- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.228
- 348
ben o arkadaşiniz yerinde olsam maddi durumuz çok iyi olsaydi 32 de ayrılırdım evde dinlenmeye koyardim.
dinlenmek bile istiyorum doktorum 37 de alcam bebegi dedi. o halde 35 te ayrılsam tam tamamina dinlenmiş olucam.
2 haftayı dinlenmeyi ayrılıp 8 hafta önce ve sorasi var. kalanı 6 haftasini sorasini eklerdim ne bilim 3,5 aylıkken işe başlamiş olup yari zamanli izinleri kullanirdim tam maaş veriyo memurlara. bu şekilde kafam çok karışıktı. eh dedim 37 ye kadar çalışsam ertesi gün doğum yapsam o kadar yeterliydi 8 hafta öncesini soraya aktarirp 4 ay kullanirdim. ne bilim dinlenmek istiyorum ya
doğum sirasinda maaş kesinti olmuyor canim tam maaş aliniyor.
ama şöyle düşün evde olsan da bir sürü iş çıkarıcaksın kendine. orayı temizleyeyim , dur bebek gelmeden şurayı temizleyeyim falan... bunlarla yorulacağına işe gidip maddi karşılığını alırsın hiç değilse..
tabiki karar senin ama maddi durumu düşününce doğumdan ne kadar sonraya ücretsiz izni ertelesen o kadar iyi olacak gibi duruyor. bebek gelmeden evde oturmaktansa, bebek geldiğinde onla daha fazla vakit geçirmek çok daha mantıklı. işin yorucu değilse bence 35e kadar devam et.