Aslinda sağlık okumak hep hayalimdi ama sonra bir yariş içine girince bana ne 4 yıllık okucam diyip hata ettim.Net bir şekilde istediğin bi şey yoksa okuduğun bölümü bırakma derim.Tekrar kazandığın bölümü de sevmeyebilirsin çünkü.
Ben de geçemeyecegimi düşünüyorum. Sonuçta herkes kendini bilir. Bu kadar ders çalişamam gibime geliyorBen bırakırım çünkü yazdığın mesleklerin yazılı sınavını geçsem bile sonraki aşamayı geçemem.Akademik kariyeri de tek seçenek olarak bırakamam.
İyi geceler hanımlar. 19 yaşındayım ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okumaktayım özel bir üniversitede. Şuan 2.sınıftayım ama ben okula çoğu zaman gitmiyorum. Bölümü kesinlikle bunu okumalıyım diye seçmedim, biraz cahillik ettim açıkcası. İsmi çekti belki de. Ama şu an mezun olacağım zaman ne olacağım bilmiyorum, bölümde kendimi bulamıyorum. Siyasete ilgim var zannederdim ama bunaldığımı hissediyorum. Babam biran önce hayata atılmamı istiyor. Ben de öyle. Mezun olup ne yapacağımı bilmemek korkutuyor... Herkes Kaymakamlıktan, Konsolostuktan çalışmaktan veya akademik kariyerden bahsediyor ama öyle kolay değil takdir edersinizki. Ben bu sene YGS girip bölümümü değiştirmeyi düşünüyorum. Liseden İnşaat Teknolojisi çıkışlıyım (bayaği ifşa oldum :)) ) İnşaatla ilgili veyahut Sağlık okumayı düşünüyorum. Ama korkuyorumda... Belki cesaret, belki bölümümü sevmek için bir yardım... ne istediğimide bilmiyorum ki. Bu gelgitlerden bunaldım artık
Ben de başka bölüm üstüne yüksek lisans yaparim diye düşünüyordum ama okul sürecinin bir türlü bitmemesi beni yoruyor, düşündükce bile... evet haklısınız biraz asılıp, kendini geliştirmekten geçiyor bu bölüm...Benim kızımda bu bölümden mezun,akademik kariyeri hiç düşünmedi..
Master yaptı pazarlama üzerine ne alaka demi..
Şu andada bambaşka bir işte çalışıyor.sevmediğin bölümü okumaktansa hangisini seviyorsan onu oku derim..
Bu bölüm güzel kariyeride gayet iyi,ama çok çalışıp 2-3 dil daha bilmeyi gerektiriyor..
Doğru söylüyorsunuz. Henüz yaşımda genç :) pişmanlığı yaşamamak için ne istediğime karar vermem gerek.Istemediğin bi bölümde isen mutlaka bırak ve istediğin bölüme geç. Ne istediğine iyi karar ver ama :)
Buna cesaret edememiş, pişmanlığını yaşamış biri olarak söylüyorum bunu.
Çalişamam ki okulla beraber :/Botaş inşaat teknisyeni alıyor şu an. Başvur çalış bence, sonra da okursun inşaat mühendisliği.
Ben de başka bölüm üstüne yüksek lisans yaparim diye düşünüyordum ama okul sürecinin bir türlü bitmemesi beni yoruyor, düşündükce bile... evet haklısınız biraz asılıp, kendini geliştirmekten geçiyor bu bölüm...
Doğru söylüyorsunuz. Henüz yaşımda genç :) pişmanlığı yaşamamak için ne istediğime karar vermem gerek.
Çalişamam ki okulla beraber :/
Bana sorarsaniz sağlık yahut cocuk gelişimi okuyabilirsiniz 2 senelik. Ben kücümsedim, okumam 2 yıllık dedim ama yapmamak gerekiyormuş. Sağlik okuyan tüm arkadaşlarım şuan para kazanmaya bile başladi.bende kamu yönetimi mezunuyum kpss olmadı özel sektörde hiç alaka olmayan işler yaptm.şimdi bu sene sınava girmek istiyorum kızlar bende ne okusam ne yapsam bana yol gösterin
konu sahibi sizde yasınız genc istediğinz bölümü okuyun bizler gibi hata etmeyin
Hükümet yanlisi olmayı, eli kolu uzun insanlarla dostluk yapmayı gerektiyor biraz oralar ama :/ bugün staj bile yapamıyorum kendi hakkımla Kaymakamlıkta.bence yurt dışı büyükelçiliklerinde çalışmayı hedefleyin ülke iyice acayip bir yere gidiyor.
Ben de geçemeyecegimi düşünüyorum. Sonuçta herkes kendini bilir. Bu kadar ders çalişamam gibime geliyor
Bana sorarsaniz sağlık yahut cocuk gelişimi okuyabilirsiniz 2 senelik. Ben kücümsedim, okumam 2 yıllık dedim ama yapmamak gerekiyormuş. Sağlik okuyan tüm arkadaşlarım şuan para kazanmaya bile başladi.
Hükümet yanlisi olmayı, eli kolu uzun insanlarla dostluk yapmayı gerektiyor biraz oralar ama :/ bugün staj bile yapamıyorum kendi hakkımla Kaymakamlıkta.
İlla ki ders çalışmak zorundayım hangi bölüme geçersem geçeyim ama bu bölümde senelerce çalışmak zorundayım. Ygs-Lysden güzel bir puan alarak girdim bölüme gocunmuyorum çalişmaktan ama ileriye bakınca önümü göremiyorum sanki. 25-26 yaşimda hala okuyor, bir şeyler için çabalıyor olabilirim. Belki de şımarıklıktır kendime konduramıyorumdur haklı olabilirsiniz.Bence sen istediğin bi bölüm olduğundan değil fazla çalışmak istemedigin için bırakmak istiyosun ama sağlık alanında da bi bölüm okusan inşaat alanında da bi bölüm okusan ders çalışacaksın.Bunlar arasında en kolay olan okuduğun bölüm bence.Yani yok ondan değil istiyorum diyosan bırak ama zorlanıyorum bu kadar çalışamam diye bırakmak istiyosan şımarıklığa girer bu yaptığın.
Maalesef her sektörde olduğu gibi dış işlerinde de öyle :/ ben de öyle düşünüyorum. Sonuçta hayata geç başlamak istemiyorum. Oku oku 25 yaşinda hiç tecrübesiz alacağim maaş 2000 tl belki, senelerce çalişta yükselmeyi bekle... Bilmiyorum belki de vizyonsuzluk belki de mantikli. Ben işin içinden çikamiyorumhadi ya. bilmiyordum onu.
o halde bence de sağlık konusunda ilerlenebilir. gerçekten her tür sağlık çalışanına çok ihtiyaç var, devlet olmasa bile özelde mutlaka iş bulur, biraz yorucu ama. hemşirelik, teknisyenlik, tıbbi sekreterlik bile çok iş görüyor.
Bi hastaneye gidip sağlık çalışanlarını gözlemle hatta konuş istersen.Evet belki daha kolay iş buluyorlar fakat calışma şartları çok daha ağır ve ömür boyu aynı tempo. 2 yıllık bi bölüm diyosun prestij farkında olacak.İyi düşün bence bu yüzdenİlla ki ders çalışmak zorundayım hangi bölüme geçersem geçeyim ama bu bölümde senelerce çalışmak zorundayım. Ygs-Lysden güzel bir puan alarak girdim bölüme gocunmuyorum çalişmaktan ama ileriye bakınca önümü göremiyorum sanki. 25-26 yaşimda hala okuyor, bir şeyler için çabalıyor olabilirim. Belki de şımarıklıktır kendime konduramıyorumdur haklı olabilirsiniz.
En başta bu yüzden 2 yıllık okumadim zaten. Biraz gözlem yapip, araştiracagim. Teşekkür ederim :)Bi hastaneye gidip sağlık çalışanlarını gözlemle hatta konuş istersen.Evet belki daha kolay iş buluyorlar fakat calışma şartları çok daha ağır ve ömür boyu aynı tempo. 2 yıllık bi bölüm diyosun prestij farkında olacak.İyi düşün bence bu yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?