Bol Bol yiyen bel bel bakar...

ben o arkadaşiniz yerinde olsam maddi durumuz çok iyi olsaydi 32 de ayrılırdım evde dinlenmeye koyardim.
dinlenmek bile istiyorum doktorum 37 de alcam bebegi dedi. o halde 35 te ayrılsam tam tamamina dinlenmiş olucam.
2 haftayı dinlenmeyi ayrılıp 8 hafta önce ve sorasi var. kalanı 6 haftasini sorasini eklerdim ne bilim 3,5 aylıkken işe başlamiş olup yari zamanli izinleri kullanirdim tam maaş veriyo memurlara. bu şekilde kafam çok karışıktı. eh dedim 37 ye kadar çalışsam ertesi gün doğum yapsam o kadar yeterliydi 8 hafta öncesini soraya aktarirp 4 ay kullanirdim. ne bilim dinlenmek istiyorum ya:KK43:
doğum sirasinda maaş kesinti olmuyor canim tam maaş aliniyor.

ama şöyle düşün evde olsan da bir sürü iş çıkarıcaksın kendine. orayı temizleyeyim , dur bebek gelmeden şurayı temizleyeyim falan... bunlarla yorulacağına işe gidip maddi karşılığını alırsın hiç değilse..

tabiki karar senin ama maddi durumu düşününce doğumdan ne kadar sonraya ücretsiz izni ertelesen o kadar iyi olacak gibi duruyor. bebek gelmeden evde oturmaktansa, bebek geldiğinde onla daha fazla vakit geçirmek çok daha mantıklı. işin yorucu değilse bence 35e kadar devam et.

merhaba arkadaşlar
sizde fikir almak için konu açtim hepinizede ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
beni bilen bilir bilmeyene kendimi tanitayim. 2,5 yıllık evliyim. 7,5 aylık da hamileyim. ve kamuda memurum.
sorun şu: doğum izini...
32 ye çok az kaldi bi hafta kala... doğum izine ayrılmayı düşünüyordum fakat borçlar çikti başimizda..
aslında ben 35 yada 37 haftamda ayrılacaktim. bu cuma günü çok kar yağacak diyorlar bu halimle işe gidip gelmem çok zor olacak:KK43:
eşimin maaşi benden düşük. 1800 aliyo mesailerle beraber. hele ki evim borcu haziranda bitiyor. araba borcu ise 2018 de bitiyor onda 500 ödüyoruz sıkıntı degil onla kira parasiyla öderiz. bide eylül ve aralıkta ev ve araba sigortalar var. kira vergisi bi sürü vergi işte:KK43: doğalgaz parasi elektirk su.. vs derken... eşimin maaşı da 1800 aliyor bide çok şükür 500 tlik kira gelirimiz var. tamam buraya kadar çok güzel.
fakat araba ve ev sigortasi 1500 i buluyor. taksitle ödeyebiliriz de o konuda sıkıntı yok. ama bebek var ortada onun masraflari çikicak.. ee bende ücretsiz izine çikmayi düşünüyorum bebegin anneye ihtiyaci olacak.
32 de ayrılsam 2 ay bakmiş olucam :KK43: bana yetmiycek
1 sene ücretsiz izine çiksam sıkıntımız olacak mi?
parada biriktiremedik.. 1 ayda 1200 u özel profesör muayeneye gitti bu ay gitmiycez para da az :KK43:
nasıl olacak eşimle kara kara düşünüyoruz kızlar nasıl yapmaliyim??

canım ben eşimin işi gereği 3 sene sivas.ta yaşadım. sivas.ın o soğuğunda buzunda son güne kadar işe gittim geldim. git hafta sonu bi spor malzemeleri satan mağazadan ayakkabılarının altı için çivili tabanlar var takıp çıkarmalı onlardan al. işe gidip gelirken yakınlarında olan tanıdıklardan da yardım iste.
hem maddi olarak hem bebeğinle doğumdan sonra daha çok vakit geçirmek adına bence son dakikaya kadar çalışmalısın.

Kamu kurumunda 3ay doğumdan önce 3ay doğumdan sonra olmak üzere 6ay yasal hakkın var zaten. Çoğu kişi doğum öncesini kullanmayıp sonrasına ekletiyor. 6 ay kafadan izinlisin. 6ay da rapor ayarlayacaksın. Heyetli rapor. 1sene izinli gibi oluyorsun. Sadece 30günden fazla rapor aldın diye mesai alamazsın maaşından bi miktar kesiliyor diye biliyorum.

Kamu kurumunda 3ay doğumdan önce 3ay doğumdan sonra olmak üzere 6ay yasal hakkın var zaten. Çoğu kişi doğum öncesini kullanmayıp sonrasına ekletiyor. 6 ay kafadan izinlisin. 6ay da rapor ayarlayacaksın. Heyetli rapor. 1sene izinli gibi oluyorsun. Sadece 30günden fazla rapor aldın diye mesai alamazsın maaşından bi miktar kesiliyor diye biliyorum.
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ki

bu şekilde yapıp hem maaş alan hemde işe gelmeyen o kadar kadın var ki. Haksız oluyor ama çoğu kişi mecbur kalıyor.

İlk hamileliğim de üniversiteye gidiyordum.En son sınavlarımıda verip bir hafta sonra doğurmuştum:KK45:

En azından 36 ya kadar çalış ben öyle yaptım 1 ay doğum sonrasına arttırmış olursun 32 haftalık çalışabilir raporu alacaksın mutlaka 12 hafta doğum sonrası izin olur 2 ayda yarım gün çalışırsın yıllık izin vs ekleyerek 6 ayı bulursun

canım bende kamuda memurum ama 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası analık izni vardır isterse anne 37ye kadar çalışır raporuyla çalışıp 5 haftayıda doğum sonrasına ekleyebilir şimdi yeni çıkan yasayla analık izninin bitimiyle ilk doğumda 2 ay 2.de 4 ay 3. de 6 ay yarım gün çalışıp tam maaş alabiliyor .keşke dediğiniz gibi 3 ay önce ve sonra olabilse

canım bende kamuda memurum ama 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası analık izni vardır isterse anne 37ye kadar çalışır raporuyla çalışıp 5 haftayıda doğum sonrasına ekleyebilir şimdi yeni çıkan yasayla analık izninin bitimiyle ilk doğumda 2 ay 2.de 4 ay 3. de 6 ay yarım gün çalışıp tam maaş alabiliyor .keşke dediğiniz gibi 3 ay önce ve sonra olabilse
Doğum öncesi doğum sonrasında yanlış yapmış olabilirim kusura bakamyın

Kendi kurumumda gördüğüm bu. Siz raporların legal alındığını mı sanıyorsun. Hamile çoğu kadın bu yöntemi uyguluyor
Sizin kurum da 3 ay 3 ay izinse bilmiyorum 657 yi açın bakın doğum öncesi 8 hafta 2 ay eder doğum sonrası 8 hafta 2 ay eder doğum öncesi 37.haftaya kadar çalışabilirsen doğum sonrasına 5 hafta arttırmış olursun ayrıca ohal var ülkede rapor almak sizin kuruma özel kolay sanırım bizimkurumlarda kasıyor lar nedense

odamdaki arkadaş doğum izni bitti şimdi bir kaç aydır rapor alıp duruyor yaklaşık 2 aydır raporlu..rapor almakta kolay bir şey değilki ..ben geçen hafta hasta olduğum halde ohalden dolayı rapor alamadım nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama etik değil arkadaşlar benimde 2 çocuğum var arkadaş bebeğine bakacak rapor alıyor ben çocuğum hasta olduğu zaman işleri devredecek kimse olmadığı için izin alamadım kul hakkı oluyor böylede

çok kar oldugunda okullar tatil olacaktır muhtemelen. o zaman hamilelere, kronik rahatsızlıgı olanlara, engellilere de idari izin veriliyor. kaldı ki verilmese bile sana da izin versinler bi zahmet. o halde nasıl cıkacaksın? amirin anlayıslı biri değil mi? 37. haftaya kadar çalış bence. doğum iznin bitince yıllık izinlerini kullan. alabilirsen sonrasında rapor al.

İlk hamilelikte çok hareketliydim.Doğumumda kolay oldu.

İşin çok mu yorucu ya da stresli?

Değilse işe gidiyorum geliyorum iş yapıyorum derken en azından hareket etmiş olursun.Ben evde kaldığım zamanlar daha çok kilo alıyorum.Çalışmanı tavsiye ederim.

odamdaki arkadaş doğum izni bitti şimdi bir kaç aydır rapor alıp duruyor yaklaşık 2 aydır raporlu..rapor almakta kolay bir şey değilki ..ben geçen hafta hasta olduğum halde ohalden dolayı rapor alamadım nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama etik değil arkadaşlar benimde 2 çocuğum var arkadaş bebeğine bakacak rapor alıyor ben çocuğum hasta olduğu zaman işleri devredecek kimse olmadığı için izin alamadım kul hakkı oluyor böylede
heyetli rapor almak hiç kolay olmuyor doktorlar kolay kolay rapor vermiyolar. :KK43: keşke verseler o zaman çok iyi olcak bunlari hiç takmazdim ki.

Sizin kurum da 3 ay 3 ay izinse bilmiyorum 657 yi açın bakın doğum öncesi 8 hafta 2 ay eder doğum sonrası 8 hafta 2 ay eder doğum öncesi 37.haftaya kadar çalışabilirsen doğum sonrasına 5 hafta arttırmış olursun ayrıca ohal var ülkede rapor almak sizin kuruma özel kolay sanırım bizimkurumlarda kasıyor lar nedense
Rapor alan öyle güzel alıyor ki yeter ki tanıdığınız olsun. Dediğiniz gibi ohalde sıkıntı oluyor fakat engel de olmuyor.

Rapor alan öyle güzel alıyor ki yeter ki tanıdığınız olsun. Dediğiniz gibi ohalde sıkıntı oluyor fakat engel de olmuyor.
Ama işte sizde öyle güzel anlatıyor sunuz ki hemen alınıyor muş gibi o eaporlar herkes için çok kolay değil bu işler

Back
X