• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

Arkadaşlar Merhaba,

Daha önceki konularımı okuyanlar bilirler,
Sorunlu bir eşim ve evliliğim 1 yaşında da bebeğim var.
Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Rabbimin hikmetinden sual olmaz ya..
Tutamıyorum kendimi, çığlık çığlığa bağırmak istiyorum.
Ne düşüneceğimi, nasıl karar alabileceğimi bile bilmiyorum.
Tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım,
Bu evliliğe bu eşe.. bi bebek daha verme düşüncesi beni kahrediyor.
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
Onlara haksızlık ediyormuşum düşüncesine kapılıyorum.
Dün gece sabaha kadar eşimle omuz omuza verip hüngür hüngür ağladık.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Ne maddiyat var, ne geçim var..
Eşim gün geliyor melek gün geliyor şeytan.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Akıl verin desem bu konuda kim ne diyebilir ki?
Kimden ne isteyebilirim?
Rabbim en doğru kararı alabilmemi nasip etsin inşallah.
Dua edin bana hanımlar.

her şerde bir hayır vardır. annemi anlatayım size. çok aşık olduğu nişanlısından ayırıp çok pasif, anneme layık olmayan biriyle evlendirmişler (öz babam). maddi durum da çok kötüymüş. öyle ki ben doğduğumda annemin sadece ekmeği varmış. yanında yiyecek hiçbir şey yok. sonra kardeşim oldu aradan 4 yıl geçince. babam bir de bizi hiç düşünmeden terk etti. zaten maneviyatı fazla yoktu, maddiyatını da aldı gitti. belediyelerden yardım aldık. annem işe girdi çalıştı. ben küçücük yaşta kardeşime annelik yaptım evde. bi yandan okuduk. şimdi annemin emekliliğine Allah izin verirse 4 yıl filan var. Ben üniversiteyi bitirdim çalışıyorum. kardeşim Allah'ın izniyle seneye öğretmen çıkıyor. önceden ayda bir tavuk alabiliyorduk. sadece maaşı aldığımız ilk gün. hatta annem, babam terkettiğinde tavuğa bakıp bu son tavuğunuz daha alamayacağız demişti. gözlerim doldu, elimdeki tavuğu öpecektim hiç unutmam. Allah sonra bi bereket vermiş. her Allah'ın günü evde tavuk pişti. hatta şu an annemle kardeşim yemiyor ben hala yiyorum çok şükür. şimdi şöyle geriye dönüp baktığımda acı acı gülümsüyorum. önceden ayda bir ziyafet çekebilirdik. şimdi çok şükür ayda 20 kereye filan çıktı. hatta doğduğumda mamalarım bezlerim Almanya'dan gelmişti. Allah rızka kefil velhasılı. annem diyor ki sizin rızkınızdan hiç korkmuyorum. o nedenle siz de korkmayın. belli ki bir imtihan var. eşinize büyük iş düşüyor. geçende de demiştim. gerekirse 2. bir işe girmeye çalışırsa sizden de yükün büyüğü kalkar. biraz acımasız size. hatta baya.

her işte bir hayır vardır.hepimizin bir sınavı olur hayatta.allah kötü şeylerle sınamasın,hastalık ölüm gibi.allah sağlıklı bir bebek daha vermiş size.belli ki bu işte de bir hayır var.

çok dayanamayacak gibiyseniz aldırmakta bir seçenek tabii.

Aldırmayıp doğurursanız bu forumdakiler bakmayacak çocuğunuza. Maddi manevi siz bakacaksınız, biz bilgisayarlarımızı kapattığımız an kendi hayatımıza dönüyoruz.
Aynı şekilde, aldırırsanız olabilecek vicdan azabınızı veya pişmanlığınızı biz yaşamayacağız.
Bu gibi durumlarda "aldırın/aldırmayın" gibi net konuşamıyorum ben, çünkü benim tuzum kuru her halükarda.

Umarım kendiniz için en uygun kararı verirsiniz. Ne karar verirseniz verin etraftakilerin laflarını umursamayın, herkes kendi hayatından sorumlu.

evet canim herkes kendi hayatindan sorumlu.
Ama bence en buyuk problem esine guvenip guvenmeme sorunun.
Cunku 25 bin lira borc cok da odenmiyecek bir borc deyil.
Hatta sadece esin calissa bile bir sure baya bir miktarini kapatabilir.
Onemli olan sakinlesmeniz, ikinizin de.
Ve oturup sakince kavga etmeden konusabilmeniz.
Aldirip aldirmamaya asla kendin karar verme.
Her halukarda senin yuzune vurur, sen karar verdin diye.

bi canlıya kıyın diyemem size..burada yazdıklarımızı umursayın yada umursamayın, size verdiğimiz fikirdende sorumlu olacağız Allah karşısında..fani bi dünya burası bugün eşiniz böyle ama öyle şeyler yaşarsınız ki herşey düzelir borçlar bi düzene biner ve dersiniz ki keşke doğursaydım..öte yandan ayrılsaız bile evlatlarınız en büyük destekçiniz, hazineniz olur hayata onlarla tutunursunuz..

Bi arabamız vardı ve satıldığı akşam evimize hırsız girdi, arabanın parası da dahil olmak üzere (düğün takıları hariç) herşeyimi götürdüler.Farklı semtlerde olmasına rağmen bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bi hırsızlık vakasıda dükkanımıza oldu.Hemen ertesi günde eşimin yüklü mal aldığı bi akşam dükkanımız soyuldu.

Sanki tanıdığı biri yapmış da saklıyor veya bu durumu gururuna yediremiyor gibi? :KK64:

Valla bu kadar korumaya inat gelen bebeğe hoşgeldin diye kucak açardım ben olsam.:KK45:

Hakkınızda hayırlısı olsun. Tebrik ederim bir de. Darısı isteyen herkesin başına..:D

Ben eşimden tiksiniyorum, sevmiyorum, nefret ediyorum, beni dövdü, içti, kumar oynadı demiyorum ki..
Eşim aslında gayet beyfendi bi adam, sadece iş konusunda çok yanlış kararlar aldı, bu kararları onunla beraber beni ve kendi ailesini çok etkiledi (annesi hala peşinde dolanıyor).. işleri bozulmadan önce gayet naif anlayışlı bi adamdı.. işlerinin bozulmasıyla doğumum aynı döneme denk geldi ve dengesi tamamen şaştı..
Bambaşka bi adam artık, eski halinden eser yok.
Ben bu tavırlarınn maddi imkansızlıklardan kaynaklandığını düşünüyorum ve bu yüzden arkamı dönüp gidemiyorum kıyamıyorum çünkü bu adamın iyi zamanlarını da biliyorum.
Değişir umudu var galiba,
Evet gerek cümleleleriyle, gerek yanlış işleriyle, gerek tavırlarıyla beni çok yanlış şeyler düşünmeye sevketti,
Ama uyurken yüzünü izlediğimde huzur duyuyorum.
Ne yardan ne serden durumu yani.
gerçekten maddiyat bi evliliği çok etkiliyo kişiler yapmayacakları şeyleri söylemeyecekleri şeyleri yapabiliyor .özünde iyi bir insan diyorsunuz ama maddi sorunlar adamı başka biri haline getirmiş.çok zor gerçekten bende maddi sıkıntı içinde olduğum için anlayabiliyorum sizi.para herşey değil diyoruzya bazen ama para çok şey huzur vermiyor ama parasızda huzur olmuyo.

Başlık yayın evi kitap reklamı gibi olmuş çok güldüm pardon:) hayırlı olsun bebeğiniz her koşulda bebek güzeldir mucizedir

Anlatayım dilerseniz en başından,
Biz 4 yıl önce evlendik, evlenirken kimseden maddi konuda destek görmedik, istemedik.
Yaklaşık 2 yıl içersinde peyderpey borçlarımızı ödedik.(ben bu sürede hamileydim)
Bi arabamız vardı ve satıldığı akşam evimize hırsız girdi, arabanın parası da dahil olmak üzere (düğün takıları hariç) herşeyimi götürdüler.Farklı semtlerde olmasına rağmen bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bi hırsızlık vakasıda dükkanımıza oldu.Hemen ertesi günde eşimin yüklü mal aldığı bi akşam dükkanımız soyuldu.
Bu sürede eşim kredi kartlarıda dahil olmak üzere tüm olanaklara saldırdı.saldırdı diyorum çünkü sakinleşmeden hararetle haraket ettiği için hep ama hep yanlış hamleler yaptı.Ne beni ne ailesini hiç bi konuda dinlemedi.
biz evimizi taşıdık, hamile oluşumunda etkisiyle hırsızlık olayı bende çok ağır travma yarattı, o halimle ev aradım, buldum taşındım, masraf masraf.. arkasından doğumdu, sağlık sorunlarıydı derken her geçen gün dibe battık.
Bu sorunlarla boğuşurken eşim hem karakter hem tavır olarak müthiş bi değişime uğradı bu kısma hiç girmiyorum.
Bundan yaklaşık 3 ay öncede eşimin devlete geçmişten kalan 9bin lira vergi borcu olduğunu öğrendim.Herşey birbirine girdi.
"nasıl oturup mantıklı ödeme planı yapılmaz demişsiniz ya, şöyle yapılmaz;
Ben her konuyu açıp hayatım bi açıklığa kavuşturalım borç nedir (25bin lira kadar toplamı) nasıl ödenir, gelir nedir dediğimde.. durum direk olarak kavgaya dönüyor.amacı ne neden konusmak istemiyor bilmiyorum ama borç konularını benimle paylaşmak sanırım ciddi anlamda zoruna gidiyor.Ben de duruma vakıf olamadığım için sürekli konuşup bilgi almaya çalışıyorum ve yine kavga çıkıyor.. kısır döngü.
25 binlira ödenemeyecek bi borç değil evet, ama eşimin geçirdiğimiz felakette bu kadar başınabuyruk davranması, hesapsız davranması bütün güvenimi sarstı.kendi işini yapmasını istemiyorum ama o bu konuda çok ısrarcı.Diyorum ya ne beni ne ailesini kesinlikle dinlemiyor iş konusunda.Bu da bana "tamam şimdi seviyorum ve cekiyorum ama böyle devam ederse ne kadar yaşayabilirim, lafımın geçmediği bi evliliği(beni de ilgilendiriyor kararları) ne kadar sürdürebilirim" ikilemlerini yaşatıyor.

Umarım doğru ifade edebilmişimdir kendimi.
ben olayı bu şekilde bilmiyordum..bu kadar borç adamın sorumsuzluğu yüzünden işyerindeki sebeplerden oldu diye düşnmüştüm..oysa değilmiş...
eşinizin depresyona girmiş olması çok norml bu durumda..eski hali çok farklıyıd diyorsanız,bence bu evlilk yoluna girer..
üstelik borç da 25 bin ödenmeycek bir rakam değil..
bu durumda eşinizi para konusunda sıkıştırmanıza gerk yok diye düşünüyorum.çalışarak bir şekilde ödenir benim kanaatim..neticede adam har vurup harman savurmamış/saburmuyor ki...
siz öyle bir yazdınız ki,paralar nereye gidiyor bilmiyorum falan diyince,adamı sorumsuz tutumsuz sandım ben de..oyda hırsız nedeniyle maddi sıkıntı doğmuş..
o panikle yanlış kararlar alabilr insan..
ama akıllı ve düzgün bir adamsa bence işleri yoluna koyar..
bence bu süreçte sizin ona desteğiniz önemli..üstüne gidip borç ne kadra nasıl ödiyeceğiz gibi şeyler konuşmayın,ikendi haline bırakın bir süre ...
gebelikle ilgili olarak ,sadece şunu soırabilrsiniz;ben bu bebekle beraber işi bırakmak zorunda kalacağım,maddi olarak çok sıkıntıya girer miyiz? düşüncesi nedir onu öğrenin..
ayrıca bu kararı da tek başına vermeyeceğinizi,onun da desteği olması gerektiğini belirtin,neticede beraber yaptınız;)

Hakkınızda hayırlısı ama tüm bu korunmalarınıza rağmen bu hamilelik meydana geldiyse aldırmayın bana kalırsa vardır Güzel Allah ımın bir bildiği çocuk rıskıyla bereketi ile gelirmiş vardır bunda da bir hayır belki eşiniz daha çok düzelmeye başlar bu bebisten sonra hiç belli olmaz (: hakkınızda hayırlısı rabbim inşallah bana da nasip eder anne olmayı çok istiyorum Hoppa

bugun oglumu gordum ultrasonda.

Oyle guzeldi ki keratam.
Rabbim evlat isteyen herkese,hayirli saglikli evlatlar versin insallah.
Konu sahibim umarim hayirli karar verirsin.
Ve umarim bebegini aldirmazsin.
Sorunlarinizin cozulebilecegine inaniyorum.

ben olayı bu şekilde bilmiyordum..bu kadar borç adamın sorumsuzluğu yüzünden işyerindeki sebeplerden oldu diye düşnmüştüm..oysa değilmiş...
eşinizin depresyona girmiş olması çok norml bu durumda..eski hali çok farklıyıd diyorsanız,bence bu evlilk yoluna girer..
üstelik borç da 25 bin ödenmeycek bir rakam değil..
bu durumda eşinizi para konusunda sıkıştırmanıza gerk yok diye düşünüyorum.çalışarak bir şekilde ödenir benim kanaatim..neticede adam har vurup harman savurmamış/saburmuyor ki...
siz öyle bir yazdınız ki,paralar nereye gidiyor bilmiyorum falan diyince,adamı sorumsuz tutumsuz sandım ben de..oyda hırsız nedeniyle maddi sıkıntı doğmuş..
o panikle yanlış kararlar alabilr insan..
ama akıllı ve düzgün bir adamsa bence işleri yoluna koyar..
bence bu süreçte sizin ona desteğiniz önemli..üstüne gidip borç ne kadra nasıl ödiyeceğiz gibi şeyler konuşmayın,ikendi haline bırakın bir süre ...
gebelikle ilgili olarak ,sadece şunu soırabilrsiniz;ben bu bebekle beraber işi bırakmak zorunda kalacağım,maddi olarak çok sıkıntıya girer miyiz? düşüncesi nedir onu öğrenin..
ayrıca bu kararı da tek başına vermeyeceğinizi,onun da desteği olması gerektiğini belirtin,neticede beraber yaptınız;)
Ben yazdim sandim okuyinca ne ara yaxmisim dedim

Zor zamanlardasın. Allah en kısa sürede feraha çıkmayı nasib etsin. Böyle zamanlar çok yıpratıcı oluyor ve düşünülenin aksine kısa da sürmüyor. 2. çocuğundan sonra da zorlu zamanlar geçecektir, bebeğinin güzellikleriyle beraber. Eşinle ilgili sorunlarının borç harç döneminde başladığını söylediğin için kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

Ben hamileyken eşimin işleri bozuldu ve 4 sene bayağı bir uğraştık. Ben evliliğimde 3 ayrı adam tanıdım diyorum şimdi. 1. Si benim aşık olup evlendiğim harika adam:KK37:. 2. Si o zor dönemlerde harika adamın içinden çıkan canavar :KK53: 3. Sü şimdiki tatlı kocam:KK68:.

Eğer eşinin karakterine güveniyorsan eşinin şu sırslardaki anlayışsız tavırlarının maddi sıkıntılardan kaynaklandığını da düşün. Erkekler için geçim çok büyük bir sorumluluk, hem onur meselesi, kaygı sebebi. Sıyırıyorlar az biraz. Bana evde terör estiren o adam, o zamanlar telefonunda bizim resimlerimize bakıp ben onların geçimini nasıl sağlarım, Allah'ım yardım et diye dua edermiş ama benim bunlardan çok sonra haberim oldu. Çünkü konuşmuyordu bile. Sende de hamileliğinde çok ilgiliyken, sonra değişmesi bana onu hatırlattı. İnşallah beraberce daha da güçlenerek atlatırsınız bu dönemi.

Cift korunma varken yinede hamile kaldiysaniz vardir bunda bir hayir diyorum. Tabi yasayan bilir kolay degildir eminim. Ama bu bebek dogmak istiyor o kesin. Allah yardimcin olsun canim. En iyi ve dogru karari sen verirsin.

Sen çalışmaz isen ödeyebilecek mi tüm borçları eşin?
Açıkcası böyle bir eşi taşımak kolay değil.
Belli ki eşini sevdiğinden bugüne kadar tolore edebilmişssin.
Konuşmak istememesi çok fena.
Sakladığı başka borçlar da olabilir malesef.
Anladığım kadarıyla eşin para harcarken kontrolünü kaybedebiliyor.
Eşim kendine değil ama çevresine almayı, yedirmeyi çok seven bi insan.
Evet benim de elim açıktır ama ayağımı yorganıma göre uzatırım.
Geçen sene d.günümde bana 2bin liralık telefon almış, bunca borcun içinde neyime?
Bi de ablan ne dedi, annen gördümü..
Yani gerek yok böyle gösterişlere.
Daha önce ki konularımda da belirttim, bu kurban nerdeyse yalvarmama rağmen kurban kesti,
Bayram bitimi tutar yatıramadığım için evime icra geldi.
Tamam allah kabul etsin ama sen bu kadar borçtayken, ne kadar kabul olur o kurban..
Falan falan. dediniz ya para harcarken kontrolünü kaybediyor diye, tamamen doğru bi ifade .

Back
X