boğazımı tutamıyorum..

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
merhaba kızlar;

benim sorunum var .Şu ki, 62 kiloyum 1,68 boyum var ,ben boğazımı hiç tutamıyorum ,sürekli yiyorum,işe girmeden önce kilo aldığım an fazla yemezdim,ama şu 2,5 seneden beri alsamda yine yiyorum,,işyerinde herkes sölüyor iş girdiğinde zayıftın ne güzel ,şimdi kilo aldın ,çok yiyorsun diyorlar,ne yapmalıyım ya?

basenlerim iyice genişledi,iştahımı kapatmam için ne yapmalıyım?

kuzum benimde 1.67 ,68 boylarımdayım.
48 kilo idim yeni 50 oldum ki bu bana yeter diyorum.
kiloyu hiç sevmiyorum dikkat ediyorum bu kiloda bile.
balım hafta sonları koşu yap ..eve bi plates topu al egzersiz yap.
akşamları yemeği azalt ekmek yeme!!
iştahını kapatman için bol su iç.pet şişe sürekli elinde olsun.
aklına geldikçe iç..zamanla miden küçülür zaıyfladıkça

ayyyy ne güzelll ya ,keşke bende o kadar olabilsem
benim oturduğum semtte öle koşu yapılacak yer yokki tatlım ya.
ekmekten vazgeçemiyorum işte,işyerinde öğelnleri yemem ,ama akşamları dayanamıyorum
ancak 1,5 litre su içebiliyorum ben,ay inşallah canım

İradeyle alakalı birşey değil mi canım ? Kendini tutamazsan çirkinleşeceğini düşün :) Hem sağlığın hem güzelliğini bozmak istemezsin diye düşünüyorum. Bide evlimisin yada sevgilin varmı ?

canım iradeni saglam tut.
ekmeği yeme ...yani otur kendi kendine konuş yersem çirkinleşicem şşöyle olucam böyle olucam :)

koşu yeri yoksa tatlım evde egzersiz yap ip atla nebilim bi sürü şey var.
kararlı ol ,olunca yapıyorsun çünkü

O sorun bendede baş gösterdi bu aralar.

1.65 Boyum 52 Kiloydum herşey normaldi 55 oluverdim

Artık almamam lazım.

Ama önecelik iradede birde haraketli yaşam lazım.

Ufak tefek şeylerde bile kalori yakılabilir her zaman araba yerine bazen yürüyerek işe gidilebilir.

Yada elektronik aletler yerine bazı işleri kendimiz yapabiliriz bunlar bile haraket sağlıyor.

malesef öylede işte,ikiside yok malesefhımm olabilir

haklısın tatlım,ip atlamaya çalışıyım en iyisi,kesinlikle irade olmazsa olmuyor

evet aynen dediğin gibi ama nasıl olacak o,
ablamla arabayla gidiyoruz ,hiç bir şekilde yürüme şeyim yok yani.

elektronik derken ne mesela canım?

aslında boyuna göre kilon normal. elimde kilo ölçüm diski vardı. normal olması lazım, bana bile normal diyor çünkü. 164 boya 60 kiloyum. sonuç normal çıkıyor. doktorum bile zayıflama normalsin dedi. ha bana göre zayıflayıp en az 5 kilo versem süper olacak. sadece yemek yememeğlede olmuyor. haraket lazım bize.

göbeğin çıkması beni sinir ediyor.
hadi ya öyle mi,aynen hareket etsek zaten zayıflarız.

Nasıl ya ben 1.73 boyundayım 63 boyundayım , ben ne oluyorum peki?

Ben bundan 4-5 ay önce 68 -69 kilo arasında gidip geliyordum
Sonra hastalanınca 6 kilo verdim
Ki hastalanmadan önce ne bulsam yerdim , hele cipssiz bir hayat düşünemezdim o kadar bağımlıydım cips'e
Aramızda bir bağ olmuştu hatta
Sonra rahatsızlandım ve diyet yapmaya başladım
Ha diyet derken
Sadece etten ve fast food dan uzak durdum
İyileştim hala yiyeceklerime dikkat ediyorum
Hergün yarım saat yürüyüş yapıyorum
4 litre su içiyorum
Eğer irdeli biriysen kilo vermek çok kolay

maşallah çok iyiysin,
geçmiş olsun,umarım kötü birşey değildir.
ben öyle çok cips yemem ,evde yiğenim yerse alırım ondan
umarım hep böyle dikkat edersin,benim yürüyücek alanım yok veya işyerinde öğlen yemeğinde çıkıcam yürüyüşe oda olur bilmem ki?
4 litre su mu,ben zar zor 2 litre içebiliyrum .

ve odada çalışma arkadaşlarımda sürekli bişeler yiyor,en basiti şu anda karşımda kek yiyen insan var,nasıl insan diyet yapsın,buna çözüm bulmalıyım

Elektronik derken bunu bi dr söylemişti en basitinden evinizdeki uzaktan kuamanda yerine kalkın kanalı tv den değiştirin,veya birşey çırpacaksınız hemen miksere koşmayın kendi bileğinizle yapın vs gibi ufak ama harek ettiren şeyler.

Geçti gitti canım , herşeyin bir çaresi vardır..
Ben akşamları mesala 4-5 durak yürürüm öyle binerim otobüse
Ki hareket olsun diye bana
Elimden geldikçede su içerim , en etkilisi su zaten
Madem karşında kek yiyorlar sende meyve ye
Hem şeker ihtiyacını ordan karşılamış olursun
Tatlı olarak ağır tatlıları yeme sütlü tatlılara yönel
Her bayanın tatlıya zaafı vardır
İşte benim içinde cips yiyememek zor oluyor

hımm haklı aslında doktırklar,herşeyin basitine,pratiğine gidiyoruz,ben bu gün diyete başladım:)

kesinlikle,
ne güzel ama bende o durum yok malesef,ancak hhaftasonları yürüyebilirim öyle,
şu anda meyve yiyorum ben ,napim hem meyve yemiş olurum tatlıdan ziyade,daha sağlıklı,ki benm aklıma gelmez meyve yemek ,bir yandan ii oluyor böyle.
tatlıya düşkünlüğümde yoktur çok şükür,anca regl döneminde çok canım istiyor o kadar
olmadı çok istediğin zamöanlarda ye cipsi ,1-2 tane at ağzına .

ben lisedeyken 68 kiloydum ve boyum da 1.68
nasil hantallasmistim, yerimden kalkmaya üseniyordum, kot almaya gitmistim bir kere, denedim aynada popomu bir döndüm ki ne göreyim kocamannnnn:2:

ayyy dedim bu pantolon beni kilolu gösterdi sanki yaa..

bana yardimci olan kadin ne dese begenirsiniz? -olani saklayamazsin ki.

neyse bundan sonra kendimce üzülmeye baslamistim, elime geceni yiyordum cünkü.

Sonra üniversiteye basladim cok düzgün fizikli bir arkadasima sordum sirrini, bana dedi ki: cok su ic, cikolata mi istiyorsun ye ama hepsini bir günde bitirme, cips mi canin cekti ye ama bir avuc al gerisini kapa koy. aklina birdaha gelince yersin.

aaa dedim ben nasil durayim bitirmeden cikolatayi cipsi????

sonra dedim bir yerden baslamak lazim ne giysem yakistiramiyorum kendime. cikolata aldim azcik yedim cantama koydum bir hafta sonra aklima geldi azcik yedim geri koydum öyleee öyleee azar azar yemeyi ögrendim.

Makarna pilavi beyaz ekmegi epey azalttim bol sebze meyve yemeye basladim ve zevk almayi da ögrendim yani kendimi zorlamadim. bol su icince de

yeme de yaninda yat

suan 4 yildir 53 56 kilo arasi gidip geliyorum. Bir arastirmada okumustum eger kilo verip onu bir iki yil korursaniz, öyle devam ediyor. kilo alma esiginiz düsüyor.

ve simdi kendi fizigimi cok begeniyorum tabiki selülitler haric

büyük bir başarı,tebrikler arkadaşım.

iradene sahip çıkmışsın,onu bende bir yapsam ,neseki öğlen başladım bende.ablam biskuvi açıp yemiş,ağzını bantlayıp çekmeceye koydum yemedim ,öle öle bir şekilde bende zayıflamak istiyorum,herşeden yiyiyorsun azar azar,kendini mahrum etmiyorsun

istediğim kilodasın şu anda. darısı başıma:)

Tesekkür ederim darisi basina

Bence en önemli faktör, bilincli bir yemek yeme aliskanligi edinmek, yagli ve agir seylerden bir nevi tiksinmeye baslamak:):)
ben bir süre kendi beynimi bazi yiyeceklerin bana bir yarari olmadigi gibi zararima oldugunu düsünmeye basladim kendimi cok zorlayarak kisitlamadim, daha güzel ve saglikli olmak isteginden geldi.

su an mesela

esim sosis salam sever ekmege yag sürer yer, makarnaya mayonez döker yer...bana da uzatir ama ben almiyim sagol derim sadecce.

ve en güzeli canim da cekmiyor artik yani. hatta ayyy mayonez bile diyince üff cok agirr yenir mi o diyorum.

yani anlatabilmisimdir umarim tamamen beyninde yeme aliskanligini degistirmene bagli hersey. gerisi kendiliginden geliyor.

tatli da yiyorum makarna da , pirinc yerine bulgur tercih ediyorum.

ama hersey tadinda abartmadan hem göyüm doyuyo hem de sebze ve meyvelerimle mutlu devam ediyorum..:)

bisküvilerden de uzak dur evet

bir kac kilo verirsen kendin bir daha kilo almamak icin dikkatli olacaksin eminm.

AMİN AMİN:)

akşamları felan yemek yemede kilo aldırıyor,yiyip oturunca özellikle,

maşallah ,maşallah,sen kendini baya bir uzaklaştırmışsın kilo yapıcak şeylerden

evet kilo verdiğimi görürsem kesinlikle devamını getiririm yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…