+10000000000000Anneniz ve siz doktor olunca insan üstü bir şey filan mı olacağınızı düşünüyorsunuz? Bu neyin egosu ki? İnsanlar kendi ilgi alanlarına göre meslek seçiyorlar, bunun aşağısı yukarısı yok. "Doktorluktan aşağısı kurtarmaz" filan komik yani. Siz kimi aşağılıyorsunuz yahu? :)
Kusura bakmayın ama sanırım sizin ailecek ufkunuzu geliştirmeniz lazım. Kişisel gelişim çalışabilirsiniz mesela. Çünkü insanlara meslek olarak bakıp değer biçmek çok sığ bir bakış açısı, üzgünüm.
Hayır ben tam tersi bölümümü hiçbir zaman yüksek görmedim, egolu değilim anlayacağınız.. Başından dikkatli okusaydınız bunu sorun etmediğimi anlardınız defalarca dile getirdim.. Annemin öyle demesinin sebebi ise meslek için değil denklik istediği için.. Yoksa napacak benim eşimin mesleğini.. Fikrinize saygı duyuyorum verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler.. Bi tavsiye de ben vereyim müsade ederseniz bence siz de düşünceyi kibar dille aktarma üzerine kitaplar okuyabilirsiniz :)Anneniz ve siz doktor olunca insan üstü bir şey filan mı olacağınızı düşünüyorsunuz? Bu neyin egosu ki? İnsanlar kendi ilgi alanlarına göre meslek seçiyorlar, bunun aşağısı yukarısı yok. "Doktorluktan aşağısı kurtarmaz" filan komik yani. Siz kimi aşağılıyorsunuz yahu? :)
Kusura bakmayın ama sanırım sizin ailecek ufkunuzu geliştirmeniz lazım. Kişisel gelişim çalışabilirsiniz mesela. Çünkü insanlara meslek olarak bakıp değer biçmek çok sığ bir bakış açısı, üzgünüm.
Maalesef buna laf eden insanlar çıkıyor illaElbette ki ağrına gider. Empati yapsana biraz. Onun ailesi senin için böyle şeyler dese. Ya da yemek yaptığında, diğer gelinin yemekleri kadar olmasa da idare eder dese.
Çevrenizin düşüncesini çok itici buldum kusura bakma. Önce adamlığına karakterine sana tutumuna baksınlar bence.
Ayriyetten erkek arkadaşınız üzülürüm sonra geçer demiş ama geçmez emin olun. İçinde patlar hep. Eğer birgün geçerse, bu lafları ona söyleyen kişilere saygısı da kalmaz diye düşünüyorum.
Onun için, geleceğimiz için kaygılanmam kötü bir şey mi ki? Anlamadım :/Sizinki gibi kaygıları olan 100 tane doktor talibim olsa birine bile varmam. Net.
Maalesef buna laf eden insanlar çıkıyor illabenim için sorun değil onun için kaygılanıyorum
Zevkler tartışılmazYa bide neden pisiforme mesela bence sartorius daha karizmatik...
Gayet iyi hem deCanım, bu kadar endişeleniyorsan seviyorsun demektir. Ben sevdiğim biri için bu tarz laf edenlerin/edeceklerin çenesini kapattırırım , net. Anlatabildim umarım.
Ben yeterince kibar olduğumu düşünüyorum.Hayır ben tam tersi bölümümü hiçbir zaman yüksek görmedim, egolu değilim anlayacağınız.. Başından dikkatli okusaydınız bunu sorun etmediğimi anlardınız defalarca dile getirdim.. Annemin öyle demesinin sebebi ise meslek için değil denklik istediği için.. Yoksa napacak benim eşimin mesleğini.. Fikrinize saygı duyuyorum verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler.. Bi tavsiye de ben vereyim müsade ederseniz bence siz de düşünceyi kibar dille aktarma üzerine kitaplar okuyabilirsiniz :)
Ben yeterince kibar olduğumu düşünüyorum.
Yav hala sorun etmediğimi görürsünüz diyorsunuz da, anlamadığınız şey şu, ortada sorun yok. Siz ne sanıyorsunuz ki cidden? İnsanlar evleneceğiniz adamı sizden altta görüp acıyacak da, kocanız da eziklik yaşayacak filan mı? Bir de gidip adama söylemişsiniz laf gelirse diye. Ne lafı? Siz üni okumus ama ilkokul mezunu biriyle evlenmiş olsaydınız bu tür bir denksizlik olurdu. Siz a mesleği okumuş, o b mesleği okumuş, onun da kapı gibi mesleği olacak, zaten denksiniz.
Samimi söylüyorum, o adama üzüldüm, bu bir. İkincisi, adamı harcamayın, kendinizi üstte onu altta görüyorsanız kendi mesleğinizden birini bulun. Adam okumuş etmiş, mesleğini eline almış, ama kendini okuduğu bölümden dolayı üstün gören biriyle beraber. Gariban bir de laf gelirse dert etmezmiş, başkası olsa " sen ne diyorsun" derdi size.
İlk cümlemde olduğu gibi, doktor olunca insan üstü bir şey olmuyorsunuz, insanlar da siz öyle sanmıyorlar. Kendi kendinize havalara girmişsiniz. Laf gelecek bir şey yok. O verdiğiniz örnekte laf edenler sizin zihniyetten olabilir, ama herkes sizin gibi değil. İnsanlar okumuşluk olarak denksizlik görünce laf edebilirler, mesleklerle denklik olmuyor öyle. Yüksek atınızdan inin bence.
Ben de size diyorum ki, o kalıp düşünceler okumuşluk, okumamışlık olarak var. Meslek olarak değil. Ftr galiba fizik terapiyle ilgili bir şey ve sanırım Tr'de çok revaçta. Anneniz dışında kimsenin sizin mesleklerinizle uğraşacağını düşünmüyorum. Anneniz sizin beyninizi yıkıyor belli ki. Annenize durması gerektiği yeri gösterirseniz sorun kalmaz.Bakın ben kendimi anlatamıyorum galiba. Ben kendimi yüksek görmüyorum diyorum. Israrla benim egolu olduğumu söyleyip aşağılamaya çalışıyorsunuz. Hayır anlamadım yarası olan gocunur normalde.
Defalarca söyledim yine söylüyorum. Ben takmıyorum bunu ve aksine onu daha üstün görüyorum ben. Bakın insanların, toplumların bazı kalıp düşünceleri var ve isteseniz de değiştiremiyorsunuz. Çevrenizde denk gelmemiş olabilirsiniz. Bunun için yargılayamam sizi. Fakat rastlamamış olmanız olmadığı anlamına gelmez.. Sizden bu konuda fikirlerinizi istemiştim fakat siz beni yermekten başka bişey yapmadınız. Yine de teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?