Borcamda kek

Sadece eşim ve kendime yaptığım için herzaman küçük borcamda yaparım ben. yuvarlak borcamda zebra kek harika oluyor herkese öneririm

Ben normal keklerimi genelde kek kalıbında yaparım ama pandispanya pasta falan yapçaksam borcamda yapıyorum hem çok güzel kabarıyo maşallah diyim hemde kenarlarda hiç kalın tırtık bırakmıyo kesmeye gerek kalmıyo yani kenarlarını.

merhaba bende dikdörtgen borcamda pandispanya yapmak istiyorum ama emin olamadim borcamdan pandispanya cikarmi diye mümkünse pandispanyanizin tarifini verebilirmisiniz nasil yapiyorsunuz?

merhaba bende dikdörtgen borcamda pandispanya yapmak istiyorum ama emin olamadim borcamdan pandispanya cikarmi diye mümkünse pandispanyanizin tarifini verebilirmisiniz nasil yapiyorsunuz?

canım çok kolay çıkar borcama yağ sürdükten sonra bi raz un serpele her yerine gelecek şekilde hemencecik çıkar ben yapıyorum çok güzel oluyo:)

1 Kere Yaptım, Çünkü Islak Kek Yapacaktım..
Güzel Olmuştu..

Arkadaşlar çoğunuz borcamda yapıp güzel sonuçlar alıyorsunuz
borcamda yaptığınız güzel sonuç aldığınız kek tariflerinizi paylaşır mısınız

Kızlar ben borcamda 7 dk. da kek yapıyorum.:)))isteyenlere tarif verebilirim. Borcamda yada şekilli kek kalıplarında kekinizin altı geç pişiyorsa benim gibi yapabilirsiniz. Önce fırınızın alt kademesini açıyorsunuz. Bir kek ta zaten 40 dk da oluyor. 30.dksında bir bakın kabarmış sadece üstü beyaz kalmış oluyor, sonra üstü açıyorsunuz, VE hertarafı pişen ve kabaran kekiniz oluyor. Ben böyle yapıyorum. AMA tepside yapacak olursam ikisinide açıyorum, geniş ve büyük olduğu için onda alt üst problemi olmuyor. Sevgiler

borcamın kalınlığını düşürsek 7 dk kek için çok erken değil mi?

ben normal de 10 dk yüksek ısıda pişiririm..kabarması için..sonra derecesini düşürürüm için için pişsin diye..

5 dk da olan bir pasta keki tarifim var ama oldukça ince o..

Ben 7 dk da yaptığım bu keki mikrodalgada yapıyorum. hiç kontrol etmeme de gerek yok.At mikrodalgaya 7 dk ya ayarla. Çıksın kekin, evin mis gibi kek koksun sonra da,afiyetle yee :))) borcamın kalınlığı boyutu küçüğü büyüğü hiç önemli diil yani.

7dkda olan kekin tarifini verir misin

1 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağından biraz fazla un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Derin bir kabın içinde süt, şeker,kakao ve sıvıyağı iyice karıştırın. Bu karışımdan bir çay bardağı ayırın.
Kalan sütlü karışımın içine yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Unu,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin. Normal kek hamurundan daha akışkan bir kıvam oluyor, şaşırmayın.
Yuvarlak küçük borcamı yağlayın ve kek hamurunu dökün. Mikrodalga fırında 800 watta ve 7 dakikaya ayarlayıp pişirin.
Kek fırından çıkınca bir kürdan ile gelişigüzel batırıp çıkararak delik açın ve ayırdığınız sosu yayarak üstüne dökün. Dilimyeyip, hindistan cevizi dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

ben de borcamda yapıyorum ve gayet memnunum,bir de cam kek kalıpları çıkmış bunu kullanan var mı?

şunlara bakar mısınız ne kadar tatlılar :)

kekin kalinligina bagli pisme suresi ve en iyi kontrol yontemi tabiiki kurdani batirmak

borcamdada yaptim ama hic birisi slikon kalipta yaptigim gibi olmuyor sanki..daha dogrusu gec pisiyor bana kalirsa...
hamur isi zaten iyi olmuyor borcamda uzeri kizariyor alti cig kaliyor...

yavas derecede icini ceke ceke pisecek kek dedigin ve en cabuk pisen kekte su kup kaliplarda oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…