Boğazımı tutamıyorum

Başlıktan da belli. Yemeğe düşkün değilim ama tatlı ve aburcubur yüzünden kilo veremiyorum. 10 kg verip alıyorum inanılmz bir döngüdeyim. 80 kg yim. Biri bana yardım etsin yani nedir bu cidden ufacık bir şeker çikolata bir şey görsem beynim onu yemeyene kadar durmuyor asla.
Bende böyleyim canin aclik tokluk insülin degerini Ölctür insülin direncin var seker hapiyla kirarsin o direnci bide gercekten ac olup olmadigni farketmelisin bazen üzüntü stress can sikintisi bile yemeye itiyo insani Bol su ictigmizde aclik hissi gider aslinda dikkat etmek lazim sagliga midemizi cöp dolduruyoruz sonra kötü hastaliklar bizi buluyo malesefy🥹

@eliferdenay instegramı takip ederseniz, orada gece yatmadan önce telkinlerinizi hızlı hızlı bir deftere yazıp yatıyorsunuz, ilk etapta anlamsız gibi geliyor, ama sonrasında çok güzel sonuçlar alabiliyorsunuz, benim tatlı isteğim, atıştırma isteğim kalmadı. iş yerimde gün boyu, ana öğünlerden hemen sonra birşeyler atıştırma ihtiyacı duyuyordum, şimdi bu isteğim kalmadı, çekmecemde, gofret, kraker, bisküvi, çikolata var ama 2 haftadır yüzüne bakmıyorum
Merhaba ,Gece Günlüğü adlı kitabı okuyup bitirdiniz mi? Sadece kilo verme üzerine mi yazılmış bu kitap?

Merhaba ,Gece Günlüğü adlı kitabı okuyup bitirdiniz mi? Sadece kilo verme üzerine mi yazılmış bu kitap?
kitabı almadım, instegramdan takip ediyorum, deneyimleyen ve kilo veren, yeni iş kuran, vb. konularda takipçiler konuşuyor, kendimce de anlatılanlardan edindiğim gibi her gece günlük tutuyorum

kitabı almadım, instegramdan takip ediyorum, deneyimleyen ve kilo veren, yeni iş kuran, vb. konularda takipçiler konuşuyor, kendimce de anlatılanlardan edindiğim gibi her gece günlük tutuyorum
müthiş derecede, yaş pasta, makarna ve patates kızartması tutkunluğum var, hala tam anlamıyla aşmış değilim, fakat eskisi kadar illaki olacak diye tutturmuyorum, aklıma gelmiyor

Rica etsem ,neler ve nasıl yaptiginizi da kısaca özetleyebilir misiniz🙏🌸
Akşam yatmadan önce hızlı hızlı,
  • sağlığıma kavuşmam için zayıflıyorum,
  • az yemek yesem bile çabuk doyuyorum,
  • bol bol su içiyorum,
-sadece aç olduğumda yemek yiyorum,
- abur cubur şeylerle beslenmiyorum,
-65 kilodayım,
-zayıf olduğum için sağlıklı ve fit görünüyorum,
-indirim zamanı bedenime uygun olan küçük beden kıyafeti uygun fiyata alabiliyorum,
-duygusal yemek yemek benim için geride kaldı,
gibi telkinlerde bulunuyorum ve uyuyorum, yatağa yattığımda da sürekli en çok olmak istediğim kilo ve giymek istediğim kıyafetin içinde olduğumu düşünüp, içimden telkinlerimi tekrarlıyorum
ben aralıklı oruç yapmaya çalışıyorum, 13 de kahvaltı yapıyorum, akşam 20 den sonra da yememeye özen gösteriyorum, 3-3,5 litre su diyorlar ama ben ancak 2, 2,5 lt tüketebiliyorum

• bol bol su içiyorum,
-65 kilodayım,
-indirim zamanı bedenime uygun olan küçük beden kıyafeti uygun fiyata alabiliyorum,
gibi telkinlerde bulunuyorum ve uyuyorum, yatağa yattığımda da sürekli en çok olmak istediğim kilo ve giymek istediğim kıyafetin içinde olduğumu düşünüp, içimden telkinlerimi tekrarlıyorum
ben aralıklı oruç yapmaya çalışıyorum, 13 de kahvaltı yapıyorum, akşam 20 den sonra da yememeye özen gösteriyorum, 3-3,5 litre su diyorlar ama ben ancak 2, 2,5 lt tüketebiliyorum
bunları yazıyor musunuz, söylüyor musunuz?

• bol bol su içiyorum,
-65 kilodayım,
Çok teşekkür ederim🌸🙏 Sadece söylüyor musunuz? Yazı?

tatlı isteğinizi hurma ilede bastırabilirsiniz. mesela ben kahve yanında hurma tüketiyorum. yada canım tatlı istediğinde hurma yiyorum çok iyi kesiyor. çekmecemde devamlı bulundururum sonra gün boyu canınız tatlı istemez
yani zararlıları zararsızlarla değiştirmeyi deneyin

@eliferdenay instegramı takip ederseniz, orada gece yatmadan önce telkinlerinizi hızlı hızlı bir deftere yazıp yatıyorsunuz, ilk etapta anlamsız gibi geliyor, ama sonrasında çok güzel sonuçlar alabiliyorsunuz, benim tatlı isteğim, atıştırma isteğim kalmadı. iş yerimde gün boyu, ana öğünlerden hemen sonra birşeyler atıştırma ihtiyacı duyuyordum, şimdi bu isteğim kalmadı, çekmecemde, gofret, kraker, bisküvi, çikolata var ama 2 haftadır yüzüne bakmıyorum
merhaba gece yatmadan kâğıda ne yazıyorsunuz tam olarak ? örnek; tatlı yemeyeceğim kilo vereceğim vs gibi mi ve sonrasında o kağıdı ne yapıyorsun devamlı aynı kağıda mı yazıyorsunu ve her gece mi yapıyorsunuz bilgi alabilir miyim

Hiç bişey olmuyo keşke olsa da yiyemesem
Öyle demeyin sonra pişman olursunuz ,sağlık kadar güzel hiç bir şey yok .Hastalık çekerek kilo vermeye keşke derseniz ,ters çaba kuralı ile karşılığını bulursunuz .Allah korusun.Saglik gittikten sonra gelen zayıflığı neyleyim.

Mutsuz da olacaksınız diyet yaparken mesela ben çayı şekersiz içmeye karar verdiğimde 4 ay çay icmedim şekersiz çay mı olur diye ama suan içiyorum iradenizi elinize almazsanız daha çok kilo alırsınız o yüzden yemek istediğiniz zamanlarda asla hayır sakın diyin mutsuz olun o gecer ve biz millet olarak yemek yemeyi abarttan insanlarız. Azaltmayla baslayın sonra 3 günde bir yemeye çalışın
Nefsinizi köreltmeden yol alamazsınız hükmetmeniz lazımmm
Evet millet olarak porsiyon kontrolümüz yok ve bu ailede çocukken başlıyor aslına bakarsanız.Bu da bir eğitim.Bi kaç sene önce 7_8 günlük bir tura katıldık.Turda herkes Türk ve sadece bir italyan kadin vardı.Arkadas oluyor insan ister istemez onca zaman.Ona sordum; Siz bunca pizza ,makarna ,tiramisu içinde nasıl böyle fit kalıyorsunuz (çoğu öyle çünkü) dedim.Siz dedi kontrolsüz yiyorsunuz ,biz pizza yeriz ama bir dilim ve akşam üstü 5 den sonra asla yemeyiz.Siz çok fazla abur cubur atistiriyorsunuz, (7 yıldır Tr de yaşadığını söyledi bu arada ) Daha şimdi yemekten kalktık ve üstüne dondurma yiyorsunuz dedi.Hızli yiyorsunuz ve midenizi çöp gibi kullanıyorsunuz dedi.o kadar doğru ki....

Evet millet olarak porsiyon kontrolümüz yok ve bu ailede çocukken başlıyor aslına bakarsanız.Bu da bir eğitim.Bi kaç sene önce 7_8 günlük bir tura katıldık.Turda herkes Türk ve sadece bir italyan kadin vardı.Arkadas oluyor insan ister istemez onca zaman.Ona sordum; Siz bunca pizza ,makarna ,tiramisu içinde nasıl böyle fit kalıyorsunuz (çoğu öyle çünkü) dedim.Siz dedi kontrolsüz yiyorsunuz ,biz pizza yeriz ama bir dilim ve akşam üstü 5 den sonra asla yemeyiz.Siz çok fazla abur cubur atistiriyorsunuz, (7 yıldır Tr de yaşadığını söyledi bu arada ) Daha şimdi yemekten kalktık ve üstüne dondurma yiyorsunuz dedi.Hızli yiyorsunuz ve midenizi çöp gibi kullanıyorsunuz dedi.o kadar doğru ki....
En gec 7 den sonra yemek yememenin faydasını aşırı gördüm hem saglık açısından hemde zayıf kalmak açısından. Biz millet olarak yemek yemek bizim en önemli unsurumuz. Hayatımızın odak noktası. Abur cubur yerine kuruyemiş yada ara öğün olarak meyve
Tabiki kaçamak olacak ama hergün degil hergün tatlı yenmez hergün ekmek yenmez ise inanın rutin oldugu zaman herşey oluyor kolay asla degil bi kalıptan çıkmak ama insan herşeye alışıyor. Avrupalı insanlar bizim gibi envayi şehit yemek yemezler ki sandviç ekmek peynir domates kahvaltı işte :)

En gec 7 den sonra yemek yememenin faydasını aşırı gördüm hem saglık açısından hemde zayıf kalmak açısından. Biz millet olarak yemek yemek bizim en önemli unsurumuz. Hayatımızın odak noktası. Abur cubur yerine kuruyemiş yada ara öğün olarak meyve
Tabiki kaçamak olacak ama hergün degil hergün tatlı yenmez hergün ekmek yenmez ise inanın rutin oldugu zaman herşey oluyor kolay asla degil bi kalıptan çıkmak ama insan herşeye alışıyor. Avrupalı insanlar bizim gibi envayi şehit yemek yemezler ki sandviç ekmek peynir domates kahvaltı işte :)
Bizim gibi bi Türk kahvaltısı çeşitliliği hiç bir memlekette yok zaten 😊 İtalyanlar ve cogu Avrupa ülkesi kruvasan ve kahve ile güne başlıyorlar.Ben şahsen böyle yapamam, hadi bi iki gün idare ederim ama alışmışım Türk kahvaltısına. Belli bi yaştan sonra belli kaliplardan çıkmak çok zor.Z kuşağı mesela yulaflar,yaban mersinli bowl lar vs ile güne başlıyor, ben x kuşağıyim, çayi çok sevmediğim halde ,o çay sabahlari 1 bardak da olsa kahvaltı ile içilecek 🤗 Kendimi alıştırdigim şeyler de var evet bahsettiginiz gibi .Çayi ve kahveyi 2 yıldır şekersiz içiyorum.Kola vb ürünleri ,paketli ürünleri hiç tüketmemeye aşırı dikkat ediyorum lakin evde kek ,börek yapıyorum 🙃 En iyisi ölçülü tüketmek ,bunu en başından başarabilen her yaşta hep fit zaten 👍

Back
X