• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç isteyen KP

Borç derken ne kadar sürede geri ödenecek, geri ödenecek mi, her ay ne kadar ödenecek vs vs

En güzeli kocası babasına versin 20bini, sizin arkadaş da kendi babasına diğer 20bini versin.

Böyle bir kocayla da para filan biriktirmesin.
Koca vericem de vericem diye diretirse en güzel çözüm. Hatta git birikimini artık ailenle yap desin.

KP çok iyi kendi halinde bir adam , arkadaşımın vermek istememe sebebi KV tamamen. Çok sinirli esim vermek icin israr ederse boşanmaya kadar gider diyor

geçen yine birisi kp 3bin tl borç istedi die konu açmıştı el birliği ile kızmıştık kendisine 3bin tl para mı aileye verilmez mi die..
20 bin bence çok para herkes ayağını yorganına göre uzatsın derim. lüks harcamalar içinse verilmez. ama bu para verilmezse o borçlar icradır avukattıra bağlarsa yine ucu arkadaşına dokunacak.
kp iyiyse kendi halinde konuşulabilir bi adamsa bence arkadaşının eşi alsın karşısına tam sıkıntısını öğrensin. ona göre bir yol çizsinler deril.

O 40 bini derhal bir yere yatırsınlar , insanlar elinde para olduğunu duyunca borç isteyen çok oluyor çünkü.

Arkadaşın eşinin babasına biz de ev almak için kenara atmaya çalışıyorduk o parayı , peşinat için elimizde hiç kalmayacak size verirsek falan mı dese?

Biz borç içinde iken ay başına 10 gün kala cebimizde 10 lira bile kalmazken kimsenin umrunda olmadı. bir zaman sonra işte durumu toparladık 40 bin attık bankaya ve benim babam arsa almak için borç istedi:oha:

Babama yok diyemedim anneme söyledim anne biz ev almak istiyoruz peşinat diye koyuyorduk onu kenara babama verirsek bizim ev işi biter dedim. artık annemle babam ne konuştu bilmiyorum babam birkaç gün sonra arayıp arsadan vazgeçtiğini söyledi. biz de 6 ay kadar sonra apar topar gidip ev aldık çünkü o parayı herkes duymuştu bir kere ve orda kalması mümkün değildi artık.

Şimdi borç ödüyoruz ev için , yine bir Allahın kulu yardım etmiyor , ihtiyacımız da yok çok şükür ama olsa da durum değişmeyecekti adım gibi biliyırum

Aslinda durum cok farkli degil. Kp esnaf degil, tuccar degil ki kimi gun cok kimi gun az kazansin. Emekli maasi belli. Cok cok abartilir da hadi emekli maasinin da iki kati harcanir. 20000 tl herhangi bir emekli maasinin cok kati ve emekli olana kadar ayagini yorganina uzatmayi ogrenmis olmasi lazim. Cok acil bir durum, tedavi vs. gibi bir sey icin lazim olsa cogu kisi istegiyle veya dedikodu malzemesi olmamak icin coktan cikarip verirdi zaten.
Az önce bir konuda baba oğlundan kira alıyor diye babayı gömenler şimdi baba dara düşüp borç isteyince yine babayı gömüyor. Keser gibisiniz hep bana hep bana..

Aslinda durum cok farkli degil. Kp esnaf degil, tuccar degil ki kimi gun cok kimi gun az kazansin. Emekli maasi belli. Cok cok abartilir da hadi emekli maasinin da iki kati harcanir. 20000 tl herhangi bir emekli maasinin cok kati ve emekli olana kadar ayagini yorganina uzatmayi ogrenmis olmasi lazim. Cok acil bir durum, tedavi vs. gibi bir sey icin lazim olsa cogu kisi istegiyle veya dedikodu malzemesi olmamak icin coktan cikarip verirdi zaten.

Ne için olduğunu nereden biliyoruz? Kaldı ki babalarımıza ekonomi dersi vermek, ayağını yorganına göre uzat demek bize mi kaldı. Tek emekli maaşıyla geçinmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz siz? Benim annem babam da emekli maaşıyla geçiniyor, elimi üzerlerinden çeksem kaç 20 bin borçları olur ben biliyorum... Adam uzun bir süre direnmiş demek ki oğluna yük olmamak için. Ki borç keyfi bile yapılmış olsa bir evlat babasının elinden tutmayacaksa evlat demesin o insan kendine.

Yazık ya ne dusuncesiz insanlar para kolay kazanilmiyor illa verecekse 10.bin versin dahada karismasin biseye

Olayi kisisellestirmenize gerek yok. Duygularinizi anliyorum ama durum farkli ve bahsi gecen kisiler sizinle ayni deneyimlere sahip degiller. Tek emekli maasiyla gecinmenin zorlugu konusunda bilgim var. Ekonomi dersini hayattan almamislarsa su an zaten alamazlar ve iki kisinin 3 senede calisip biriktirdigi parayi kimsenin sorgu sual beklemeden istemeye hakki yoktur. Bir de borcun orijininde kv'nin luks hayatindan vazgecemesi oldugu belirtilmisti. Ebeveynlik yaptigi yatirimlarin karsiligini gunu geldiginde almak degil, cocuklarinin iyiligini on planda tutmaktir. Esimle hayata bakis acimiz bu yonde. Alternatifler de var tabi.
Ne için olduğunu nereden biliyoruz? Kaldı ki babalarımıza ekonomi dersi vermek, ayağını yorganına göre uzat demek bize mi kaldı. Tek emekli maaşıyla geçinmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz siz? Benim annem babam da emekli maaşıyla geçiniyor, elimi üzerlerinden çeksem kaç 20 bin borçları olur ben biliyorum... Adam uzun bir süre direnmiş demek ki oğluna yük olmamak için. Ki borç keyfi bile yapılmış olsa bir evlat babasının elinden tutmayacaksa evlat demesin o insan kendine.

Olayi kisisellestirmenize gerek yok. Duygularinizi anliyorum ama durum farkli ve bahsi gecen kisiler sizinle ayni deneyimlere sahip degiller. Tek emekli maasiyla gecinmenin zorlugu konusunda bilgim var. Ekonomi dersini hayattan almamislarsa su an zaten alamazlar ve iki kisinin 3 senede calisip biriktirdigi parayi kimsenin sorgu sual beklemeden istemeye hakki yoktur. Bir de borcun orijininde kv'nin luks hayatindan vazgecemesi oldugu belirtilmisti.

Kayinvalidenin lüks hayatından bahseden gelin kızımız. Ne kadar doğrudur tartışılır.
Kişiselleştirmedim kesinlikle. Bir emekli neden bu kadar borç yapar kısmına cevap verdim. Emekli maaşı çoğu aile için açlık sınırının altında. Ne kadar lüks yaşayabilir bu insanlar bu parayla?

Iste borc 20000 durumuna gore luks yapmis. Emekli maasinin iki kati degil uc kati degil. Nerelere vermis bilemeyiz. Burada yorumlarin dogrulugundan yuzde yuz hicbir zaman emin olamayiz, oyle bir imkanimiz yok ancak niyeti empati toplamak ve objektif degil lehine bir sonuc cikarmaksa ese dosta citlatirdi meseleyi bence.
Kayinvalidenin lüks hayatından bahseden gelin kızımız. Ne kadar doğrudur tartışılır.
Kişiselleştirmedim kesinlikle. Bir emekli neden bu kadar borç yapar kısmına cevap verdim. Emekli maaşı çoğu aile için açlık sınırının altında. Ne kadar lüks yaşayabilir bu insanlar bu parayla?

Ben olsam vermem, hoş ne kimseden para isterim ne de alırım da.
Ortak hesapsa, para üzerinde tasarruf da ortak olacak.
Eşle bile ortak hesap yapmak bana göre değil.

Biri vermek istiyor biri vermek istemiyorsa her biri kendi maaşı üzerinde söz sahibi olmalı.
Zor bir durum.

Iste borc 20000 durumuna gore luks yapmis. Emekli maasinin iki kati degil uc kati degil. Nerelere vermis bilemeyiz. Burada yorumlarin dogrulugundan yuzde yuz hicbir zaman emin olamayiz, oyle bir imkanimiz yok ancak niyeti empati toplamak ve objektif degil lehine bir sonuc cikarmaksa ese dosta citlatirdi meseleyi bence.

Kaç senede 20 bin oldu o borç acaba? Ne biliyorsunuz iki ayda olduğunu? Belki üç beş sene direndi insanlar oğullarına yük olmamak için.

Evlenirken anne baba yardım etmek zorunda diyen, yardım görmeyince söylenen insanlar ailenin yardıma ihtiyacı olunca borç yapmasaymis kıvamına geliyor nedense. Bu bence iki yüzlülük.

Borc tazmin etmek icin 3-5 sene bekleyen banka ya da es dost var mi? Konuyu kisisellestirip kendi deneyimlerinize uygun hale getirmeye calisiyorsunuz. Anliyorum sizi zor deneyimleriniz olmus ama bu sizin aileniz degil sakin olun. Ac veya acikta da kalmayaklar. Konu sahibi esiyle uzlassa da uzlasmasa da emekli maaslarina ek olarak ogullarindan destek goreceklerdir.
Kaç senede 20 bin oldu o borç acaba? Ne biliyorsunuz iki ayda olduğunu? Belki üç beş sene direndi insanlar oğullarına yük olmamak için.

Evlenirken anne baba yardım etmek zorunda diyen, yardım görmeyince söylenen insanlar ailenin yardıma ihtiyacı olunca borç yapmasaymis kıvamına geliyor nedense. Bu bence iki yüzlülük.

+1

Ortak gelirler asgari ücret civarı olsaydı ve kayınvalidelerin eve 9-10 bin girseydi bozulurlardı "ev alıcaz bize destek olmuyorlar oysa paraları var" diye. Ayrıca aylık 10 bin giren bir eve 20 bin borç vermek dokunmaz.

Borc tazmin etmek icin 3-5 sene bekleyen banka ya da es dost var mi? Konuyu kisisellestirip kendi deneyimlerinize uygun hale getirmeye calisiyorsunuz. Anliyorum sizi zor deneyimleriniz olmus ama bu sizin aileniz degil sakin olun. Ac veya acikta da kalmayaklar. Konu sahibi esiyle uzlassa da uzlasmasa da emekli maaslarina ek olarak ogullarindan destek goreceklerdir.

Kişiselleştirmediğimi daha kaç kez söylemem gerekiyor? Kafanızda bazı deneyimler yaşadığımı kurgulayıp o şekilde yaklaşıyorsunuz ama yanlış sularda yüzüyorsunuz. Ailem emekli maaşıyla gecinemez dedim diye kötü deneyimler yaşadığımı varsayiyor ordan yürüyorsunuz ama yanılıyorsunuz.

Olay ben değilim, benim verdiğim ufacık bir örnekten olayı kişiselleştirmeye çalışan sizsiniz. Bu muhabbet polemiğe gidiyor o yüzden daha fazla cevap yazmayacağım. Son kez söylüyorum anne babadan nasıl yardım bekleniyorsa gerekli durumlarda anne baba yardıma ihtiyaç duyduğunda da evlat koşmalı. Aksi halde ikiyüzlülük olur durum.

+1

Ortak gelirler asgari ücret civarı olsaydı ve kayınvalidelerin eve 9-10 bin girseydi bozulurlardı "ev alıcaz bize destek olmuyorlar oysa paraları var" diye. Ayrıca aylık 10 bin giren bir eve 20 bin borç vermek dokunmaz.

Anne baba hep vermek zorunda çünkü. Evlat bile olsa kimseye muhtaç etmesin...

aylık 9-10 bin tl gelirim olsa arada ne geçerse geçsin babama 20 bin tl'nin lafını etmezdim. iyi ya da kötü bana kaç sene baktı okutttu meslek sahibi etti. onun sayesinde kazandığımı ondan mı esirgeyeceğim?

ha tabi benim aylık 9-10 bin gelirim olsa birikmiş param da 40 bin olmazdı. asgari ücretin az üzerinde alıyorum, aylık toplam gelirimiz 5000 tl'nin altında, benim bile buna yakın birikmişim var, iki kişi de değiliz bebeğim var, ona baktığı için annem de bizde.

kaynananın lüksünü sorgulayan gelin kendi lüksünü de bir sorgulasın bence.

yuh.

ne düşüncesiz aileler var... hani 3-5 neyse de 20 bin nedir durduk yere, bu kadar borç nası birikir anlamadım?

Arkadaşım akademisyen eşi mühendis. KV lüks içinde yasiyordan kasti kadın her yere taksiyle gider marka giyer beş altı yılda bir evi dekore etmeye çalışır gibi şeyler. Kredi kartına yükleniyorlar haliyle sonucu da böyle oluyor. Bu arada kız tarafının durumu epey yerinde arkadasimin babadan gelen bir evi var onun kirasını da alıyorlar

Back
X