- 3 Mayıs 2017
- 287
- 276
- 103
- Konu Sahibi fakatmuzeyyen
-
size mesaj attımNe okuyorsun ?
Me okumak istiyorsun
merhaba, aslında şu an okuduğum bölümde iş bulabilecek miyim ondan çok emin değilim. istediğim bölümde bulabileceğimi düşünüyorumBir de realist olmak lazım. İstediğin bölümde iş bulabilecek misin mesela? Şimdi hayaller vs var ama bir de mezun olunca iş araması var. Siz şimdi aileyi sevdiğiniz bölümü vs bırakın. Hangisi bana iş buldurura odaklanin. Hayatın gerçeği.
Cevapladım :)size mesaj attım
Bana özelden söyler misiniz ne okuyorsunuz ne istiyorsunuzmerhaba, aslında şu an okuduğum bölümde iş bulabilecek miyim ondan çok emin değilim. istediğim bölümde bulabileceğimi düşünüyorum
eğer mezun olabilirsem bu işi yapmak zorundayım mecburen ama ağlaya ağlaya işe gitmek istemiyorum bu durum beni çok korkutuyor üstelik bu alanda başarılı olabileceğimi de düşünmüyorum aslaBu durumu bende yaşadım. Bölümü yazarken isteyerek tercih ettim fakat okulu gördüğümde bu okulun bana bir fayda sağlamayacağını aileme tekrar sınava girmem gerektiğini söyledim. Çünkü bu bölümden mezun olunca bana hiçbir faydası olmayacağını hazırlıkta anlamıştım. Ailem ise sen tercih ettin bitir sonra tekrar hazırlan istediğini yap dedi. Ailem yüzünden hiç istemediğim bir bölüm ve okuldan mezun oldum. Mesleğimi yapıyor muyum hayır ama ölen benim yıllarım oldu.
Sen de mezun olduğunda bu işi yapmayacaksan aileni ikna et ve tekrar hazırlan benim gibi hayalinden vazgeçme.
Bu şekilde düşünüyorsan bence bu bölümü bitirmek yerine tekrar hazırlanmalısın tabi bazı arkadaşlarımızın dediği gibi para kazanabileceğin sana faydası olacak meslek bulup mutlu olarak seçimini yap. Tercihini gelecekte bu bölüm ne iş yapar önü açıkmı mezun olduğumda rahat iş bulur muyum yaş şartı var mı her şeyini ilk önce araştır. Kendin için doğru olanı bul.eğer mezun olabilirsem bu işi yapmak zorundayım mecburen ama ağlaya ağlaya işe gitmek istemiyorum bu durum beni çok korkutuyor üstelik bu alanda başarılı olabileceğimi de düşünmüyorum asla
hayır yapamıyorum ana derslerden birinden 10 bile alamadım üstelik 2 hafta önceden çalışmaya başlamıştımpeki şu an bulunduğun bölümün derslerini yapamıyor musun?
çok teşekkürlerBu şekilde düşünüyorsan bence bu bölümü bitirmek yerine tekrar hazırlanmalısın tabi bazı arkadaşlarımızın dediği gibi para kazanabileceğin sana faydası olacak meslek bulup mutlu olarak seçimini yap. Tercihini gelecekte bu bölüm ne iş yapar önü açıkmı mezun olduğumda rahat iş bulur muyum yaş şartı var mı her şeyini ilk önce araştır. Kendin için doğru olanı bul.
merhaba, bölüm gerçekten çok az üniversitede var ve yazarsam anlaşılırım diye korkuyorum bu yüzden yazmıyorum kusuruma bakmayın. çok teşekkür ederimBence ozelden yazma. Memleket sirri degil ya. Belki o bolumu okuyan insanlar vardir , sana fikir verirler...
Ben her zaman kisinin kendi istedigini yapmasi taraftariyim. Anne baba eş istedi diye neden seni mutlu etmeyecek bir meslek secesin ki? Insanin sevmedigi bir iste calismasi adeta bir zulüm, bir eziyet.
Annenin nazi-endisesi icin Her gun emekliligine kac gun kaldığını saydigin bir iste calismak akil kari degil bence
teşekkür ederim. okuduğum bölüm türkiyede gerçekten çok az üniversitede var ve arkadaşlarım değiştirmek istediğimi biliyor, anlaşılırım diye korktuğum için yazmıyorum kusuruma bakmayınBaşlığa bakıp ilk sene çoğu kişi yaşar bunları diyecektim ama seninki abartı geldi bana biraz. Her gün ağlaman vs. Gerçekten şu anki bölümde okumayı istemiyorsan tekrar hazırlan bence. Ailen bir iki konuşur sonra susar. Bir de bölümleri niye buraya yazmadığını merak ettim, aynı bölümü okuyan/isteyen bir sürü kişi vardır, ifşa olmana sebep olacak bir bilgi değil ki bu.
deri histolojisi, deri mikrobiyolojisi vs ve temel mühendislik dersleri alıyorlarmış şimdi baktımSen çok az deyince ege üniversitesi'ndeki deri mühendisliği geliyor aklıma o binanın önünden her geçtiğimde derslerde ne işlediklerini hep merak ederdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?