Bol Bol yiyen bel bel bakar...

Kar yağarsa zaten hamilelerde tatil oluyor. Keşke prof. A o kadar para bayacaginiza araştırma hastanesine gitseydiniz. O hatayı ilk iki ay bende yapmıştım ama Dr bana hamileliğin doğumun riskli olursa araştırma hastanesine gönderecegim dedi. Ee o zaman ben niye o kadar para veriyorum ki? Veya Özel hastanelerin muayeneleri daha ucuz.
Başka alternatifler de düşünebilirsiniz. Yarım gün çalışma,veya evi işyerinin yanına taşıma gibi.ben isimin karşısına tasindim hem ben hem bebekler çok rahat ettik.

ben 1 yıllık ücretsiz izine almayı düşünüyorum eşim 6 aylık ücretsiz izin al diyo. bende hiç almasam daha iyi dedim bilemedim gitti.
6 ay sonra sıkılıp başlamak istersin zaten, çevremde gordugumbir heves ücretsiz izne ayrılan herkes bunalıma girip ise geri başladı. :)

bi ay gittik çok verdik 1200u boşuna.. eşimde öle düşündü gitmeyelim dedi çok şükür riski atlattik. doğumu devlette yapıcam hayırlısıyla. ee çok kar olcak profesör benim bulunduğum şehirde degil şehir dişinda. yol çok uzun.. gidemeyiz.. en iyisi bulunduğum yerde devlet hastanesine düşündük.. doktorumda iyi.

ben 1 yıllık ücretsiz izine almayı düşünüyorum eşim 6 aylık ücretsiz izin al diyo. bende hiç almasam daha iyi dedim bilemedim gitti.

şimdi bebğe kim bakacak?? aileden biri bakacaksa doğumdan sonra süt izninin yarım gün olduğu 6 ay çalışabilirsin. ondan sonra sen 28 aylığa kadar al ücretsiz izni . baktınız durumlar sıkıştı tekrar iş başı yapıp biraz biriktirirsiniz tekrar ayrılırsınız. anne bebği için tüm haklarından istediği şekilde yararlanır yani yapacak birşey yok.

6 ay sonra sıkılıp başlamak istersin zaten, çevremde gordugumbir heves ücretsiz izne ayrılan herkes bunalıma girip ise geri başladı. :)
yaa işte bende bunları neler düşünüyorum bebegime bakacak kişi var zaten. hazir :)
eğer ücretsiz izine çikmasam ohoo çok rahat olucaz çok şükür de.
kafam çok karışık ya.:/

bebegime kv ve görümcem bakicak üst katimdalar.. o konuda çok şükür rahatim. :)
yarim gün izin alip (sabah işe gitcem öğgen evdeyim) bebegime baksam iyi olcak zaten .

bebegime kv ve görümcem bakicak üst katimdalar.. o konuda çok şükür rahatim. :)
yarim gün izin alip (sabah işe gitcem öğgen evdeyim) bebegime baksam iyi olcak zaten .

oo tamam o zaman hiç dert etme git işine sen. maddi durumda önemli zaten. doğum iznini de alma hemen önce çalışabilir raporunu al ondan sonra istediğin zaman çalışamaz raporunu alabilirsin. kar yağdığında da gitmeme hakkını kullanırsın

o zaman ücretsiz izine çikmam gerek yok.
mayısta bitiyo doğum izini sorasi yarim gün izin var. ondan soraki saatlik izinler...
kar yağarsa ararim artık personel müdürüme. nabayim. olmadi mi yıllık izini kullanirim yapacak bişey yok:/

yaa işte bende bunları neler düşünüyorum bebegime bakacak kişi var zaten. hazir :)
eğer ücretsiz izine çikmasam ohoo çok rahat olucaz çok şükür de.
kafam çok karışık ya.:/
Zaten süt iznin oluyor, günde 3 saat o ce sonra da 1,5 saat. Çalışma ortamın nasil ? Bizde evi uzak olanlar öğle arasında calisir sonra çıkardı. Yarım gün calismis gibi olurlardı. Ee bakacak kişide var diyorsun. Şimdi kafana takma bunları. Kervan yolda duzulur demişler.

2 ay yarim gün izinde var sorasinda süt izinlerde var. evim çok uzakta çalıştığım yerden. iki dolmuşla gidp geliyorum .

Kar yağması o kadar etkilemez sizi çalışabildiğiniz kadar çalışın.
Ve bebek bereketiyle gelir benim arkadasımın eşi 1500 tl maaş alıyor ve bebek olduktan sonra hiç parasız kalmadık dedi.
Rabbim açar bi kapı

Bizim kurumda bütün doğuranlar raporla izinle bir sene izni dolduruyor. Maaşlarıda yatıyor. Az da olsa. Sizde öyle yapın.

inşallah ya.

yani açıkçası doğum iznine ayrılmak için henüz çok erken, hele ki maddi olarak bu kadar sıkışıksanız. geçen sene ocakta 39 hafta hamile idi benim iş arkadaşım, 39 a kadar devam etti , evde tek zaman geçmiyor diye ki maddi kaygıları yok. bizim iş de dağ köylerini gezme bölümü var üstelik. kadının karnı ağzına değiyordu ama ayrılmadı. bence siz de hiç değilse 1 ay daha devam edebilir , doğum iznini bebek doğduktan sonraya atabilirsiniz.

doğum izni sırasında maaş kesintisi olmuyor değil mi? 8 hafta öyle geçer, üstüne 20 gün yıllık izin alırsınız o süreçte de inşallah durumu toparlarsınız...

ha bir de yarı zamanlı çalışma var. bütün izinleriniz bittiğinde imkanınız varsa bunu da değerlendirin. ben de hamile kalabilirsem bir gün kesinlikle ücretsiz izne ayrılırım diyordum ama yarı zamanlı çalışma olayı çok kafama yattı.. olmamış bebeğin bakımında bunu düşünüyorum ben de

Bence sağlığınız elverirse doğuma üç hafta kalaya kadar çalışın.Doğum sonrası yaklaşık 3,5 ay ücretli izniniz olacak maddi olarak biraz toparlamış olursunuz ondan sonrada ücretsiz izne ayrılırsınız.

Çok soğuk havalarda hamileler ve engelliler işe gelmesin deniliyor .Bir günlük yıllık izin alabilirsiniz.Ya da havanın çok kötü olacağı haftalarda doktorunuzla görüşün rapor alın.Maksat 37 haftayı tamamlamak olsun.

Haziranda ev borcunuz bitiyormuş.Raporları izinleri kullanabildiğiniz kadar kullanın.Yıllık izin bitincede mazeret izni var.

Son düzenleme:
ben o arkadaşiniz yerinde olsam maddi durumuz çok iyi olsaydi 32 de ayrılırdım evde dinlenmeye koyardim.
dinlenmek bile istiyorum doktorum 37 de alcam bebegi dedi. o halde 35 te ayrılsam tam tamamina dinlenmiş olucam.
2 haftayı dinlenmeyi ayrılıp 8 hafta önce ve sorasi var. kalanı 6 haftasini sorasini eklerdim ne bilim 3,5 aylıkken işe başlamiş olup yari zamanli izinleri kullanirdim tam maaş veriyo memurlara. bu şekilde kafam çok karışıktı. eh dedim 37 ye kadar çalışsam ertesi gün doğum yapsam o kadar yeterliydi 8 hafta öncesini soraya aktarirp 4 ay kullanirdim. ne bilim dinlenmek istiyorum ya
doğum sirasinda maaş kesinti olmuyor canim tam maaş aliniyor.

maddi durumuz iyi olmadikça ücretsiz izine çikmam mümkün degil ne bilim işte nasıl olcak diye düşünüyordum. bebegime kv ve görümcem bakicak. yarim gün izinlerde var.

orkidecim kendini iyi hissedersen 37ye kadar çalışırsın inşallah sen şimdi bunları çok takma herşey evelallah hali yoluna girer dediğim gibi yeni yasalar çıktı senelik izinlerinide eklersin zaten bebiş 6 aynı devirir bu şekilde sonra istersen birkaç ay ücretsiz izne ayrılırsın sen sağlıcakla doğurda bunlar teferruat .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…