Borc verme mevzuu

ne borç veririm, ne alırım, ne kefil olurum vs.
ancak kardeşim ya da kardeşim gibi olan birine olabilir çok zor anında sağlıkta falan. onu da dert etmem geri verdi mi diye.
birine bir 100lük kaptırmışlığım var 5-6 yıl öncesinde. söyledim, vericem tabi ki aaa falan dedi vermedi. yakasına yapışmadım karakterinin bozuk olduğunu sonradan farkettim. amaa o para ondan hayli hayli çıktı şahit oldum sonradan.

size tavsiyem, mesaj atmayın. cevap geldi mi gelecek mi derdi ayrı, mesajla istenmesine bozulur falan arayın kibarca ihtiyacınız olduğunu söyleyin. umarım düzgün biridir de sizi uğraştırmaz.

Dum düz ışte. Ben bu işi anlamıyorum parayı isteyen rahatlıkla istiyor alacaklı istemiyor. Çok iyi doatun olsa sormama gerek kalmaz çıkarır zamanında borcunu oderdi

Benim eşimde öyle para kaptırdı. Manyak adam karım çok hasta acil para lazım demiş. Daha çok istemiş ama eşim 1000 tl verebilirim demiş. Ki o zamanda 5 tl ye ihtiyacımız vardı. Ev aldık borç öduyorduk.

Eşim o parayı benden habersiz vermişti. Çok tartıştık . Ama ders oldu ona. Parayı geri alamadık tabi.

İsteyin paranızı. Ama zor alamazsınız.

Bunlar böyle yaptıkça, gerçekten ihtiyacı olan kişilere para veremiyoruz. Zaten iyi adam olsa gidip bankadan kredi ile alırlar .

1 senedir utanmadan yüzüne nasıl bakabildi bu arkadaşın halada bakıyor ? nerde verdiği sözler paranı al ve arkadaşlığını gözden geçir iyi bir arkadaş zaten senin durumunu bile bile borç senden istemezdi hadi aldı derhal verirdiki sende zor durumlara düşme diye !

şimdiye kadar arkadaşından aldığı borcunu düşünen insan çoktan vermişti ben sanmıyorum versin birşeyleri bahane edip aradan bi 1 sene daha geçer korkarım umarımki yanılmış olurum

Esimin hic tanimadigim bir arkadasi borc istedi esimde 1000 euro verebilirim demis tabiki benden istedi yok arkadasim durusttur ilk firsat ta odeyecekmis diye diye verdim 1000 euroyu....1.5 sene hic odemedi seside cikmadi....en son o vermiyorsa biz istiyelim dedik birde bu kisi bizden 1000 km uzaklikta...her aramamizda onumuzdeki ay kesin odicem diye diye aylar aylari kovaladi bir ara esimin telefonlarina bile cvp vermiyor du beklenen tarihte aradigimizda esim ortak arkadasina soyledi boyle boyle bu kisi de borc Alan kisi ye soylemis neyse adam aradi utandim cvp veremedim ayaklari soz sizin tarafa dugune gelecem ozaman verecem dedi yine bekledik 2.5 yili gecti en son 5.ayda odeyecem demis acikcasi Ben umudumu kestim neyseki gecen hafta esimin hesabina gonderdi parayi ama banada buyuk ders oldu tanimadigim emin olmadigim birine vermem

Her ay benden 20-50-100TL borc isteyen bi is arkadasim wardi. Hic ayari yoktu kargo gelirdi kapiya kıyafet almis hanimefendi ama cepte 5 kurus yok. Ilk baslarda amma cok yetistim imdadina. Bigun isyerine su siparisi werdik ben odeyip patrondan alicaktim parasini sadece 1 TL eksik vardi parasi oldugu halde yok demisti. O gun bu gundur bendede yok. Gec oldu ama ders oldu.

Arayıp iste, bir bahane uydurmana gerek yok. Böyle insanlar bunu meslek edinmiş sanki, başkalarından aldıkları parayla her işlerini görüp sonra salağa yatıyorlar.

bende aynıyım ya veriyorum sonra istemeye utanıyorum. Çok kaptırdım 50 - 100 en son bi arkadaşa verdim 50 tl 3 gün sonra vericem dedi 3 ay geçti hergün de görüşüp konuşuyoruz bi kere mesajla istedim yüzüne söylemeye utandım haftasonu vereyim dedi ama kaç haftasonu geçti

Bence ihtiyaciniz da olmasa,hatta cocugunz da olmasa... isiniz olup kazaniyo olsaniz bile istemelisiniz.
Ne bu aptal yerine koymak. Kendini cok mu akilli saniyor arkadasiniz.

Haklisin arkadasim 50 100 tl olsa zaten bende dert etmem cok sikisik oldugu evine icra gelicegini soyledigi icin bu parayi verdim herkesi kendimiz gibi biliyoruz maalesef

Sehir disinda calisiyor kendisi bundan 5 6 ay oncesine kadar surekli arardi simdi aramiyor bile

Sehir disinda calisiyor kendisi bundan 5 6 ay oncesine kadar surekli arardi simdi aramiyor bile
paranın sayesinde insanların gerçekten ne olduğunu öğrenmiş oluyoruz da kimsenin parası kimseye yaramaz ondanda çıkar aç misli kazançlı sen çıkarsın napalım hak yeyici değilde hakkı yenilen olalım varsın onlar uyanık geçinsinler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…