 10 mm in üstüne çıkarsa risk taşıyacağını belirtti tekrar bir perinatoloji uzmaniyla goruşmemi önerdi böyle bir durum yaşayan var mı ilk gebeligim tedirginim ne yapmalıyım?

Merhabalar 27 haftalık gebeyim (sadece ikili tarama testi yaptirdim temiz çıktı)bebegimin 1 böbreğinde genişleme var
5.ayda 4.5 mm di
6.ayda 5 mm
7 ayda 6 mm oldu doktorum genişlemenin devam ettiğini 10 mm in üstüne çıkarsa risk taşıyacağını belirtti tekrar bir perinatoloji uzmaniyla goruşmemi önerdi böyle bir durum yaşayan var mı ilk gebeligim tedirginim ne yapmalıyım?
Merhaba geçmiş olsun bizde böbrek genişlemesi 5.6mm ve kalpte parlaklık çıktı detaylıda doktor çok korkuttu down sendromundan bahsetti konu ile alakalı bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim son durum nedir nasıl bir yol izlediniz

Merhaba geçmiş olsun bizde böbrek genişlemesi 5.6mm ve kalpte parlaklık çıktı detaylıda doktor çok korkuttu down sendromundan bahsetti konu ile alakalı bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim son durum nedir nasıl bir yol izlediniz
Merhaba şimdi 34 haftalık olduk kalpteki parlaklık 28-29. Haftalarda kendisi geçmişti ancak böbrek genişlemesi devam ediyor kalpteki parlaklık da geçince doktor tek başına böbrek genişlemesinin doğumdan sonra bebek idrarını yapınca duzelebileceginden bahsediyor yapabilecegimiz bir şey yok diyor doğmasını bekliyecez özel perinatoloji uzmanınana da gittim gayet sağlıklı bir bebek büyüme bazı gebeliklerde olabiliyor gibisinden iç ferahlatıcı şeyler söyledi açıkçası ben artık fazla takmıyorum çünkü büyüsü bile anne karnında yapabilecegimiz bir şey yok dediler en son kontrolumde "ÇOK ÇOK BÜYÜK İHTİMALLE DOĞUMDAN SONRA DÜZELİR" denilince takmamaya başladım Allah evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin size tavsiyem fazla takmayın kafanıza 🥰🤍🌸

Back
X