• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bologna ve AKTS sisteminden anlayan var mı?

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.283
15.309
448
Arkadaşlar bilgisi olan varsa derdimi anlatıcam biraz uzun çünkü, şimdiden teşekkürler

sor bakalım ben yardımcı olabilirim :)
Çok teşekkür ederim.
Gazide okuyorum ve geçen sene yani 2013-14 eğitim döneminde 1.sınıfa başlayanlar için bologna getirilmişti, ben 2012 girişliyim 3 e geçtim ve şimdi bizi de kapsıyor bu seneden itibaren.
Benim arkadaşım bizim okula yatay geçiş yaptı geçen dönem, 1.sınıf 2.dönemden başlattılar ve alttan çok dersi var. yani o başladığında bologna etkisi altındaydı.
sitedeki açıklamada diyor ki, mezuniyet için 240 akts tamamlamak zorundasınız ama dönem başına en az 30 kredi olmak zorunda, yani 240 ı tamamlasanız bile her dönem 30 akts tamamlamadysanız -mesela bi dönem 26 bi dönem 34 olduysa- mezun olamazsınız.
bu arkadaşımın da geçen dönem yani 1.sınıf 2.dönem sayılan dönemdeki akts si 12 görünüyor. şimdi bu akts yi daha sonra alttan ders alarak 30a çıkarabilir mi? yoksa asla mezun olamayacak mı, okuldan falan mı atılacak? telaştan deliriyoruz, nolur yardım edin.
birine sorduğumu kopyalayayım:

"hani sonuçta 2014-2015 ikinci döneminde alacak geçen seneki 2. dönem alttan derslerini

bu durumda 2013-2014 ikinci dönem akts sini yükseltir mi bu verdiği dersler

yoksa önümüzdeki 2. döneme mi yazılır"

Benim de 26 görünüyor mesela, ben napıcam? hadi benimki 4 kredi, bi ders alıp düzeltebilirim sanırım? alttan aldığımda düzelecek mi?

o nasıl bi sistemmiş ya :S bende bologna girişliyim her dönem belirli bir akts yani kredi veriliyo ona göre alabileceğin dersleri alıyorsun ama önemli olan mezun olurken tamamladığın kredidir.
sana verilen dersler toplam 26 kredi tutuyorsa yapacak birşey yok
okulda atılmada nereden çıktı o yüzden okuldan atamazlar telaş yapmayın
kredisi yetmezse de mezun olana kadar tamamlar kredilerini :)

o nasıl bi sistemmiş ya :S bende bologna girişliyim her dönem belirli bir akts yani kredi veriliyo ona göre alabileceğin dersleri alıyorsun ama önemli olan mezun olurken tamamladığın kredidir.
sana verilen dersler toplam 26 kredi tutuyorsa yapacak birşey yok
okulda atılmada nereden çıktı o yüzden okuldan atamazlar telaş yapmayın
kredisi yetmezse de mezun olana kadar tamamlar kredilerini :)
umarım öyle olur canım, yani tamamlaması için bir şansı olur sanırım. yoksa kimse mezun olamazdı. bi de bolognada devam zorunluluğu gelecek çan ve büt kalkacak diyolar. bu doğru mu? bizim okulda devamsızlık yoktu

Çok teşekkür ederim.
Gazide okuyorum ve geçen sene yani 2013-14 eğitim döneminde 1.sınıfa başlayanlar için bologna getirilmişti, ben 2012 girişliyim 3 e geçtim ve şimdi bizi de kapsıyor bu seneden itibaren.
Benim arkadaşım bizim okula yatay geçiş yaptı geçen dönem, 1.sınıf 2.dönemden başlattılar ve alttan çok dersi var. yani o başladığında bologna etkisi altındaydı.
sitedeki açıklamada diyor ki, mezuniyet için 240 akts tamamlamak zorundasınız ama dönem başına en az 30 kredi olmak zorunda, yani 240 ı tamamlasanız bile her dönem 30 akts tamamlamadysanız -mesela bi dönem 26 bi dönem 34 olduysa- mezun olamazsınız.
bu arkadaşımın da geçen dönem yani 1.sınıf 2.dönem sayılan dönemdeki akts si 12 görünüyor. şimdi bu akts yi daha sonra alttan ders alarak 30a çıkarabilir mi? yoksa asla mezun olamayacak mı, okuldan falan mı atılacak? telaştan deliriyoruz, nolur yardım edin.
birine sorduğumu kopyalayayım:

"hani sonuçta 2014-2015 ikinci döneminde alacak geçen seneki 2. dönem alttan derslerini

bu durumda 2013-2014 ikinci dönem akts sini yükseltir mi bu verdiği dersler

yoksa önümüzdeki 2. döneme mi yazılır"

Benim de 26 görünüyor mesela, ben napıcam? hadi benimki 4 kredi, bi ders alıp düzeltebilirim sanırım? alttan aldığımda düzelecek mi?
Canım bizim üniversitede de akts sistemi var ama ders seçiminde öncelikle alttan dersleri otomatik olarak seçiyor kalan akts ilede dönem derslerinden seçim yapabiliyorsun ama bildiğim kadarıyla alman gerekn kadar akts alsan bile eğer 4 senelik dönem derslerinden 1 aktslik dersi bile geçememiş olsan yada 1 kredi 0 akts olsa bile mezun olamıyorsun okul uzatıyorsun diye biliyorum.

umarım öyle olur canım, yani tamamlaması için bir şansı olur sanırım. yoksa kimse mezun olamazdı. bi de bolognada devam zorunluluğu gelecek çan ve büt kalkacak diyolar. bu doğru mu? bizim okulda devamsızlık yoktu

bologna ellerinde oyuncak oldu bizde de büt yoktu büt geldi gelmeseydi kalan kalıyodu geçme imkanın yoktu onu kaldıramazlar rektörlere kesin talimat verilmişti 3 sene önce yani umarım kaldırmazlar yoksa bizim ki de kesin kalkar :( :)
dersleri tamamlaması için şans verirler tabiki senesi uzar ama bir şekilde mezun olur bir şekilde.
siz kredilerinizin yettiği kadar ders alamıyormusunuz onu anlamadım 26 kredilik ders veriyrlar size ama 30 kredi olmaıs gerekiyormuş o ne demek ?

Belirli bir not ortalamasi vs sartiyla 30 krediden fazla bir ders alabiliyor musunuz donem icinde ?
Alabiliyorsaniz alip tamamlarsiniz.
240 akredite krediyi tamamlamadan mezun olunmuyor cunku.

Back
X