• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç meselesii...

Sonuçta sana büyük yardımlarda bulunmuş zor durumda olduğu da belli. Eşinle konuş ve borç olarak değil de yardım olarak ne kadar verebiliriz de. Çünkü zor durumda olana yardım edene Allahta yardım eder bu fırsatı kaçırma malınızın bereketi olur. Gerçekten zor durumda olanı bulmak o kadar zor ki bu devirde herkes hileci üçkağıtçı olmuş. Belki 7 bin degil ama verebildiğin kadar ver. Durumu yok işte ötesi de yok. Eşin yardımsever mi böyle sıkıntıda olanlara yardıım eder belki.

ortak bir birikimse rızası yoksa verilmez zaten ama kendi başıma yaptığım bir birikimse onu ilgilendirmez...
Şu an düşündüm de çok yakın arkadaşım olsa ve varsa verirdim, belki gelmeyecek olsa da.
Tabi onu en iyi siz tanırsınız, karakteri nasıldır, borcuna sadık mıdır?
Ancak vermeye karar verirseniz nakit olarak değil de gram altın olarak verin derim ben...Öderken de o dönemin gram altınını öder..
O eskiden olsa inanın hemen verirdim. Ailesi inanılmaz varlıklıydı bu para aylık hesabına yatıyordu öyle düşünün . Ama şuan çok kötü durumdalar..

Çok yakın bir arkadaşım yeni doğum yaptı
durumları çok iyi sayılmaz. Ve yok halleriyle çocuğa epey harcama yapmışlar :KK43:
Şimdi koz cok zor durumda beden 7 bin istedi
verebilecek durumum çok şükür var . Bu durumu eşime henüz söylemedim .Çünkü ne borç alır eşim nede verir. Ama kız 2 gündür arıyor ne desem nasıl yapsam da vermeme desem. Şuan logusa ve gerçekten çok depresyonda. Kız kaçarak evlendi kimsesi yok...
Not: bu arkadaşımla univ döneminde bana hem kalacak yer hem maddi olarak çok destek oldu. Ne zaman arasam bana hep yardımcı oldu..

ben verirdim verdim de.

Konuna geçmeden önce bir şey sormak istiyorum.

Üniversite zamanında sana kalacak yer ve maddi destek olduğundan bahsetmişsin.

Daha önceki konularında babanın durumunun iyi olduğunu okumuştum.

Bir tezat var gibi geldi bana anlamadığım.
teşekkür ederim bunu sordugunuz için
yazıma eklemeyı unutmusum
kalacak yer şöyleki benim evim okuluma epey uzaktı arabam da yoktu o zamanlar
babamın işleride biraz bozuktu malum ticaret ...
o dönemde bu akadaşımın okula yakın güzel bir evi vardı ve bana kira dahi istemeden kalmam için yardım etmişti . babamın durumunu biliyordu..Okula arabayla falan beraber gidiyorduk. Maddi derken bunu kastetmiştim

Çok saçma yorumlar var ne demek durumu iyi değilse çocuk yapmasın, sadece iyi durumda olanların mı çocuk yapmaya hakları var belki düşündükleri gibi gitmemiştir belki de isteyerek olmamıştır çocuk.
Canım eşine danışmadan kendi başına sakın bir iş yapayım deme. Kendin diyorsun ödemezse öde diyemem diye, eşinle aran bozulur sen kötü olursun. Arkadaşına senin de borçların olduğunu 7000 tl nın çok fazla olduğunu söyle içinden vermek de geliyorsa ve durumun da varsa gerçekten eşini ikna et ve 1000 - 2000 tl civarı destek ol arkadaşına..

yokluğun ve çaresizliğin nasıl bir şey olduğunu çok iyi bilen biri olarak konuşuyorum. insanlardan bir şey istemek özelliklede borç o kadar zor ki arkadaşınız gerçekten çok zor durumda ki size bu konuyu açmış. benim böyle bir durumum olsa ve bir arkadaşım benden bu parayı istese benimde gücüm olsa hiç düşünmeden çıkarır veririm.. Kiminin parası kiminin duası demiş büyüklerimiz.. anladığım kadarı ile size bel bağlamış. bu insan. nerden bileceksiniz ki bugün ona vereceğiniz 7000 tl yarın size başka bir yerden başka bir vesile ile 14000 olarak geri dönecek..

asıl mesele işte bunu söylemek yalan söyleyecek şey cok ama evlerini bir görseniz :KK43:
üzüldüm şimdi..
sen gene de elinden gelen yardımı yap.. çocuk için destek olabileceksen... mama bez vs..
eşinle aranızda problem yaratmayacaksa onun da fikrini alarak belli bir rakam ver istersen ama ...
7000 çok geldi :(

bu arada KOCANı ekarte etmeye çalışan arkadaşlar bekar sanırım rızasız iş olmaz o senden sen ondan habersiz işlere girerseniz gün gelir kötü bir alışkanlığa döner bu iş.
çok haklısıbn arkadaşım senin yorumların benim için çok kıymetli..

yani bizde belki bebeğimiz olur diye ilerisi için yatırım yapıyoruz
aslında eşim izin versede arkadaşımın eşi 1000 lira maaş alıyor nasıl ödesin..
7000 tl yi 1000 liralık maaşla ödemeleri çok zor.bir yerden bekledikleri yüklü bir para olur falan ama oda yoksa ,sana geri ödemeyi ya çok cüzi azar azar ödeyerek yaparlar ya da hiç ödeyemezler.hele ki bebek doğduktan sonra masraflar daha da artıyor. borç meselesi araya girince en yakın arkadaşlar bile düşman olabilir.eğer arkadaşınıza bu parayı verecekseniz geri almamayı göz önünde bulundururak verin.bu zaman da da 7000 çok para sizde yeni evlisiniz gelecek planlarınız var.zor bir durum ya da 1000 tl verebileceğinizi falan söyleyin bileziklerinizi de başka bir yatırım için kullandığınızı söylersiniz.eşinizden de gizli vermeyin aynı şeyi o yapsaydı ve siz sonradan öğrenseniz hoşunuza gitmezdi.

borc vereceksem kardesim olsa bin kere dusunurum
kaldi ki 7 bin tl
ben olsam vermezdim
basini agritmaya degmez
herkes ayagini yorganina göre uzatsin
sevgiler

ben olsam yardımcı olurdum mutlaka...
gerçek bir dostsa, ödemese demiyorum ama ÖDEYEMEZSE bile dostuktan öte bi bedel diil bnce
eşinize, sizin için fazlaca fedakarlık yaptıını anlatın bu arkadaşınızın
para sizinse saygı duymasını isteyin
parayı eşiniz verecekse de daha az verin (risk edebileceğiniz kdr)

bi de bnce insanların nereye, nasıl harcama yaptığı da kendilerini ilgilendirir ...
burda konu yardım etmek isteyip istemediğinizdir.

durumları çok iyi sayılmaz. Ve yok halleriyle çocuğa epey harcama yapmışlar :KK43:
verebilecek durumum çok şükür var . Bu durumu eşime henüz söylemedim .Çünkü ne borç alır eşim nede verir. Ama kız 2 gündür arıyor ne desem nasıl yapsam da vermeme desem. Şuan logusa ve gerçekten çok depresyonda. Kız kaçarak evlendi kimsesi yok...
Not: bu arkadaşımla univ döneminde bana hem kalacak yer hem maddi olarak çok destek oldu. Ne zaman arasam bana hep yardımcı oldu..
Canım ben bilemedim 7000 çok büyük bir rakam.Ailecek kardeş seviyesinde değilseniz verme bence..

Çok saçma yorumlar var ne demek durumu iyi değilse çocuk yapmasın, sadece iyi durumda olanların mı çocuk yapmaya hakları var belki düşündükleri gibi gitmemiştir belki de isteyerek olmamıştır çocuk.
Canım eşine danışmadan kendi başına sakın bir iş yapayım deme. Kendin diyorsun ödemezse öde diyemem diye, eşinle aran bozulur sen kötü olursun. Arkadaşına senin de borçların olduğunu 7000 tl nın çok fazla olduğunu söyle içinden vermek de geliyorsa ve durumun da varsa gerçekten eşini ikna et ve 1000 - 2000 tl civarı destek ol arkadaşına..

insanlar çok acımasız olmuş ben bu sietede en iyi bunu öğrendim. Ama bende vajınısmus tedavisi oluyıryum ve suan hep cepten yiyoruz. Of ben nasıl çıkıcam bu işin içinden..

Hanfendi kocamla benim aramda sen ben yok. Biz var o yüzden oda bende her şeyde fikir danışırız. Yorumunuz için sağolun fakat görüşlerimiz çok farklı.
Görüşlerimizin aynı olması mı gerekiyor yorum yapmak için.7 bin lira verecek durumum var diyorsun.Bu arkadaşımın bana maddi manevi desteği oldu,şimdi zor durumda diyorsun.Kocamla sen ben yok fikir danışırız diyorsun.Sonuç olarak kocam asla vermez diyorsun.Sonuta son kararı kocan veriyorsa yapacak birşey de yok.

çok haklısıbn arkadaşım senin yorumların benim için çok kıymetli..
estağfurullah canım ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar varya...Atalarımızı fazla derinlere gömdük bir şeyler biliyorlarmışda yazmışlar tarihe sözlerini(işleri güçleri mi yoktu mübareklerin bilmiyorum ki)hani parayı verecen de seninde ihtiyacın var bebek için uğraşırken maddi mevzular boşanmaya kadar gidiyor Allah korusun senin için şu an kocan önemli..birde ben arkadaşıma çeyrek takarım para takarım 2500 liralık bileziği takarsantabi telefonda sana ağlar param yok diye..fazla fazla vermişsin biraz geri dur sen bu arkadaştan..gıda yardımı yap bez yardımı yap ama para verme derim ben.

Para senin paran değil mi?Senin kendi fikrin yok mu?Kocan mı karar veriyor herşeye.
Oturur konuşursun.

Evlilikte benim param diye birşey nasıl olabilir, bizim paramız olur, ona da eşler birlikte karar vermelidir bence çok yanlış düşünüyorsunuz

yapılan şey asla söylenmez ama emin olun o şekilde çok verdim ona düğünlerinde 2,500 liralık bilezik taktım..
bekar olsam bile 7000 lira benim 4 aylık maaşım..

Her ne yapıyorsan eşinle konuşarak yap bence. Hatta sen eşini ne kadar yardımda bulunabilirsiniz, bu konuda ikna etmeye çalış. Çünkü yardım etmezsen için rahat etmeyecek belli. Ama imkanından fazlasını vermek için de kendini parçalayamazsın herhalde.

Bence not kısmını eşinize de söylerseniz izin verecektir. Ondan habersiz iş yapmayın ama zor zamanınızda sizden kira beklemeden yol parası beklemeden destek olan arkadaşınıza siz de zor zamanında sırtınızı dönmeyin. Üniversitede kaç yıl birlikte kaldınız bilmiyorum ama şu an kiralan minimum 600 desek, elektriği suyu yiyeceği ortak masrafınız kişi başı bir 400 lira olurdu. İki sene kalsanız arkadaşınızla birlikte o size 7000lik desteği yapmış bile.

Görüşlerimizin aynı olması mı gerekiyor yorum yapmak için.7 bin lira verecek durumum var diyorsun.Bu arkadaşımın bana maddi manevi desteği oldu,şimdi zor durumda diyorsun.Kocamla sen ben yok fikir danışırız diyorsun.Sonuç olarak kocam asla vermez diyorsun.Sonuta son kararı kocan veriyorsa yapacak birşey de yok.
son kararı medin kocasının vermesi mi sizi bu kadar sinir etti..sanırım sizin evde sizin sözünüz geçiyor eşinizin maaşına el koymuşta parayı yönetir gibi konuşuyorsunuz..kız zaten saygısızlık etmediki görüşlerimiz çok farklı dedi..ki doğru söylüyor biz eşimizden gizli iş yapmıyoruz cüzdanımız ortak.

estağfurullah canım ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar varya...Atalarımızı fazla derinlere gömdük bir şeyler biliyorlarmışda yazmışlar tarihe sözlerini(işleri güçleri mi yoktu mübareklerin bilmiyorum ki)hani parayı verecen de seninde ihtiyacın var bebek için uğraşırken maddi mevzular boşanmaya kadar gidiyor Allah korusun senin için şu an kocan önemli..birde ben arkadaşıma çeyrek takarım para takarım 2500 liralık bileziği takarsantabi telefonda sana ağlar param yok diye..fazla fazla vermişsin biraz geri dur sen bu arkadaştan..gıda yardımı yap bez yardımı yap ama para verme derim ben.

evet ama inan bana çok altın kalpli biriyidi. Diyorumya bu para onun aylığı idi. Sırf aşkı seçtiği için şuan cok büyük imtihandan geçiyor..

Bence not kısmını eşinize de söylerseniz izin verecektir. Ondan habersiz iş yapmayın ama zor zamanınızda sizden kira beklemeden yol parası beklemeden destek olan arkadaşınıza siz de zor zamanında sırtınızı dönmeyin. Üniversitede kaç yıl birlikte kaldınız bilmiyorum ama şu an kiralan minimum 600 desek, elektriği suyu yiyeceği ortak masrafınız bir 400 lira olurdu. İki sene kalsanız arkadaşınızla birlikte o size 7000lik desteği yapmış bile.

çok lüks bir semtte oturuyordu yani 600 falan asla olamaz. Bebn onda yaklasık 5ay kaldım sonra babamın işleri düzeldi araba aldı bana .

insanlar çok acımasız olmuş ben bu sietede en iyi bunu öğrendim. Ama bende vajınısmus tedavisi oluyıryum ve suan hep cepten yiyoruz. Of ben nasıl çıkıcam bu işin içinden..
Evet canım hepimizin başına gelebilir hiç belli olmaz bence yardımını esirgeme ama ona gidip 7000 tl de verme.

Back
X