bende ailemin lisede o dönemde okula ilk defa açılan ve yüksek puanlıların girdiği bölüme yazdırdı ben bilg.muhasebe istiyordum onlar bilg.programcılığına yazdırdılar ne mi oldu yeni açıldığı için hocaları bir türlü gelmedi beraber öğreniriz diyen hocalarla koskoca 3 yılım geçti sonra hiçbir b.k öğrenemeden okuluna gittim orada acayip bocaladım hayata küsecektim sonra çok şükür mantığını anladım
ama ne oldu alt yapı sağlam olmadığı için inşaat çöktü ben özelde ilerlemesi sıfır bir iş yapıyorum mühendis olsam 2 katı ücret alacağım kesin ama çok şükür kimseye muhtaç değilim diye seviniyorum
yani tek değilsin
kpss ye hazırlanabilirsin
kimsenin hayatı 4x4 lük değil bunu unutma
kendi okudğun işi yapmak zorunda değilsin iş bul çalış ve okuduğun iş de olsa ilk 2 yıl ezile büzüle çimçik kadar maaş ile idare et
bilgisayar programcılığı okuyup (2 yıllık) sınıfı 2.likle bitirmiş bir çocuk doğru dürüst para kazandırmıyor diye babasıyla inşaatta amelelik yapıyordu (çok üzülmüştüm ona, duydunca)
çevremde hemen hemen (iş dışı) herkes okuduğuıyla alakasız iş yapıyor
işyerimdekilerin %80 i mühendis birkaç yabancı dilleri var ve her yıl yabancı bir ülkeye birkaç günde olsa tatile gidiyorlar (sırf yabancı dilim yok diye çoook üzülüyorum)
yap yap iyi yapmışsın dök içini dertleşelim ben mimar yada inşaat istiyorum cabalıyorum 20 gün sonra sınava gircem kazanmam lazım bilmiyorum olmalı yapmalıyım
konuna kaynak yaptım içimi döktüm hakkını helal et
bende çok doluyum