borç vermek istememek

Param yok diyorum ben. Sonrasında tatile matile cıkıyorum paranın onlara olmadığını anlayıp istemiyorlar bir daha. (Arkadaş çevrem için geçerli)

borcuna sadık olmayan akrabanıza borç vermek istemediğnzi bunu nasıl söylersinz? kırmak istemiyorm ama bir daha da istemsin istiyorm. sizce ne diyim nasıl diyim
Bu benim babam. 😔 12 senedir yok diyemiyordum ama bu sene dedim. Çünkü gerçekten yok. Ben de ödemelerimi yetiştiremiyorum. Geçmişte yoktan var ederdim ama çocuk olunca ekstra masraflar çıkıyor, bu sefer yok dedim, siz de öyle diyebilirsiniz, varsa da yok deyin vermek istemiyorsanız.

Mafya peşimde, telim dinleniyor diyin :D
Şaka bir yana arkadaşlar tavsiyeleri döşemiş. En güzeli bende de yok demek.

Akrabam olmadı ama iş yerinden biri istemişti. Güvenilir bir insan olsaydı düşünmez verirdim ama o paranın gelmeyeceğini veya kendisinin bunu alışkanlık yapıp sürekli isteyeceğini bildiğim için vermedim. Kredim var, maaşımın büyük bir kısmı ona kesiliyor dedim.

Kredi diyebilirsiniz yada benim de şu birkaç aydır hesapta olmayan ödemelerim çıktı sıkışığım da olabilir

maddi sorunlarından bahset. ay sonunu getiremediğini söyle.
ben zamanında bana masraf kitlemeye kalkan birine 3 aydır maaş alamıyorum, ev kiramı ödeyemiyorum, yakında suyu falan keserler suyu borç harç ödedim arkadaştan, arkadaşa da ayrı mahçubum falan diye sallamıştım. o tarz konularda tek çare bu yani. ağlaşacaksınız. zaten piyasa ortada.

en sevmediğim insan tipi. zamanında yeni tanıştığım birinin market alışverişini kartımdan geçmiştik. öderim möderim demişti ödemedi. sonra başka nedenden aramız bozuldu, en çok giden parama üzülmüştüm. o gün bugündür asla vermem.

maddi sorunlarından bahset. ay sonunu getiremediğini söyle.
ben zamanında bana masraf kitlemeye kalkan birine 3 aydır maaş alamıyorum, ev kiramı ödeyemiyorum, yakında suyu falan keserler suyu borç harç ödedim arkadaştan, arkadaşa da ayrı mahçubum falan diye sallamıştım. o tarz konularda tek çare bu yani. ağlaşacaksınız. zaten piyasa ortada.

en sevmediğim insan tipi. zamanında yeni tanıştığım birinin market alışverişini kartımdan geçmiştik. öderim möderim demişti ödemedi. sonra başka nedenden aramız bozuldu, en çok giden parama üzülmüştüm. o gün bugündür asla vermem.
Çok doğru. Üniversitede oda arkadaşım birkaç kez istedi, geri vermedi. Sonra mezun olunca ben ondan bir sene önce işe başladım, bu defa büyük bir meblağ istedi, geri gelmeyeceğini bildiğim için maaşımın büyük kısmını aileme verdim bu ay dedim, yalan da değildi, kendimi zora sokmadım geri gelemeyecek bir para için.

Çok doğru. Üniversitede oda arkadaşım birkaç kez istedi, geri vermedi. Sonra mezun olunca ben ondan bir sene önce işe başladım, bu defa büyük bir meblağ istedi, geri gelmeyeceğini bildiğim için maaşımın büyük kısmını aileme verdim bu ay dedim, yalan da değildi, kendimi zora sokmadım geri gelemeyecek bir para için.
kesinlikle hiç gerek yok şu devirde. insanlara güven sıfır, ekonomi ortada. herkes kendi yağında zor kavuruluyor, daha napalım?

Borç verip sonradan kötü olmaktansa başta vermeyip kötü olun asla vermeyin

Son düzenleme:
kesinlikle hiç gerek yok şu devirde. insanlara güven sıfır, ekonomi ortada. herkes kendi yağında zor kavuruluyor, daha napalım?
Evet bu devirde hiç gerek yok kendinden ailenden kısıp başkasına feda etmeye. Çünkü bu insanlar düzelmez. Düğünlerimiz oldu ben ona çeyrek götürdüm, o gram getirdi. Sonra benden önce çocuğu oldu, geri gelmeyeceğini bildiğim için bir şey götüremedim, o da getirmesin dedim. En iyisi bu.

Back
X