Bölüm farkı

Ya canim prastiyen olarak kalmayacagin ne malum? O zaman ayni maasi aliyorsunuz hemen hemen zaten.

Psiforme etrafımda çeşitli örnekleri var mesala kız dr ftr uzmanı eşi öğretmen gayet mutlu görünüyorlar Ama gördüğüm çoğu kişi bayan dr olunca toplumsal ve ailesel nedenlerle farklı meslek gruplarındaki erkekler kompleks yapıp sorun çıkartabiliyor Sen tus u kazanıp ilerde uzman olunca sorun olabilir belki Gerçi siz yıllardır birbirinizi tanıdığınız için herşey çok güzel de olabilir
İşte anlatmaya çalıştığım o benim de. Çevrenin etkisiyle aile içi huzur bozulabiliyor. Korkum bu. İnşallah herşey güzel olur

Ben de size diyorum ki, o kalıp düşünceler okumuşluk, okumamışlık olarak var. Meslek olarak değil. Ftr galiba fizik terapiyle ilgili bir şey ve sanırım Tr'de çok revaçta. Anneniz dışında kimsenin sizin mesleklerinizle uğraşacağını düşünmüyorum. Anneniz sizin beyninizi yıkıyor belli ki. Annenize durması gerektiği yeri gösterirseniz sorun kalmaz.
Dediğinizi anladım. Sağolun

Ben dert etmiyorum diyorsunuzda icten ice annenizi hakli buluyorsunuz gibi.

Doktorlara saygim sonsuz. Cok guzel meslekleri var fakat su tip ogrencilerinin kimse bana denk degil tribi gercekten cok itici.

Saygi sevgi sadakatten suphem yok diyorsun. Eee cocukta azimli tutugunu kopartan birisi sorun ne?

Bak benim babam polis memuru. Yillarca 155 te calisti. Bir cok anisi var. Hic unutmadigi anisindan biride ne biliyor musun? Birgun 155 i bir bayan ariyor. Aglamaktan konusamiyor. Babam hanimefendi neyiniz var onemli bir durum mu var sakin olun ve anlatin diyor. Kadinin soyledigi su " esimle kari koca doktoruz. Cevremizde oldukca taninan insanlariz. Esim beni cok kotu dovdu. Karakola gidersem cevremiz duyacak rezil olacagim diye korkuyorum. Karakola gitsem bu gizli kalabilir mi? Darp raporu almak istemiyorum cunku hastanede tanidik biri kesin cikar. Yarin ise nasil gidecegim yuzumdeki bu morluklarla bilmiyorum"

Al sana kari koca doktor cift. Ne ideal evlilik degil mi? Sonucta o kadini tiptan asagisi kurtarmazdi.
Bakın annemi haklı bulsaydım devam ettirip ne onu ne kendimi yormazdım. İnanın o tribi ben de itici buluyorum. Bu mesleği sevdiğim için tercih ettim çoğusu gibi popüler olduğu için değil.

Şuan sorun yok ilerisi için korkuyorum. Çevremde bu düşünce oluyor ister istemez ve ben bunun önüne geçemem. E milletin ağzı torba değil ki büzeyim. Olur da ileride bu söylenenler aramızı bozar mı diye korkuyorum. Çünkü erkeğin de bi gururu vardır bunu yok sayamazsınız. Benzer bi durum yaşayan var mı merak ettim sadece

Tıp ogrencisiyim sevgilim okumuyor vs desen aranızda eğitim, kültür, vizyon farkı olabilir, annen haklı derdim de ha tıp ha ftr yani. İkinizde sağlık sektöründe çalışcaksınız, ortak cok yonunuz olur. Maaşsa problem denk alırsınız diye tahmin ediyorum. Zaten o isler hic eğitime falan da bakmıyor, pratisyen dr atıyorum 4bin alır iyi bir fizyoterapist ayda 20 binlik is yapar. Unvansa mesele fizyoterapistlik de cok hos bir meslek. Ftr de cok guzel ve Tr şartlarında cok ise yarar bi Bolu'm. Annenize bunları anlatın. Ve sevgilinizin Bolu'm okul dışındaki diğer vasıflarını. Cok iyi nazik kibar iyi huylu mülayim çalışkan başarılı terbiyeli eli yüzü düzgün vs

bence sende cok sorun edıyorsun kabullenmek ıstemesende.bende ortada bı eşitsizlık goremedım.oda unıv. mezunu sonucta.ilkokul terk gıbı bahsetmışsın cocuktan :KK43:
Aksine onu daha üstün görüyorum benden daha fazla çaba sarfediyor mesleği için

Israrla ben sorun etmem cevre eder diyorsunuz.

Siz sorun etmezseniz cevreye ne? Ama siz her duydugunuz lafta gelip boyle boyle dediler diye uzulup bunu evliliginize yansitirsaniz iste o zaman sorun olur.

Ben degil o sorun yaparsa diye dert ediyorum diyorsunuz ama bence savunma mekanizmalarinda yansitma mekanizmasini kullaniyorsunuz. Aslinda ileride sizin icin sorun olabilecek bir durum bunu karsi tarafa yansitip o sorun yaparsa diye dile getiriyorsunuz.
Benim için sorun değil. Çevreyi ilgilendirmese de müdahale edilemez ki insanların düşüncelerine. Kaygım sadece o ve evliliğimiz etkilenir mi diye

Ya canim prastiyen olarak kalmayacagin ne malum? O zaman ayni maasi aliyorsunuz hemen hemen zaten.
Evet o da olabilir. Kalmayı düşünmüyorum ama kısmet işi biraz da

Tıp ogrencisiyim sevgilim okumuyor vs desen aranızda eğitim, kültür, vizyon farkı olabilir, annen haklı derdim de ha tıp ha ftr yani. İkinizde sağlık sektöründe çalışcaksınız, ortak cok yonunuz olur. Maaşsa problem denk alırsınız diye tahmin ediyorum. Zaten o isler hic eğitime falan da bakmıyor, pratisyen dr atıyorum 4bin alır iyi bir fizyoterapist ayda 20 binlik is yapar. Unvansa mesele fizyoterapistlik de cok hos bir meslek. Ftr de cok guzel ve Tr şartlarında cok ise yarar bi Bolu'm. Annenize bunları anlatın. Ve sevgilinizin Bolu'm okul dışındaki diğer vasıflarını. Cok iyi nazik kibar iyi huylu mülayim çalışkan başarılı terbiyeli eli yüzü düzgün vs
Teşekkür ederim aklımda tutacağım bunu

Bir de Z zeytinagaci cooook iyi bir örnek bence. Birkaç kere rastlamıştım konusuna. Sanırım kendisi ogretmenken esi isciydi. Üniversite okuyup atandı sonra. Ve hani masallah cok da Mutlu bir evlilikleri var gibi gözüküyor. İsin içinde evlilik yürütebilecek olgunlukta iki insan, sevgi, anlayış, insanlık olunca vasıfların cok da ehemmiyeti kalmıyor

fizyoterapi ve rehabilitasyon diye biliyorum ben

Evet o da olabilir. Kalmayı düşünmüyorum ama kısmet işi biraz da

Bence annenle senin dert etmen gereken kocanin meslegi degil, yukselip yukselemeyecegin. Cunku benim etrafimda tip bitiren insanlarin dedikodusu kiminle evlendigiyle ilgili degil, pratisyen kalip kalmamalari ile ilgili zira uzman olmadiktan sonra tip okumanin bir esprisi olmadigini cogu insan biliyor

Annenin begenmedigi ftr neredeyse tipla ayni puanda,hiçte aşağı kalır bir bölüm degil ,alt meslek filan geçin artık bunlari
Arastirin bakalim kac doktorun esi doktor ?

İsletme mezunu olsa bile ne fark edecek özünde insan olsun mesleginin önemi yok ailecek egolarinizi rafa kaldirin

Bir de Z zeytinagaci cooook iyi bir örnek bence. Birkaç kere rastlamıştım konusuna. Sanırım kendisi ogretmenken esi isciydi. Üniversite okuyup atandı sonra. Ve hani masallah cok da Mutlu bir evlilikleri var gibi gözüküyor. İsin içinde evlilik yürütebilecek olgunlukta iki insan, sevgi, anlayış, insanlık olunca vasıfların cok da ehemmiyeti kalmıyor

fizyoterapi ve rehabilitasyon diye biliyorum ben

leyla teşekkür ediyorum etiketlediğin için :) kendi çapımda bi ünlü olmuş gibi hissettim ;)

eve biz evlendiğimizde eşim inşaat işçisi olarak çalışıyordu düz lise mezunuydu
ben hep başarılı öğrencilikler geçirmiş ve mezun olduğu gibi atanmış bir öğretmendim.

o zaman da her sorana ezilip bükülmeden eşimin ne iş yaptığını söyledim, sonuçta önemli olan çalışıp dürüstçe parasını kazanmasıydı, yeri geldi işsiz de kaldı aylarca. ama çabalıyordu.
benim için öğretim seviyesinden çok "eğitimi" mühimdi
ve eşimin hayata bakışı, bana olan sevgisi ve ilişkimize verdiği değer, değişime ve öğrenmeye açık bir insan olması gibi özellikleri bu kararımdan hiç pişman olmamamı sağladı.

evet ailem hiç istemedi, yıllarca direndim (önce meslek yüzünden istemediler, o olunca başka sebepler buldular yani sorunları tam olarak iş değil)
çevrem yadırgadı yüzüme söyleyemeseler de bana acıdılar falan :)
hepsini fark ettim ama onların bilmediği ya da dikkate almadığı şey hayatımdaki kişinin içinde var olan potansiyeldi.
her günüm kolay geçti diyemem. iş sıkıntısı vs çok çektik
ama her günüm "mutlu" geçti

şu anda ben yüksek lisansı bitirdim üniversitede asistanım.
eşim de kpss puanı ile atandı ve üniversite okuyor 31 yaşında şu an
eşimle gurur duyuyorum beni yanıltmadığı için, yaklaşık 11 seneye yaklaşan ilişkimizde şehirler değişti, meslekler değişti, öğretim kademelerimiz değişti, vs vs. tek değişmeyen şey aramızdaki iletişim ve duygular oldu. inşaatta çalışırken de benim için ne ifade ediyorsa şimdi de öyle.

benim durumum bence ekstrem bir durum
sizinkine baktığımda üniversitede güzel bölümler okuyan 2 genç görüyorum.
siz birbirinizle güç savaşı yapmadıktan sonra başkalarının düşünceleri sizi ne kadar etkileyebilir ki?

karşımdaki kompleks yapar mı demişsin.
sevgilini en iyi sen tanırsın
bunu hareketlerinden anlayabilirsin zaten şimdiden

eşim benim itici gücüm oldu şimdiye dek. umarım böyle de gider.

eğer aşkı bulduysan çok kolay harcama derim..

Kızkardeşim tıpta annem aynı sizin anneniz gibi dğşünüyor
Ben düşüncelerine hak vermiyorum ama onların sıkıntısı ne biliyor musun en azından annem öyle diyor erkek kompleks yapar da ya kızımın hayatını burnundan getirirse kaygısı
Çünkü bizim çevremizde var öyle halam ve eşi en basiti halam baş mühendis eşi öğretmen aralarında kompleks yaratıyor bu durum ciddi anlamda hem de

leyla teşekkür ediyorum etiketlediğin için :) kendi çapımda bi ünlü olmuş gibi hissettim :KK66:

eve biz evlendiğimizde eşim inşaat işçisi olarak çalışıyordu düz lise mezunuydu
ben hep başarılı öğrencilikler geçirmiş ve mezun olduğu gibi atanmış bir öğretmendim.

o zaman da her sorana ezilip bükülmeden eşimin ne iş yaptığını söyledim, sonuçta önemli olan çalışıp dürüstçe parasını kazanmasıydı, yeri geldi işsiz de kaldı aylarca. ama çabalıyordu.
benim için öğretim seviyesinden çok "eğitimi" mühimdi
ve eşimin hayata bakışı, bana olan sevgisi ve ilişkimize verdiği değer, değişime ve öğrenmeye açık bir insan olması gibi özellikleri bu kararımdan hiç pişman olmamamı sağladı.

evet ailem hiç istemedi, yıllarca direndim (önce meslek yüzünden istemediler, o olunca başka sebepler buldular yani sorunları tam olarak iş değil)
çevrem yadırgadı yüzüme söyleyemeseler de bana acıdılar falan :)
hepsini fark ettim ama onların bilmediği ya da dikkate almadığı şey hayatımdaki kişinin içinde var olan potansiyeldi.
her günüm kolay geçti diyemem. iş sıkıntısı vs çok çektik
ama her günüm "mutlu" geçti

şu anda ben yüksek lisansı bitirdim üniversitede asistanım.
eşim de kpss puanı ile atandı ve üniversite okuyor 31 yaşında şu an
eşimle gurur duyuyorum beni yanıltmadığı için, yaklaşık 11 seneye yaklaşan ilişkimizde şehirler değişti, meslekler değişti, öğretim kademelerimiz değişti, vs vs. tek değişmeyen şey aramızdaki iletişim ve duygular oldu. inşaatta çalışırken de benim için ne ifade ediyorsa şimdi de öyle.

benim durumum bence ekstrem bir durum
sizinkine baktığımda üniversitede güzel bölümler okuyan 2 genç görüyorum.
siz birbirinizle güç savaşı yapmadıktan sonra başkalarının düşünceleri sizi ne kadar etkileyebilir ki?

karşımdaki kompleks yapar mı demişsin.
sevgilini en iyi sen tanırsın
bunu hareketlerinden anlayabilirsin zaten şimdiden

eşim benim itici gücüm oldu şimdiye dek. umarım böyle de gider.

eğer aşkı bulduysan çok kolay harcama derim..

Al iste boyle insanlarda var,cünkü mutluluk meslekte degil insanda

Z zeytinagaci
Allah mutlulugunuzu bozmasin cok guzel bir örneksin ,etikete önem verenler bir kaç daha okusun su yazini

Kızkardeşim tıpta annem aynı sizin anneniz gibi dğşünüyor
Ben düşüncelerine hak vermiyorum ama onların sıkıntısı ne biliyor musun en azından annem öyle diyor erkek kompleks yapar da ya kızımın hayatını burnundan getirirse kaygısı
Çünkü bizim çevremizde var öyle halam ve eşi en basiti halam baş mühendis eşi öğretmen aralarında kompleks yaratıyor bu durum ciddi anlamda hem de

Kompleks yapacak bir meslek degil ki ikiside sağlık alani biri doktor biri fizyoterapist olacak yani uçlarda degil ki meslekleri

Kompleks yapacak bir meslek degil ki ikiside sağlık alani biri doktor biri fizyoterapist olacak yani uçlarda degil ki meslekleri
Valla bana kalsa bence de yok
Ama karşıdaki kişiyi bilmiyoruz onu en iyi pisiforme anlar bence
Buradan yorum yapamayız ki biz tam çocuğu tanımadan bazı erkek kompleks yapar kadın yükselmesin ister bazı erkek kadın yükselsin diye yardım eder karşıdaki kişiye çok bağlı

Anneler böyle hep ya bende mezun olduğumda Annem beni hakime vercekti hukukçu diye tanıtmadığı kalmamıştı:KK12: dert etme laf söyleyeni işine bak de,geç.Benim eşimde astsubay yaş olarak büyük laf söyleyen çok oldu kapadım gayettte.takmayacaksın

Al iste boyle insanlarda var,cünkü mutluluk meslekte degil insanda

Z zeytinagaci
Allah mutlulugunuzu bozmasin cok guzel bir örneksin ,etikete önem verenler bir kaç daha okusun su yazini
teşekkür ederim radyologg ;) hepimiz mutlu olalım :-*

tabi gerçekten kadının daha fazla maaşı olmasını daha statüsü yüksek bir mesleğe sahip olmasını kompleks yapan erkekler de var bolca.
konu sahibinin sevgilisi şimdiden öyle sinyaller veriyorsa zaten bıraksın ısrar etmesin
Ama hayatta "title" dan önemli şeyler var
sadece etikete de bakmamak lazım

tıp okuyanların annelerı egolu olabılıo annenızı tanımıyorum ama nedense olmaz dıycek gıbı hıssettım bıde iş bulamazsa ya da bulduğu iş sızden duşuk maaşlı olursa.... ama benım duşuncem evlılık ıçın erken okulunuz bıtsın tus mus ooooo neler olur hayatta....

Back
X