Borç verdiğimiz kişiden nasıl paramızı nasıl isteriz?

Samimiyetme inandığım bir arkadaşım benden borç istemişti.Gönül rahatlığıyla verdm.Açıkçası durumu da çok iyi değildi,tek maaş ,iki çocuk vs.
Hani değer verdiğim birisi.İki ay oldu.Unuttu mu,yoksa aklında da denkleştiremiyor mu bilmiyorum..
Şu ara benim de ihtiyacım var.Olsa rahat ederim.İstemeye de çok çekiniyorum.Kendisi bir de erkek..Belli ki zor durumda kaldı istedi.Ayın on beşi demişti isterken,iki aya yakın zaman geçti.Hani öyle sorumsuz bir insan da değil.
Bellii ki veremeyecek durumda.Ama benim de ihtiyacım var.Bilmiyorum napcam..Sizce istemeli miym?
Tabii ki istemelisin utanmana da gerek yok

Ayın 15i deyip de o gün geldiğinde sessiz kalması hoş değil. Para isteyecek kadar samimi de, ödeyeceği gün mü çekiniyor?
İhtiyacım var diyerek isteyin bence de. Kendinizi ona göre ayarladınız siz sonuçta 4-5 aya göre değil.

Evet maalesef karşımızdakini kendimiz gibi düşündüğümüz için dürüst davranıyoruz, birikim olarak ne var ne yok söylüyoruz.
Bende kimseden borç istemem, isteyemem.
Ama insanlar maalesef çok rahatlar ve rahat bir şekilde aldıkları borcu unutup! üstüne yatabiliyorlar, yada verdiğin borcu geri isteyince sanki küfür etmişiz gibi trip atabiliyorlar.
Bende bir kaç olay yaşadıktan sonra artık param olduğunu söylemiyorum. Yada geri gelmesini beklemeyeceğim küçük meblaları veriyorum.
Bundan sonra bende öyle yapacağım kesinlikle cok haklısınız 🙏

Sizin çokmuş ama ya, ben 15 bini asla vermem arkadaşıma. Aileme ise eğer çok zordaysa ancak o zaman veririm. Çünkü bu borç alma verme işini hiç sevmem, sıkışsamda kimseden borç istemem.

Siz birde bu kadar çok parayı doları bozup tl olarak vermişsiniz, çok büyük hata yapmışsınız.

Yerinizde olsam o arkadaşa şöyle yazardım; Sen 2 gün dediğin için ben tl olarak vermiştim parayı. Ama artık üstünden aylar geçti. O gün şu kadar dolar bozmuştum senin için, lütfen bana borcunu söylediğin tarihte şu kadar dolar olarak öde.

Hem elinizde yazılı delil olur (ödememesi riski için) hemde onun yaptığına karşılık çok güzel bir cevap olur. Arkadaşınız çok uyanık çünkü kar etmeye çalışıyor.
Katılıyorum. Konu sahibi bu öneriyi dinle.
Evet çok haklisiniz benim hatam birikim yaptigimi söylemek oldu, eşim birikim yapmam icin maasindan artan kismi her ay bana gonderiyor bende kendi maasinla kredi karti odemeleri haric kalan kismi biriktirmeye çalışıyorum. Bunu bir defa agzimdan kaçırdım nasilsa bunda para var bisey olursa isteriz diye dusunmeye basladilar heralde. Geri odeme yaptıktan sonra artık birikimi esim yapiyor ben yapmiyorum diyecegim ki benden istemesinler. Bunun sonu gelmeyecek yoksa. Ben hayatimda kimseden bes kurus borç para istemedigim icin birinin de böyle isteyecegini dusunmemistim açıkcasi ama ders oldu banada
Eşim çok kızdı habersiz verdiğim için şimdi geri istememi söyledi de. Dolar bozdurup tl olarak verdim size kaybımız var bu şekilde diye de eşim bana çok kızdı de. Bundan sonra para isteyen olursa da eşim izin vermiyor kusura bakma dersin. Az buz para değilmiş 15bin. Yazılı olarak iste delil olsun

Karşınızdaki sizden istemeye utanmıyor erkek olduğu halde. Siz ondan istemeye mi utanıyorsunuz? Bu kadar yakın arkadaşımla konuşurken ben utanmazdım şahsen yakın olduğu için.

Konuda borç verip istemeyen ne cok kişi var kızlar hadi hepiniz aynı anda verdiğiniz kişileri arayıp parayı isteyin İban atın 😀 konuda destek olmuş oluruz hep ilk isteyen yazsın hadi

Kötü düşünmek istemiyorum açıkçası hakkında ama ayıp etti biraz, en başından süresi belli olmayan bir borc olarak istemiş olsaydi bende farklı konusurdum. Günden gelen para 15 bindi tamamini istedi işte kendisi de vardi günde hatta gecen ay o para ona gitmisti. Ne ihtiyacın var diye sormadim bile birazda hata bende. Birde ben birikim yapıyorum bebegim icin, ücretsiz izne ayrilma durumum var bir kac ay sonra. Bunu da bildiginden rahatlıkla istedi heralde. Geri öder ödemesine ama bana sanki bir iki ay surundurecek gibi geliyor
Geri odese bile dolar bozup TL vermişsin 🤷 dolar verip dolar isteseydin keşke 😕

Ben bu borç alma verme işlerini hiç sevmiyorum genel olarak .

Konu sahibi sizde mesaj atın . Unuttuğunu düşünüyorum yoksa verirdin . Şu an benim ihtiyacım var gbi ...

bu borç meselesinde insanlar neden kendi kendini zora sokuyor anlamıyorum
evlilerin işi kolay , bizde para yönetimi eşimdedir bende kendi paramı eşime veririm
eşimde hayatta kimseye borç vermez kusura bakma der geçersiniz
bekar olanlarında işi kolay , kredi kartlarım çok dolu daha bugün kart borcu ödedim
bende sıkışığım bu aralar bende de yok maalesef deyip geçsin

borç verenlerde verdikleri parayı bian önce istesin bence
nesinden çekiniyorsunuz biri 1000 tl vermiş öteki 15 bin vermiş
biri demişki dolar bozdum öbürü demiş euro bozdum
yazık günah değilmi arkadaşlar ekonomi tepetaklak yedirmeyin kimseye paranızı
siz borç talebini geri çevirdiniz diye trip atan insan hayatınızda olmasın zaten artniyetlidir o

Konuda borç verip istemeyen ne cok kişi var kızlar hadi hepiniz aynı anda verdiğiniz kişileri arayıp parayı isteyin İban atın 😀 konuda destek olmuş oluruz hep ilk isteyen yazsın hadi

Zaten elden cıkmış paralar o paraları da rica ediyorum bana atsınlar özelden iban veririm

Back
X