Arkadan size çarptıysa kusurlu nasıl siz oldunuz hocam,akan trafikte önünemi kırdınız,hatalı sollamamı yaptınız bu durum sigortanızada yansır,puanınızda düşer,yıllar önce sol şeritte dörtlüleri yakmadan fren yerinede boşa almış herangi bir ikazı olmayan araca çarptım ki hız sınırı 110 olan bir yolda sol şeritte boşa almış en ufak ışık sinyal vs yoktu yinede beni kusurlu buldular,cebimden ödedim sigortaya yansımasın diye kolay kolay arkadan çarpan haklı olmaz yani.
Bu çok çetrefilli bir durum,10 yaşın üstündeki aracın primi fazla olur,araç için hasar raporu vs isterler,herangi bir kaza anında araç eski orjinal parça bulmak zor deyip aracın parça değeri üzerinden hasarın %25 ini size ödetirler,hocam al bu al şu hadi bunuda açıkla vs gibi şeylere gerek yok ben yıllardır araç kullanıyorum,direksiyon eğitmeniyim konuya hakimim yani,orası böyle şurası boyleye gerek yok,bir araç 10 seneye kadar kasko yapılır,15 seneye kadarda primi yüksek ödeyerek yaptırırsın,sonrası o araca kasko yapacak bir yer bulmak zor ha bulsanız bile ne derece neyi öder bilemem,kasko olunca herşey hallolurda zannetmeyin sanki kasko varsa kaza anında kara geçiyormuşunuz durmunu düşünmeyin,kaza anında sigorta karşı tarafı zaten ödüyor,kasko sizin aracınızı ödüyor o da hata durumunuza göre değişiyor,aracınız resmi kayıtlara hasarlı olarak geçiyor ve değer kaybı yine oluşuyor,trafikte dikkat önceliğiniz olsun kasko ve sigorta sizi bütün masraflardan kurtarmaz.