- 1 Eylül 2018
- 1.192
- 858
- 123
- 27
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
Çok sağ olun teşekkür ederim desteğiniz için iyi ki varsınızGeçmiş olsun bu arada. Böyle büyütmeyin. Hayatınız gayet sıradan şekilde devam edebilir. Edecektir de. Tedavinizi aksatmamanız yeterli
Doktor bipolar dedi ama kurula çıkarmadı daha genelde en kesin tanıyı kurul koyuyormuş şimdilik ilaçla başladı. Düzelmezse tekrar bakacakmış. Şoktan falan bahsetmedi ama sanırım sözünü ettiğiniz tedavi ekt, onu ilaçtan fayda göremeyen insanlar için kullanıyorlar aslında belli bir sınır yok. Anksiyete bozuklukları için bile kullanılabiliyor. Zamanında çok araştırmıştımBorderline başka birşey bipolar başka
Aklın karışmış belli bipolar daha ağır
Ancak şok düzeltir ve zamanında tedavi edilmesi şart yoksa ömür boyu kalıcı evlenmemesi gerekir eğer ki ömürboyu kalıcı ise genetik hastalık çocuklarıda bu hastalığı geçiş oluyor
Teşekkür ederim hepsini yapıyorum aslında ama kötü olduğum dönemde hiçbir şeye hevesim olmuyor kapatıyorum kendimi herkese kimseyle konuşmuyorum insan ilişkilerim zaten zarar gördü gerçi yine iyi bu hastalık yüzünden insan kaybetmedim hiç ama kendim soyutladım kendimi biraz. Doktor da benzer şeyler önerdi deneyeceğim bakalım ilaçlar umarım hafifletir.Çok geçmiş olsun ,insanların çoğunda bu durumlar yaşanıyor asla kafanızda durumu büyütmeyin ilaçlarınızı düzgün kullanın meditasyon vs gibi alanlara yönelmeye çalışın kitap okuyarak bulmaca çözerek biraz iç dünyaniza yönelicek aktivitelerde bulunun merak etmeyin her türlü işte calisabilirsiniz
Doktor musunuz? Ömür boyu evlenmemesi gerekir, elektro sok gerekir falan, burda bipolar olup evlenen, cocuk sahibi olan, bi suru hanim var.Borderline başka birşey bipolar başka
Aklın karışmış belli bipolar daha ağır
Ancak şok düzeltir ve zamanında tedavi edilmesi şart yoksa ömür boyu kalıcı evlenmemesi gerekir eğer ki ömürboyu kalıcı ise genetik hastalık çocuklarıda bu hastalığı geçiş oluyor
Hafife almaması için yazdım zor hastalıkDoktor musunuz? Ömür boyu evlenmemesi gerekir, elektro sok gerekir falan, burda bipolar olup evlenen, cocuk sahibi olan, bi suru hanim var.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Benimkisi cidden çok ağır olmaya başladı, ağır derken insan ilişkilerim normal aslında uyumlu ve nazik bir insanım normalde yani benimle kavga eden tartışan pek olmaz zaten insan da sevmem pek genelde kendi halimdeyim. Ama işte kafamın içi çok kötü oluyor bazen sosyopati psikopatiyi bile araştırdım ben bunlardan mıyım diye ama onlarda vicdan duygusu yokmuş.. Öyle değilim ben. Evlenmeme kısmında o yüzden ben de takıldım ama ailemde böyle bir rahatsızlığı olan yok, varsa da teşhis konmadı veya ben bilmiyorum.Doktor musunuz? Ömür boyu evlenmemesi gerekir, elektro sok gerekir falan, burda bipolar olup evlenen, cocuk sahibi olan, bi suru hanim var.
Nüfus azaltma projesi için yazmış gibisiniz ama.Hafife almaması için yazdım zor hastalık
Işte burda biraz irade giriyor işin içine bı arkadasim atak döneminde sk sk ya koşu ya çıktığından yada boks yaptığından bahsediyordu ikiside iyi geliyormuş,çok zor olduğunu hatta bunu neden yapıyorum diye kendine zarar verdiğinden bahsetmişti ama zamanla iyi gelmeye başlamış ,durumu kabul etmekte çok önemli buhran döneminizi ne kadar az hasarla atlatirsaniz okadar guclenirsinizTeşekkür ederim hepsini yapıyorum aslında ama kötü olduğum dönemde hiçbir şeye hevesim olmuyor kapatıyorum kendimi herkese kimseyle konuşmuyorum insan ilişkilerim zaten zarar gördü gerçi yine iyi bu hastalık yüzünden insan kaybetmedim hiç ama kendim soyutladım kendimi biraz. Doktor da benzer şeyler önerdi deneyeceğim bakalım ilaçlar umarım hafifletir.
Teşekkür ederim çok sağ olun. Kötüleştiğim dönemlerde çok çok zor oluyor bir şeye odaklanmak. Aklımda hep kötü düşünceler oluyor. Konuşulanları duymadığım bile oluyor. Ama deneyeceğim doktor da benzer şeyler söyledi çünkü. Psikoloğa da gitmeyi düşünüyorum para konusunu ayarlayabilirsem.Doktorunuz sizi yönlendirir.Ilaclarinizi lütfen aksatmadan kullanın daha iyi hissedeceksiniz.Borderline kisilik bozukluğu apayrı bir hastalık.Surekli hastalık konusunu düşünmeden kendinizi oyalayacak aktiviteler hobiler bulabilirseniz iyi olur diye biliyorum.Dans, spor, müzik mutlaka hayatınızda olsun.Google dan çok araştırmayın kafaniz daha da karışır.Burda hepimiz biseyler yazıyoruz ama en doğru tıbbi tavsiyeyi doktorlar verecektir.Gecmis olsun
Neden iş değiştiriyordunuz özel değilse ? Yani sebepleriniz ne oluyordu ?Bende bipolar var. Moralini bozmak istemiyorum ama 15 yılda 10 kez iş değiştirdim. Son üç yıldır daha stabil. Yaşla birlikte bir miktar iyileşme hissediyorum. En azından uzun süreli majör depresyonlar yerini maksimum bir haftalık çöküntüye bıraktı.
Bipolar depresyonla karıştırılır. Bu yanlış bir bilgi ama çok da yersiz değil. Depresyon bu hastalığın ekurisi gibi bir şey. Yani zaman zaman illa ki oluyor. Geçeceğini bilmek rahatlatıcı ama
Komşum bordelinedı. Hayat dolu, hareketli, hiperaktif gibi sürekli bir şeyler yapan, yapacak şey bulamayınca temizlik yapan 3 çocuk annesi bir kadındı. Ağır ilaçlar kullanıyordu, çok yakındık. Ailevi travmaları nüksediyordu sık sık. Terapiyle aştığını düşündüklerinin geri gelmesine izin veriyordu maalesef. Küçük tetiklemelerle büyük sinir patlamaları yaşayabiliyordu. Eşiyle birlikte destek olurduk, sık sık duyguları hakkında sohbet ederdik. İş yaparken zihninin boşaldığını söylerdi. Terapilerinizi bırakmayın, ilaçlarınızı çok düzenli kullanın, doktorunuza danışmadan ilaç dozu değiştirmeyin. Çözdüğünüz sorunların sizi yeniden ele geçirmesine izin vermeyin. Teşhisin sizi yıkmasına izin vermeyin. Çalışmanıza engel bir hastalık değil, hatta sosyal ortamlarda daha mutlu hissedebilirsiniz kendinizi. İçinize döndüğünüz zamanlar hastalığın fırsat yakalamasına sebep oluyor. Bir de kimsenin sizi dert babası olarak görüp sırtınıza başkalarının sorunlarını yüklemesinden kaçının, duygu yoğunluğu dengenizi çabuk bozabilir. Kendinizi ve hayatı sevin, en değerli olduğunuzu asla unutmayın. Hastalığınızı iyi tanıyın ve ona uygun yaşayın. Durumunuzu başarıyla taşıyla taşıyabilirsiniz emin olun. Bütün duggusal yoğunluğuna rağmen arkadaşım iyi bir anne becerikli ve sosyal bir kadındı emin olunİyi akşamlar, borderline ya da bipolar olan veya böyle bir yakını olan var mı ? Varsa işe girebiliyorlar mı, suça meyilli oluyorlar mı, kendine zarar verme davranışı oluyor mu (bende oldu, kendimi terbiye etmek ve dayanıklılığımı artırmak, ruhsal acıyı unutmak için) karakterleri nasıl ilişki kurabiliyorlar çalışabiliyorlar mı ? Hangi işleri yapmaları hangilerini yapmamaları gerekiyor bilen lütfen yazabilir mi ?
Bende daha önce de bundan şüphelenildi ama teşhis konmadı. Destek almaya anskiyete için başladım, onda hafifleme oldu eskisi gibi değil artık ama bu sefer ruh halimdeki değişimler için tekrar destek almaya başladım ve teşhis kondu doktor ilaç verdi ama kafam çok karışık yani burada yazamayacağım kadar kötü duygular hissediyorum insanlara ve kendime bakış açımı yazsam destan olurdu ama gerçekten çok zor ve aynı zamanda berbat şeyler düşünüyorum. Depresyonla karıştırılıyor genelde. Daha ailem dahil hiç kimseye söylemedim sır gibi saklıyorum. Var mı benzer şeyler yaşayan veya şahit olan, hayatım bitmiş gibi hissediyorum sanki son noktaya gelmişim gibi.
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Bendeki bipolar.Komşum bordelinedı. Hayat dolu, hareketli, hiperaktif gibi sürekli bir şeyler yapan, yapacak şey bulamayınca temizlik yapan 3 çocuk annesi bir kadındı. Ağır ilaçlar kullanıyordu, çok yakındık. Ailevi travmaları nüksediyordu sık sık. Terapiyle aştığını düşündüklerinin geri gelmesine izin veriyordu maalesef. Küçük tetiklemelerle büyük sinir patlamaları yaşayabiliyordu. Eşiyle birlikte destek olurduk, sık sık duyguları hakkında sohbet ederdik. İş yaparken zihninin boşaldığını söylerdi. Terapilerinizi bırakmayın, ilaçlarınızı çok düzenli kullanın, doktorunuza danışmadan ilaç dozu değiştirmeyin. Çözdüğünüz sorunların sizi yeniden ele geçirmesine izin vermeyin. Teşhisin sizi yıkmasına izin vermeyin. Çalışmanıza engel bir hastalık değil, hatta sosyal ortamlarda daha mutlu hissedebilirsiniz kendinizi. İçinize döndüğünüz zamanlar hastalığın fırsat yakalamasına sebep oluyor. Bir de kimsenin sizi dert babası olarak görüp sırtınıza başkalarının sorunlarını yüklemesinden kaçının, duygu yoğunluğu dengenizi çabuk bozabilir. Kendinizi ve hayatı sevin, en değerli olduğunuzu asla unutmayın. Hastalığınızı iyi tanıyın ve ona uygun yaşayın. Durumunuzu başarıyla taşıyla taşıyabilirsiniz emin olun. Bütün duggusal yoğunluğuna rağmen arkadaşım iyi bir anne becerikli ve sosyal bir kadındı emin olun
İki kişi tanıdım, ikisi de uzaktan. Biri atlatmıştı ve iyi ki yaşamışım diyordu. Kontrol altına aldım şimdi kendimi tanıyorum diyordu ve eskisinden çok iyiymiş hayatı. Bu hastalık sayesinde hayatına çeki düzen vermek zorunda kalmış. Diğer kişi ise malesef uyuşturucu maddeye eğilimli ve kendine zarar verme eğilimi de var ancak ilaçlarını düzenli kullanmıyor ve çevresel şartları da yıpratıcı biraz. Bu yüzden hastalığı ele alış şekliniz çok önemli, sizin için bir şans olur umarım. YouTube da da bir kız vardı bipolar, destek videoları paylaşıyordu. Bu tarz olumlu kişilerin videolarını izleyin ve kendinizi tanımanız çok önemli. Ataklarda yapacaklarınız ve ilaçlarınız tedaviniz netleşince unutursunuz bile zamanla durumu. Elbette iyileşedebilirsiniz inşallahİyi akşamlar, borderline ya da bipolar olan veya böyle bir yakını olan var mı ? Varsa işe girebiliyorlar mı, suça meyilli oluyorlar mı, kendine zarar verme davranışı oluyor mu (bende oldu, kendimi terbiye etmek ve dayanıklılığımı artırmak, ruhsal acıyı unutmak için) karakterleri nasıl ilişki kurabiliyorlar çalışabiliyorlar mı ? Hangi işleri yapmaları hangilerini yapmamaları gerekiyor bilen lütfen yazabilir mi ?
Bende daha önce de bundan şüphelenildi ama teşhis konmadı. Destek almaya anskiyete için başladım, onda hafifleme oldu eskisi gibi değil artık ama bu sefer ruh halimdeki değişimler için tekrar destek almaya başladım ve teşhis kondu doktor ilaç verdi ama kafam çok karışık yani burada yazamayacağım kadar kötü duygular hissediyorum insanlara ve kendime bakış açımı yazsam destan olurdu ama gerçekten çok zor ve aynı zamanda berbat şeyler düşünüyorum. Depresyonla karıştırılıyor genelde. Daha ailem dahil hiç kimseye söylemedim sır gibi saklıyorum. Var mı benzer şeyler yaşayan veya şahit olan, hayatım bitmiş gibi hissediyorum sanki son noktaya gelmişim gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?