Borc verme mevzuu

blackangel80

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
991
1.646
333
İzmir
Arkadaslar danismak istedigim bisey var,bundan 1 yil once kardesim gibigordugum eski isyerimden bi arkadasima 1.000 tl verdim.calismiyordum ama cok zor durumdaydi acikcasi kiyamadim o da calismiyordu ise baslayinca ilk is odeyecegini soyledi ve hemen bi ise girdi zaten..haziranda 1 yil dolacak ve ben para konusunu hic acmadim ondan da bu konuyla ilgili donus olmadi.benim de bi cocugum var ve calismiyorum bu paraya ihtiyacimvar ama nasil isterim bilmiyorum bana bi akil verseniz

O sizden borç isterken nasıl istediyse, siz de aynı cümleleri kurup geri isteyin.

Sanirim artik yarin arayacagim ben bu gune dek ondan bekledim donus
Bi arkadaşım benden bir ürün aldı hemde baya yüklüydü ama yattı üstüne vermedi bir kac sefer söyledim ama duymamazlıktan geldi valla konuşmuyorum o günden beri seninki bide 1000lira bırakma sakin iste utanma hiç birşey derse ben senin zor gününde destek oldum zamanında oduceksinki bidaha istemeye yüzün olsun dünyanın bin bir türlü hali var de

Yahu ne diye utanıyorsun ! Utanması gereken biri var ise arkadaşın paranın üstüne oturmuş. Bir arkadaşım geldi aklıma 300 tl borç verdim ki bu arkadaş çalışan , aynı hastanede 3 yıl görev yaptık baya büyük bir abi paraya ihtiyacı vardı bende verdim. Ayın 15 vericem dedi tamam dedim. 3 ay beni oyaladı ! En son dedim sen çocuk mu oyalıyorsun dedim naptı verdi veriştirdi paramı zoraki aldım düşün ! İyilik yapıyorsun adamlar sanki mecbur musun gibi davranıyor . O yüzden paranı iste vermez ise gerçek yüzünü görürsün iyi niyetini kullandırma ve kimseye ne borç ver ne al ! Hayat felsefem oldu. Daha önce de birine borç vermiştim o yüklü idi çok az kısmını aldım gittim şikayet ettim . Hayatım da iki kez borç verdim başıma gelmeyen kalmadı !

Verirken senden iyisi yok alırken kötü oluyorsun hey Allah'ım ya! O senden nasıl istediyse sende ondan öyle isteyeceksin. Evladının Rızkı o para.

Hep iyi tarafindan dusundum toparlayamamistir falan dedim ama 1 yilda her ay 100 lira koysa yine birikirdi o para

Bu da bana ders oldu zaten iyilik yapayim derken daha cok gunaha giriyorsun

Bu da bana ders oldu zaten iyilik yapayim derken daha cok gunaha giriyorsun

Adamı hasta ederler cinnet geçiren insanları paramı geri isteyince anladım bu konu da çok ciddiyim. Bildiğin salak yerine koyuyorlar insan iyi niyetinin kurbanı oluyor. Böyle insanlar olduğunu bilmezdim inanmazdım ta ki başıma gelene kadar. Yok arkadaş ne borç al ne ver ! Borç istiyene de ki prensip meselesi ne borç veririm ne borç alırım.

Hep iyi tarafindan dusundum toparlayamamistir falan dedim ama 1 yilda her ay 100 lira koysa yine birikirdi o para
Ya veremediyse bile söyler insan kusura bakma ben vercem dedim ama ışte denk gelmedi veremedim en kisa zamanda oducem dersin bu ay 300 önümüzdeki ay 500 veririm falan der insan ayıp yav kocam da sen gibidir benim kim param yok dese kiyamaz verir çok kavga ettim vaktiyle ama akillandi şimdi biri para istese acar bana sorar verdirmiyorum artık bende çünkü sağolsun arkadaşı 800 lirayı aldı iki gün önce iki gün sonra 600 istedi onuda verdi 1400 lirayı 50 lira 100 lira zar zor aldık artık akillandi sevgili kocam aynı arkadaşı iki arabası varken bidaha araba almak için bendeki 7000 liralık çeki istiyor beni ariyolar başlarım dedim arkadaşına bende araba aldım 1500 eksiğim vardı gittim 3000 liralık bilezigimi bozdum onlar mi verdi bana dedim arkadaşına demiş valla para benim değil eşimin ondan aldığım bilezikleri oducem vermem demiş akillandi ama biraz geç oldu

1000 lira az para da değil ki

Ne kadar rahat insanlar var maşallah onca paranın üstüne yatacak birde sırf borcu vermediği için siz isteyince kötü olma durumu var... O isteyip ödemezken ayıp etmiş olmaz da siz isteyince ayıp etmiş olursunuz birde böyleleri var

Açık açık soyleyın bir yıl az zaman mi
İyi dayanmıssınız

1000 tl az para değil 1 yılda hiç mi aklına gelmemiş vermek. Ne kadar terbiyesiz insanlar var paranın üstüne yatmış işte. Siz neden isterken utanıyorsunuz ki o utansın vermediği için.

Shakespeare'in bir sözü var çok severim "borç verdin mi paranı da kaybedersin dostunu da..." isteyemiyor da insan.. Ama istemelisin. O da adam olaymış da ödeseymiş zamanında borcunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…