Borç Meselesi !!!

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.794
4.458
103
31
Bir akrabam 2017 senesinde babamdan borç aliyor.Olay aslında borç alma değil babama evde altınlarını kaybedersin diyor babama dayı der.Babamin kuzeninin oğlu.Babamda benden borç istediği zaman verememistim diyerek içi rahat etmeyerek veriyor.Annemin haberi yoktu.Benim vardı.Bende az miktar sanıyordum ama baya yüklü miktar borç veriyor.Annem vefat etti onun kuzeni de ev alırken babamdan borç istiyor.Babamda borç verdiğim kişide birikimim diyor.Bir kısmını alıyor.Simdi o sonradan borç alan kişi borcunun tamamını ödedi.Asil borç alan kişi de ne iş yaptığını yazmak yada miktarı da yazmak istemiyorum.Ortagi ile işleri batiriyorlar.Hapise girdiler.1 sene sonra çıktılar.Biz görüşmüyorduk.Gecen gün babamı aradı.Arabuluculuk için babamda dediki miktarda kesilme olmaz mı ? Babama olmayacak dedi tamamını ödeyeceğim dedi.Ben bu kişiye güvenmiyorum.Babamda 1 kuruş eksik kabul etmiyor.Bu arabuluculuk ve mahkemede kesinti olur mu ?
Bizim nereden baksanız 1/2 trilyon zararımız oldu.

Tam bilmiyorum ama avukatsız ve avukata danışmadan hiçbir şey yapmayın demek için geldim…

Tam bilmiyorum ama avukatsız ve avukata danışmadan hiçbir şey yapmayın demek için geldim…
Babam şikayetini geri çekmisti.Bu detayı yazmamışim.Ama karşıdaki şahıs şikayet çekilse bile işlemin devam ettiğini söyledi.Kendisinden şikayetçi olan çok kamu davasına dönüşmüş olabilir.

Çok yarım yamalak açıklamışsınız. İş batırdı diye kimse hapse girmez. Başka şeyler olmuştur. Babanızla mahkemelikse babanız şikayetçi olmuş demektir. Belli ki anlatmak da istemiyorsunuz. Siz en iyisi bir avukat tutun. Yarım bilgiyle hak kaybına uğramayın. Ama mantıken alabileceğiniz miktar adamın maddi gücü kadardır.

200 e yakın kişiyi dolandırdılar.Galiba yeterli delil olmadığı için serbest kaldılar.

O zaman bu borç isteme değil de dolandırıcılık oluyor. Adam ceza aldığına ve uzlaşma istediğine göre pek borç işi değil
Babama göre borç.Ama karşı taraf babam emekli olunca evde birikimini kaybedersin bende dursun diyerek istiyor.Babamda paraya ihtiyacı var diye veriyor.Babam saf biri değil ama akrabalarına aşırı aşırı iyiniyetli davrandı.

Babanız yanlış düşünüyor o zaman. Babanız da tam anlatmıyor bence olanları. En iyisi bi avukata danışmak olur. Tabi olanları açık bi şekilde anlatmak koşuluyla. Burda yarım yamalak yazarak gerçek destek alamazsınız.

Babama zorla şikayet ettirdik.Akraba diye şikayet etmedi.Babami ikna ettiler.Sikayetini geri çeksin diye.Daha sonrasında babam dedi arabulucu neden olacak şikayetimi geri çektim.O işler öyle olmuyor diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…