- Konu Sahibi scrolllock
Arkadaşlar Merhaba,
Daha önceki konularımı okuyanlar bilirler,
Sorunlu bir eşim ve evliliğim 1 yaşında da bebeğim var.
Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Rabbimin hikmetinden sual olmaz ya..
Tutamıyorum kendimi, çığlık çığlığa bağırmak istiyorum.
Ne düşüneceğimi, nasıl karar alabileceğimi bile bilmiyorum.
Tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım,
Bu evliliğe bu eşe.. bi bebek daha verme düşüncesi beni kahrediyor.
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
Onlara haksızlık ediyormuşum düşüncesine kapılıyorum.
Dün gece sabaha kadar eşimle omuz omuza verip hüngür hüngür ağladık.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Ne maddiyat var, ne geçim var..
Eşim gün geliyor melek gün geliyor şeytan.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Akıl verin desem bu konuda kim ne diyebilir ki?
Kimden ne isteyebilirim?
Rabbim en doğru kararı alabilmemi nasip etsin inşallah.
Dua edin bana hanımlar.
her şerde bir hayır vardır. annemi anlatayım size. çok aşık olduğu nişanlısından ayırıp çok pasif, anneme layık olmayan biriyle evlendirmişler (öz babam). maddi durum da çok kötüymüş. öyle ki ben doğduğumda annemin sadece ekmeği varmış. yanında yiyecek hiçbir şey yok. sonra kardeşim oldu aradan 4 yıl geçince. babam bir de bizi hiç düşünmeden terk etti. zaten maneviyatı fazla yoktu, maddiyatını da aldı gitti. belediyelerden yardım aldık. annem işe girdi çalıştı. ben küçücük yaşta kardeşime annelik yaptım evde. bi yandan okuduk. şimdi annemin emekliliğine Allah izin verirse 4 yıl filan var. Ben üniversiteyi bitirdim çalışıyorum. kardeşim Allah'ın izniyle seneye öğretmen çıkıyor. önceden ayda bir tavuk alabiliyorduk. sadece maaşı aldığımız ilk gün. hatta annem, babam terkettiğinde tavuğa bakıp bu son tavuğunuz daha alamayacağız demişti. gözlerim doldu, elimdeki tavuğu öpecektim hiç unutmam. Allah sonra bi bereket vermiş. her Allah'ın günü evde tavuk pişti. hatta şu an annemle kardeşim yemiyor ben hala yiyorum çok şükür. şimdi şöyle geriye dönüp baktığımda acı acı gülümsüyorum. önceden ayda bir ziyafet çekebilirdik. şimdi çok şükür ayda 20 kereye filan çıktı. hatta doğduğumda mamalarım bezlerim Almanya'dan gelmişti. Allah rızka kefil velhasılı. annem diyor ki sizin rızkınızdan hiç korkmuyorum. o nedenle siz de korkmayın. belli ki bir imtihan var. eşinize büyük iş düşüyor. geçende de demiştim. gerekirse 2. bir işe girmeye çalışırsa sizden de yükün büyüğü kalkar. biraz acımasız size. hatta baya.