• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bölümüme devam etsem mi

sweetsin

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2013
275
2
16
35
Ankara
merhaba arkadaşlar.. ikilemdeyim bu aralar..
evlenmeden önce açıköğretimden ilahiyat fakültesine kayıt yaptırdım 2 yıllık.
tüm dersleri verdim bi tek arapcalar kaldı..öylece duruyo yani..
acaba diorum kursa gitsem arapcaları da verip mezun mu olsam..
sonra da düşünüorum araştırıyorum sonrasında iş imkanı pek yok gibi..
4 yıl olsa neyse de 2 yılın sonunda nereye girerim, nasıl olur hiç bilmiorum..
acaba bunu böylece bırakıp yeni bi bölüme mi kayıt olsam, yoksa işi imkanını falan düşünmeyip başlamışken bitirip mezun mu olsam

acaba bunu böylece bırakıp yeni bi bölüme mi kayıt olsam, yoksa işi imkanını falan düşünmeyip başlamışken bitirip mezun mu olsam

Arkdaşım bölümün güzel ama memnun değilsen... Kalan derslerini verip mezun olursun ve 3. sınıftan dikey geçiş yaparak lisans diploması alırsın...

canım aslında son zamanlar önü açılan ve tercih edilen bir bölüm
sen diplomanı almaya çalış derslerini ver mutlaka
yeterliliğe falan hazırlan kurs eğitmeni olursun
valla en güzel meslek bende çok istiyorum ama alt yapım yok zorlanırım diye korkuyorum

yüzmüşün yüzmüşün kuyruğuna gelmişsin sakın bırakma... onca emeğin boşa mı gitsin... dikey geçiş imkanlarına bakarsın sonrasında... al diplomanı bence... pişman olursun sonra...

Arkdaşım bölümün güzel ama memnun değilsen... Kalan derslerini verip mezun olursun ve 3. sınıftan dikey geçiş yaparak lisans diploması alırsın...

canım aslında son zamanlar önü açılan ve tercih edilen bir bölüm
sen diplomanı almaya çalış derslerini ver mutlaka
yeterliliğe falan hazırlan kurs eğitmeni olursun
valla en güzel meslek bende çok istiyorum ama alt yapım yok zorlanırım diye korkuyorum

cvp yazdığınız için tşkler arkadaşlar... betülyakup arkadaşım yine aynı bölüme dikey geçiş yapıp 4 yıla tamamlayacağım değil mi.. öle bi şansım var yani..
temmuzz bende senden farklı değilim aslında :) imamhatip mezunu falan değilim.. sadece kuran bilirim.. o da tecvitsiz.. :( annemin ısrarları sonucunda girdim tabi benim içimde de vardı istek ama kendimi kuran hocalığı yapabilecek kadar geliştirebilir miyim orasını bilmiorum.. sonunu düşünmeden girdim işte.. annem çalışmasan bile bilgi sahibi olursun dedi

bence çok iyi ve önü de açık olan bir bölüm kesinlikle bitirmelisin sonra yeterliliği ve kpssyi geçersen kurs eğitmeni olabilirsin geçemesen bile sadece yeterlilik belgen varsa ücretli göreve başlarsın sonra zaten kadro alma imkanın da var böyle kadroya geçen çok tanıdığım var hatta bitirdiğinde mebde ücretli öğretmenlik de yapabilirsin bence bu fırsatı kaçırma

yüzmüşün yüzmüşün kuyruğuna gelmişsin sakın bırakma... onca emeğin boşa mı gitsin... dikey geçiş imkanlarına bakarsın sonrasında... al diplomanı bence... pişman olursun sonra...

öyle mi diyosun cnm...
bi yanım senin gibi düşünüo diğer yanım sonumu göremiyo...
tşkr ederim düşünceni belirttiğin için..

bence çok iyi ve önü de açık olan bir bölüm kesinlikle bitirmelisin sonra yeterliliği ve kpssyi geçersen kurs eğitmeni olabilirsin geçemesen bile sadece yeterlilik belgen varsa ücretli göreve başlarsın sonra zaten kadro alma imkanın da var böyle kadroya geçen çok tanıdığım var hatta bitirdiğinde mebde ücretli öğretmenlik de yapabilirsin bence bu fırsatı kaçırma

yazdıkların bana çok fikir verdi, bunları bilmiodum..
kurs eğitmeninden kastınız kuran hocalığı değil mi..

Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz.
O kadar emek harcamışsınız. Sizin yerinizde olsam kursa gider kalan derslerimi de verir sonra da başka bölüme kayıt yaptırırdım.
Bitirin bu bölümü.

Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz.
O kadar emek harcamışsınız. Sizin yerinizde olsam kursa gider kalan derslerimi de verir sonra da başka bölüme kayıt yaptırırdım.
Bitirin bu bölümü.

en mantıklısı bu galiba..
ben direk iş olarak düşündüğüm için bi de fazla temelim yok o yüzden korktum açıkcası..
ama o kadar dersi boşuna mı çalıştım diye de düşünmüo değilim yani..
tşkler..

öyle mi diyosun cnm...
bi yanım senin gibi düşünüo diğer yanım sonumu göremiyo...
tşkr ederim düşünceni belirttiğin için..

tabi tabi bırakma bitir şu an bir sürü dikey geçiş yapılabilecek bölüm var... 4 yıllığa tamamlarsın sonra istersen bir alese girersin süper olur her şey senin elinde... diploma her şekilde sana kapı açar.... ama 2 yıllıkta bırakma....

ben iki yıllığı bitirdim diyelim bu bölümde, 4 yıllığa tamamlamam için yine aynı bölümü seçmem gerekli di mi..
başka bi bölümü seçemem.. onun için yeniden sınava girip kayıt yaptırmam gerek

yazdıkların bana çok fikir verdi, bunları bilmiodum..
kurs eğitmeninden kastınız kuran hocalığı değil mi..

evet evet müftülüklere bağlı kurslarda kuranı kerim öğreticisi benim etrafımda 2 yıllık ilahiyat okuyan çok tanıdığım var ve gerçekten önü açık bölümün ama tabi son bir iki yıldır dolduruldu biraz ama mebde yeni gelen seçmeli derslerle birlikte çok fazla açık var öğretmen olarak kadroya geçemezsiniz ama ihtiyaç olduğundan ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz

evet evet müftülüklere bağlı kurslarda kuranı kerim öğreticisi benim etrafımda 2 yıllık ilahiyat okuyan çok tanıdığım var ve gerçekten önü açık bölümün ama tabi son bir iki yıldır dolduruldu biraz ama mebde yeni gelen seçmeli derslerle birlikte çok fazla açık var öğretmen olarak kadroya geçemezsiniz ama ihtiyaç olduğundan ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz

öğretmen falan deyince heyecan yaptım şimdi :27:
kadrolu olmasa bile öğretmenlik de ne güzel olur ya..
tşk ederim, bana çok yardımcı oldunuz

cvp yazdığınız için tşkler arkadaşlar... betülyakup arkadaşım yine aynı bölüme dikey geçiş yapıp 4 yıla tamamlayacağım değil mi.. öle bi şansım var yani..
temmuzz bende senden farklı değilim aslında :) imamhatip mezunu falan değilim.. sadece kuran bilirim.. o da tecvitsiz.. :( annemin ısrarları sonucunda girdim tabi benim içimde de vardı istek ama kendimi kuran hocalığı yapabilecek kadar geliştirebilir miyim orasını bilmiorum.. sonunu düşünmeden girdim işte.. annem çalışmasan bile bilgi sahibi olursun dedi

Aynı bölümde devam edebilir misin bir fikrim yok bu konuda :26:

Merhaba:) Bence mezun olup sonra istiyorsan başka bölümlere bakmalısın..

Back
X