Bölüm farkı

Yorumları okudum ve dehşete düştüm.
Konu sahibi tüm hakaret ve laf sokmaya rağmen çizgisinden çıkmamış tebrik ederim.
Teşekkür ederim. Herşeyden önce saygı ve hoşgörü. Ben çizgimden çıkıp çirkinleşirsem bunun bana faydası olmaz. Ne farkım kalır ki?

Bana fake geldi konu açıkçası. Yeni üye ilk konu, başarılı zeki bir profil ama böyle basit bir şeyi dert edinip çaresini bu sitede aramak bilemiyorum artık...
Velev ki gerçeksin, daha kaç sene var önünüzde bunu dert etmek için çok erken.
Adam belki seni almayacak ne malum? Sanki o dünden razı da sen lutfedersen bu iş olacak gibi yazmışsın...
Fake değilim. Uzun süredir takip ediyordum zaten siteyi. Çare aramıyorum, zaten burdan olabilecek bişey değil. Bu konuda sadece düşüncelerinizi öğrenmek istedim. Haklısınız vakit çok. Herkesin derdi kendine sonuç olarak. Size basit gelen bana gelmeyebilir, size önemli gelen bana basit gelebilir. Göreceli bi durum bu

Olabilir KK'ya aykırı bi durum çünkü :KK45:
Şimdiye kavga çıkıp konu kapanmalıydı :)
İyi idare ediyorum o zaman :)

Anneniz ve siz doktor olunca insan üstü bir şey filan mı olacağınızı düşünüyorsunuz? Bu neyin egosu ki? İnsanlar kendi ilgi alanlarına göre meslek seçiyorlar, bunun aşağısı yukarısı yok. "Doktorluktan aşağısı kurtarmaz" filan komik yani. Siz kimi aşağılıyorsunuz yahu? :)
Kusura bakmayın ama sanırım sizin ailecek ufkunuzu geliştirmeniz lazım. Kişisel gelişim çalışabilirsiniz mesela. Çünkü insanlara meslek olarak bakıp değer biçmek çok sığ bir bakış açısı, üzgünüm.
katılıyorum

Bir kere de bir anne doktor olmayan kızı, doktor koca ile evlenecek diye dert etsin dişimi kırıcam.

Kendi kızı ilkokul mezunu bile olsa koşa koşa gider kapar doktor damadı.

kadın düşmanı hareketler bunlar ya.. Kadın daha aşağıda olacak yoksa mutluluk olmaz mazallah

Çevre çevre demişsiniz ama anlamadım nedir yüzyıllar gecsede herkes sizi konuşacak birbirini durtecek sizi görünce vah vah kiz göruyo musun ftr ile evlenmiş diyecek falan mi saniyrsunuz ya? Iki gün konuşur susar ne abarrtiniz allahım yarabbim.
Ayrica siz böyle çevreye hak verir gibi davranırsaniz evet konuşacaklar derseniz tabi millete davet cikarirsiniz siz önce kararli olun sert durun bi yahu. Yine ayrıca, ftr cok iyi bir bölüm sizin 'çevre'dediklerinizin beğenmediği çocuğu ayrılsaniz kapiverirler mazallah diyim:KK50: bilirim uni ortamlarinı:KK53:

Sevgiliniz belki universitede kalacak. Bilemezsiniz ki.. neden takiliyoraunuz bu kadar nasipse olacak buna inanin. Nasip degilse olmayacak.. cevredekiler diyecekler.. bir süre sonra etkilenecksin de.. etkikenmem deme. Etkileniyor insan. Bizim bi tanidik vardi. Ogretmendi bir taraftan yüksek lisans yapıyord. Doktor bi ablayla kizin ailesi evlenmeye karsi cikti. bir sekilde ikna oldular teniz iyi çocuk diyerek. Simdi o tanidik bizim fakultede docent oldu. oluyor böyle seyler.. simdi sosyal hayatta kimsenin bir bahamesi kalmadi.

İşletme'ye bu kadar neden saydırılmış? Bu derece dar vizyon hatta vizyonsuzluk olamaz. Bu ülkenin doktora ne kadar ihtiyacı varsa işletmeciye de o kadar ihtiyacı vardır. Bugün kamu ve özel sermayeli işletmeler olmasaydı bu devlet var olmazdı. O mukayese yaptığınız doktorların çalıştıkları hastaneler de birer işletmedir hatırlatırım. Hastaneler, özel olsun devlet olsun, hayır kurumu değil siz de biliyorsunuz. Özele gittiğiniz zaman dünya kadar para bayılırsınız mesela. O maaşına hayret ettiğiniz doktorlar da "işletme" olan hastanelerde çalışıyor. Cehalet midir vizyonsuzluk mudur karar veremedim. İşletme mezunu değilim ama bu mantığı kurmak çok zeka da gerektirmiyor hani.

Ikinizde universite mezunusunuz denklik bakimindan ne gibi bi sorun olabilirki

Tip okuyan daha kulturlu diger bolumler daha kultursuz diye bir ayrim olamaz zaten cok sacma
Sonuçta herkesin meslegi farkli bilgiler gerektirir ona gore mesleki egitim alir asil boyle ayrim yapan insanlar bilgisiz geliyor bana

Maas bakimindan denk olmaz diyosaniz ftr okuyanlar da cok dusuk maas almiyolar diye biliyorum
O acidan sorun olabilir ancak

Trde bayanlar dusuk maas alincca sorun olmuyo erkeklerde olabiliyo
Ama sizin durumunuzda oyle bir denksizlik goremedim.

Çevreye neden bu kadar takilacaksiniz ki millet gelip esinizin yuzune bahsettiginiz tarzda seyler zaten söylemez

Kızın üzerine neden bu kadar gelinmiş anlamadım. Ben doktorum,çok üstünüm mü demiş. Sanki toplumdaki genel görüşü bilmiyor gibi konuşmuşsunuz. Bazı meslekler günümüzde oldukça itibarı olan meslekler, tıp doktorluğu da bunlardan biri. insanlar da üstüne vazife olmayan şeyler hakkında yorum yapmaya bayıldıkları için, konu sahibi de bu yorumlar yapılırsa eğer ilişkileri etkilenir mi diye endişelenmiş. eşi/sevgilisi de bu yorumlardan etkilenip, sorun çıkartabilir sonuçta. eğer ki ikisi de olgunlukla karşılarsa hiçbir sorun olmaz.erkeklerin böyle takıntıları olabildiği için bence annesi de bundan dolayı endişelenmiştir. Benim sevgilim üst dönemim olmasına rağmen okulu uzattı ve böyle konuları çok takıntı yaptığı için, mezun olmadan ciddi bir adım atmak istemedim onunla. Çünkü bikaç kez hiç kötü niyetim olmadığı halde saçma sapan şeylere alınganlık gösterip küstü bana. elinde daha mesleği olmadığı için onu küçümsediğimi falan zannetti,ki meslektaş olacağız aslında. o yüzden insan kendisi umursamasa da bazen maalesef böyle şeyler sorun olabiliyor ve endişe edebiliyor.

Herkese merhabalar.. Uzun süredir siteyi takip ediyordum. Üye olmak bugüne kısmetmiş :) bu forum altında herkesin dertlerine çare bulunmaya çalışılmış, çözüm aranmış.. Ben de derdimi anlatayım belki yol gösteren, fikrini benimle paylaşan olur diye düşündüm. Evet benim de bir derdim var ne yazık ki.. 1 yıldan fazla bir ilişkim var kendisini 2 senedir tanıyorum. Birbirimize olan sevgi, saygı, sadakat ve bağlılıktan zerre şüphem yok.. Ciddi düşünüyoruz.. Üniversite sınavından sonra birlikte tercih yapıp aynı şehri kazandık. Sorun şu ki aramızda bölüm farkı var.. Ben tıp okuyorum o ftr. Kendisi bölümünde başarılı ve çok çaba sarf ediyor bunun için. Ben bunu sorun etmiyorum kesinlikle. Benim için önemli şeyler değil bunlar. Ailemin haberi yok sorun eder mi onu bilmiyorum fakat annem açıkça tıptan aşağısı kurtarmaz demişti vakti zamanında. Yalnızca çekincelerim var bikaç tane.. Malumunuz üzere insanlar genelde bu tür şeyleri çok konuşurlar. Çevremde de bizzat şahit oldum. Falanca doktordu evlendiği kocası daha düşük meslekte diye.. Kimsenin söylediği umrumda değil. Sadece ileride kendisi bu tür şeyleri duysa sorun eder mi, hani erkeklik gururu kabarır mı, bi yerden sonra lafları kaldıramaz diye aramızda problemler çıkar mı bunlardan çekiniyorum.. Şuan sorun etmiyor zaten kendini mesleğinde geliştirme hedefi var.. Biri bişey derse nolacak demiştim önce ağırıma gider sonra geçer demişti.. Ben bu yüzden aramıza sorun girmesini istemiyorum.. Bu konuda düşünceleriniz nedir? Benzer durumları yaşayanlar oldu mu?

Sevgiliniz gelecekte meslektaşım olacakmış, biraz işi bildiğim için yazmak istedim.
Eğer okuduğunuz okul iyi bir okul ise, sevgiliniz becerikli ve tuttuğunu koparan biri ise sizden çok kazanır.
Meslek biraz sıkıntılı fazla mezun vs ama kendine çizecegi yol onu çok one geçirebilir.
Spor kulüplerinde vs çalışıp her şeyin yolunda gitmesi drumunda yüksek primler alabilir. Sosyal becerileri iyiyse özel hasta baglayabilir.
Kendini ispatlarsa bir doktor ile birlikte çalışabilir, o doktorun her hastasını takip eder vs..
Daha akıllı ise henüz Türkiye ye gelmemiş bir tedavi yöntemini, konseptini vs öğrenir, kursunu verir vs vs.. yani kafası çalışıyorsa yolunu bulur.
Ama ben kpss kasayım, devlete atanayim kafasında biri ise, başlangıçta ciddi maaş farkınız olmasa da zamanla bu açılır. Ki bence herhangi bir Türk Erkeği esi kendinden 2-3 kat fazla maaş alsın istemez.

Bu işin maddi kısmı.

Ama bence düşünmem gereken bu değil. Sen yolun çok başında olduğun için henüz tip okuyan, doktor olan birisinin nasıl bir emek vereceğini kestiremiyorsun.
Ben maddi olarak değil ama neler yaşadığını anlaması açısından biraz doktor- doktor evliliğini destekleyen birisiyim.
Nöbeti, semineri, sunumu, şiddeti, uykusuzlugu bitmez doktorların. Bölümün zorluğu bir yana, fiziksel olarak sağlam olmak gerekir. 36 saat uyumadigin günler olacak, laf anlatamadigin hastalar, üzerine yuruyecek saygısız tipler... vs.. senin yaşadıklarını da senden başkası anlamayacak.
Hele de sevgilin klasik aile yapısına sahipse yarın öbür gün senden ev hanımlıgı bekleyecek.
He annesi çalışan, ve çalışan kadın modeline alışkın biri ise biraz daha işin kolaylaşır.

Annenin düşüncesi de normal. Doktorlugu bir halt Sandığı için değil, denklik için dusunmustür kadın.

İşin komiği anladığım kadarıyla 1 ya da 2.sınıfsınız henüz. Şimdiden evlenince çevredekiler böyle böyle derse eşim kompleks yapar mı falan diye düşünmek çok komik bence. Sizinki tam dereyi görmeden paçaları sıvamak.

Sevgiliniz gelecekte meslektaşım olacakmış, biraz işi bildiğim için yazmak istedim.
Eğer okuduğunuz okul iyi bir okul ise, sevgiliniz becerikli ve tuttuğunu koparan biri ise sizden çok kazanır.
Meslek biraz sıkıntılı fazla mezun vs ama kendine çizecegi yol onu çok one geçirebilir.
Spor kulüplerinde vs çalışıp her şeyin yolunda gitmesi drumunda yüksek primler alabilir. Sosyal becerileri iyiyse özel hasta baglayabilir.
Kendini ispatlarsa bir doktor ile birlikte çalışabilir, o doktorun her hastasını takip eder vs..
Daha akıllı ise henüz Türkiye ye gelmemiş bir tedavi yöntemini, konseptini vs öğrenir, kursunu verir vs vs.. yani kafası çalışıyorsa yolunu bulur.
Ama ben kpss kasayım, devlete atanayim kafasında biri ise, başlangıçta ciddi maaş farkınız olmasa da zamanla bu açılır. Ki bence herhangi bir Türk Erkeği esi kendinden 2-3 kat fazla maaş alsın istemez.

Bu işin maddi kısmı.

Ama bence düşünmem gereken bu değil. Sen yolun çok başında olduğun için henüz tip okuyan, doktor olan birisinin nasıl bir emek vereceğini kestiremiyorsun.
Ben maddi olarak değil ama neler yaşadığını anlaması açısından biraz doktor- doktor evliliğini destekleyen birisiyim.
Nöbeti, semineri, sunumu, şiddeti, uykusuzlugu bitmez doktorların. Bölümün zorluğu bir yana, fiziksel olarak sağlam olmak gerekir. 36 saat uyumadigin günler olacak, laf anlatamadigin hastalar, üzerine yuruyecek saygısız tipler... vs.. senin yaşadıklarını da senden başkası anlamayacak.
Hele de sevgilin klasik aile yapısına sahipse yarın öbür gün senden ev hanımlıgı bekleyecek.
He annesi çalışan, ve çalışan kadın modeline alışkın biri ise biraz daha işin kolaylaşır.

Annenin düşüncesi de normal. Doktorlugu bir halt Sandığı için değil, denklik için dusunmustür kadın.

Doktorluğun şöyle bir olayı var. Bir akademik ünvandır. Hekimlik meslektir ama üniversitede her bölümün hocası ya da doktora veren insanlar Dr ünvanı alır. Doktora verir. Hekim mesleğinde 6 sene okunduğu için direk olarak bu ünvanla başlanır.

Her mesleğin çok kazananı var. Sokakta kağıt toplamaktan gelip geri dönüşüm tesisi kurarak aylık 100.000 lira kazanan adam tanıyorum. Ama bu demek değilki herkes öyle olacak. Bahsettiğin kulüplerdeki fizyoterapistler sayılı, işlerinde en iyi olanlar oluyor. ortalama bir ftrcinin maaşı ortalama bir doktorun maaşından düşüktür asistanlık dönemi hariç. (pratisyen kalsa da yüksektir, uzman olsa da)

Düşünülmesi gereken maaş, para, itibar değil. Anlaşabilmek olmalı bana göre. Eşin ev işleri konusunda kendi yapmadığı şeyleri senden de beklememeli. Hele ki klinisyen olursan, çocukla falanda kendine bakacak zamanın kalmıyor zaten. Perde yıkayıp halı silkeleyecek, evi dip köşe temizleyip her gün kahvaltı-akşam yemeği hazırlayacak zamanında, enerjinde olmayacak. Sana bu konularda yardım etmeye gönüllü olmalı. Hatta büyük ihtimalle ev işleri için part time yardımcı bayan tutacaksınız eğer rahat yaşamak istiyorsanız. Evleneceğiniz adam benim annem dolma yapardı, sarma sarardı, mantı açardı, börek yapardı, kahvaltıda mutlaka omlet olurdu vs diye sayacaksa o iş zor. O yüzden doktor- doktor evliliği deniliyor. Çünkü karşındaki de ne koşullarda çalıştığını biliyor. Senden fazlasını istemeye yüzü olmayacak birisi olmalı.

İşin komiği anladığım kadarıyla 1 ya da 2.sınıfsınız henüz. Şimdiden evlenince çevredekiler böyle böyle derse eşim kompleks yapar mı falan diye düşünmek çok komik bence. Sizinki tam dereyi görmeden paçaları sıvamak.
aynen 5 yılar neler neler olur kimbilir:) belki evlenmek bile istemeyecekler sonradan ne bileyim

Ben olsam anneme fizik tedavi doktoru diye yuttururdum , ama ben değilim ne yazık.
Keşşşşke ben olsam:KK70:

Doktorluğun şöyle bir olayı var. Bir akademik ünvandır. Hekimlik meslektir ama üniversitede her bölümün hocası ya da doktora veren insanlar Dr ünvanı alır. Doktora verir. Hekim mesleğinde 6 sene okunduğu için direk olarak bu ünvanla başlanır.

Her mesleğin çok kazananı var. Sokakta kağıt toplamaktan gelip geri dönüşüm tesisi kurarak aylık 100.000 lira kazanan adam tanıyorum. Ama bu demek değilki herkes öyle olacak. Bahsettiğin kulüplerdeki fizyoterapistler sayılı, işlerinde en iyi olanlar oluyor. ortalama bir ftrcinin maaşı ortalama bir doktorun maaşından düşüktür asistanlık dönemi hariç. (pratisyen kalsa da yüksektir, uzman olsa da)

Düşünülmesi gereken maaş, para, itibar değil. Anlaşabilmek olmalı bana göre. Eşin ev işleri konusunda kendi yapmadığı şeyleri senden de beklememeli. Hele ki klinisyen olursan, çocukla falanda kendine bakacak zamanın kalmıyor zaten. Perde yıkayıp halı silkeleyecek, evi dip köşe temizleyip her gün kahvaltı-akşam yemeği hazırlayacak zamanında, enerjinde olmayacak. Sana bu konularda yardım etmeye gönüllü olmalı. Hatta büyük ihtimalle ev işleri için part time yardımcı bayan tutacaksınız eğer rahat yaşamak istiyorsanız. Evleneceğiniz adam benim annem dolma yapardı, sarma sarardı, mantı açardı, börek yapardı, kahvaltıda mutlaka omlet olurdu vs diye sayacaksa o iş zor. O yüzden doktor- doktor evliliği deniliyor. Çünkü karşındaki de ne koşullarda çalıştığını biliyor. Senden fazlasını istemeye yüzü olmayacak birisi olmalı.
Tum branslardaki doktorlar ayni yogunlukta mi çalışıyor acaba merak ediyorum bilmedigim icin

Bizim cilt doktoru bi tanidik var cok rahat gorunuyo calisma acisindan

Back
X