Bol Bol yiyen bel bel bakar...

bende memurum 37. haftaya kadar çalıştım iki hamileliğmde de .doğum izni bitince zaten günde 3 saat süt izni ilk ay,ikinci 6 ay da 1.5 saat.ücretsiz izne niye ayrılıyorsun onu anlamadım.bu şartlar gayet iyi.hatta şimdi yarım gün çalışma bile çıktı.hem paran yetmiyo hem evde oturayım lüksünü anlamıyorum valla.

bende memurum 37. haftaya kadar çalıştım iki hamileliğmde de .doğum izni bitince zaten günde 3 saat süt izni ilk ay,ikinci 6 ay da 1.5 saat.ücretsiz izne niye ayrılıyorsun onu anlamadım.bu şartlar gayet iyi.hatta şimdi yarım gün çalışma bile çıktı.hem paran yetmiyo hem evde oturayım lüksünü anlamıyorum valla.
ücretsiz izin fikrinden vazgeçtim. yarim gün izin varken çikmicam zaten. bakacak kişilerde var :) sadece bebegin anneye 6 ay ihtiyaci var olduğu düşüncesindeyim.

ücretsiz izin fikrinden vazgeçtim. yarim gün izin varken çikmicam zaten. bakacak kişilerde var :) sadece bebegin anneye 6 ay ihtiyaci var olduğu düşüncesindeyim.
Evet devlet ilk 6 ay anne sütü diyor sadece ama verdiği izne bak. Sütünü sağar bırakırsın zaten genelde uyuyacak. Kaldı ki emin ol işe gitmek sana kendini daha iyi hissettirecek

Canım senin sıkıntın haziranda ev kredisi bitince biter araba kredisi zaten 500 tlymiş onuda sen ücretsiz izin alınca eş ve çocuk yardımı almaya başlar eşin yaklaşık 230 tl falan birazını o kapatır birazda maaşına zam falan olursa kapatır. şuanki maaş artı kira elinize kalır . Bende haziranda doğum yapacağım kim ne derse desin ücretsiz izin alacağım ilk çocuğumda 1 yaşına kadar evde kaldım şimdi iki buçuk olmadan asla onu bırakmam. Hiç bir maddi şey benim evladımın arkamdan ağlamasından onunla geçen 5 dakikadan değerli değil. Zaten evin var araban var fazlası çokta lazım değil bence :)(Ben boğa burcuyum fazla anacım bu yüzden böyle düşünüyor olabilirim :))

Canım senin sıkıntın haziranda ev kredisi bitince biter araba kredisi zaten 500 tlymiş onuda sen ücretsiz izin alınca eş ve çocuk yardımı almaya başlar eşin yaklaşık 230 tl falan birazını o kapatır birazda maaşına zam falan olursa kapatır. şuanki maaş artı kira elinize kalır . Bende haziranda doğum yapacağım kim ne derse desin ücretsiz izin alacağım ilk çocuğumda 1 yaşına kadar evde kaldım şimdi iki buçuk olmadan asla onu bırakmam. Hiç bir maddi şey benim evladımın arkamdan ağlamasından onunla geçen 5 dakikadan değerli değil. Zaten evin var araban var fazlası çokta lazım değil bence :)(Ben boğa burcuyum fazla anacım bu yüzden böyle düşünüyor olabilirim :))
eşim memur degil. işci 1800 aliyor eş ve çocuk yardimi almiyor vermiyolar. eşe verilmediği sürece kadina 48 tlik çocuk yardimi bağlayabiliyormu?

bende bebegimi düşünüyorum onu anneye ihtiyaci olduğunu. ama kv ve görümcem bakacak. tabi işteyken ben çocuğumu deli gibi özlerim .her anne bebegini her türlüsünü merak eder.

merhaba arkadaşlar
sizde fikir almak için konu açtim hepinizede ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
beni bilen bilir bilmeyene kendimi tanitayim. 2,5 yıllık evliyim. 7,5 aylık da hamileyim. ve kamuda memurum.
sorun şu: doğum izini...
32 ye çok az kaldi bi hafta kala... doğum izine ayrılmayı düşünüyordum fakat borçlar çikti başimizda..
aslında ben 35 yada 37 haftamda ayrılacaktim. bu cuma günü çok kar yağacak diyorlar bu halimle işe gidip gelmem çok zor olacak:KK43:
eşimin maaşi benden düşük. 1800 aliyo mesailerle beraber. hele ki evim borcu haziranda bitiyor. araba borcu ise 2018 de bitiyor onda 500 ödüyoruz sıkıntı degil onla kira parasiyla öderiz. bide eylül ve aralıkta ev ve araba sigortalar var. kira vergisi bi sürü vergi işte:KK43: doğalgaz parasi elektirk su.. vs derken... eşimin maaşı da 1800 aliyor bide çok şükür 500 tlik kira gelirimiz var. tamam buraya kadar çok güzel.
fakat araba ve ev sigortasi 1500 i buluyor. taksitle ödeyebiliriz de o konuda sıkıntı yok. ama bebek var ortada onun masraflari çikicak.. ee bende ücretsiz izine çikmayi düşünüyorum bebegin anneye ihtiyaci olacak.
32 de ayrılsam 2 ay bakmiş olucam :KK43: bana yetmiycek
1 sene ücretsiz izine çiksam sıkıntımız olacak mi?
parada biriktiremedik.. 1 ayda 1200 u özel profesör muayeneye gitti bu ay gitmiycez para da az :KK43:
nasıl olacak eşimle kara kara düşünüyoruz kızlar nasıl yapmaliyim??
Kusura bakmayın ama ev borcu var araba borcu var araba dedıgınız şey zaten sureklı masraf çıkaran bırsey ben kendı adıma bu kadar borcun ıcıne cocuk yapmazdım kı suan yapmama sebebımde budur,barı bırınden bırının bıtmesını bekleseydınız hadı oda olmamıs arabamı satıp daha dusuk modele gecıp en azından borçların bırını kapatırdım borclarla hem cocugun ıhtıyaclarını karsılayamazsınız hayat zaten cok pahalı.

Kusura bakmayın ama ev borcu var araba borcu var araba dedıgınız şey zaten sureklı masraf çıkaran bırsey ben kendı adıma bu kadar borcun ıcıne cocuk yapmazdım kı suan yapmama sebebımde budur,barı bırınden bırının bıtmesını bekleseydınız hadı oda olmamıs arabamı satıp daha dusuk modele gecıp en azından borçların bırını kapatırdım borclarla hem cocugun ıhtıyaclarını karsılayamazsınız hayat zaten cok pahalı.
ücretsiz izine çikmama nedeni bu.. dediğin gibi hayat çok pahalı.. eşim arabayi çok isteyerek aldi satmaz. sattirmaz. çocuğu da isteyerek yaptım bi yolu bulmaya çalışıyorum.

hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor işte.

maddi açıdan yeterli olmadan asla çocuk yapmayı düşünmem. allah rızkını verir kafasıyla olmuyor bu işler.

hem maddi sıkıntınız var hem de 2 ay önce çocuk iznine çıkıyorsunuz. ben olsam son haftalara kadar dayanır 6 ay izin alır sonra dönerdim işe süt izinleri oluyor zaten.

ya da arabayı satacaksınız. lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince mee olmaz :)

ücretsiz izine çikmama nedeni bu.. dediğin gibi hayat çok pahalı.. eşim arabayi çok isteyerek aldi satmaz. sattirmaz. çocuğu da isteyerek yaptım bi yolu bulmaya çalışıyorum.
Oda ayrı bır dusunce tarzı eşiniz arabayı çok ısteyerek aldı satmaz sattırmaz kısmını anlayamadım hıcbır mal aıle ıcındekı huzursuzluk veya cocugunun ıhtıyacları karsılayamamaktan daha önemlı değil bence ben biraz dusuk model arabaya bınerım ama cocugumun bı saglık problemı oldugunda rahat olurum neyse ki sorununuzu çözmüşsünüz.

Oda ayrı bır dusunce tarzı eşiniz arabayı çok ısteyerek aldı satmaz sattırmaz kısmını anlayamadım hıcbır mal aıle ıcındekı huzursuzluk veya cocugunun ıhtıyacları karsılayamamaktan daha önemlı değil bence ben biraz dusuk model arabaya bınerım ama cocugumun bı saglık problemı oldugunda rahat olurum neyse ki sorununuzu çözmüşsünüz.
çocuğumun sağlık problemi olursa kamuda sıkıntı olmuyor veriyolar saatlik izinler felan. o yüzden sıkıntı yok.

eşim memur degil. işci 1800 aliyor eş ve çocuk yardimi almiyor vermiyolar. eşe verilmediği sürece kadina 48 tlik çocuk yardimi bağlayabiliyormu?
İşçilerde alır eş ve çocuk yardımı canım yani benim eşim ilk çocuğumda benim çalışmadığım dönemde (ücretsiz izin) aldı. Aynı zamanda bizim kurumda taşeron firma çalışanları da alıyor bu yardımları.

Aracınızla eşiniz bırakıp alsa. iyi hissediyosunuz sanırım kendinizi. Çalışmak daha iyi bu durumda.

Abinle yengen kredi ceksin iste sizin icin gul gibi oderler. :KK39:

Arabayı satsanız.. eliniz rahatlayınca tekrar araba alırsınız..

ayrıldıgından ıtıbaren 4 aylık maasın gelıcek sonucta ama sonrası tabı sıkıntı, hazırana kadar gelecek bu maaşla yetıneceksınız ama arada pek sure yok sanırım. ? 1 ay falan calısmamıs gıbı olacaksın cunku hazıranda ödemenız bıtecekmiş.
1 sene ucretsız ızın alabılırsın işyerın musaade edıyorsa.

hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor işte.

maddi açıdan yeterli olmadan asla çocuk yapmayı düşünmem. allah rızkını verir kafasıyla olmuyor bu işler.

hem maddi sıkıntınız var hem de 2 ay önce çocuk iznine çıkıyorsunuz. ben olsam son haftalara kadar dayanır 6 ay izin alır sonra dönerdim işe süt izinleri oluyor zaten.

ya da arabayı satacaksınız. lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince mee olmaz :)
:KK70:

Back
X