Borca mı girsek

Maalesef ailesi hala anne babası. Kardeşi 31 yaşında. Kardeşini ufak çocuk olarak görüyor.Ve kardeşi çalışmıyor etmıyor.Kız arkadaşı var, kvler evlenmesini istiyor. Ama kvlerın birikimi çok az.Bizden destek isterler kesin. Ondan borca girmek istiyorum.Tarla almayı düşündüm altınlara. Ama kp tarlayı cok sevıyor. Sahiplenırler.O yüzden vazgectım tarladan
Yok yok sen en iyisi ev al.
Annem de kardeşimin evlenmesini istiyor sürekli. Adamın okulu bitmedi, gelin yok piyasada yaşı geciyor diyor. E diyorum evlensin diyorsun da neyle yapacaksın düğününü diyorum? Allah verir diyor 😂😂

Sen ev al, her fırsatta da borcumuz çok, ayın ortasını gidemiyoruz diye ağla o başlamadan 😂😂

Kredi oranları çok yüksek. Aslında faiz az olsa almayı düşündük. Seneye 2bini görür gram altın diyorlar.Geçen ay 900 civarına aldıgım gram 1080 TL olmuş.
Sanırım açık açık para isteyemiyor lar, duygu sömürüsü ile istiyorlar.
O faiz bile seneye pul olacak.. Kim kime bu zamanda nakit veriyor. Alınmış alınmıştır bana göre..

Yok yok sen en iyisi ev al.
Annem de kardeşimin evlenmesini istiyor sürekli. Adamın okulu bitmedi, gelin yok piyasada yaşı geciyor diyor. E diyorum evlensin diyorsun da neyle yapacaksın düğününü diyorum? Allah verir diyor 😂😂

Sen ev al, her fırsatta da borcumuz çok, ayın ortasını gidemiyoruz diye ağla o başlamadan 😂😂
Hahaha mantıklı 🤣Birde kv aglanınca kv şükret diyor ama kendi aglanıyor 🤣
Tokiye kararımı verdim.Umarım çıkar.Sayelerinde ev sahibi olacağım🤣🤣
Bu zamanda dügün yapmak çok zor çok. Benim kaynımın sevgilisi mimar. Kızın evi arabası var.Ailesinin durumu çok iyi. Bu kızla evlenirse eşya falan almazlar. Ancak dügün yaparlar tabiki. İşte ellerindeki hayatta dügüne yetmez.Kesin benim altınlar gider🤣

Bu zamanda dügün yapmak çok zor çok. Benim kaynımın sevgilisi mimar. Kızın evi arabası var.Ailesinin durumu çok iyi. Bu kızla evlenirse eşya falan almazlar. Ancak dügün yaparlar tabiki. İşte ellerindeki hayatta dügüne yetmez.Kesin benim altınlar gider🤣
İşte o ağlamadan sen ağla 😂
Ne güzel bir işe vesile olsunlar. Kızın ailesi altın isterse nasıl yapacaklarmış? İnsan kız arkadaşından çekinir, mimar bir de. Girer iş çalışır.

İşte o ağlamadan sen ağla 😂
Ne güzel bir işe vesile olsunlar. Kızın ailesi altın isterse nasıl yapacaklarmış? İnsan kız arkadaşından çekinir, mimar bir de. Girer iş çalışır.
Ama kız mimarken markette falan çalışamaz. Kızın çevresi de mimar. Birlikte yaşıyor gibiler.Herşey kızdan. Kızın babası para gönderiyor.
Evet maksimum 60 bin TLleri var yetmez işte.
Kaynım aslında zaten evli gibiyiz,evlilige gerek yok diyor.Bilmiyorum evlenirler mi.
Ben eşegimi saglama alayım da🤣

Ben ikinci evi sırf bu yüzden aldım , eşimden sürekli bir para istemeleri vardı . Borç olarak verdiği paraları da biz onunla bilgisayar aldık amcasın sen hediyen olsun , biz o paraya çocuk odası aldık dayısın sen hediyen olsun deyip durdular . Kendileri de benim oğullarıma bir çorap bile almadılar . Çift maaşınız var döke saça yeter mantığında herkes .
Eşimin maaşını krediye bağladık ayrıca faturalar , aidat , okul taksitlerini de o veriyor . Ben de ev ihtiyaçları vs için harcıyorum . Kimsede para istemiyor artık . Oğlanlara birer ev bırakacağım Allah nasip ederse diyorum . 3 yıl kaldı kredinin bitmesine . Bitince de kendimize emeklilik evi almayı düşünüyorum.

Peki bu kızın asalak kayın ile ne işi var

Ama kız mimarken markette falan çalışamaz. Kızın çevresi de mimar. Birlikte yaşıyor gibiler.Herşey kızdan. Kızın babası para gönderiyor.
Evet maksimum 60 bin TLleri var yetmez işte.
Kaynım aslında zaten evli gibiyiz,evlilige gerek yok diyor.Bilmiyorum evlenirler mi.
Ben eşegimi saglama alayım da🤣
Ah ah. Kızın babası bilse ıssız diye, hayatta izin vermez bence. :) Ben de kiz anasiyim büyük konuşmayım da yani.

Aynen yedirme paranı, altınlarını.

Aglaması neden sence canım. Dert yanmak ıcın mı acaba
Bizim komşumuzun bankada yüklü parası 2 evi, yazlığı ve arabası var. Ama konuşurken ağlamaktan heder oluyor. Yetmiyor para diye. Bazıları bundan zevk duyuyor onlara daha fazla ağlayacaksınız. O zaman biraz olsun duruyorlar. Onlarla iken her cümle içinde yetmiyor, evimiz yok güvencemiz yok falan deyin. Siz şimdiden ağlamaya başlayın düğüne kadar anca anlarlar.

Kızlar biz kirada oturuyoruz.İzmirde yaşıyoruz.Eşim asgariden az fazla alıyor.Bende çalışıyorum. Bankada bir miktar altınımız var ve sürekli birikim yapmaya çalışıyoruz
Burada toki başvuraları var.Biz izmir merkezdeyiz. Benim çalıştığım yerde burada.Ama eşim Kemalpaşa tarafında çalışıyor.Bu tokilerde kemalpaşanın dışına yapılacakmış.
Kvlerin kendi evi var.Kv kp emekli.Ama gelen gidenleri çok fazla. Ve kv herkesi iyi agırlamak istiyor.Bu konu beni İlgilendirmez. Ancak sürekli para muabbeti yapıyorlar.Geçen eşime eve sıvı sabun alamadık, para yetmedi demişler.Eşim almış.Kv,size bizden çok para giriyor. Bize 2 kalıyorsa size 3 kaçıyor diyor.Maaşı çektik bitti, yetmiyor falan diyorlar.Bende artık beklentileri olduğunu düşünüyorum.
Kaynım var. O da benimle yaşıt.4 5yıldır çalışmıyor.Ve annesigil evde olmadıgında yani köye gittiklerinde dogalgaz falan yatıramamış, eşim yatırdı.
Biz henüz 2yılı doldurmadık evlilikte.Bu tokilere başvurup en azından borca mı girsek.İleride olmazsa satarız.Kiramız falan bu şehre göre çok uygun.Kvlerin para beklememesi için borca mı girsem. Tarla almayı düşündüm.Ama kvler kullanır.Siz biz yok hepimiz bir aileyiz diyorlar.
Tokiye girersek kiraya verebiliriz ancak.
Cevapları okuyamadım ama bir ara hane halkı gelirinin 10 bin ve altında şartı vardı değişti mi o. Bende düşünüyorum TOKİ ama evde iki kişi çalışınca zaten min gelir oluyor 11 bin 😏 TOKİ sayfası güncelleme yapmamış henüz değişti mi bu şartlar
8215AF0B-0D03-4E69-8B09-D60F7924A5BA.webp

Ben yatırım konularından pek anlamam . Zaten altı ay önce evi alirken dolar düştü zarar ettik neyse sonuç olarak bir sekilde ödeniyor . Şu an olsa alamazdik diye düşünüyorum . Eğer ödemeleriniz sizi çok zorlamazsa alın elbette kiraya verirsiniz . Fakat benim anlamadığım beklentiye girmesinler diye kendinizi zor duruma sokmaniz . ( Amaç tamamen beklenti ile ilgili ise ) Ailelere yardım edilmesine karşı değilim ama sürekli bir beklenti içinde iseler bu çok saçma . Ben olsam direkt olarak söylerim bunu hissedersem kimse benden birşey beklemesin gbi. Eşinizin de makul şeyleri karşılamasına karışmayın bence . Burada dengeyi sağlayacak kişi eşiniz . Bunların açık ve net bir sekile konusulmasi gerekli.

Ben ikinci evi sırf bu yüzden aldım , eşimden sürekli bir para istemeleri vardı . Borç olarak verdiği paraları da biz onunla bilgisayar aldık amcasın sen hediyen olsun , biz o paraya çocuk odası aldık dayısın sen hediyen olsun deyip durdular . Kendileri de benim oğullarıma bir çorap bile almadılar . Çift maaşınız var döke saça yeter mantığında herkes .
Eşimin maaşını krediye bağladık ayrıca faturalar , aidat , okul taksitlerini de o veriyor . Ben de ev ihtiyaçları vs için harcıyorum . Kimsede para istemiyor artık . Oğlanlara birer ev bırakacağım Allah nasip ederse diyorum . 3 yıl kaldı kredinin bitmesine . Bitince de kendimize emeklilik evi almayı düşünüyorum.
Allahım birde dayılık muabbeti var. Eşimin yegeni olsa düşünemiyorum. Yardırın paraları.
Evet herkes çift maaşı bişey zannediyor. Ama ınsanın gezmeye tozmaya da ihtiyacı var. Ben her sene yurtdışında bir ülke gezmek istiyorum aslında.
Ayy çok güzel yapmıssınız gercekten. Baska türlü bir eviniz olacaktı. Para Bosuna gidecekti.
Bende çocuk yok şuan. Evi de oturmak için istemiyorum. Şuanki oturdugumuz ev hem kira hem semt olarak çok iyi. Bu evden taşınmayı istemiyorum.Krediye girsek15 20 yış borcu olacak.Kalan maaşım la da sadece ülke ülke gezmek istiyorum.

Cevapları okuyamadım ama bir ara hane halkı gelirinin 10 bin ve altında şartı vardı değişti mi o. Bende düşünüyorum TOKİ ama evde iki kişi çalışınca zaten min gelir oluyor 11 bin 😏 TOKİ sayfası güncelleme yapmamış henüz değişti mi bu şartlarEki Görüntüle 3104786
Benim bildigim bu asgari artmadan önceydi. Degilmiş tir bence

Back
X