Bölüm farkı

pisiforme

Kıyıda köşede..
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
108
121
18
Herkese merhabalar.. Uzun süredir siteyi takip ediyordum. Üye olmak bugüne kısmetmiş :) bu forum altında herkesin dertlerine çare bulunmaya çalışılmış, çözüm aranmış.. Ben de derdimi anlatayım belki yol gösteren, fikrini benimle paylaşan olur diye düşündüm. Evet benim de bir derdim var ne yazık ki.. 1 yıldan fazla bir ilişkim var kendisini 2 senedir tanıyorum. Birbirimize olan sevgi, saygı, sadakat ve bağlılıktan zerre şüphem yok.. Ciddi düşünüyoruz.. Üniversite sınavından sonra birlikte tercih yapıp aynı şehri kazandık. Sorun şu ki aramızda bölüm farkı var.. Ben tıp okuyorum o ftr. Kendisi bölümünde başarılı ve çok çaba sarf ediyor bunun için. Ben bunu sorun etmiyorum kesinlikle. Benim için önemli şeyler değil bunlar. Ailemin haberi yok sorun eder mi onu bilmiyorum fakat annem açıkça tıptan aşağısı kurtarmaz demişti vakti zamanında. Yalnızca çekincelerim var bikaç tane.. Malumunuz üzere insanlar genelde bu tür şeyleri çok konuşurlar. Çevremde de bizzat şahit oldum. Falanca doktordu evlendiği kocası daha düşük meslekte diye.. Kimsenin söylediği umrumda değil. Sadece ileride kendisi bu tür şeyleri duysa sorun eder mi, hani erkeklik gururu kabarır mı, bi yerden sonra lafları kaldıramaz diye aramızda problemler çıkar mı bunlardan çekiniyorum.. Şuan sorun etmiyor zaten kendini mesleğinde geliştirme hedefi var.. Biri bişey derse nolacak demiştim önce ağırıma gider sonra geçer demişti.. Ben bu yüzden aramıza sorun girmesini istemiyorum.. Bu konuda düşünceleriniz nedir? Benzer durumları yaşayanlar oldu mu?

Anneniz ve siz doktor olunca insan üstü bir şey filan mı olacağınızı düşünüyorsunuz? Bu neyin egosu ki? İnsanlar kendi ilgi alanlarına göre meslek seçiyorlar, bunun aşağısı yukarısı yok. "Doktorluktan aşağısı kurtarmaz" filan komik yani. Siz kimi aşağılıyorsunuz yahu? :)
Kusura bakmayın ama sanırım sizin ailecek ufkunuzu geliştirmeniz lazım. Kişisel gelişim çalışabilirsiniz mesela. Çünkü insanlara meslek olarak bakıp değer biçmek çok sığ bir bakış açısı, üzgünüm.

+10000000000000

Elbette ki ağrına gider. Empati yapsana biraz. Onun ailesi senin için böyle şeyler dese. Ya da yemek yaptığında, diğer gelinin yemekleri kadar olmasa da idare eder dese.
Çevrenizin düşüncesini çok itici buldum kusura bakma. Önce adamlığına karakterine sana tutumuna baksınlar bence.
Ayriyetten erkek arkadaşınız üzülürüm sonra geçer demiş ama geçmez emin olun. İçinde patlar hep. Eğer birgün geçerse, bu lafları ona söyleyen kişilere saygısı da kalmaz diye düşünüyorum.

Hayır ben tam tersi bölümümü hiçbir zaman yüksek görmedim, egolu değilim anlayacağınız.. Başından dikkatli okusaydınız bunu sorun etmediğimi anlardınız defalarca dile getirdim.. Annemin öyle demesinin sebebi ise meslek için değil denklik istediği için.. Yoksa napacak benim eşimin mesleğini.. Fikrinize saygı duyuyorum verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler.. Bi tavsiye de ben vereyim müsade ederseniz bence siz de düşünceyi kibar dille aktarma üzerine kitaplar okuyabilirsiniz :)

Maalesef buna laf eden insanlar çıkıyor illa benim için sorun değil onun için kaygılanıyorum

Ben yeterince kibar olduğumu düşünüyorum.
Yav hala sorun etmediğimi görürsünüz diyorsunuz da, anlamadığınız şey şu, ortada sorun yok. Siz ne sanıyorsunuz ki cidden? İnsanlar evleneceğiniz adamı sizden altta görüp acıyacak da, kocanız da eziklik yaşayacak filan mı? Bir de gidip adama söylemişsiniz laf gelirse diye. Ne lafı? Siz üni okumus ama ilkokul mezunu biriyle evlenmiş olsaydınız bu tür bir denksizlik olurdu. Siz a mesleği okumuş, o b mesleği okumuş, onun da kapı gibi mesleği olacak, zaten denksiniz.
Samimi söylüyorum, o adama üzüldüm, bu bir. İkincisi, adamı harcamayın, kendinizi üstte onu altta görüyorsanız kendi mesleğinizden birini bulun. Adam okumuş etmiş, mesleğini eline almış, ama kendini okuduğu bölümden dolayı üstün gören biriyle beraber. Gariban bir de laf gelirse dert etmezmiş, başkası olsa " sen ne diyorsun" derdi size.
İlk cümlemde olduğu gibi, doktor olunca insan üstü bir şey olmuyorsunuz, insanlar da siz öyle sanmıyorlar. Kendi kendinize havalara girmişsiniz. Laf gelecek bir şey yok. O verdiğiniz örnekte laf edenler sizin zihniyetten olabilir, ama herkes sizin gibi değil. İnsanlar okumuşluk olarak denksizlik görünce laf edebilirler, mesleklerle denklik olmuyor öyle. Yüksek atınızdan inin bence.

Bakın ben kendimi anlatamıyorum galiba. Ben kendimi yüksek görmüyorum diyorum. Israrla benim egolu olduğumu söyleyip aşağılamaya çalışıyorsunuz. Hayır anlamadım yarası olan gocunur normalde.

Defalarca söyledim yine söylüyorum. Ben takmıyorum bunu ve aksine onu daha üstün görüyorum ben. Bakın insanların, toplumların bazı kalıp düşünceleri var ve isteseniz de değiştiremiyorsunuz. Çevrenizde denk gelmemiş olabilirsiniz. Bunun için yargılayamam sizi. Fakat rastlamamış olmanız olmadığı anlamına gelmez.. Sizden bu konuda fikirlerinizi istemiştim fakat siz beni yermekten başka bişey yapmadınız. Yine de teşekkürler

Psiforme etrafımda çeşitli örnekleri var mesala kız dr ftr uzmanı eşi öğretmen gayet mutlu görünüyorlar Ama gördüğüm çoğu kişi bayan dr olunca toplumsal ve ailesel nedenlerle farklı meslek gruplarındaki erkekler kompleks yapıp sorun çıkartabiliyor Sen tus u kazanıp ilerde uzman olunca sorun olabilir belki Gerçi siz yıllardır birbirinizi tanıdığınız için herşey çok güzel de olabilir

Ben de size diyorum ki, o kalıp düşünceler okumuşluk, okumamışlık olarak var. Meslek olarak değil. Ftr galiba fizik terapiyle ilgili bir şey ve sanırım Tr'de çok revaçta. Anneniz dışında kimsenin sizin mesleklerinizle uğraşacağını düşünmüyorum. Anneniz sizin beyninizi yıkıyor belli ki. Annenize durması gerektiği yeri gösterirseniz sorun kalmaz.

Ben dert etmiyorum diyorsunuzda icten ice annenizi hakli buluyorsunuz gibi.

Doktorlara saygim sonsuz. Cok guzel meslekleri var fakat su tip ogrencilerinin kimse bana denk degil tribi gercekten cok itici.

Saygi sevgi sadakatten suphem yok diyorsun. Eee cocukta azimli tutugunu kopartan birisi sorun ne?

Bak benim babam polis memuru. Yillarca 155 te calisti. Bir cok anisi var. Hic unutmadigi anisindan biride ne biliyor musun? Birgun 155 i bir bayan ariyor. Aglamaktan konusamiyor. Babam hanimefendi neyiniz var onemli bir durum mu var sakin olun ve anlatin diyor. Kadinin soyledigi su " esimle kari koca doktoruz. Cevremizde oldukca taninan insanlariz. Esim beni cok kotu dovdu. Karakola gidersem cevremiz duyacak rezil olacagim diye korkuyorum. Karakola gitsem bu gizli kalabilir mi? Darp raporu almak istemiyorum cunku hastanede tanidik biri kesin cikar. Yarin ise nasil gidecegim yuzumdeki bu morluklarla bilmiyorum"

Al sana kari koca doktor cift. Ne ideal evlilik degil mi? Sonucta o kadini tiptan asagisi kurtarmazdi.

Israrla ben sorun etmem cevre eder diyorsunuz.

Siz sorun etmezseniz cevreye ne? Ama siz her duydugunuz lafta gelip boyle boyle dediler diye uzulup bunu evliliginize yansitirsaniz iste o zaman sorun olur.

Ben degil o sorun yaparsa diye dert ediyorum diyorsunuz ama bence savunma mekanizmalarinda yansitma mekanizmasini kullaniyorsunuz. Aslinda ileride sizin icin sorun olabilecek bir durum bunu karsi tarafa yansitip o sorun yaparsa diye dile getiriyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…