Borcunu Ödemiyor Hakkım Olan Parayı Bana Vermiyor Hem Üzgünüm Hem Kırgın

Beuf

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
604
7
0
Diğer
Arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Benim derdim şu. Özel bir şirkette çalışmaya başladım.
Aile şirketi gibiydi. Patronum kuzeni nişanlısı ve biz (şirket çalışanları yani)
Kısa sürede kaynaştık aile gibi olduk. Şirket büyüdü yeni elemanlar alındı ofis başka binaya taşındı.
Yeri geldi gece 9.a 10.a kadar çalıştım/çalıştık (tek kuruş mesai ücreti almadan hemde)
Şirket için en çok emek verenlerden gayret edenlerden biriydim. Millet lak lak ederken benim k.çımdan ter akıyordu iş yetiştircemm diye. Neyse maaş konusunda sıkıntı vardı. Gününde ödenmedi hiç bir zaman. Bir müddet sonra 2/3 ayda bir almaya başladım/başladık. İş sahiplerini sevdiğimden ve onlara güvendiğimden ses çıkarmadım. Dürüst insanlar hakkımı yemezler dedim ama yanıldım. Tam bir yıl çalıştıktan sonra ailevi sebeplerle işten ayrılmak zorunda kaldım. 3-4 ay başka şirkette çalıştım. Aradan 5 ay geçti ben hala paramı alamadım. Nisanda vercem dedi. Gittim yanına üçyüz bin lira borcum var sıkışığım hazirana kadar idare et dedi. bende acıdım merhamet ettim ok dedim.sonra bi öğrendim ki ertesi gün başkasına ödeme yapmış. kan beynime sıçradı. sallıyor herif resmen beni enayi yerine koyuyor sürekli yalan söylüyor bir dediği bir dediğini tutmuyor emeğimin hakkımın karşılığını vermiyor. iş hayatında soğudum resmen. çalışmak istemiyorum artık. bir yandanda bana iyi bir ders oldu. 40 üniversite okusam alamazdım bu dersi. bir ahmak ben miyim kızlar?? daha önce başına böyle bir olay gelen var mı?? bugün arayacaktı sözde beni aramadı yarın akşama kadar beklicemm aramazsa amcasını tanıyorum onunla konuşcam o versin paramı. aksini düşünmek istemiyorum. Allah aşkına kızlar parası olmasa başkasına nasıl ödeme yapabilir?? hem yeni ev tutmuş kendine. parasız nasıl olacak bunlar. miktarda öyle az değil ki aman boşver kalsın diyimm 2000 kusur lira alacağım var. hem 1 lira bile olsa hakkım o benim yaa. Allah sorsun diyorum. Çok zor ah ederim kimse hakkında kötü düşünmem ama bu adama ah ettim. çok fena ah ettim hemde... başkaları şirretlik yapıp aldı parasını bende mi öyle yapayım bende mi kötü olayım yani... :((:((((

Son düzenleme:
Kesinlikle peşini bırakmayın. Tabiki hakkınız o sizin. Kul hakkına girmenin en büyük günahlardan biri olduğunu bilmiyor galiba bu şahıslar. Bizim de başımıza gelmişti. Eşimin bundan önce çalıştığı yerden alacağı bir miktar para vardı, zaten çalışırken de bölük pörçük alıyordu. 10 ay kadar dayanabildik. Ondan sonra kurtulduk çok şükür ama paramızı alamadık maalesef. Gerçi eşim pek düşmedi üzerine ama her istediğinde binbir türlü bahane uyduruyorlardı ki eşim istese onları halkın gözünde rezil rüsva ederdi ama yapmadı. Ne oldu, hakkına girdiler. Allah elbet bir yerden çıkaracak bunu. Bu dünyada olmasa ahirette çıkaracak inşaallah. Canınızı çok sıkmayın, iş hayatında oluyor böyle şeyler ne yazık ki...

Arkadaşım elinden geleni ardına koyma:kkk:
Ne demek enayi yerine konmaya çalışmak:47:
Gerekirse şirretlik yap, hukuki yollara başvur ama alın terini al!

Kesinlikle peşini bırakmayın. Tabiki hakkınız o sizin. Kul hakkına girmenin en büyük günahlardan biri olduğunu bilmiyor galiba bu şahıslar. Bizim de başımıza gelmişti. Eşimin bundan önce çalıştığı yerden alacağı bir miktar para vardı, zaten çalışırken de bölük pörçük alıyordu. 10 ay kadar dayanabildik. Ondan sonra kurtulduk çok şükür ama paramızı alamadık maalesef. Gerçi eşim pek düşmedi üzerine ama her istediğinde binbir türlü bahane uyduruyorlardı ki eşim istese onları halkın gözünde rezil rüsva ederdi ama yapmadı. Ne oldu, hakkına girdiler. Allah elbet bir yerden çıkaracak bunu. Bu dünyada olmasa ahirette çıkaracak inşaallah. Canınızı çok sıkmayın, iş hayatında oluyor böyle şeyler ne yazık ki...

Arkadaşım elinden geleni ardına koyma:kkk:
Ne demek enayi yerine konmaya çalışmak:47:
Gerekirse şirretlik yap, hukuki yollara başvur ama alın terini al!

İlginiz için çok teşekkür ederim. Aradı konuştuk az önce. umru değil adamın kul hakkı filan kendi havasında yaşıyor o. Bişeyler ayarlayacağım dedi bakalım ne yapacak. Ne güne ayarlayacak. Bir de bana çiğ çiğ benim para yok başkasına, babanemden para alıp ödeme yaptım demedi mi. Demek isteyince birilerinden bulup buluşturup borcunu ödeyebiliyormuş. Allah bir daha böyle gamsız insanlarla karşılaştırmasın.

Peki hukuki yollara başvuramıyor musun:26:

Açıkcası bu ihtimali hep sona saklıyorum.
Aslında ilk düşünmem gereken çare o.
Yani işin aslı doğrusu resmi yollarla hakkımı almak.
Arada hatırlı gönüllü kişiler olduğu için geciktirdim bu ihtimali ve dedim ya güvendim adama.

Şu son çırpınışlarımdan da bir sonuç alamazsam görüşeceğim avukatla. Haklarım nedir şirket şuan kapalı buna rağmen dava açabilir miyim. Maaşım bankaya yatmadı hiç bir zaman sigortam vardı ama ödendi mi bilmiyorum zannetmiyorum ödendiğini... Yani orada çalıştığımı nasıl ispatlarım vs diye bilgi alacağım. Ailemin haberi yok. Babamın beyin daarlarında tıkanıklık var ve kalp hastası. Duyarsa fena olur. Korkarım kaybetmekten. O sebeple tek başıma halletmeye çalışıyorum. Avukat filan ayarlamak gerekirse aileme açılmak zorundayım. O sebeple de hemen başvurmadım avukata.

ne kadar susarsan o kadar tepene çıkarlar işte..
onun ne kadar borcu oldugu seni ilgilendirmiyoki bizde şuan borç içindeyiz ama babam elemanlarının maaşını aksatmıyo bi ton borcum var diye..
onu geçtim hadi zor durumda kalmış samimiyetine dayanarak senden rica etti ok peki başkasına ödeme yapmak neyin nesi ?
yok yüz verince astarını mutlaaka istiyo bu insanlar

ne kadar susarsan o kadar tepene çıkarlar işte..
onun ne kadar borcu oldugu seni ilgilendirmiyoki bizde şuan borç içindeyiz ama babam elemanlarının maaşını aksatmıyo bi ton borcum var diye..
onu geçtim hadi zor durumda kalmış samimiyetine dayanarak senden rica etti ok peki başkasına ödeme yapmak neyin nesi ?
yok yüz verince astarını mutlaaka istiyo bu insanlar

sorma canım hakkımı istedim diye düşman kesildi bana.
paranın yarısını aldım yarısı kaldı. bu ay sonunda vercekler.
artık muhattabım o değil zaten amcasıyla görüşüyorum.
neyseki amcası vicdanlı bir insan. söyler söylemez ödedi borcun bir kısmını. özür diledi helallik istedi. haberim yoktu bilseydim böyle olmazdı dedi.
kolay kolay ah etmem ama bu adama ahh ettim. Allahından bulsun inşallah ............

sorma canım hakkımı istedim diye düşman kesildi bana.
paranın yarısını aldım yarısı kaldı. bu ay sonunda vercekler.
artık muhattabım o değil zaten amcasıyla görüşüyorum.
neyseki amcası vicdanlı bir insan. söyler söylemez ödedi borcun bir kısmını. özür diledi helallik istedi. haberim yoktu bilseydim böyle olmazdı dedi.
kolay kolay ah etmem ama bu adama ahh ettim. Allahından bulsun inşallah ............
en kısa zamandada diğer yarıısını alırsın inş. canm .. kul hakkından büyük bi günah yok :82:

Back
X