Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
maviada evet artık tezsiz yüksek lisans yapman gerekiyor.bende tariih mezunuyum.şuan tezsiz yapıyorum.tabi alestende iyi bi puan alman lazım.tezsizi bitirince kpss ye girip atanıyorsun.
Fen-Edebiyat öğrencileri formasyon eğitimi alacak
Esra KAYA / ANKARA 22 Ağustos 2009
YÖK, öğretmen olmak isteyen Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunlarının, sadece mezun olduktan sonra alabildikleri formasyon şartına kolaylık getiriyor. Fen- Edebiyat Fakültelerinde de Eğitim Fakültelerinde olduğu gibi öğretmenlik formasyonlarının birinci yıldan sonra verilecek.
Üniversitelerin önerisi üzerine gündeme gelen değişikliği YÖK Eğitim Komisyonu karara bağladı. Taslak düzenleme YÖK Genel Kuruluna sunuldu. 27 Ağustosta toplanması beklenen YÖK Genel Kurulunun onayı ile Fen- Edebiyat Fakültelerinde okuyan öğrencilerin öğretmen olarak atanmalarının önündeki bir engel daha kalkmış olacak. Böylece, Fen- Edebiyat mezunları, öğretmen olmak için bir buçuk yıl fazladan eğitim almaktan kurtuldu.
Fen- Edebiyat mezunlarının devlet okullarına öğretmen olarak atanması için, KPSS sınavına girerek, atanacak taban puanı alması yeterli olacak. YÖKün yeni kararı ile Fen Edebiyat mezunları bir buçuk yıl fazla eğitimin yanı sıra, tezsiz yüksek lisans harçlarından da kurtulmuş olacak. 1998den bu yana öğrenciler Eğitim Fakültelerinde tezsiz yüksek lisans şeklinde bir buçuk yıl fazladan eğitim alarak formasyon eksiklerini kapatıyorlardı. ...hürriyet...
ben de bu yıl biyoloji bölümünü kazandım eğer haber doğruysa artık eskisi gibi okurken formasyon alıp öğretmen olabiliriz.
Yapılan son açıklamaya göre sadece 4 üniversite formasyon vermek için başvuruda bulunmuş ve kabul edilmiş. Yani sadece 4 üniversitede okurken formasyon verilecek.
Uludağ, İstanbul, Marmara ve Atatürk üniversitesi başvurmuş ve kabul edilmiş.
Uludağ, İstanbul, Marmara ve Atatürk üniversitesi başvurmuş ve kabul edilmiş.
Sadece bu okul mezunları mı alacakmış anlayamadım?