• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç isteyen KP

Burcu223

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
233
432
103
Merhaba arkadaşlar en yakın arkadaşım bu destek uğraşıyor o yüzden onun adına yazıyorum birlikte okuyacağız cevaplarinizi :)

Arkadaşım üç yıldır evli toplam kazançları 9 10 bin lira civarında. Ev almak için para biriktiriyorlar. Dün KP eşini aramış 20 bin lira borç istemiş. KP emekli şu an çalışmıyor. KV ise hala lüks içinde yaşamaya çalışıyor büyük ihtimal o yüzden bu kadar borç birikti. Ve KVarkadasimi hiç istemedi en başından beri akla hayale gelmeyecek şeyler yaptı. Arkadaşım bu parayı vermek istemiyor ama eşi tutturmuş verecegim diye. Bu arada eşi tek çocuk KP başka kimseden isteyemez yani.. Şu an bankada 40 bin lira kadar birikmisleri var. Ne dusunuyorsunuz..

ben birine yardim ediceksem.oncesinde ki davranislarina bakarim manevi olarak yanimda olmamis kimseye yardim etmem bide dediginiz gibi luks pesinde kosuyolarsa odemeyide bilecekler ve benide istememisse kv zaten hic mumkun degil parayi vermem ama burda olay es de bitiyor hala niye tutturuyo vermek icin boyle kocalar olunca kadinlar ne yapsa bos

Eşi tek çocuk olduğu için aşırı aileci arkadaşımı asla konusturmuyor

Bana yardımcı olduysa olurum gözüyle bakmayı saçma buluyorum. O zaman iyilik değil karşılıklı alışverişe döner olay .
Ha birde dediğiniz gibi sırf 'lüks' içinse bu borç verdirtmem.
ama bi öğrenin niye istiyormuş.
sonuçta o da babası.
ve tek oğlu var.bunu istemesi garip birşey değil.ama ne için olduğu önemli.çünkü bu para da sizin emeğiniz.

unutmadan,arkadaşınız ne karar verirse eşinin huyuna giderek anlatsın derdini.

Merhaba arkadaşlar en yakın arkadaşım bu destek uğraşıyor o yüzden onun adına yazıyorum birlikte okuyacağız cevaplarinizi :)

Arkadaşım üç yıldır evli toplam kazançları 9 10 bin lira civarında. Ev almak için para biriktiriyorlar. Dün KP eşini aramış 20 bin lira borç istemiş. KP emekli şu an çalışmıyor. KV ise hala lüks içinde yaşamaya çalışıyor büyük ihtimal o yüzden bu kadar borç birikti. Ve KVarkadasimi hiç istemedi en başından beri akla hayale gelmeyecek şeyler yaptı. Arkadaşım bu parayı vermek istemiyor ama eşi tutturmuş verecegim diye. Bu arada eşi tek çocuk KP başka kimseden isteyemez yani.. Şu an bankada 40 bin lira kadar birikmisleri var. Ne dusunuyorsunuz..
20.000 tl az değil.
geri ödenmeyecek çünkü.
ama eşi de vermezse büyük vicdan azabı duyacaktır.
kp kredi çeksin.
eşin de ufak tefek giderleri için yardımda bulunsun.

Bir kere verdimi para arkası kesilmez ne zahmetle birikmiş para Ada'm nezaman verir bilinmez eşi kesinlikle isteyemez annemin bilezikleri geldi aklıma olay aynı işallah sonuç aynı olmaz babada olsa vermemesi iyi olur onlar için kolay para kazanılmıyor

Sanırım ilk kez para istemiş babası ben olsam verirdim zaten borç olarak bile veremem sanırım verdiğim parayı eğer para vermem gerekirse sonuçta belirli bir yaşa getirinceye kadar o ailede arkadaşının eşine bir sürü para harcamıştır zamanında belkide kıt kaanat geçindirip meslek sahibi yapıp evlendirdiler.Aynı durumda arkadaşının babasıda para isteyebilirdi yine de vermek istemeyecek miydi arkadaşınız.

KP çok iyi kendi halinde bir adam , arkadaşımın vermek istememe sebebi KV tamamen. Çok sinirli esim vermek icin israr ederse boşanmaya kadar gider diyor

Yani maşallah diyelimde 2 aylıkları kadar mış birde borç istemişler,zamanında herkes bişeyler yaşıyor aslında ama geri vermeyeceğini düşünüyorsa babacığım parayı eve bağladık desinler.
aylık gelirleride söylemeden geçemeyeceğim 108-110 arası bişey yapar. :)) Allah daim etsin.İSTANBUL değilde küçük merekezli, biryerde 4 yılda güzel bir daire alırsın o parayla...Bol kazançlar....

KP çok iyi kendi halinde bir adam , arkadaşımın vermek istememe sebebi KV tamamen. Çok sinirli esim vermek icin israr ederse boşanmaya kadar gider diyor
Arkadaşınız ayıp ediyor. Valla benim babam istese eşim böyle diretse kapıyı gösteririm.
Ev içinde sadece arkadaşınız para kazanmıyor eşi de kazanıyor. Biraz vicdan yahu.
Gün gelir o kayınpedere muhtaç bırakır Allah.

Aylık gelirlerine göre 3 yılda çok az birikim yapmışlar zaten.. 1 defaya mahsus 20000 versin eşi.. kalan 20000 i de arkadaşınız kendi hesabina koysun.. tartışacak bişey kalmaz.. Bundan sonra da ev için ortak birikim yaparlar inş.

İşin içinde kumar kadın alkol yoksa bence anneye babaya BORÇ vermek garip geliyor. Seni okutan büyüten yediren evlendiren birine BORÇ cümlesi garip geliyor.

Bence kadın erkek fark etmez anne babasına kendi borçlarını ödemeleri gerekiyor.

Ev konusuna geliresek 8 bin tl geliri olan birine 20.000 hiçte çok para değil.

Cnm arkadaşın çok haklı ama ofkeyle kalkıp zararla oturmasin
Kp kredi çeksin ( nasıl olsa borç istemiyor mu ne farkeder ) aylik 250 tl yardım etsinler krediye
Gerekçe olarak ta ev icin biriken toplu para heba olmasın desinler

kv lüks hayat sürsün diye niye birikiminzden olasınız
neden ev almayı erteleyesiniz
kp kredi çekse mecbur zamanında ödeyecek ama iş oğlu olunca ödemeleri de aksatacak nazı geçecek belki de aynı şekilde gereksiz harcamalara devam edecek.
herkes ayağını yorganına göre uzatacak ben müsade etmezdim parayı vermesine.

Kp borc istemis. Istese kredide ceker ama faizle odemek zorunda kalir. Oglundan borc alirsa tabiki geri odemez. Bahane bulur felan filan buyuk para yani hem odeyemezki zaten emekliymis borca girmis nasil odicek. Okadar harcama yapmislar ne almislar sorarmisiniz arkadasiniza neyin borcuymus? Ne borcu oldugu cok onemli parayi verip vermemek icin.

Not. Geliriniz cok iyi parayi verebilirsiniz zaten bikac ayda geri kazanirsiniz o miktari AMA devami gelir unutma.

Benim kocamın öyle huyları yoktur da öyle bi şey yapsa benim kazandığıma güveniyo der çıkarım işten.

Back
X