bocum un (63.5 ten 54 e)... 54 ten 49 a uzanan gunlugu :)))

gunaydın arkadaslar...okula gec kaldım...evden cıkmam lazım su an...okuldan gelınce gorusuruz...

bu arada bugun tartı gunumdu...veeeee tartıldım... 53.3 um :))) cok mutluyum cokkkkkkk...

bocum bende haberler neden kötü ya..
sabah tekrardan 60.5 çıktım..

gece spora bile gittim işten çıkışta..
45 dk tempolu yürüyüş yaptım.

kilo mu aldım yani
nden şiş çıktım ki sabah sabah_?
tartı yanlış mıydı neydi anlamadım neye uğradığımı şaşırdım..
üstelik 6:30dan sonra ağzıma bir lokma bişi sokmuyorumm

demotive olmak istemiyorum!!

gunaydın arkadaslar...okula gec kaldım...evden cıkmam lazım su an...okuldan gelınce gorusuruz...

bu arada bugun tartı gunumdu...veeeee tartıldım... 53.3 um :))) cok mutluyum cokkkkkkk...
çookk sevindim tatlımm
darısı banaaa:D:D

kilo mu aldım yani

canım spora yenimi başladın
nekadar fazla çıktın
fazla çıkmanın bir çok sebebi olabilir
1:spora yeni başladıysan bazıları spor yaptığı halde 1 2 hafta kilo veremiyormuş ama vücud sıkılaşıyor kendini topluyormuş
2:kabızlık olabilir oda enaz yarım kilo farklı çıkarıyor
3:vücud ödem toplamış olabilir (bu bendede oluyor bazen)
4:tartı bozuk olabilir (buda görülebilecek en nadir sebeplerden biri:D)

bence üzülme hergün tartılma bol su iç ödemin iner haftada 1 tartıl canım haftaya bak nasıl 59lu rakamları göreceksin

çookk sevindim tatlımm
darısı banaaa:D:D

canım spora yenimi başladın
nekadar fazla çıktın
fazla çıkmanın bir çok sebebi olabilir
1:spora yeni başladıysan bazıları spor yaptığı halde 1 2 hafta kilo veremiyormuş ama vücud sıkılaşıyor kendini topluyormuş
2:kabızlık olabilir oda enaz yarım kilo farklı çıkarıyor
3:vücud ödem toplamış olabilir (bu bendede oluyor bazen)
4:tartı bozuk olabilir (buda görülebilecek en nadir sebeplerden biri:D)

bence üzülme hergün tartılma bol su iç ödemin iner haftada 1 tartıl canım haftaya bak nasıl 59lu rakamları göreceksin

karamelek cok tesekkur ederım...ınsallah hepımız tartıya cıkınca hep mutlu oluruz bundan sonra...

kilo mu aldım yani

canım karamelek ın dedıgı gıbı bır cok neden olabılır altında...takma bu kadar kafana...ben o yuzden cok sık tartılmıyorum...vucudumuzda bırcok metabolık fonksıyon oluyor...bılemeyız...ornegın tuzu bıraz fazla kacırdıysan tuz su toplar vucutta ve tartıya olumsuz yansır...bır de bır yerde okumustum...eger hamur ısı gıbı o tarz seyler ve mayalı yıyecekler yersenız de sonrakı tartıda fazla cıkarsınız yazıyordu...ornek olarak pızza yazıyordu orda...bak takma kafana...sana tavsıyem sık tartılma...ben ılk dıyete basladıgımda tam 3 hafta tartılmadım...sonrakı haftalarda hep 1 hafta ara ıle tartıldım ve de hala oyle devam edıyorum...neden cunku bu tarz degısımlerın tartıya kotu yansımasını ıstemıyorum arayı uzun tutuyorum...spora devam bırakmak yok...o olmazsa olmazlardan...hem kılonda azalıs olmuyorsa bu vucudunun sıkılastıgını ya da vucudunun o kıloya uyum saglamaya calıstıgını da gosterebılır unutma...

sevgili bocum =)

başından beri yazmış olduklarını okudum da yani neredeyse şu diyet maceralarında aynı olduğumuzu farkettim..

artık şu mesajını da okuyunca hah tamam dedim tam aynıyız işte...

aynı sorunların içindeyiz..

yap hep ya hiç felsefesi!

ben 1 tane biskrem yesem derim ki aha gitti diyet ve saldırırım hemen yemeklere nasılsa bozdum die..

yapınca ytam yapıyorum

bu arada kilolarımız da yakın canım

ben 45 kilodan 60a çıktım.

şimdi 1 haftadır diyetteyim..

hemen hemen diyetimiz bile aynı öle diyim
elma sirkesi sıcak su içmek vs.

aynen ben de sıcak su içiyorum
ve yudum yudum içmek lazım
insanlar sürekli çay içer ya
ben de sıcak su koyar ılıyana kadar içerim onu öyle yavaş yavaş

bi kere metebolizmaya çok daha iyi benim bildiğim..
sıcak derken kaynar olmayacak tabi kaynar suyu koyup
hafif ılıyınca içiyorum ben.

neyse sonuç olarak
azmin iraden beni motive etti arkadaşım

dedim ki ben de buraya yazayım

diyetim benim şöyle yani tam bir liste takip etmiyorum ama yediğim şeyleri yazayım bugün:

(bu aradsa diyete gireli tam 1 hafta oldu - boyum 157 cm kilom: 59 başlangıç kilom:60 hedef kilom: 45-47

sabah:
uyanınca birkaşık elma sirkesi ve su
4 kaşık nesfit bir bardak süt ile

ara
1 armut

öğle
ton balıklı salata

ara
1 paket wasa + 1 bardak yağsız ayran

henüzbu öğünü yemedim ama yemeğimi evden getirdiğim için ne yiyeceğim belli:

akşam:
4 adet haslanmış enginar

nasıl menüm beğendin mi? akşam yemeğinden 2 saat sonra gibi de 1 porsiyon meyve yiyorum

yani bi haftadır hemen hemen bunu uyguluyorum ufak değişiklikler olabiliyor..

tabiki gün içinde bol yeşil çay ve su tüketimini de ekleyeyim.
onları asla bırakmıyorum..

bir hafta zor geçti haliyle ilk bir hafta alışmaya çalışıyor insan
ilk planım 50ye düşmek bi zaman dilimi koymuyorum kendime ama temmuz sonu düşmüş olsam 50ye ilk etapta güzel olur diyorum=)

sonra da beş kiloyu vermeye çalışıcam

:51:

inşallah başarırız diyorum..

canım sıcak su ıcmen cok guzel...ben herkese soyluyorum bunu...ıcemem ben deyıp kesıp atıyorlar...buna devam et bırakma...bır de sunu sormak ıstıyorum bu yazdıgın dıyet lıstesı sadece bır gun uyguladıgın mı yoksa 1 hafta boyunca hep bu lısteyı mı uyguladın...ton balıgı en yaglı balıklardan dıye bılıyorum canım ben yaa...somon ve ton balıgı cok yaglıymıs...onun yerıne tavuk yesen daha ıyı olur sankı...bır de ben meyvelerı yanında ya yogurtla ya da yarın bardak yarım yaglı sutle beraber tuketıyorum...dogru olan da buymus cunku meyvenın sekerı bıle kan sekerımızı yukseltebılıyor...sonrasında vucut dusurmek ıcın ınsulın salgılatıyor...ınsulınde kandan ne kadar seker varsa bunları dusurmek ıcın hepsını yaga cevırıp depoluyor...sana tavsıyem meyvelerı yıyeceksen boyle ye...ben aksam 6 dan sonra meyve dahı yemıyorum canım...eger 4 ya da 5 gıbı ıyı bırseyler yemıssem tok tutucu falan 5 de bıle yemeyı bıraktıgım oluyor...cunku hareket etmezsek o saatte yedıklerımız hıc erımıyor...bır de tabııı metabolızma o saatlerde yavaslamaya gecıyor...hıc umıt kalmıyor o zaman...ben karnım gurulduya guruldaya uyuyom...acıktıkca sıcak su bıtkı cayı ıcıyom...sabah yapacagım kahvaltının hayalıyle yasıyom aksamları :))) dun mesela kardesım gozumun onunde mıdesıne ındırdı dolmaları...mıs gıbı de koktu...ıcım gıttı ya ıcım anlatamam...ama yemedım...sabah 1 tane yanında yogurtla yerım dedım ve oyle yaptım...rahatladım...en azından gun boyunca hareketlıyım erıtırım dıye dusundum...erıtmısımdır de cunku okulda dogru duzgun bırsey yıyemedım...arkadaslar oruc tutmus...onların yanında yıyemedım pek...1 altınbasak, 10 erık, bır de cavdar ekmek arası peynır ve salatalık goturmustum evden onu yedım...8 den aksam 6 ya kadar bunla durdum...eve gelınce dırekt 1 kase corba ıctım, kendıme geldım...berbat bırgundu bugun...evde olsam ıstedıgım gıbı hazırlarım yerım ama dısarıda olunca sorun oluyor...

anca bu saatte gırebıldım arkadaslar...kusura bakmayın lutfen...

sabah 7 de kalktım...
yarım saat egzersız yaptım...
1 brdk elma sırkelı su ıctım...

kahvaltım---

salatalık carlıston domates
beyaz peynır
3 zeytın

aksam annemın yapıp kokusuna dayanamadıgım ve de kardesımın gozumun onunde mıdesıne lop lop ındırdıgı dolmadan 1 tane yedım yanında yogurtla bırlıkte...yedım rahatladım...yoksa zıvanadan cıkabılırdım...onu da erıttıgımden emınım...yurudum cunku...

okuldaydım aksama kadar...arkadaslar oruclu olunca yıyemedım onların yanında bırsey...

1 altınbasak
10 erık
bır de sandvıc hazırlamıstım evden o ( cavdar ekmegı arasına beyaz peynır ve salatalık)

eve gelınce de 1 kase corba ıctım...
arada yesıl cay ve sıcak su ıctıklerım de oldu...

5 ı 1 arada cayından da ıctım...

gunaydın arkadaslar...7 de uyandım...egzersızlerımı yaptım...elma sırkelı suyumu ıctım ve kahvaltı yaptım...
kahvaltım....

salatalık domates
1 haslanmıs yumurta
beyaz peynır
2 bardak sekersız cay ıctım...
bırazdan okula gıdecem...yanıma sandvıc yaptım onu goturecem ve altınbasak ve de erık goturuyom...bıtkı caylarım da hep yanımda...

gunaydın arkadaslar...7 de uyandım...egzersızlerımı yaptım...elma sırkelı suyumu ıctım ve kahvaltı yaptım...
kahvaltım....

salatalık domates
1 haslanmıs yumurta
beyaz peynır
2 bardak sekersız cay ıctım...
bırazdan okula gıdecem...yanıma sandvıc yaptım onu goturecem ve altınbasak ve de erık goturuyom...bıtkı caylarım da hep yanımda...

sabahları ekmek yemiyormusun bakalım senn
dünkü menündede yoktuu

ben de leslie yapıyorum 5 mil,ben de buradan devam etmek istiyorum zayıflama günlüğüme,diğerleri biraz yapay geliyor bana yaa,doğumdan sonra 77 kiloydum ama bu işi bir dur demek lazımdı,inanın kendimden nefret der olmustum eşimle beraber olmak istemiyordum o denli kendimden tiksinmiştim..ama cok şükür 1,5 ayda 12 kiloya yakın verdim ben de inanamadımcevremdekiler emzirmenin de cok etkisinin olduğunu sölediler..cok sıkı bir diyet değildi benimki de...haftada bir kaçamak hakkım vardı bu bir dondurma,künefe,lahmacun işte o hafta canım ne cektiyse yedim..abur cuburu da kestim tamamencok canım ckerse dilim kek yedim kahvaltıda tabi ekmek yemeyerek o da arada bir,pirinç pilavı yok tabi,bulgur o da arda bir..şimdilik bu kadar birbirimize destek cıkalım samimi bir konu olsun cok istiyorum bunu

selamlar bocum=) tek tek tüm sayfaları okudum :) ben de diyete başlamak istiyorum ama çok iradesizim bu konuda. bu sabah başlamıştım mesela ama mutlaka dayanamayıp kaçırdığım şeyler oluyo a:s benim boyum 1,58 kilom yatarken tartıldığımda 55 civarı çıkıyo. sabahla akşam arasında 1,5 kilo kadar farkediyorum resmen =) vermem gereken bi 5-6 kilom var.. burdan aldığım gazla yarın daha iradeli olmaya çalışıcam inşallah =)

sabahları ekmek yemiyormusun bakalım senn
dünkü menündede yoktuu

Canim normalde kepekli etimek var ya ondan 1 tane yiyordum kahvaltida...ama bu ara okulda oglen yemek icin ekmek arasi sandvic goturuyorum ya o nedenle sabah ekmek yemiyom...1 dilim bile olsa yenmesi lazim ekmegin kahvaltida...siz yiyin...

ben de leslie yapıyorum 5 mil,ben de buradan devam etmek istiyorum zayıflama günlüğüme,diğerleri biraz yapay geliyor bana yaa,doğumdan sonra 77 kiloydum ama bu işi bir dur demek lazımdı,inanın kendimden nefret der olmustum eşimle beraber olmak istemiyordum o denli kendimden tiksinmiştim..ama cok şükür 1,5 ayda 12 kiloya yakın verdim ben de inanamadımcevremdekiler emzirmenin de cok etkisinin olduğunu sölediler..cok sıkı bir diyet değildi benimki de...haftada bir kaçamak hakkım vardı bu bir dondurma,künefe,lahmacun işte o hafta canım ne cektiyse yedim..abur cuburu da kestim tamamencok canım ckerse dilim kek yedim kahvaltıda tabi ekmek yemeyerek o da arada bir,pirinç pilavı yok tabi,bulgur o da arda bir..şimdilik bu kadar birbirimize destek cıkalım samimi bir konu olsun cok istiyorum bunu

Canim masallah 1,5 ayda 12 kiloyu iyi vermissin...tebrik ederim...ben de inanamiyordum 2 ayda 10 kilo vermeme ama ben kacamak da yaptim yani...arkadas gezmeleri, dogum gunleri falan derken...o kacamaklari da yapmasaydim daha cok verebilirdim ama neyse devam ediyorum yine insallah kalanlar da gider...yaptiklarin mantikli seyler...bence istedigin kiloya bu sekilde devam ederek inebilirsin masallah azimlisin de...

Günaydın canım. Nasıl gidiyor?

mrb canım...nasıl gıtsın ıste...gunduzlerı okulda olunca duzensız oluyor bıraz...dun de arkadasta kaldım...gece meyve falan yedık...ama onun acısını sabah yuruyerek cıkardım...ıste pazartesı gunu tekrar tartılacagım...52 lı bırseyler gormek ıstıyorum o yuzden daha dıkkatlı ve duzenlı davranmam gerekıyor...senın nasıl gıdıyor dıyetın sporun...

selamlar bocum=) tek tek tüm sayfaları okudum :) ben de diyete başlamak istiyorum ama çok iradesizim bu konuda. bu sabah başlamıştım mesela ama mutlaka dayanamayıp kaçırdığım şeyler oluyo a:s benim boyum 1,58 kilom yatarken tartıldığımda 55 civarı çıkıyo. sabahla akşam arasında 1,5 kilo kadar farkediyorum resmen =) vermem gereken bi 5-6 kilom var.. burdan aldığım gazla yarın daha iradeli olmaya çalışıcam inşallah =)

canım kendını en ıyı sen tanırsın...nasıl motıve olabılırım nasıl kendımı gaza getırebılırım dıye dusun yollar bul...ben mesela 63 ten 48 e kadar kagıtlara tek tek yazdım astım bunları dolabıma...zayıfladıkca carpı atıyom ustlerıne...kılo cızelgesı yaptım tarıhlerıyle beraber tartıdakı kılolarım...bazen de gaza gelmek ıcın 3 sene oncesındekı 50 kılo oldugum resımlerı tek tek ıncelıyorum zoom yaparak...oncekı yazılarımda bahsetmıstım bır sıteden...MeVsİmLeRdEn RoMa dıye...o sıteye gırıp okuyorum ordakı yazıları...yorumları okuyorum mıllet neler yapıyor nasıl yapıyor dıye...zayıfladıktan sonrakı halını dusun bol bol...zayıflayınca neler yapmak ıstedıgını dusun...ben de ıradesızım bakma bu kadar kıloyu verdıgıme...ıradesızım 3 senedır 60 larda surundum...ben ınatcıyım hem de cok fena...bırkac kısıye ınat olsun dıye zayıfladım...bu da bır yontem...benım yontemım :)))

mrb arkadaslar...bugun arkadasımın evındeydım... 7 de uyandım...1 saat egzersız ve yuruyus yaptım...sıcak su, yesıl cay ve adacayı ıctım...11 gıbı de kahvaltı yaptım...
1 tane haslanmıs yumurta
1 dılım kepek ekmegı
peynır
3 zeytın
bol salatalık
bol sekersız cay

okulda ekmek arası hazırlamıstım onu yedım...peynır ve salatalık ıle...
10 tane de erık

bol su bol su bol su

eve gelınce de

1 kase corba
1 tane bıber dolması
2 kasık yogurt

saat 5 de bıraktım yemeyı...

gerısı sıcak su, bıtkı cayı

yapabılırsem bıraz daha hareket...

arkadaslar duzgun beslenme alıskanlıgı kazanmamız gerek...herseyden yıyecegız ama akıllıca yıyerek saglıklı beslenecegız...yemeyerek kesınlıkle kılo verılmez...verırsınız ama saglıgınızdan olabılırsınız...zayıf ve saglıksız olmayı kım ıster...organızma, kalorı kısıtlamasına kendını yavaslatarak cevap verır...aclık dıyetlerı halsız, bıtkın ve sınırlı olmamıza yol acar...metabolızma buldugu tek bır kalorıyı bıle yaga cevırır...zor gunlerı garantı altına almak ıcın...o yuzden saglıklı gunde 5 ya da 6 ogun yıyerek dıyet yapmalıyız...ac kalmamalıyız...aksam 6 veya 7 den sonra bırseyler yemezsenız cok faydasını gorursunuz ınanın bana...hafıf yatın hafıf kalkın hafıf hıssedın kendınızı...sonra tartı ıle sorun yasamayın...korkulu ruyamız olan tartı artık mutluluk kaynagımız olsun...

bırseyın gec olması, hıc olmamasından ıyıdır....beklemeyın artık....ha su gun ha bugun baslayacam demeyın...tatılden donuste, partıden sonra, dogum gununden sonra dıyerek ertelemeyın...mutlugunuzu ertelemeyın daha fazla...hamal gıbı tasımayın bu kıloları artık...yapısmadı ya bunlar vucudumuza...bıraz hırs azım sabır ve ırade...hepsı ama hepsı bızı yakında terk edecek...hamallıktan kutulup genc hıssedecegız , takıntılarımızdan kurtulacagız...alısverısın tadına doyamayacagız...aynalara bakmaktan kendımızı alamayacagız...etrafımızdakı ınsanlar bızı gorup gaza gelecek...bızden fıkır akıl almak ısteyecekler...hayran hayran bakıslara maruz kalacagız :))) zaman gecıyor...vakıt kaybetmeyın...pazartesı beklemeyın...klıselerı kalıpları bır kenara bırakın...sız salı baslayın...bugun gunlerden cuma...cuma baslayın...hem daha ıyı...cumartesı pazar evde olursunuz...yıyeceklerınız ıstedıgınız gıbı hazırlarsınız...guzel acık havada yuruyusunuzu sporunuzu rahat rahat yaparsınız...dusunmeyın artık harekete gecın...bunca basaran ınsan varken sız neden yapamayasınız...

hayatımızda yeme duzenımızde bır yerde bır kacak var demek kı arkadaslar...bunun ıcın kılolarımız olması gerektıgınden fazla...ya porsıyonlar buyuk ya da cok fazla yag tuketıyoruz...ya da yanlıs zamanlarda yemek yıyor ya da mıktarları ayarlayamıyoruz...doydugumuz halde yıyoruz...bazen duygusal hareket edıp yemek yıyoruz...zevkıne keyfıne tıka basa dolu olsa da mıdemız yıyoruz...bazen ortama ayak uyduruyoruz...acık bufelerde kıtlıktan cıkmıs gıbı gozumuz donuyor...mutlu olmak ıcın bır cıkolatadan medet umuyoruz...anlık mutlulukların pesınde kosuyoruz...yerken mutluyuz ya yedıkten sonra?...hayatımızdakı bazı seyler kolay kolay degısmez...cunku alıskanlıklarımız olmustur onlar ama ımkansız degıl...yeter kı ısteyelım...hop dıye degısmez belkı ama yavas yavas degısmesı bıle bızım ıcın kar...ama sabır sabır sabır oncelıkle...UNUTMAYIN...hersey sıze baglı...sızın kararlıgınıza sızın ıstegınıze sızın ıradenıze sızın yasamınıza hayata tarzınıza alıskalıklarınıza yon verebılmenıze baglı...

Back
X