• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç meselesii...

Valla bence med de ne dediğini bilmiyor.

Arkadaşı konusunda kafam karıştı. Çok güzel evi olan, öğrenciyken arabası olan bir arkadaştan bahsediyoruz dikkat. Şimdi 1000 tl alan bir kocaya sahip.

Bu da çok yakın arkadaşız diyor ama ödeyeceğinden şüphesi var. Yakınlık nasıl onu da anlamadım. Kuyusunu kazacak az daha beklersek.
sen fitnce düşünüyorsun arkadaşım herşey paramı?
hiç duymadın mı kendinden düşük durumla evlenen bir kız?
para sevgiyi getirmiyor.
ben çelişkilide asla konusmuyorm. ama ne yazık ki siz herşeyin altında bişey arıyorsunuz.
fikrinize saygı duyarım fakat bundan sonraki yorumlarınıza cevap yazmayacağım saygılar..

Öğrenciyken arabası olan arkadaş 1000tl maaş alan kime kaçtı acaba ben çok merak ettim şahsen.

valla İpeğim, zamanında bilgisayar mühendisi kızın 2 eşli adama kaçtığını duyunca hiçbir şey şaşırtmıyor artık beni :27:

konu sahibi yerinde olsam eğer beni etkilemeyecek ise verirdim.. amaaan dünya malı dünyada kalır geri gelse ne olur, gelmese ne olur..

Canım sen beni pek takmıyosun ama ben yine de yazayım,eşinden gizli vermeyi mi düşünüyosun,öyleyse eşiniz 7000 liranın eksikliğini fark etmez mi?

valla İpeğim, zamanında bilgisayar mühendisi kızın 2 eşli adama kaçtığını duyunca hiçbir şey şaşırtmıyor artık beni :KK53:

konu sahibi yerinde olsam eğer beni etkilemeyecek ise verirdim.. amaaan dünya malı dünyada kalır geri gelse ne olur, gelmese ne olur..
teşekkür ederim yorumunuz için

bence verme sonra nasıl ödeyecek sordun mu hiç?
ben gecen sene bir borç verdim hala istediğim halde alamadım
sadece kendimi üzdüm

Bence ona destek olun nasıl o size okurken olduysa 7 veremiyoruz 3 verin ama verin
Çok yakın bir arkadaşım yeni doğum yaptı
durumları çok iyi sayılmaz. Ve yok halleriyle çocuğa epey harcama yapmışlar :KK43:
Şimdi koz cok zor durumda beden 7 bin istedi
verebilecek durumum çok şükür var . Bu durumu eşime henüz söylemedim .Çünkü ne borç alır eşim nede verir. Ama kız 2 gündür arıyor ne desem nasıl yapsam da vermeme desem. Şuan logusa ve gerçekten çok depresyonda. Kız kaçarak evlendi kimsesi yok...
Not: bu arkadaşımla univ döneminde bana hem kalacak yer hem maddi olarak çok destek oldu. Ne zaman arasam bana hep yardımcı oldu..

Canım sen beni pek takmıyosun ama ben yine de yazayım,eşinden gizli vermeyi mi düşünüyosun,öyleyse eşiniz 7000 liranın eksikliğini fark etmez mi?
Ortak hesapta para tabiiki fark eder.
kimse yanlış anlamasın 7000 benim içinde çok büyük para

Ben kocam kadar maaş alıyorum. Her harcamamda danışırım. “sen ne karışırsın diye feministçe bir laf” bana evlilikte çok saçma geliyor.

abla bir de kazansın parasını kocasının müsaade etmediği şeyleri yapsın görelim ...nasıl ki eşlerimiz bizden habersiz kart borcuymuş yok harcamaymış yapınca ya da rızanız olmayan işlere para harcadığında burayı ayağa kaldırıyorsanız aynı şeyi hatun yapınca oh oh harca ne karışır kocan demeye pek hakkımız olmaz sanırım

ohoo bugünde herkeste bi atar bi tutar bacım senin evinden banane..kıza yüklenmişsin kocan ne karışır diye..yazıyor profilinde ev hanımı o zaman sorarlar adama tüm para sende mi de kız kocasına danışacak diye yükleniyorsun diye..anladın...anlamadıysan ben daha fazla yorum yazmayayım doğru yoldan anladığında görüşelim..(herkeste bi beni sen ne hakla yargılarsın kafası var ,yargılarım kardeş sen de beni yargıla ..burdan yazınca hakkatten yargılanıyosak devam devam hadi)
Bu ne üslup ya.bacım macım şu bu.Kime ben yazmışım kocan ne karışır diye.Cümleleri iyi seç.Evimde söz sahibinin ben olduğu kanısına varıyorsun sonra da senin evinden banane diyorsun.İnsanlara alıntı yapıp,kendi kafa yapını savunuyor,yorumları eleştiriyorsun sonra da herkes atarlanıyor diyorsun.Knedine gel.Evet sen beni veya burdaki herkesin yorumunu ne hakla yargılarsın.Seni ilgilendiren bir durum var mı .Ben hiçbir konu sahibinin profil bilgilerine bakarak yorumlamıyorum.Mecbur da değilim seceresini incelemeye.Burası yoruma açık bir yer BENİM DE YORUMUM BU.Yazma bana git kendi üslubuna göre birini bul.

yok kız doğrudur benim de var tanıdığım böyle kzıın ailesi züper ötesi zengin idi sonra garsonun biriyle kaçtı gitti sürünüyo şimdi..
haha bana uyduruyorsun yazmış
gerçi engelledim bundan sonra yazdıkları beni ilgilendirmiyor
içi pis insanla asla işim olmaz

aynen öyle . yok danışamam katiyen izin vermez..

ben ondan eminim olsa zaten hayatta isteyemez. yani ben onun için son noktayımdır eminim. Ama kocasıda yetim gibi bişey.. hani 1000 lira maaş alıyor. Nasıl olurki bilemedim..
sana tekrar ödeyeceğinden eminsen ver bence

Bu arada bütçesi ayrı olanları
Ben kocam kadar maaş alıyorum. Her harcamamda danışırım. “sen ne karışırsın diye feministçe bir laf” bana evlilikte çok saçma geliyor.

Bu tür konuşanlar gerçekten de başı buyruk harcama yapıyor mu acaba?

Bir miktar buna benzer bir yapımız olduğundan açıklayayım. Evin geliri-gideri ortak kalan paranın bir kısmı kişilere aittir bizde. Atıyorum bu ay bana 500 tl kaldı, bir planımız yok ise istediğim gibi har vurup harman savurabilirim, biriktirebilirim, borç verebilirim, söylerim ama asla "neden" diye bir soru gelmez bana.

Bu karşıdaki kişiyi ekarte etmek değildir, sananecilik de değildir. Karşılıklı anlayış bu yöndedir. Herkesin kendi oluşturduğu bir aile dinamiği vardır. Birine sürekli kocaya danışmak zıt gelir birine de danışmamak. Herkes burada kendi aile yapısına göre fikir veriyor, o ne biçim tavır demek yerine "biz ailemizde her şeyi karşılıklı rıza ile yapar sorarız" demek daha mantıklı bence.

Para senin paran değil mi?Senin kendi fikrin yok mu?Kocan mı karar veriyor herşeye.
Oturur konuşursun.
son mesaja tek cevap
konuştuktan sonra adam hayır denirse ne olacak nazlı deniz hanımefendileri hazretleri (üslubuma da müdahale ettiniz buyrun siz nasıl isterseniz)

Siz dardayken size yardım eden biri.
Minnet de olmalı kararınızı verirken.
Ben olsam verirdim.
İmkanı varken destek olan biri sıkışmış işte..
Kimin ne zaman ne olacağı belli değil ki..
Anladığım kadarıyla sizi sıkıntıya sokacak bir rakam da değil.
Çaresiz biri şu anda.
İnşallah o arkadaşınıza Allah yeni kapılar açar da kimseye muhtaç olmaz..

Back
X