• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç isteyen KP

Yani normalde bu kafadaki birine hicbir sey vermemek lazim da ana iste. Bir de kp iyiymis, arada kalmis ama onda da hata var karti ya iptal edecekti ya da limiti dusurecekti. NSA'da iki esin bir araya gelip 5000 verebiliyoruz ancak demesi lazim ama ogullari ortak karar almayip 20000 verecektir diye dusunuyorum.
Arkadaşım akademisyen eşi mühendis. KV lüks içinde yasiyordan kasti kadın her yere taksiyle gider marka giyer beş altı yılda bir evi dekore etmeye çalışır gibi şeyler. Kredi kartına yükleniyorlar haliyle sonucu da böyle oluyor. Bu arada kız tarafının durumu epey yerinde arkadasimin babadan gelen bir evi var onun kirasını da alıyorlar

Kocasının babası sonuçta verse bir türlü vermese bir

Eger kp iyi bir adam önceden de esinize destek.olmuş ve gerçekten darda kalmiş biriyse vermesi gerekiyor. 20 bin lira onların iki aylık maaşı:KK14:

Tabi kp bu durumu kullanmayacak biriyse

Arkadasinizin maasi ne kadar ,o biriken 40 binin ne kadari arkadasinizin buna bakmak lazim,
Eve giren ya da birtiken paranin paranin cogu esine aitse ses cikarmasin ,
Bu isi inada bindirmek perk hayir gelmedi bana ,
Ortak birikim olunca esine vermesi kolay gelmistir,hesabinda sadece 20 bin olsa vermezdi ,
Bundan sonra herkes kendi hesabinda birtiktirsin ,
Ev alirkende ortak tapu yapsinlar ,tek kisinin adina olmasin hicbirseyleri ,

Ben kendime buradan çok ders çıkartıyorum. Burası bana hayat okulu oldu.
1- Asla, ölmeden çocuklarımın üstüne mal mülk yapmam. (Dımdızlak ortada kalmamak için)
2- Çocuklarım evlenirken asla yardım etmem. (Elimdekini avucumdakileri ortaya döküp iki kuruş için evlada ve geline/damada minnet etmemek için)
3- Varken kendine harcayacağım. Kendim kazandım çatıf çatır yiyeceğim.
4- Sonunda kalan malımı mülkümü verip bir huzurevine yerleşeceğim.
5- Her şey Allah tan bu nedenle önce rabbime beni kimseye muhtaç etme diye dua edeceğim.

bizde esimle ev almak icin para biriktirdigimiz donemde esim muhabbet arasinda babama araba almak hayalimdi .icimmde kalacak demiati.hic tereddutsuz istersen ev almayi erteleyelim babana araba al demiatim.ve her zamanda derim ailene maddi olarak yardim etmek istediginde bsna danismana bile gerek yok.istedigin kadar verebilirsin diye.cunku esimde benim aileme ayni sekilde davraniyor.acaba ayni durumda arkadasinizin ailesi olsaydi yine ayni tepkiyi verebilir miydi.aile iliskilerine empati kurmaliyiz.

Bir evlat ailesine zor gününde yardım etmiyorsa evlat olmanın bir anlamı yok.Yirmi bin elbet yerine koyulur, ama anne baba duası almak daha güzel.Evladı besle, büyüt birgün ihtiyacın olunca yüz çevirsin, aynı durum kızın başınada gelebilir.

Sonunda ölüm kalım yoksa ben olsam vermem.Nelerine guvenip yapmislar ki bu borcu? Ayrica 20000 se 20 sinide neden siz oduyorsunuz? O eve hic mi para girmiyorda yarisini bari istemiyorlar?

Kv ne kadar sorumsuz olsa da zor durumda olan kp.geri odemeyecek miymis.odeyebilir mi gerçi o da belli olmaz.eger geri verebilecekse verilebilir borç.t abi onlar da zar zor biriktirmiş insan vermek istemeyebilir anlıyorum.eger hiç vermek istemiyorsa eşiyle inatlasmasin.inandirici olursa benim annemler de borç istemişti ama ben vermek istememistim .sana da soylememistim.eğer babana vereceksen bari ben de onlara vereyim desin normal birseymis gibi belki eşi vazgeçer.ama inanılacak birşey değilse de sen o borcu verirsen parayı daha hızlı biriktirmek lazım bari şöyle yapalım diye mesela eşini zorlayacak birşey bulsun.artik onların durumuna göre ne uygunsa.esi de belki o durumdan çekinir vermekten vazgeçer.ama bence eşi babasına kolay kolay hayır diyemeyecek gibi geldi.en son çare babasıyla eşinden gizli konuşmak.borc verirsek huzurumuz bozulacak diye.tabi baba nasıl davranır bunu eşine söyler mi bilemem.ama işte borcu odeyecekse vermek daha doğru gibi

o borcun nedeni önemli

öyle taksi ile bir yere gitmeyle marka giymeyle falan olmaz ki o borç

yani ben yiyemedim al sen ye olmaz ama bir şey olmuş ki borç olmuş ve bu aşamaya kadar bekleyip baba şimdi istemiş

babam borç istediğinde param varken annem lüks harcıyordu o nedenle vereme diyemem galiba, ama az verip biraz da kısın denilebilir

Arkadasinin esi anladigim kadariyla bu konuda cok kati yani eninde sonunda verecek o parayi belli .
Normal sartlarda 20 bin neden istiyorlar ona bakmak lazim.gercekten cok zor durumda kaldilarsa elbet verilmeli ama dediginiz gibi kv nin hovardaliklarinin faturasiysa cenemesini siz cekmek zorunda degilsiniz(arkadasiniz)
Ha bir tavsiye bence bankada para biriktirmesinler zira arkadasinizdan ote genelleyerek soyluyorum ki bankada para biriktirildigi akraba veya yakin cevre tarafindan anlasilinca potansiyel kasa muamelesi yapiliyor.oysaki suan bi krediye girip ev almos olsalardi ya da parayi arsa vs gibi seylere baglasalardi borc isteyende cok olmazdi olsa bile yok diyebilirdiniz çünkü gercekten yok

aylık 9-10 bin tl gelirim olsa arada ne geçerse geçsin babama 20 bin tl'nin lafını etmezdim. iyi ya da kötü bana kaç sene baktı okutttu meslek sahibi etti. onun sayesinde kazandığımı ondan mı esirgeyeceğim?

ha tabi benim aylık 9-10 bin gelirim olsa birikmiş param da 40 bin olmazdı. asgari ücretin az üzerinde alıyorum, aylık toplam gelirimiz 5000 tl'nin altında, benim bile buna yakın birikmişim var, iki kişi de değiliz bebeğim var, ona baktığı için annem de bizde.

kaynananın lüksünü sorgulayan gelin kendi lüksünü de bir sorgulasın bence.
ama o gelir tek bir kişiye ait değil ki o gelirde çalışan kadın eşin de hakkı var ve onun para verilmesine rızası yok..

anam babam gelse vermem geri gelmeyecek parayi niye vereyim az yesin odesin borcunu verdikce isterler odemeye kalkarlar 10 yol surer odemeleri

Sonuçta babası hepsini vernesede bir kısım versin yanii arkadaşınız kendi ailesi istese hemen verir di tabi benimde yok dedim 5 10 versin birşeyler ne olacak

Kadın kendi çalıştığını değil de adam kendi çalıştığını versin ozamn aile ye karşı ne olursa olsun paranın lafı olmaz ben babam istesin benim param olmasa da bulur verrim

Valla klasik cevabını hemen söyleyim: Ne münasebet. Bu tur durumlara şöyle bakarım. Sen benden isteyerek beni zor duruma düşürme hakkini kendinde goruyorsan ben de vermeme hakkıni kendimde görürüm.

O luks duskunu kv nin suan hala dunya umurunda degildir zaten. kp iyi insan diyorsunuz borc harc yuzunden yine kpin cani sikilacak kvnin umrunda olmayacak. e adam bir de tek cocukmus cocugu dururken baskasina mi el acsin babasi. birazcik empati yapsin ayni durumda o olabilirdi. arkadasinizin annesi esini vaktinde istememis laf sokmus olabilirdi bu rurmda babasinin zor durumda oldugunu bile bile esini dinleyip ailesine yardim etmekten geri dururmuydu?

Kayınpeder e destek olmazsanız eğer çekeceği sıkıntılara onu da dahil etmiş olursunuz. Cezalandırılmak istenen kayınvalide.. Eğer borç olarak alınıp daha sonra ödenmezse tekrarlanması durumunda tepkinizi gösterirsiniz.. Şimdi istedikleri yapılmazsa eğer kötü olan sadece siz olursunuz..

Back
X