• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borc isteyen yakın olmayan arkadaş.

Baska sehirde kalmissa yol parasi kadar isterdi. O kadar yuklu miktar ne alaka...
Isleri varmis umdugu gibi gitmemis ve ailesininde haberi olmamasi gereken bi olay sanirim sevgilisiyle ilgili. Bende max 200 300 gibi dusunmustum ama oyle degilmis.

Ben ayni durumda kalsam cok yakinimdan bile utana sikila isterjm uc bes kez gorustugum insandan degil yuklu mebla para istemek cay bile ismarlatamam. Bu seni yemeye calisiyor haberin olsun. Arsiz insanlar boyle olur. Bende de vardi ilk yilimda universitede sporcuydu aminoasit mi ne bir hap alacakti para verir misin borc dedi tamam dedim 100 tl istedi hadi soz verdik vereyim dedim cuzdani actim elimden 200 tlye yakin para kapti harclik olsunmus. Ustunden 3 yil gecti tahmin edin ne oldu... odemedi borcu ve bana kustu millete ben onun ac karnini doyurdum diye dedikodu cikardi.
Bilemiyorum ya. Zor durumda kalmis ama odemezde dedigi miktari bu ay cok zorlanirim kazancimin yarisindan fazla cunku
Ben sana 300 tl yollayamam karttan da çekmem hesabım müsait değil, en fazla gönderebileceğini rakam 100 tl . İstersen yolliyim diyebilirsin( rakamları attım kafadan) işimi görmez derse vallahi elimden gelen bu kadar dersin . Ben olsam baştan veremem bende yok derdim gerçi dostum falan değilse zaten
Sanirim beni zora sokmayacak odemezse de cok.icimde kalmayacak bir rakam gindermek mantikli

Kendisi zor durumda kalmasın diye seni zor durumda bırakıyor. Hiç gönderme bende de yok de. Bir daha da görüşmezseniz birşey kaybetmezsiniz. Hatta belki daha iyi olur

baska sehıre yanına para almadan cıkan kendısı mahsur kalmıs ya
bu onun sorunu
eger param olsaydı da buyuk mebla ıse vermezdım cunku 3 aydır tanıdıgım bırı kımdır nedır bılmıyorum
kıme borc verdıysem alamadım da gerı :(

ben olsam mıktar benım ıcın fazla bende okadar yok derdım

Samimi arkadaş olsa ver tabi derdim ama pek samimiyet yoksa yüklü bir miktar vermezdim ben. Bir bahane bulurdum en fazla 100 tl yollardım.

Ne kadar istedi?
3000 kadar

"Kusura bakma bende yok o kadar miktar, kazancımın yarısı. Ama işine yararsa 100 TL gönderebilirim" demen gerekir
Sanirim gozden cikarabilecegim bi rakam olsun

Kendisi zor durumda kalmasın diye seni zor durumda bırakıyor. Hiç gönderme bende de yok de. Bir daha da görüşmezseniz birşey kaybetmezsiniz. Hatta belki daha iyi olur
Devamli yuz yuze olmak zorunda oldugum biri. Karsilasiyoruz haftada bir kac kere

1000 lira falan istedi sanırım. Ödemesinden emin değilsen bence katttan çekip verme. Nakit avans vermiyor kart kusura bakma de.

Edit: 3 bin mi???? :oha::skandal::skandal:

Merhaba hanımlar.
Yakin olmayan bir arkadasım borc para istedi benden ve ciddi anlamda sıkışmış. Baska bir sehirde mahsur kalmış diyebilirim 'yarın gonderirim ne kadar lazım' dedim ama rakam tahmin ettigimden baya fazla cikti. Su an o kadar yok ama karttan cekecegim avans olarak ve odemezse beni zorlayacak bir rakam. Daha 3 4 aydir tanistigim biri ve 3 kere falan oturduk bir yerde. Ne yapsam sizce?
Aklini peynir ekmekle mi yedin?

Karttan avans cekip borc mu verilir ya? Bence vermeyin. Boyle bir durum ancak aileye yapilir. Bir de sizden baska borc isteyecek kimsesi yok muymus? Bana tuhaf geldi, boyle durumlarda yardim isteyecek en azindan 1 tane yakinin olur. Surekli insanlara borc takan biri olmasi ihtimalini düşündüm acikcasi o yuzden.
Ne kadar verebiliyorsanız o kadarini verin. Gozden cikarilabilecek bir miktar olsun.

Isleri varmis umdugu gibi gitmemis ve ailesininde haberi olmamasi gereken bi olay sanirim sevgilisiyle ilgili. Bende max 200 300 gibi dusunmustum ama oyle degilmis.

Giderken sana mi sordu? Yoo... Sevgilisiyle halletsin. O da olmadi baska hic mi yakini yok. 200 300 bile buyuk bir rakam gunumuzde ki istedigi cok daha fazla. Sakin oyle bir hata yapma.

Farkli bir ornek ama coook cok uzak bir akrabamiz bir kadin kuzenim beni evden atti sana gelebilir miyim demisti. Hemen kuzenine diger tanidiklara ulastim vs derken olaylar meger cok baskaymis. Eve alinacak biri degilmis yani. Kardesinin kocasiyla yatmis falan. Yani bu zamanda her ahlayip vahlayana inanmamak lazim.

Back
X