Çocuk Hastalıkları Böbreklede kum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Kayra3548

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
204
15
318
Bebeğimin böbreklerinde kum olduğu tahlil edildi. Bu sorunu yaşayan anneler var mı? Bol su içmesi gerekiyor...

kum olduğunu nasıl anladın canım yani ne gibi şikayetleri vardı geçmiş olsun

Çok huysuz olmaya başladı ve bezini açtığım zaman kireç tortusuna benzer zerreler görüyordum. böbreklere ultrasonla bakıldı.

bir de doktor verdiğimiz damlaları kesti. Ferrum, devit ve mul.tabs kullanıyorduk. şimdi hepsini kestik ve bol bol su içmesi gerekiyor... Gene de bu durumdan çok rahatsızım...

bizede doktor 4 aylıkken bu teşhisi koymuştu deviti kan damlasını kesmiştk bol bol su verin bazende suyuna 1,2 damla limon damlatın demişti devamlı su veriyordum şimdi 8 aylık allaha şükür iyi bakalım inşallah tekrarlamaz

Çok huysuz olmaya başladı ve bezini açtığım zaman kireç tortusuna benzer zerreler görüyordum. böbreklere ultrasonla bakıldı.

canım bende bezinde bazen 3 4 tane dediğin şeylwere benzer taneler görüyorum oyüzden sordum kanda falan belli oluyormu ya da kanda hangi değere bakıyorlar bezinde ne kadar oluyordu yazarsan sevinirim

Sanki tuz serpilmiş gibi idrar yaptığı etrafında oluyordu. kireç tanecikleri gibi görünüyordu. Bezinde değil de idrar yaptığı yerin etrafında tenine yapışmış olarak görüyordum. Böbreklerine ultrason çekildi.

kızımda 6 aylıkken çıkmıştı bi gece sancıyla uyandı. çapada dr götürüyorduk almanyadan ilaç getirtmemizi söyledi dr ilacı kullandık. şimdi 6 yaşında bi problem yok. ama her ay idrar kültürü ile takip ediliyordu.bünye yapıyordu.

bebeğinin böbreklerinde kum veya taş çıkan anneler acaba kilo alımlarına etkisi oluyomu bu hastalığın benim oğlumdada çıkmıştı şuan 9 aylık 8.5 kilo iştahı iyi olmasına rağmen kilo almıyo sizn bebekleriniz nasıl.Bu ay tekar ultrasyon çekilecek inşallah geçmiştir

kızım 1 buçuk ay hiç kilo almadı. dr endişelenecek bir şey olmadığını söyledi. kilo alışı yavaşladı. 700-800 gr ala bebeğim şimdilerde yeni yeni 100-150 gr almaya başladı. bol bol su içmesi gerekiyor ya içiriyoruz inşallah böbrekler temizlendikçe kilo alacak... Bu arada ek gıdalara da başlamıştık.

Back
X