• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçlardan nefes alamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ah ah yazık etmişsiniz.
Galeriden arabayı bile çıkarmam kaskosuz. O kadar net söyleyeyim size. Bile bile yapmışsınız,kaza da geliyorum demiş. Neyse canınıza bir şey olmamış. Mecburen çalışıp ödeyeceksiniz artık bırakın şimdi tatili falan

Son dönemde tatil olayı çıktı herkeste.keske hepimiz her sene hatta senede bı kaç defa tatile gitsek.bizim millet çevremde de var borç harcın içinde mutlaka tatile gidiyor.gunuz şartlarında tatil ihtiyaç değil artık hele de sizin gibi borcun içindeyse.buyumussunuz aileniz niye yardım etsinki.

Kalkıp otel tatiline de gitmedim ya çalışıyorum sadece bayramda izinliyim. Şuan icralık durum yok ama galiba karşı taraf bana icra açacak
Benim anlamadığım şu,kazada siz kusurlusunuz tmm ama sigorta karşı tarafın masrafını karşılamak zorunda o yüzden sigorta yaptırıyorsunuz,araç sigortası karşı tarafı öder kasko sizinkini öder,yani siz kendi aracınıza masraf edeceksiniz karşı taraf dediğiniz kaza yaptığınız kişi ise eğer doğrumu anlamışım.

Siz herşeyi aynı anda yapmak istemişsiniz! Maaşınız yeni düzelmiş sayılır ( öncesinde yarım asgari ücret alıyormuşsunuz) hem eşya yenileme, hem tatil hem yatırım.... Özel sektör de her an herşey olabilir birkaç ay çalışınca su hep bu ivmede akacak sanmayın

Masa üstü ve laptopa ayrı ayrı gerçekten ihtiyacınız var mi ya🤔 bana hem bu masraf hem masa yatak kısmı su an icin sacma geldi.
Bir de karşıdaki arabanın kaskosu yok diyip durmuşsunuz da ben mi yanlis biliyorum acaba, karşı tarafın kaskosuyla sizin isiniz yok ki. Sizin sigortaniz karsi tarafin hasarını, siz de kendi özel hasarinizi ödeyeceksiniz. Bir de sanirim değer kaybı olduysa karsi taraf dava açabiliyor.

Sigorta belli bir miktara , üst sınıra kadar karşılıyor, anladığım kadarıyla konu sahibi karşı tarafın aracını perte çıkardığı için sigortanın ödemediği kalan kısmı cebinden ödeyecek

Benim anlamadığım şu,kazada siz kusurlusunuz tmm ama sigorta karşı tarafın masrafını karşılamak zorunda o yüzden sigorta yaptırıyorsunuz,araç sigortası karşı tarafı öder kasko sizinkini öder,yani siz kendi aracınıza masraf edeceksiniz karşı taraf dediğiniz kaza yaptığınız kişi ise eğer doğrumu anlamışım.
Sadece 500 bin ödüyor

Siz herşeyi aynı anda yapmak istemişsiniz! Maaşınız yeni düzelmiş sayılır ( öncesinde yarım asgari ücret alıyormuşsunuz) hem eşya yenileme, hem tatil hem yatırım.... Özel sektör de her an herşey olabilir birkaç ay çalışınca su hep bu ivmede akacak sanmayın
Kaza olmasaydı sıkıntı yoktu bilgisayar şart telefon şart tatil zaten önceden gidildi. Haliyle hepsi üst üste geldi

Ne yapayım yapılmıyor 2013 model araç çok eski değil. Diğer arabamız 2024 model kaskosu sadece annemi kapsıyor. Suç benim biliyorum karşı taraf 1 milyonluk aracına kasko yaptırmamış.
Niye yapılmasın? Yapılır ama sürekli kaza yapan bir araçsa pahalı olur. Yapılmıyor diye bir şey yok.

Kaskonun tek kişiyi kapsaması kısmını hiç duymadım. Bana biraz uydurmasyon gibi geldi açıkçası.

Trafik sigortası da mı yok aracın? E bu suç.

Masa üstü ve laptopa ayrı ayrı gerçekten ihtiyacınız var mi ya🤔 bana hem bu masraf hem masa yatak kısmı su an icin sacma geldi.
Bir de karşıdaki arabanın kaskosu yok diyip durmuşsunuz da ben mi yanlis biliyorum acaba, karşı tarafın kaskosuyla sizin isiniz yok ki. Sizin sigortaniz karsi tarafin hasarını, siz de kendi özel hasarinizi ödeyeceksiniz. Bir de sanirim değer kaybı olduysa karsi taraf dava açabiliyor.
Aslında yoktu masaüstü şart değildi ama ben oyun da oynarım diye aldım laptop idare ediyordu endüstri mühendisiyim daha farklı eğitimler de alıyorum haliyle lazımdı da. Laptop ve telefon bozulacağını bilsem alır mıyım hepsini birden. Önce çat telefonum bozuldu anakartı gitti gittim ucuz bir şey aldım sonra ben okulda bilgisayarımı düşürdüm laptop şart çünkü ofise gidiyorum 2 gün. İş yerinden istedim vermediler. Ben karşı tarafı pert ettim haliyle 500 bin sınırı var üstü bende

Niye yapılmasın? Yapılır ama sürekli kaza yapan bir araçsa pahalı olur. Yapılmıyor diye bir şey yok.

Kaskonun tek kişiyi kapsaması kısmını hiç duymadım. Bana biraz uydurmasyon gibi geldi açıkçası.
Nasıl yani kasko poliçesi ona göre yapıldı 25 yaşında değildim o zamanlar annem babamı karşılıyor poliçede ben yokum. Yapılıyor olsa bile araba annemin üstüne ben dedim sigorta şirketlerini mi zengin edeceğiz dediler. Başıma geleceğini bilsem o arabaya oturur muydum acaba

Trafik sigortası da mı yok aracın? E bu suç.
Kaskoda kişi sınırlaması yapabiliyosun. Tek kullanıcı üzerinden yapınca yalnızca o kullanıcının yaptığı kazayı kapsıyo başkası yaparsa kazayı kasko dışı kalıyor. Birkaç binlira tasarruf etmek için yapılan bir yöntem.

Nasıl yani kasko poliçesi ona göre yapıldı 25 yaşında değildim o zamanlar annem babamı karşılıyor poliçede ben yokum. Yapılıyor olsa bile araba annemin üstüne ben dedim sigorta şirketlerini mi zengin edeceğiz dediler. Başıma geleceğini bilsem o arabaya oturur muydum acaba
Bizim poliçede isim yazmıyor. Aracı kaskoluyoruz kendimizi değil ki.

Kaskoda kişi sınırlaması yapabiliyosun. Tek kullanıcı üzerinden yapınca yalnızca o kullanıcının yaptığı kazayı kapsıyo başkası yaparsa kazayı kasko dışı kalıyor. Birkaç binlira tasarruf etmek için yapılan bir yöntem.
O zaman başkası kullanmamalı o aracı. Tek kişi kullanıyorsa mantıklı da aile boyu kullanılan araç için saçmalık.

Borç varken yatak değiştirmek, eşya değiştirmek, tatile gitmek benim asla anlamayacağım bir şey. Hele de kaskosuz arabaya binmek için yürek yemiş olmak lazım. Kendi kendinize yapmışsınız. Aileniz haklı çünkü ödese siz yine yaparsınız. Plan proje yok mu? Mesela laptop neden bozuldu? Hadi bozuldu neden yenisini aldınız tamir edilmiyor mu? Hele telefonda da aynısını yapmışsınız. Size bu akılları kim veriyor? Çünkü bir insan bu kadar ters iş yapamaz mümkün değil bence
Sen trafiğe çıkıyor musun hiç 10 yaş üstü arabalar toplanmıyorsa herkes kaskosuz. Borcum da yoktu kredi kartına vardı. insanlar senelerce borç ödüyor borç var diye ölmüyor kalkıp 5 yıldızlı otele gitmedim. macbook tamir fiyatlarına bakın öyle konuşun 7 yıllık bilgisayara 18 bin çıkardılar. Telefonda da öyle.

Sadece 500 bin ödüyor
öffff karşı tarafın araç perte çıktı o zaman o nasıl bir hasar,1 milyonluk aracın 500 binden fazla hasarı nasıl olabilir birde değer kaybı var onun içinde mahkemelik olursunuz bu çok uç geldi bana cidden olması imkansız birşey,bütün parçaları orjinali ile değişse bile arabanın sıfır fiyatına denk gelir neredeyse bu fiyat🤔

Sen trafiğe çıkıyor musun hiç 10 yaş üstü arabalar toplanmıyorsa herkes kaskosuz. Borcum da yoktu kredi kartına vardı. insanlar senelerce borç ödüyor borç var diye ölmüyor kalkıp 5 yıldızlı otele gitmedim. macbook tamir fiyatlarına bakın öyle konuşun 7 yıllık bilgisayara 18 bin çıkardılar. Telefonda da öyle.
İlk arabamı 2008’de aldım, 98 modeldi 2 sene kullandım bir gün bile kaskosuz kullanmadım. 2010’da 2002 model aldım 3 sene kullandım yine bir gün bile kaskosuz kullanmadım. 2013’te sıfır aldım 11 sene boyunca bir gün bile kaskosuz kullanmadım. Geçen sene yine sıfırladım 1 gün bile kaskosuz kullanmadım. Bu 17 senede çok şükür hiç kazam yok, umarım da olmaz ama kaskosuz arabanın kapısını açmam.

O zaman başkası kullanmamalı o aracı. Tek kişi kullanıyorsa mantıklı da aile boyu kullanılan araç için saçmalık.
İşte ben kullanmıyordum zaten sıfır olanı bana sen bunu kullan işte dediler babam motor annem sıfır olanı ben de bu arabayı kullandım bana çarpan araba egea takip mesafesi ve hızı var beniö araç perte çıkmadı ben sıkıştıran bir araba yüzünden şerit değiştirdim sinyali de verdim ama arkadan pat girdi itiraz ettim orana bence 50 50 suçluyuz

Back
X