Eşimin oyun bağımlılığı yok tabi ama bi işletmesi var ve arkadaşları gelip eşimi orda görebiliyor. Tabii esnaf olarak bi noktada her telden arkadaşı oldu. Bazen arkadaşları eşimin evli bi adam olduğunu unutarak ya arıyor, ya çağırıyor, ya dışsrıdaysak dönüşta laf sokuyor şaka diye (evimiz dükkanın üst katında görüyorlar geldiğimizi) işte oooo yüzünü gören cennetlik diye daha önceki akşam beraber kapanışa kadar oturmuşlardı mesela bu lafı söylerken. He iyi insanlar mı evet. Buna lafım yok. Ama evli olmanın ne olduğunu anladıkları falan yok. Zaten evli oluşuna saygı duyan bekar arkadaşları beni de arkadaşları sayıp sevgilileriyle tanıştırıp, yolda görse yalnızken bile ihtiyacım varsa yardım edip içlerine alıyorlar. O yüzden evli olmayan adamdan, evli olsa da zaten eşine saygı duymayan adamdan bekleme bu cümleleri asla ayarları yok. Çok şükür bu konuda da eşin tavrı devreye giriyor. Aranıyorsa açmıyor, gülüp geçiyor, makul saatler hariç mesajlarına dönmüyor, dükkan dışında biz dışarıdaykrn aranırsa kısa konuşma sonrası kapatıyor falan yani. He benimkininde ekran bağımlılığı var özellikle telefon. Boş evde oturup pibeklediğimiz bi gün kısa muhabbetler konular hariç hep telefona bakıyor olur beni de çok rahatsız ediyor ama diğer konularda nispeten iyi olduğundan ve bazen zorla da olsa gerekince bıraktığında bazı durumlarda görmezden geliyorum. Ama söylemeden de geçmiyorum ekran bağımlısısın diye. Tabiki kabul etmiyor

bi de kulaklarında duyma problemi var. Mesela buzdolabı kapağı açık kaldı bip bip ötüyor o tiz sesi duymaz. Bazen telefona o kadar dalar ki beni duymaz (bunun kulakla alakası yok gerçi). Ve telefon sesi o kadar açık ki bazen telefon sesi, 3 yaşında hiç susmayan bi çocuğun sesi, televizyon açıksa onun sesi beynimin içinden geçiyorlar
Çözüm önerim boşanma talebi öncesi terapi talebi, mecburiyeti istemek dediğiniz gibi. Başka alternatif göremiyorum. Ya da bi krizle telefondan mı bilgisayardan mı oynuyo neyse onu ortadan kaldırmak. Benim bi kere öyle telefon parçalamışlığım var hiç acımadım paşa paşa bi ton paraya yenisini alınca biraz aklı başına geldi. Bi de gerçekten boşanma niyetin yoksa blöf diye ağrıma dolama sakın. Cümleler ciddiyetini kaybediyor karşındaki sana olan saygısını kaybediyor. Gözünde değerli olmuyor o sözler.