• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bölümümde Mutlu Değilim

Öncelikle şunu söyliyim kötü not almakla bu işi yapamazmıyımı düşünme, hocaların verdiği notlar (özellikle çizim,proje gibi) neye göre veriliyor inan bende bilmiyorum. Okulda ki danışman hocan veya samimi olduğun fikirlerini sevdiğin bir hocan illaki vardır onla bir görüş derim.

Mimarlık benim çok sevdiğim bi bölümdür ama yapabileceğim bi bölüm değil. Bende senin gibi psikolog olmayı ya da hukuk okumayı isteye isteye gittim mühendis oldum. İçimde hala uktedir psikologluk falan. Başarabileceğini düşünüyosan bir sonraki sene gir sınavlara hem hazırlanmış olursun. Daha yaşın çok küçük. Ama ordada yapamam diyosan eğer hiç kalkışma.

Aslında bu dönem ben nasıl olsa üniversitedeyim diye kendimi saldım biraz o yüzden ödevlere gereken önemi göstermedim, hocanın da ayrımcılığı yüzünden kötü bir ortalamam var şu an. Moralimi çok bozdu, ben bu işi yapamayacak mıyım dedim kendime.

Hukuk da çok istediğim bir şeydi ama kazanamam diye hiiç hedef koymadım kendime açıkcası, çünkü puanlar çok çok yüksek. yukarıda söylenen gibi kendime bir dönem daha şans vericem bakalım nolucak :/

zorlamalarını anlıyorum hocaların da kimisi ne teoride ne de tasarımda zorluyor, olay psikolojik saldırıya dönüşünce işin rengi degisiyor...
hangi uni.desin bilmiyorum ama o okuldan birsuru mimarlık ogrencisi mezun olmustur, en yeteneksizinden en kopyacısına kadar... ve eminim piyasada calısıyorlardır. sen mi basaramayacak mıssın? hem de bu kadar hevesliyken...
odevleri gununde yapıp, kritikleri kaçırmazsan projelerde gecer not alırsın zaten,
seninki sevmemekten ziyade basarısızlık duygusundan kaynaklı yılgınlık. bunu atlattıgında da basarın epey yukselir.

sen tum çabanı ortaya koy, yine yapamazsan gel bi tekrar konusuruz :34:

Selam ben psikoloji mezunuyum. Eğer gönlünü koyduysan kesinlikle bütün bölümleri okumaktan daha zevkli gelecektir sana ben başka bir iş yapamazdım şahsen gel bekleriz senin de kafayı kırcaz daha :ssz:

Bu aralar yanlış bir seçim yaptığımı düşünmeye başladım. Sürekli depresif olmamı buna bağlıyorum.

Şöyle anlatayım.

18 yaşındayım, en sonki LYS sınavına hem psikolojik hem de fizyolojik olarak berbat halde girdim (sınav yüzünden değildi), zaten çok da çalışmamıştım. E hal böyle olunca kötü bir sıralama elde ettim. Bir sene daha hazırlanmak istiyordum, ama bu sefer sayısaldan değil eşit ağırlıktan (psikoloji veya hukuk için). Sonra bir şeyler oldu ve ben bir sene daha hazırlanmayı göze alamadım, ya kazanamazsam ya yine sınavdan önce kötü olursam düşüncesiyle. Zaten önceden de çok olmasa da istediğim bir bölüme yerleştim. Mimarlık.

Aslında bölümü seviyorum, sanatsal yönüm ağırlıklıdır zaten. Çizmeyi boyamayı falan da severim, yaratıcı fikirlere sahip olduğumu da düşünüyorum. Ama mutlu değilim, neden bilmiyorum. Keşke psikoloji okusaydım diye içim içimi yiyor. bir hocamız var 3 derse birden giriyor. Adam sınıfta bariz bir şekilde bazı öğrencileri kayırıyor not bakımından, bunu hepimiz anladık zaten. Ama benim notlarım çok kötü gelyor bu da moralimi bozan bir diğer etken. Sanki beceremeyeceğim bir şeyi yapmaya kendimi zorluyormuş gibi hissediyorum bu yüzden zaten pişmanlık duyuyorum bu bölümle ilgili. Mesela en son sınavda (çizim sınavıydı), çizdiğim şeyi diğer arkadaşlarımla karşılaştırdım aynı şeyi çizmişiz. Ama ben 45 aldım! sınıf ortalaması 70! Herkesle aynı şeyi çizip de nasıl 45 alabildiğime ben de şaştım.

Yapamayacakmış gibi hissediyorum bu bölümde, bölümün zorluğundan değil. Sanki bu işe yeteneğim becerim yokmuş gibi ddüşünüyorum. keşke psikoloji okusaydım :( Ama bu seneki YGS nin başvuru tarihini de kaçırdım malesef :43::43:

Merhaba bende mimarlık 1.sınıf öğrencisiyim. Bende böyle bir dönemden geçtim özellikle final haftası psikolojim mahvoldu.Hocalar gerçekten çok yıpratıyorlar.Bir gün önce güzel olmuş dediğine ertesi gün bu ne dediği olabiliyor.Bende 2.dönemi bir değerlendirme süreci olarak değerlendireceğim.Umarım Allah yardımcımız olur doğru karar vermemizde.

Merhaba bende mimarlık 1.sınıf öğrencisiyim. Bende böyle bir dönemden geçtim özellikle final haftası psikolojim mahvoldu.Hocalar gerçekten çok yıpratıyorlar.Bir gün önce güzel olmuş dediğine ertesi gün bu ne dediği olabiliyor.Bende 2.dönemi bir değerlendirme süreci olarak değerlendireceğim.Umarım Allah yardımcımız olur doğru karar vermemizde.

2.donemi degerlendirme sureci olarak gecirin ama asıl zorlayıcı gelen zaten 2.donem olur...
hangi uni.lerdesiniz bilmiyorum program cok farklı olmasa gerek, su an cizim teknikleri ve temel tasarım alıyorsunuzdur, belki ek olarak basit ufak projeler. asıl proje cizmeye 2.donem gecersiniz. teknik kısımlar oturdugu icin ve hocaların dilini ogrendiginiz icin hem daha kolay gecer hem de projede biraz daha zorlanırsınız, işte o zaman çileniz baslayacak... fakat yılmayın hemen. gerekirse ust sınıflarla konusun hocalar hakkında tüyolar verirler :34:

Canım bana kalırsa sen okulda başarısız olduğunu düşündüğün için bölümünü sevmiyor gibi geliyor, birde hocalar sana öyle yaptığı için sanırım. Yani ilk önce ona karar vermelisin, ne istediğine. Ama hocalardan etkilenip bölümünü bırakma derim. Bak bende ingilizceyi çok severdim. Şimdi ingiliz dili ve edebiyatında okuyorum aslında dersler zevkli bende yapabiliyorum. Ama bölümümüzdeki hocalar o kadar sıkıntılı ki en yüksek beklediğim sınavdan 10 aldım sen düşün ve ben bu konuda tek değilim. 100 kişilik bir dersten 95 kişi kaldı sen düşün. Hocalarla mı alakalı bu psikolojik durum yoksa gerçekten hukuk yada psikoloji okumak mı istiyorsun bunu iyi anlaman gerek...

Beyin cok lanet bir sey...
Kendinizi negatif hicbir seye sartlamayin...
Diger ogrenciler de sizinle hemen hemen ayni puanla o bolume girdiler, onlar yapiyorsa siz de pek ala yapabilirsiniz...
Bu arada aklinizdan keskeleri cikarmazsaniz, hep isler ters gider...
Illa istemiyorum bu bolumu diyorsaniz, tekrar denemekten baska sans gozukmuyor...
Ama once pozitif olmayi deneyin...

tam da benim gibi biri :))) canım ben de mimarlık son dınıf öğrencisiyim.Buraya nasıl geldim istiyor muyum seviyor muyum hala kendimden emin değilim.Lisede Ea bölümündeydim ancak tembellik umarsızlık falan derken kazanamadım ve bir sene daha hazırlanmamak için 2 yıllık okudum sonra dikey geçiş falan şimdi yıldız mimarlıktayım.Önceleri müthiş seviniyordum ancak sonralarda zorlanmaya başladım kolay bir bölüm okumuyoruz.Mimarlık sevilmeden okunacak bir bölüm değil kesinlikle.Kimse sevmediği bir iş için 5 gün uyumamayı göze alamaz dimi :))) sonra bırakmayı düşündüm ama zaten 2 yıllıktan zaman kaybettim yaşıtlarım yksek yapıo ben okuyorum diyerek vazgeçtim.senin de öyle bir durumun olucak yeni bir bölüm kaybedilmiş zamanlar...Ayrıca mimarlık kör bir meslek değil ister şantiyeci olursun ister ofis mimarı ister tasarımcı ister fotoğrafçı.Endüstri alanında ytüksek yaparsın iç mimarlık yaparsın sahne tasarımı yaparsın yani tek bir seçenek yok.Ayrıca havalı bir mesleğimiz var ya huu :) ve o hocaları hiç takma zaten her bölümde aynı insanlarla karşılaşıcaksın sadece mimarlıkta değil ki :)

Back
X