• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

her şerde bir hayır vardır. annemi anlatayım size. çok aşık olduğu nişanlısından ayırıp çok pasif, anneme layık olmayan biriyle evlendirmişler (öz babam). maddi durum da çok kötüymüş. öyle ki ben doğduğumda annemin sadece ekmeği varmış. yanında yiyecek hiçbir şey yok. sonra kardeşim oldu aradan 4 yıl geçince. babam bir de bizi hiç düşünmeden terk etti. zaten maneviyatı fazla yoktu, maddiyatını da aldı gitti. belediyelerden yardım aldık. annem işe girdi çalıştı. ben küçücük yaşta kardeşime annelik yaptım evde. bi yandan okuduk. şimdi annemin emekliliğine Allah izin verirse 4 yıl filan var. Ben üniversiteyi bitirdim çalışıyorum. kardeşim Allah'ın izniyle seneye öğretmen çıkıyor. önceden ayda bir tavuk alabiliyorduk. sadece maaşı aldığımız ilk gün. hatta annem, babam terkettiğinde tavuğa bakıp bu son tavuğunuz daha alamayacağız demişti. gözlerim doldu, elimdeki tavuğu öpecektim hiç unutmam. Allah sonra bi bereket vermiş. her Allah'ın günü evde tavuk pişti. hatta şu an annemle kardeşim yemiyor ben hala yiyorum çok şükür. şimdi şöyle geriye dönüp baktığımda acı acı gülümsüyorum. önceden ayda bir ziyafet çekebilirdik. şimdi çok şükür ayda 20 kereye filan çıktı. hatta doğduğumda mamalarım bezlerim Almanya'dan gelmişti. Allah rızka kefil velhasılı. annem diyor ki sizin rızkınızdan hiç korkmuyorum. o nedenle siz de korkmayın. belli ki bir imtihan var. eşinize büyük iş düşüyor. geçende de demiştim. gerekirse 2. bir işe girmeye çalışırsa sizden de yükün büyüğü kalkar. biraz acımasız size. hatta baya.
Rabbim size bundan sonra ailenizle çok çok güzel bi ömür bahşetsin inşallah.
Sizin gibi gönlü temiz insanlar hakediyor bunu saft.
Çok teşekkür ederim yorumun için.

evet canim herkes kendi hayatindan sorumlu.
Ama bence en buyuk problem esine guvenip guvenmeme sorunun.
Cunku 25 bin lira borc cok da odenmiyecek bir borc deyil.
Hatta sadece esin calissa bile bir sure baya bir miktarini kapatabilir.
Onemli olan sakinlesmeniz, ikinizin de.
Ve oturup sakince kavga etmeden konusabilmeniz.
Aldirip aldirmamaya asla kendin karar verme.
Her halukarda senin yuzune vurur, sen karar verdin diye.
Konu 25 binlira değil zaten huzurlu,
Konu bitmeyen borç miktarları.
Bu 25 binliradan önce ben ne borçlar ödedim, b,itirdim, sonra bu tutar çıktı karşıma.
Yarın kime borcumuz var diye çıkıp gelecek bilmiyorum.
Güvenemiyorum.

bugun oglumu gordum ultrasonda.

Oyle guzeldi ki keratam.
Rabbim evlat isteyen herkese,hayirli saglikli evlatlar versin insallah.
Konu sahibim umarim hayirli karar verirsin.
Ve umarim bebegini aldirmazsin.
Sorunlarinizin cozulebilecegine inaniyorum.
huzrluuuu, yemin ederim ürperttin tüylerimi.
Aldırmıcam arkdaşım, dün doktorun kapısından döndüm, yapamadım.
Aldırmıcam.

Zor zamanlardasın. Allah en kısa sürede feraha çıkmayı nasib etsin. Böyle zamanlar çok yıpratıcı oluyor ve düşünülenin aksine kısa da sürmüyor. 2. çocuğundan sonra da zorlu zamanlar geçecektir, bebeğinin güzellikleriyle beraber. Eşinle ilgili sorunlarının borç harç döneminde başladığını söylediğin için kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

Ben hamileyken eşimin işleri bozuldu ve 4 sene bayağı bir uğraştık. Ben evliliğimde 3 ayrı adam tanıdım diyorum şimdi. 1. Si benim aşık olup evlendiğim harika adam:KK37:. 2. Si o zor dönemlerde harika adamın içinden çıkan canavar :KK53: 3. Sü şimdiki tatlı kocam:KK68:.

Eğer eşinin karakterine güveniyorsan eşinin şu sırslardaki anlayışsız tavırlarının maddi sıkıntılardan kaynaklandığını da düşün. Erkekler için geçim çok büyük bir sorumluluk, hem onur meselesi, kaygı sebebi. Sıyırıyorlar az biraz. Bana evde terör estiren o adam, o zamanlar telefonunda bizim resimlerimize bakıp ben onların geçimini nasıl sağlarım, Allah'ım yardım et diye dua edermiş ama benim bunlardan çok sonra haberim oldu. Çünkü konuşmuyordu bile. Sende de hamileliğinde çok ilgiliyken, sonra değişmesi bana onu hatırlattı. İnşallah beraberce daha da güçlenerek atlatırsınız bu dönemi.
Allah razı olsun arkadaşım, çok değerli bi tecrübe oldu bu benim için.
Zaten benim tanıdığım adam bu olmadığı için, düzelmesi konusunda bitmeyen bi umudum olduğu için kıyamaddım evliliğime.
Yoksa hem borç, hem sıkıntı, bi de gel eşinin tavrını tafrasını çek kolay şeyler değiller.
Çok teşekkür ederim yorumun için.

Eşim kendine değil ama çevresine almayı, yedirmeyi çok seven bi insan.
Evet benim de elim açıktır ama ayağımı yorganıma göre uzatırım.
Geçen sene d.günümde bana 2bin liralık telefon almış, bunca borcun içinde neyime?
Bi de ablan ne dedi, annen gördümü..
Yani gerek yok böyle gösterişlere.
Daha önce ki konularımda da belirttim, bu kurban nerdeyse yalvarmama rağmen kurban kesti,
Bayram bitimi tutar yatıramadığım için evime icra geldi.
Tamam allah kabul etsin ama sen bu kadar borçtayken, ne kadar kabul olur o kurban..
Falan falan. dediniz ya para harcarken kontrolünü kaybediyor diye, tamamen doğru bi ifade .
scrollock eşin borçlar hakkında konuşturmuyormuş ya ben buna takıldım.
eminmisin başka borcu olmadığından?
yarın birgün ordan burdan bilmediğin borçlar çıkmasın?
hamileliğin devam ederse ,bu süreçte daha çok yıpranırsın,taşıyamazssın.
açıkcası bi mesajında yazmıştın ya,aynı anda eve de dükkana da hırsız girdi diye.
bu bana çok şüpheli geldi canım ya.
para harcama konusunda sabıkalı bir adam zaten eşin,böyle tesadüf mü olur aynı anda eve de dükkana da hırsız girecek.
bence ne yapıp edip eşinle daha açık konuşacaksın başka çaren yok.
durup durup ,şu borcum da var bu borcum da var diyen bi adama da bi yere kadar tahammül edilir.
ben daha eski mesajlarınızda borçlarınızın daha çok olduğunu düşünmüştüm.
sanırım 25-30.000 civarı bi borcnuz var.
krediye mi bağlıydı.bunlar ödeniyor mu taksitleri?yazdın mutlaka ama hatırlayamadım.

Herkese yorumları, destekleri, fikirleri için çok teşekkür ederim.
Benim için hayati nitelikte bi karardı, sizin de çok vaktinizi aldım.
Hakkınızı helal edin.

Bebeğimi aldırmak için doktora gittim, fakat yapamadım.
Döndüm kapıdan.
Ağlaya ağlaya döndüm evime, çocuğuma sarıldım..
Kokusunu içime çektim, silkelendim.
Nitekim bebeğimi hayırlısıyla doğurmaya karar verdim.
Rabbim pişman etmesin, isyan ettirmesin inşallah.

Herkese yorumları, destekleri, fikirleri için çok teşekkür ederim.
Benim için hayati nitelikte bi karardı, sizin de çok vaktinizi aldım.
Hakkınızı helal edin.

Bebeğimi aldırmak için doktora gittim, fakat yapamadım.
Döndüm kapıdan.
Ağlaya ağlaya döndüm evime, çocuğuma sarıldım..
Kokusunu içime çektim, silkelendim.
Nitekim bebeğimi hayırlısıyla doğurmaya karar verdim.
Rabbim pişman etmesin, isyan ettirmesin inşallah.
İŞTE DOĞRU KARAR BU CNM ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN ALLAH SABIR VERSİN SANA

scrollock eşin borçlar hakkında konuşturmuyormuş ya ben buna takıldım.
eminmisin başka borcu olmadığından?
yarın birgün ordan burdan bilmediğin borçlar çıkmasın?
hamileliğin devam ederse ,bu süreçte daha çok yıpranırsın,taşıyamazssın.
açıkcası bi mesajında yazmıştın ya,aynı anda eve de dükkana da hırsız girdi diye.
bu bana çok şüpheli geldi canım ya.
para harcama konusunda sabıkalı bir adam zaten eşin,böyle tesadüf mü olur aynı anda eve de dükkana da hırsız girecek.
bence ne yapıp edip eşinle daha açık konuşacaksın başka çaren yok.
durup durup ,şu borcum da var bu borcum da var diyen bi adama da bi yere kadar tahammül edilir.
ben daha eski mesajlarınızda borçlarınızın daha çok olduğunu düşünmüştüm.
sanırım 25-30.000 civarı bi borcnuz var.
krediye mi bağlıydı.bunlar ödeniyor mu taksitleri?yazdın mutlaka ama hatırlayamadım.

Bugüne kadar eşimin tüm borçlarını sürpriz olarak öğrendim.
Evlilik esnasında annemden 10bin lira almış (durumu çok sıkıştığı için annem teklif etmiş)
Ben bunu evliliğimin 2.yılında öğrendim.(annem söylemişti ama o hiç itiraf etmemişti)
Arkasından kendime ait k.kartlarım vardı hepsini evlenirken sıfırlamıştım.
Türlü sebeplerle (bunların hepsi işle alakalı) kartlarımı kullandı.Konu iş olunca engelleyemedim.
Düğünde takılan altınlarımızı yeni bir iş yaptığı dönemde dükkanına yatırdı.
Dükkanı sıfır borçla olmasına rağmen şimdi toptancısına 5binlira borcu varmış, ben bunuda tesadüfen yeni öğrendim.
Evet bu paraları tabiri caizse karıya kıza yedirmedi, ya da yanlış bişey yapmadı biliyorum, bi yerden alıp bi yeri kapatmıştır en fazla.. ama ben çalışıp borcunu kapattı diyorum bi arkamı dönüyorum başka bi yerden borç çıkıyor.
Bitemiyor bir türlü.
Bebeğim doğduğunda takılan bütün altınlarını aldı, dükkanıyla alakalı gereksiz tutmayacak yatırımlar yaptı.
Üstelik milyon kere tutmaz yapma etme dememe rağmen.
Şimdi haklıymışsın diyor, ne farkeder artık haklı oluşum?

En son 9 binliralık sürpriz vergi borcundan sonra bana bi kere daha sürpriz yaşatırsan evliliğimi sonlandırmak zorunda kalıcam temalı bi konuşma yaptım.
Bilşmediğim hiç bir borcunun olmadığını söyledi.
İnanmak istiyorum ama 3 ay sonra yine bir sürprizle karşılaşacağımada adım gibi eminim.

Aynısı başıma geldi.
Benimkilerin arasında iki yaş var.
Doğurdum.
Bir sene geçti geçmedi ayrıldım.
Borçlar yok denecek kadar azaldı.
Allah'a sığındım ve çok büyük lütuflarıyla karşılaştım.
Ailem çok çok çok destek oldu.
Şimdi huzurlu mutlu bir yaşam sürüyoruz şükürler olsun çocuklarımla..
İyi ki doğurmuşum..

Konu 25 binlira değil zaten huzurlu,
Konu bitmeyen borç miktarları.
Bu 25 binliradan önce ben ne borçlar ödedim, b,itirdim, sonra bu tutar çıktı karşıma.
Yarın kime borcumuz var diye çıkıp gelecek bilmiyorum.
Güvenemiyorum.

Ben de korkuyorum, eşim kamuda ama bir yandan da alım satım vs. yapıyor oradan kazanıyordu aslında ama arkadaş eş dost derken kredi çekmiş borç vermiş, alacaklarını alamıyor biz de enayi gibi ödüyoruz...şimdi alım satım da yapamıyor hem izn vermiyorum hem de sermayesi yok borç almasına da izin vermiyorum...üstüne de düğün borçları...şu an bizim de 20 bin toplamda borcumuz var ve daha da vardı ödeye ödeye bitirdik...20 bine yakın ödemişizdir..
Ben de borçlarını söylememişti sonradan öğrendim ne kadar olduğunu tesadüfen o da yoksa söylemeyecekti...
Eşim tokiden bir ev almıştı bekarken, bari diyorum onu ödüyor, araba almıştık takıların bir kısmı ile, birikim gibi düşünüp rahatlatmaya çalışıyorum kendimi ama korkuyorum bir yerden başka bir borç çıkar yine birilerine verir eder diye..
Bunun stresini ve güvensizliğini yaşamayan bilemez... :(

Aynısı başıma geldi.
Benimkilerin arasında iki yaş var.
Doğurdum.
Bir sene geçti geçmedi ayrıldım.
Borçlar yok denecek kadar azaldı.
Allah'a sığındım ve çok büyük lütuflarıyla karşılaştım.
Ailem çok çok çok destek oldu.
Şimdi huzurlu mutlu bir yaşam sürüyoruz şükürler olsun çocuklarımla..
İyi ki doğurmuşum..
Daha önce yorumlarınızı okumuştum bir çok sayfada,
Yaşça benden çok çok büyüksünüz.
Eğer rahatsız etmezsem bu süreçte size sık sık yazıp fikir almak isterim?

Evlilik esnasında annemden 10bin lira almış (durumu çok sıkıştığı için annem teklif etmiş)
Ben bunu evliliğimin 2.yılında öğrendim.(annem söylemişti ama o hiç itiraf etmemişti)
Türlü sebeplerle (bunların hepsi işle alakalı) kartlarımı kullandı.Konu iş olunca engelleyemedim.
Dükkanı sıfır borçla olmasına rağmen şimdi toptancısına 5binlira borcu varmış, ben bunuda tesadüfen yeni öğrendim.
Evet bu paraları tabiri caizse karıya kıza yedirmedi, ya da yanlış bişey yapmadı biliyorum, bi yerden alıp bi yeri kapatmıştır en fazla.. ama ben çalışıp borcunu kapattı diyorum bi arkamı dönüyorum başka bi yerden borç çıkıyor.
Bitemiyor bir türlü.
Bebeğim doğduğunda takılan bütün altınlarını aldı, dükkanıyla alakalı gereksiz tutmayacak yatırımlar yaptı.

En son 9 binliralık sürpriz vergi borcundan sonra bana bi kere daha sürpriz yaşatırsan evliliğimi sonlandırmak zorunda kalıcam temalı bi konuşma yaptım.
İnanmak istiyorum ama 3 ay sonra yine bir sürprizle karşılaşacağımada adım gibi eminim.

Ben de bu şekil öğrendim, birisine kredi çektiğini, bordrosu olmuş bilgisayara oradan excell dosyası bu ne diye baktım sürpriz...maaşının 3 te ikisi borçlara kesiliyor
15 bin liradan iki adet çekilmiş kredi, 7 bin tl eniştesine 4 bin tl başka bir arkadaşına borcu varmış hepsini de tesadüfen öğrendim.
Eşim borçları hakında konuşmayı sevmez. İçine kapanıyor
Benim birikimime, bileziklerime dokunmuyor bunun dışında durumumuz aynı..:(
Ben de emin olamıyorum bir türlü yarın öbürgün borçla çıkıp gelecek diye, çünkü kardeşlerini hiç kıramıyor..

Bitemiyor bir türlü.

Bebeğini hayırlısıyla doğurmanı temenni ederim.:))
Ne diyelim sen herşeyin farkındasın eşini de en iyi sen tanırsın.
İnşallah iyi niyetin daha fazla suistimal edilmez.

Ben de bu şekil öğrendim, birisine kredi çektiğini, bordrosu olmuş bilgisayara oradan excell dosyası bu ne diye baktım sürpriz...maaşının 3 te ikisi borçlara kesiliyor
15 bin liradan iki adet çekilmiş kredi, 7 bin tl eniştesine 4 bin tl başka bir arkadaşına borcu varmış hepsini de tesadüfen öğrendim.
Eşim borçları hakında konuşmayı sevmez. İçine kapanıyor
Benim birikimime, bileziklerime dokunmuyor bunun dışında durumumuz aynı..:KK43:
Ben de emin olamıyorum bir türlü yarın öbürgün borçla çıkıp gelecek diye, çünkü kardeşlerini hiç kıramıyor..
durumlarımız çok benzer hatta nerdeyse birebir aynı.
Daha önce bi msjında dah okumuştum birikimine ve takılarına dokunmadığını.
Bu bana göre müthiş bi saygı.
Belki benim durumumda böyle olsaydı tolere edebilirdim.
Düğünde takılan altınlarım, bebeğime takılan altınlar, tüm birikimim gitti.. (çeşitli sebeplerle ama hep iş konusunda)
bebeğim için bi kumbara yapmıştım, bayramda falan harçlık verdiklerinde de onun içine atıyordum.
Geçen gün şakayla karışık onu patlatmayı bile teklif etti.
Ne kadar küçülebilir daha dedim, cevap bulamadım.

Düğünde takılan altınlarım, bebeğime takılan altınlar, tüm birikimim gitti.. (çeşitli sebeplerle ama hep iş konusunda)
bebeğim için bi kumbara yapmıştım, bayramda falan harçlık verdiklerinde de onun içine atıyordum.

Öyle belki ama ilerde başıma ne geleceğini bilememe korkusu stresi yetiyor bana, bekarlık birikimlerim takılarım duruyor ama ilerde büyük bir borç çıkar bir şey olur onlar da gider, zaten borç güvensizliğinde ne kadar mutlu olur ki insan sürekli stresss sıkıntı, o süreçte ablası ile de çok sıkıntılar yaşadım ve görüşmüyorum tartışma ile geçiyor iki gün iyi üç gün kötü..:KK43:
Ben borçları taktığım ve sürekli tartıştığımız için para göz muamelesi görüyorum bir de...halbuki bir sürü borç ödemesinde çok payım var.
Eşimden fazla kazanmaya başlıyorum maaşıma bu ay zam geldi, şimdiden diyor ki sen beni ezersin..para konusunda :KK43::KK43::KK43:
Kısır döngü içindeyim nasıl davranacağımı bilmiyorum her türlü ilişkimiz bozuldu iyice ya...şu krediyi bulanın icad edenin....çekenin çektirenin...:KK43:
Ben birikim yapıyorum her ay atıyorum bir şeyler, ne olacağı belli olmaz ilerde, bence sen de öyle yap bebeğin de olacakmış
Allah herkesin yardımcısı olsun

Bunlarin daha fazlasi kizkardesimin basina geldi. Bir de afra tafra kardesimi baskalarindan kiskanmalar filan. Kardesimin herseyi tum birikimi gitti. Cocuguna takilanlar da. Kardesimin maasi da. En son aldi elinden maas kartini. Kizdim bende niye vermistinki diye. Kardesimin keedi kartini kullaniyomus bide. Onlari da odet al elinden dedim. Devleti beyenmedi 2 milyara mi calisicam diye, simdi 1,5 milyara ozelde calismaya mum oldu.
Bu erkekleri boyle yetistiren anne babalarda suc. Hayatinda hic sIkinti cekmemis. Kizlari var, onun hatirina duzelme emaresi gosteriyor diye bir sans verdi. Esi tripleri birakti cunku kardesim bosanmaya kalkti sana tahamullum yok diye. ama iste kolay deyil.
Ustune ustluk farkli sorunlarida vardi. Ama senin esin gibi naif kibardi. Duzelebilir belki de diye kiyamadi evliligine hemen. Kayinvalidelerde iyi olunca.

Bosansan bile iki cocugunla mutlu olucagina inaniyorum.
Sma insallah duzelirsiniz canim.
Allah herkesi zaman zaman buyuk dertlerle siniyor. Benim sinavlarimsa cok daha farkli oldu.

Son düzenleme:
Öyle belki ama ilerde başıma ne geleceğini bilememe korkusu stresi yetiyor bana, bekarlık birikimlerim takılarım duruyor ama ilerde büyük bir borç çıkar bir şey olur onlar da gider, zaten borç güvensizliğinde ne kadar mutlu olur ki insan sürekli stresss sıkıntı, o süreçte ablası ile de çok sıkıntılar yaşadım ve görüşmüyorum tartışma ile geçiyor iki gün iyi üç gün kötü..:KK43:
Ben borçları taktığım ve sürekli tartıştığımız için para göz muamelesi görüyorum bir de...halbuki bir sürü borç ödemesinde çok payım var.
Eşimden fazla kazanmaya başlıyorum maaşıma bu ay zam geldi, şimdiden diyor ki sen beni ezersin..para konusunda :KK43::KK43::KK43:
Kısır döngü içindeyim nasıl davranacağımı bilmiyorum her türlü ilişkimiz bozuldu iyice ya...şu krediyi bulanın icad edenin....çekenin çektirenin...:KK43:
Ben birikim yapıyorum her ay atıyorum bir şeyler, ne olacağı belli olmaz ilerde, bence sen de öyle yap bebeğin de olacakmış
Allah herkesin yardımcısı olsun
Bosver desin dursun. Simdi de benim bir okul okuma ihtimalim var o olursa esimden daha cok kazanicam. Simdiden basladi bak sayemde okucaksin diye :) ben de dedim ki ben olmasam da sen bu isi belii yapmiuor olucaktin. Hersey birbirimizin sayesine o cok kazandi bu cok kazandi olmaz. Birlik oldugumuz icin Allah veriyor.

Back
X