• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçlardan nefes alamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ama öte yandan buna bütçe ayirmak icin birseylerden kısan, pantolon almayip ona vereccegi parayla kenara tatil yaparim diye 15 euro atan, bilmediğim ulkede ucaga alinmayinca aileden istemek yerine arkadasindan borc alan biriyim. her sey her an olmaz ki. konu sahibi daha calismazken bile 220 bin borc yapmis. giyinmeyi, takmayi takistirmayi seviyormus:) tamam giyinmeyi sev ama yoksa da calisana kadar az harca. ya da yesil pasaportu varmis bitmek uzere diye fazla açılmış. harika bir sey yesil pasaportum olsa ben de giderdim ama cepte yok, ailen sana bir kurus verse iclerine batan insanlarsa da haziran temmuzda magazada çalışırsin agustosta iki asgari ucret paranla rahatca gezersin. konu sahibi gezerek tozarak ( 50 bini de egitim icinmis hadi ona ok) giyinerek kusanarak yaptigi 220 binlik borcu ailesi odemedi diye ailesine bilenmis mesela. ki ailesi özel okulunu odemis . konu sahibi diyor ki; bana ne bu sehre gelmemi kendileri istediler
e ailesi kullansin kizim diye araba vermis kaza yapinca diyor ki; bana ne kaskosuz araci vermeselerdi
tek cocuk, ailesinin aldigi evleri arabalari zaten konu sahibine kalacak ama bir mesajında diyor ki; bana mi aldilar sanki tapusu üstüme
😅😅
bu cocuga ne yapsan yaranamiyorsun tam yeni nesil doyumsuz genç.
ve elde yok avucta yokken herseyi ayni anda almayabilirdi. evet bu araba kazasi coook baska bir olay, büyük ve korkunç bir zarar. ama konu sahibinin finansal okul yazarligi hic yok. muhtemelen bu araba olayi olmasa yine borc batagina girerdi. çünkü ayagini yorganina gore uzatmayi bilmiyor.
tabii ki hepimiz en iyisine layigiz, tabii ki bir masa bir yatak temel ihtiyac ama birkac aydir calisan, gecmisten 4 maas kadar borc yapan ve 50 bin tl kazanan biri icin birkac ay icinde hem yatak hem masa takimi, hem guzel laptop hem guzel bilgisayar hem telefon alip hem de tatillere cikmak bence normal degil.
az ayagini yorganina göre uzatıp her seyi bütçeye göre yapmak gerekiyor.
su anki borc icin bir sey diyemeyecegim, allah odeme kolayligi versin. eski isim de trafik kazaları yapan insanlarla ilgiliydi. insanlar hem kredi borcu hem esten altin doviz borcu alip araba alirlardi, sonra kaza yapar calisamaz hale gelirlerdi. cogu zaten kendi isini yapan insanlar, ozel sektordekiler de kovulurdu. is yok guc yok, gelen para yok, kredi borcu bir yandan, elden alinan borclar bir yandan... zaten biraz hasarin da kalsa isveren seni tercih etmiyor , eliyor... cok zor bir surec. bizim çalıştığımız insanlardan intihar noktasina gelenler olurdu, "keske olseydim o kazada" diyenler falan...
o 200 binin içinde ayrıca yüksek lisans ücreti var. Başından beri de telefon ve laptop almak planımda yoktu

Alakası bile yok evlilik konuşuyoruz yanaşmayan benim bana evlilik konusunu açma diyen benim ikimiz de geç mezun olduk çünkü
Evlilik ayrı bir şey, ondan bahsetmedim. Sevgiliyken yanına taşınıp sorumluluğunu yine bir başkasına yüklemenden bahsettim. Ama en başta da söylediğim gibi sen evlilik olgunluğunda bir insan değilsin. Evlensen dahi yürütemezsin. Öleyim de üzül dersen mesela annen baban iki kızar söylenir elin adamı git geber ne yaparsan yap der bir yerden sonra. Böyle mıyıl mıyıl ergen kafasını çekecek adam zor bulunur. Üç beş sene çeker, sonra bakar diğer kadınlar böyle değil, diğer evlilikler böyle değil hadi bana eyvallah der.

yeşil pasaport olduğu için işsiz dönemimde yurtdışı gezdim o bu derken kredi kartım 100 bini buldu
Bütün konuda dikkatimi çeken tek yer bu oldu. Çalışmazken kredi kartına 100 binlik borç yapma cesaretini size veren ne oldu? Hani ortada canın sağolsun diyen bir aile de yok.

Başından beri ailem arabayı onlardan almamı istiyor diyorum ya? 2013 passat kaç tl bak bakalım
aracta hasar var diye ailen arabayi senin almani istiyor di mi?
şöyle yapsan olur mu?
arabayi yaptir - zaten seninkinde cok hasar yokmus. ailenden araba icin kac para istediklerini ogren. o paranin üstünde bir rakam belirle, satis icin sahibindene koy. bir yabanciya sat:) ailenin istedigi kadarini verirsin üstüyle kendi borçlarını kapatirsin:)

Evlilik ayrı bir şey, ondan bahsetmedim. Sevgiliyken yanına taşınıp sorumluluğunu yine bir başkasına yüklemenden bahsettim. Ama en başta da söylediğim gibi sen evlilik olgunluğunda bir insan değilsin. Evlensen dahi yürütemezsin. Öleyim de üzül dersen mesela annen baban iki kızar söylenir elin adamı git geber ne yaparsan yap der bir yerden sonra. Böyle mıyıl mıyıl ergen kafasını çekecek adam zor bulunur. Üç beş sene çeker, sonra bakar diğer kadınlar böyle değil, diğer evlilikler böyle değil hadi bana eyvallah der.
Ailem harici diğer insanlarla aram hep iyi olmuştur. Bunda da sorun ailem. Sevgilimi de istemiyorlar mesela Sünni diye. Kiminle evleneyim dediğimde halasının torununu gösteriyor. Artık evlen senin sorumluluğunu almak istemiyorum kocana dert ol diyorlar Sevgilimi beğenmiyorlar neden işi gücü var iyi huylu kötü huyu yok. çevremde çok seviliyorum. Kaza yaptım diye Sevgilimin annesi babası 16 saat yol çekip geldiler bakmaya. Arkadaşım Antalya'dan geldi.

Bütün konuda dikkatimi çeken tek yer bu oldu. Çalışmazken kredi kartına 100 binlik borç yapma cesaretini size veren ne oldu? Hani ortada canın sağolsun diyen bir aile de yok.
Canım istedi bu kadar daha da fazlaydı ödedim geçti yüksek lisans ve bir eğitim ücreti var içinde gerisi de işsizlikten kalma 6 7 ay işsiz kaldım kasiyerlik işi bile bulamadım her işten elendim mühendissin artık bu işi yapamazsın dediler

Evet istiyorlar ki hiçbir şey yapmayayım bir yere gitmeyeyim onlar mal mülk derdinde sonra da e sana kalacak istemiyorum yüzlerine de söylüyorum gidin emekli olun köye 2 katlı ev yaptılar bir katı benim yaptırma dedim neymiş ayrı kapın olur şöyle olur. Apartmanda bir ev satılık diğer evi satıp onu almayı düşünüyorlar evlenirsem orda yaşarım diye yok dedim. Kafalarında şu var ben 700 bin kredi çekeceğim ailemin arabasını alacağım böylece maaşım ona gidecek. Ama insan bi kızım senin canın sağolsun lafını duymak istiyor ama yok yani. O kadar üstüme geliyorlar ki dayanamıyorum. Hem evlen diyorlar hem evlenme. İşte sıkıntı yaşıyorum istifanı ver diyorlar sonra da önce işini bul ver diyorlar.

Burdakileri hic dinleme kızım, bazen konu sahibelerini linçlicez diye saçmalıyor yorum yazanlar. Ailen hem cahil, hem varyemez onlardan sana hayır gelmez.

aracta hasar var diye ailen arabayi senin almani istiyor di mi?
şöyle yapsan olur mu?
arabayi yaptir - zaten seninkinde cok hasar yokmus. ailenden araba icin kac para istediklerini ogren. o paranin üstünde bir rakam belirle, satis icin sahibindene koy. bir yabanciya sat:) ailenin istedigi kadarini verirsin üstüyle kendi borçlarını kapatirsin:)
Ben artık onlarla konuşmak istemiyorum piyasa kötü bu haliyle 650ye ver diyen oldu usta dedi satın altın alın dedim ben de toparlayamıyorum bana diyorlar kredi çekkk al. Ayrıca piyasa çok kötü. Anneme kalsa araba 1 milyon. Dedim ki önce karşı tarafı ödeyeyim sonra borcum kalmaz zam gelir aylık 40 bin veririm. Canımı alacaklar onlar böyleyse ödemem evden de giderim. Onlara düşkün plduğum için gidemem sanıyorlar

Ben artık onlarla konuşmak istemiyorum piyasa kötü bu haliyle 650ye ver diyen oldu usta dedi satın altın alın dedim ben de toparlayamıyorum bana diyorlar kredi çekkk al. Ayrıca piyasa çok kötü. Anneme kalsa araba 1 milyon
tamiri icin 200 demiştin sanki eski sayfalarda. aslinda yaptirip satsan, uygun gördüğün kadarini ailene verip üstünü kendine alsan surecten az zararla cikabilirsin.
bir de evet kazalı ama hasarini odedikten sonra ne onemi var ki? arabayi yaptir ver onlara kendileri kullansin. bunu da mi kabul etmiyorlar?

Yorumlara şaştım kaldım, arkadaşlar siz iyi misiniz🙄Evde araba var, kız kullansın tabi, otobüslerde mi sürünsün?? Araba 2013 model diyor, zaten 12 yaşında bu araba, pek bir değeri yok anca şehir içinde kullanılır, konudaki aile o kadar cimri ve rezil ki kaza durumundan istifade edip degersiz bir arabayı kıza kakalayıp kızlarını bile tokatlama peşindeler🙄🙄Ayrıca arabam varsa da, yaşlıysam veririm evladıma kullanır ne olacak, burda evladım evladım yazan sizler degil misiniz ne oldu kıza çullanmayı görev bildiniz? Gençler artık kuş kadar maaşlara çalışıyor, ailenin de imkanı var ee bu kız niye sürünsün? Aptal saltal yorumlar kusura bakmayın, 9 sayfalık boş yazı.

tamiri icin 200 demiştin sanki eski sayfalarda. aslinda yaptirip satsan, uygun gördüğün kadarini ailene verip üstünü kendine alsan surecten az zararla cikabilirsin.
bir de evet kazalı ama hasarini odedikten sonra ne onemi var ki? arabayi yaptir ver onlara kendileri kullansin. bunu da mi kabul etmiyorlar?
Hayır şuan belli değil bizim araç 90a yapılıyor. Ben karşı tarafın arabasını pert ettim 500 civarı ödüyor sigorta. Ben daha önce kaza yapmadan önce bunu teklif ettim bu araba eski beni borca sokalım araba alalım ya da ev alalım dedim hayır dediler. Ben 700 800 kredi çekip arabayı alacakmışım ailemden.

Hayır şuan belli değil bizim araç 90a yapılıyor. Ben karşı tarafın arabasını pert ettim 500 civarı ödüyor sigorta. Ben daha önce kaza yapmadan önce bunu teklif ettim bu araba eski beni borca sokalım araba alalım ya da ev alalım dedim hayır dediler. Ben 700 800 kredi çekip arabayı alacakmışım ailemden.
iste sen arabayi 700-800e ailenden al madem, yaptir 900e sat diyorum ben de:)
ailene senet yaparsin yılbaşında odemek üzere, o zamana satilir zaten.
kazali haline 600 veren yapili haline 900 verir belki..
kâr bile edersin

Yorumlara şaştım kaldım, arkadaşlar siz iyi misiniz🙄Evde araba var, kız kullansın tabi, otobüslerde mi sürünsün?? Araba 2013 model diyor, zaten 12 yaşında bu araba, pek bir değeri yok anca şehir içinde kullanılır, konudaki aile o kadar cimri ve rezil ki kaza durumundan istifade edip degersiz bir arabayı kıza kakalayıp kızlarını bile tokatlama peşindeler🙄🙄Ayrıca arabam varsa da, yaşlıysam veririm evladıma kullanır ne olacak, burda evladım evladım yazan sizler degil misiniz ne oldu kıza çullanmayı görev bildiniz? Gençler artık kuş kadar maaşlara çalışıyor, ailenin de imkanı var ee bu kız niye sürünsün? Aptal saltal yorumlar kusura bakmayın, 9 sayfalık boş yazı.
Ya ben sanki gidip 5 yıldızlı otelde kaldım maaşım var borcum bitmiş yatak aldım bilgisayar aldım o da iş için. Tatile gittim 7 bin harcadım geldim. pat telefonum bozuldu bilgisayarım düştü. Macbook ve iPhone bunların tamir ücreti aynı zaten almakla. Gittim en ucuz telefonu aldım bilgisayarda ucuza gidemedim.

Verme sakın 700bin falan, dellenmiş senin ailen nasıl ödeyeceksin? Hasarı yaptır, sonra da yüzlerine cimriliklerini vur arabanız da sizin olsun de cehenn et engelle ikisini de. Sana 5 paralık faydaları yok zaten, hayatında bu 2si olmasa da olur.

iste sen arabayi 700-800e ailenden al madem, yaptir 900e sat diyorum ben de:)
ailene senet yaparsin yılbaşında odemek üzere, o zamana satilir zaten.
kazali haline 600 veren yapili haline 900 verir belki..
kâr bile edersin
Ben 700 800 bini nereden bulacağım peki? 200 bini bile bulamıyorum ben arabayı satın altın alın borcum bitsin zam gelir sıfır arabalar var 300 400 bin kredili aylık 40 40 öderim dedim bunu da kabul etmiyorlar ki sadece car car üstüme geliyorlar

Back
X