mahkemeye başvursa bir şey elde edemez ki canım, ortada senet sepet yoksa.
nasıl ispatlayacak borcu?
Şimdi sordum da hayır hiç bir şey yokmuşCok yazik , insan ablasinada mi guvenmeyecek ...
parayi verdigine dair bir kagit vs varmi ?
Cok sasirdim daha neler duyacagiz boyle ...Şimdi sordum da hayır hiç bir şey yokmuş
Ben onun lafına güvendim diyor..
Bu arada abla babası kızının düğününe gitmemiş bir adam.
Kocasından nefret ediyor babası. Dünya borç yaptı kızıma ödettiriyor diye..
Kız bebek bile yapamıyor , kocası jeep almadan bebek falan yok demiş kıza..
bende inanamadım..Bana da daha dün anlattı baya üzüldüm..Cok sasirdim daha neler duyacagiz boyle ...
insallah alir parayi 15 bin az degil
Insan ne sartlarda calisiyor para biriktircem diye bn 3 senede biriktirdim ayni miktarı bir defasinda babama vermistim şükür geri aldim simdi yine istiyor vermeyi dsunmuyorum universiteye gdicembende inanamadım..Bana da daha dün anlattı baya üzüldüm..
Yani sakinlik vermeye çalıştım ona para için değmez diye ama o para o kızın 2 yıllık birikimi..
Insan ne sartlarda calisiyor para biriktircem diye bn 3 senede biriktirdim ayni miktarı bir defasinda babama vermistim şükür geri aldim simdi yine istiyor vermeyi dsunmuyorum universiteye gdicem
Babasına söyleyemez ki çok tepki verir ve vereceği miktarı da vermez kıza..Yok yok millet gerçekten zıvanadan çıkmış.
Belli ki arkadaşın o parayı alamayacak, alsa da baya bir üzüntü ve sıkıntılı bir süreç sonunda alacak.
Babası damattan nefret etmekte erden göğe kadar haklı, ancak arayıp ayar verse hizaya gelmezler mi acaba?
Valla ailene bile guvenemiyosun senin akraba da bnm ailemde en buyuk ispati ... ben aldim cok sukur ama parca parca aldim canim cikti alana kadar oyle diyim sen anla...aman ha sakın para vermeyin dicem ama buda baba ya
hai insan ailesine güvenmicekte kime güvenecek ki..
Babasına söyleyemez ki çok tepki verir ve vereceği miktarı da vermez kıza..
Birde ablası utanmadan babam versin hepsini diyormuş..
İnan çok zor durumda psikolojisi bozuldu kızın..
düğün zamanı ablasına baya iyi yardımda bulundu..bana aile içinde garip geliyor para muhabbetti. ki siz kardeşsiniz. parayıda borç olarak almış. çok şaşırdım..
ben evlenirken kardeşim para burcu yerine bazı eşyalarımı hediye olarak o almıştı... o evlenirken de ihtiyacı olan şeyleri ben almayı planlıyorum... görümcem evlense ona da yardımda bulunuruz... eşya alırız yani...
senet vs. olmadığı için mahkeme zor iş... konuşulması gerekiyor...
evlimisiniz siz acaba?Valla ailene bile guvenemiyosun senin akraba da bnm ailemde en buyuk ispati ... ben aldim cok sukur ama parca parca aldim canim cikti alana kadar oyle diyim sen anla...
aa öylemi sağolun bilgilendirdiğiniz için..Senetle ispat kuralı vardır doğru ancak..
Senet almanın imkansız olduğu böyle alt soy üst soy gibi kan hısımlığından doğan akrabalık ilişkilerinde takdiri delillere yani tanık vs delillere başvurulabilir.
Kısaca dava açıp, alacağını ispat ederse karşı taraf ödediğini ispat edemezse tanık delili ile alacağını alabilir akrabanız.
Anladım canım.aman ha sakın para vermeyin dicem ama buda baba ya
hai insan ailesine güvenmicekte kime güvenecek ki..
Babasına söyleyemez ki çok tepki verir ve vereceği miktarı da vermez kıza..
Birde ablası utanmadan babam versin hepsini diyormuş..
İnan çok zor durumda psikolojisi bozuldu kızın..
Yapacak ne var ki? Bence hiçbir şey yok.Günaydın hanımlar
Hayırlı cumalar..
Bugün kendim için değil ama bir akrabam için konu açıyorum.
Bu akrabamın ablasıyla arası çok iyiydi ve ablasına 2,5 sene evvel 15 bin borç vermişti..(düğünü olacaktı ablasının bu yüzden) ablası borcu alırken sana hepsini en fazla 5 ay da öderim dedi..
Fakat ablasında 2.5 senedir tık yok..
2ay evvel mesaj attı abla paramı ver zor durumdayım artık diye. Oda çok mu acil ne yapacaksın parayla falan dedi, arkadaşım da araba alacağını söyledi ve o günden sonra ablası kızı hep salladı..
bu arada ablası kendisine 60 binlik araba aldı.Arkadaşımın eniştesi acayip gamsız ve umursamaz birisi.
Son olarak ablası tamam ayda 1000 lira öderim diyor e buda olmaz çünkü alacağı arabanın yarısını arkadaşım verecek bir kısmını da babası verecek.. Babasının durumu öyle ahım şahım değil ama fena da değil..
Şimdi arkadaşım mahkemeye başvurmayı bile düşünüyor ne mesajlarına cevap atıyor ablası ne arayınca açıyor..
Sizce ne yapması lazım?
onu da söyledi ama ablasının kocasının başka bir yere daha borcu varmış önce onu verecekmiş..Anladım canım.
Yazık. Koca her zaman bulunur, kardeş bulunmaz. Zor zamanında yardım etmiş kardeşine bu vefasızlık...
15bin tl çok abartı ve uçuk bir rakam değil, ihtiyaç kredisi bile çekip verebilirlerdi.
Yapacak ne var ki? Bence hiçbir şey yok.
Ya gangster gibi gidip evine çökecek ya da bekleyecek. Birileri devreye girecek. Bu uzun ve yorucu bir süreç.
İşte kardeş dahi olsa aslında çok fazla para olayına girmemek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?